annem beni üzüyor

canım benim annemde okul hayatı boyunca başörtüsü takmış ailesinin zoruyla. okul bitip işe başladıktan sonra başörtüsünü çıkarmış. dediğin gibi hiç bir zaman çok açık giyinen biri olmadı. sadece kısa kollu giyerdi. diz altı etekler falan.ama bir daha kapanmadı. annannem lafı geçince kızardı ben kapadım kaç yıl ama kendi açıldı diye. sende ünv desin sanırım. bir kaç yıl sabret. işe girip kendi hayatını kurunca o baskıda azalır zaten. istemediğin bişey yapmak zorunda kalmazsın.

Sakın kapanma canım. Bu öyle başka birisini mutlu etmek için verilebilecek bir karar değil. Taviz verme ne kadar zor da olsa çünkü bir kere verirsen gerisi gelir. Ne de olsa bir süre sonra vazgeçmek zorunda kalacaklar bu baskılarından.

canım abım war onlada aram iyi degıl teyzem falan uzakta hep ananem ist degiller ztn onlara böle konu acsam annemi tutarlar :2:

cevap vermıorum kızlar ama gelıo gıdıo bşyler dio bn bıde kızarım kafama takarım hemen dyanamıorm bışıy dememkte ama sertte cıkıyorum zıtlaşıorm ondanda ustume gelıo olablrbilmiyorumkismile.umarım kafasından böle bişyi cıkarır bnım kafamda hiç yok cunku :umursamaz:cok saolun yorumlarınz içn olumunekankayizsmile

aynen de öle yapıorm canım ya bagrıp duruorm:gitme:klava:

aile büyüklerinden seni anlayacak ve annenin dinleyeceği biriyle görüşüp annene bu konuların baskıyla olmayacağını, kişinin içinden gelerek karar vermesi gerektiğini anlatmasını rica et bence.

cnm hanı aılen cezalandrılcaksın bu yasa kadar kapanmadıın ıcın gıbı bı laf etmıs ya annene soyle dın bu mu dıye?dini insanlarımız o kadar yanlıs algılıyolarkı dın baskı-korku degıldr ya onlar senı zorla kapatırlarsa gunaha gırerler asıl sen kapanmadıın ıcın degıl

Dini konulari iyi bilen, sevdigin güvendigin bir aile büyügünden yardim iste canim.

Madem seni dinlemiyorlar baskasi konussun onlarla....böyle baski yaparak zoraki bir sekilde kapanmanin ne senin icin ne onlar icin hic bir sey ifade etmeyecegini anlatsin, özellikle annenle konusacak birini bul.

Yinede sakin kalmani tavsiye ederim, annen üzerine gelsede sogukkanli kalmaya calis canim, karsi gelme Annene, neticede o mutlaka senin iyligini istiyordur....

Baskı kurmalarına izin verme,eğer senin içinden geliyorsa kapan,istemedikten sonra kapanmak diye birşey olmaz,mademdini bütünler dinde zorlamanın olmadığını da bilirler değil mi?

annen büyük günaha giriyor seni zorlayarak.........bunu anlatmaya çalış ona...insan eğer içinden kalbinden gelerek kapanıyorsa bana göre anlamı vardır göstermelik olandan hayır gelmez yazık ya bu aillelere çocuklarına neler yapıyorlar....

Ben de bu tür baskılara çok maruz kaldım ama ailem tarafından değil de, onları kaybettikten sonra birlikte yaşamak zorunda kaldığım akrabalarım tarafından. Hem de baskı öyle böyle değildi, ikide bir aile büyükleri bir araya gelir (yine meclis toplandı derdik biz buna), bana zorla yaptırmak istediklerini kendi aralarında konuşurlardı. Evlendirmek, okutmamak, kapatmak meclisin ana konularıydı tabi. Öyle yobazlardı ki, karşılarına oturup güzel güzel konuşup anlaşmanın imkanı yoktu. Birincisi bir kızdın, ikincisi gençtin. Seni kaale alınacak bir insan değil, bir kukla yerine koyarlardı. Yıllar geçti, şuan onların değil, kendi istediğim yerdeyim. Bunları niye anlatıyorum; sanırım herşey geçiyor görmen için. Önce onları kırmadan, saygısızlık etmeden, sırf onlar istiyor diye istemediğin şeyleri yaşarsan ne kadar mutsuz olacağını anlat. Buna rağmen devam ediyorlarsa, hayatının iplerini sıkı sıkı eline al, biran önce kendi ayaklarının üstünde durmaya bak. Bir klişe olabilir ama bu senin hayatın, her zaman kendi istediklerini yaşa.

