Annem bunu hak etmedi...

duygusalzezecik

sabır, tevekkül...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2018
239
234
23
selamlar nasılsınız herbiriniz umarım iyisinizdir.. teyzem vefat etti ve bu teyzeme: annemin babamın yapmadığı iyilik kalmamıştır çocukları bizlerde büyümüştür anlatamayacgım kadar çok iyilik vericilik yaptı ailem bu insaıncıklara. teyzemin bugün cenzaesi kalktı ..teyzem hep evlatlarını özellikle kızlarını düşman etti teyzelerine onca iyiliğe rağmen ALLAH biliyor şahit..tek iğne ucu kadar kötülüğü ailemin olmadı.. ve bugün diğer iki teyzem sıcak yerde dururken benim annem ve bacım içeri alınmıyor tabutun başında annem dört yana ben kime ne yaptım diyormuş . ağlayarak yazıyorum çok acı ve zoruma gitti.. yedi kat yabancı yazık bacısı neden izin vermiyorsunuz derken benim iki teyzem ki her seyine koşturdu annem hep verici ameliyatana kalktı gitti esnaf oldugu halde yoll çekip ya bir gel bacın yiğeniniz orada kimsesiz kötü biri gibi beklerken dışlanırken yapayalnız bırakmışlar. tammen şeffat anlattım siz olsaydınız böyle insanların yüzüne bakar mıydınız?? haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değil midir. ortada bir haksızlık var ve teyzemgil sadece izlemiş..

Annenizi vefat eden teyzenizin kızı mi almamis içeri? Neden acaba, siz konuştunuz mu teyzenizin kızıyla?

başınız sağolsun. daha fazla yorum yapamıyorum çünkü teyzenizin ölmesi haricinde bir şey anlamadım mesajdan.
yani herkes cenazeye kabul edilirken benim annem ve kardeşim dışlanıyor kabul edilmiyor soğukta saatlerce bekliyor ve öbür cenzeye giden iki teyzem bir yanlarına gidip destek dahi olmuyor kardeşim diyor ki kedi gibi kapıda bekledik o kadar sinirli üzgünüm ki kafamda cümle toparlayamıyrum bile affola

başınız sağolsun.

hiç cenazede bulunmadım ama gelen direkt içeri geçmez mi? yani nasıl bir ortamda kapıda kalmışlar anlamadım.

neden onca iyilik etti ya ailem ondan.. evet teyzemin kızı ve bu hale getiren teyzemin kendisi .. inanın ailemin yardımdan başka en ufak kötü seyi olmadı en çokta buna üzüldüm
E o zaman sizin ve annenizin vicdani rahat. Anneniz son görevini yapıp cenazeye de gitmiş. Gerisi oradakilerin ayıbı. Üzülmeyin diyemeyeceğim ister istemez insan böyle muameleye üzülür ama oluyor böyle şeyler. Yapacak birşey yok.

neden onca iyilik etti ya ailem ondan.. evet teyzemin kızı ve bu hale getiren teyzemin kendisi .. inanın ailemin yardımdan başka en ufak kötü seyi olmadı en çokta buna üzüldüm
Bilmediginiz seyler vardir.
Kimse eger ruh hastasi degilse kendine yardim eden kardesine dusman olmaz/cocuklarini da düşman etmez.

Eger dusmanligini bile bile yardil ediyorduysa anneniz de kabahat var.

Karisik bir durum var gibi bilemiyorum

sizin teyzeniz- annenizin kardesi ve kizlarin annesi ölmüs-topraga verilecek ve kizlari kavga pesinde. hmnnn- ben annemin cenazesini hatirlamiyorum. okadar baygindim galiba. kim geldi kim gitdi haberim olmadi.
bu kizlar neyin cirkefi? hangi hakla merhumun kardesini sokmazlar cenazeye?
Kimse kusura bakmasin- anneniz suclu. benim ablamin cenazesine, kani cani benimle bir olan insanin cenazesine cocuklari sokmicak öylemi?? yürek ister.
anneniz azcik tavrini koysun, el kadar cocuklar büyümüs, adam olmus kardesi cenazeye sokmamis. bizim oralarda yasatmazlar bu tip insanlari.

ayy sinirlendim

İnsancıklara derken belkide aradığınız cevap bu kelımenızde saklıdır. Acıyarak değil acıtmadan yardım etmelıydınız. Yazık belkıde sıze muhtac olmus teyzenız sız ve aılenız yardım etmıssınız ama kucumseyerek kendı egonuzu tatmın ettınız belkıde ınsancıkların üzerinden yoksa düşüninki cenaze ınsanlar annesının derdındeyken kım geçmişin hesaplaşmasına gırer

Benim anneme böyle bir şey yapılsa -o kadar iyiliğe rağmen- mutlaka arar hesap sorardım. Zaten karşı taraf haksız olduğu için kesin mırın kırın edecekler biz öyle bir şey yapmadık siz yanlış anladınız vs diyecekler. Sonra da tüm akrabalık ilişkimizi keserdim. Çünkü yaptıkları nankörlük

32 yaşındayım, geçen yıl babamı kaybedene kadar hiç cenazede bulunmadım. Çevremizde kimse ölmüyorsa zorla mı öldürelim?

Tebrik ederim çok güzel cevap verdiniz

32 yaşına kadar cenazeye katılmamış olmanız etrafınızda kimsenin ölmediği ile alakalı değil.

Olamaz.Sizin insani ilişkilerinizin zayıf olduğunu gösterir.( yurtdışında yaşamak istisnai bir durum)

Hiç mi komşunuz ölmedi, arkadaşlarınızın ebeveynleri , aile büyükleri ... v.s.

Mesela benim 22 yaşındaki oğlum kendi dedesinin cenazesinde 15 yaşındaydı.Geçen sene

arkadaşını dedesi vefat etti ona da gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…