Canım sen yine 19 yaşındasın ben 15 yaşındayım
Benimkilerde öyle o kdr baskı kurmuyolar ama biliyorumki zamanı gelince daha çok çoğalıcak bu =(( Kapanmak Allahın emri tamam ama bende istemiyorum şuan için içimden gelmiyo içimden gelmeden kapanmak istemiyorum.

Bu konuyu açtıklarında sinir oluyorum..
Yalnız olmak çok kötü =(

Canım ayı şeyleri yaşıyoruz bende 19 yaşındayım.Annemle babam hacca gitmeyi bekliyorlar bende çok istiyorum onların adına gitmelerini bence sende böyle düşünmelisin.Bak aynı yaştayız ve tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz ama daha sakin davran zıtlaşmamaya çalış o zaman çok daha üstüne gelir emin ol.Ben kısa kol bile giymiyorum düşün ama saçım açık ve şu an bende kapanmayı düşünmüyorum üniversitede okuyorum.Annemle konuşurkende böyle söylüyorum ben içimden gelmediği sürece kapansamda bi işe yaramıcak o başörtü Allah ın farz kıldığı şey benm için sadece bir aksesuar olarak kalıcak bunumu istiyosun diyorum.Ama bazen şakaya vurarak ama bazen ciddi konuşuyorum ama karşı gelmiyorum zıtlaşmıyorum.Kıyafetlerime giydiklerime çok dikkat ederim kısa kollu giymem mesela dediğin gibi şort askılı faln zaten yoktur kesinlikle.
Canım yaşıtın olarak ve aynı şeyleri yaşayan biri olarak söylemeliyimki sakın üstüne gitme annenin sonuçta anne ve kendine göre haklı düşünceleri var senin yapman gereken doğruları anlatman ama tartışarak değil.Ve en önemliside bunu kendine dert olarak görme lütfen biraz daha zaman geçsin mutlaka oda anlamaya çalışıcaktır ve zorlamaktan vazgeçicektir.
Sağlıcakla kal canım hayırlı günler diliyorum

kendime hakım olmaya calişiorum cnm inşallah ikimiz içnde hyrlısı olur cok saol guzel yorumun içn sizlerde saolun kızlar bıtanesnza.s.:1hug:

Annenin yaptığı gerçekten anlamsız olmuş ,bu tamamiyle senin özgür iradenle vermen gereken bir karar ,o şekilde rahat hissetmiyeceksen sakın kapanma ve kendini sonuna kadar savun derim ..

Zorlama yoktur fakat tebliğ vardır.
Anne ve baba doğru bildiklerini evlatlarına aktarmak ile mükelleftir.
O ailenin doğrusu ne ise ona göre mayalanır kişi ama birde yaradılış vardır,fıtrat vardır ve özgür irade vardır.

Aileler ne yazık ki konu ne olursa olsun doğru yaklaşım konusunda çok eksik.
Anlamak,yerine koymak,onun gibi düşünmek ve o acaba ne istiyor demeklede mükellefler (bence)Çünkü ancak bu şekilde doğru iletişim kurulabilir.

Siz konuşun,istemiyorum diyerek kestirip atmayın ama.
''Zor oyunu bozar'' demiş atalarımız.Onlarda bu baskılarının ters tepeceği endişesini duyarlarsa vazgeçebilirler.

dini olarak anne babanın zorlamaya hakkı var canım. ama yanıldığın nokta şu ,anne bababa hariç kimse kimseyi zorlayamaz. burada haklısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…