• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem büyük sorun

different_61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
63
5
48
Haftaya nişanım olacak hayirlisiyla ama tarih yaklaştıkça anneme birseyler oldu. Annem normalde çok rahat bir insandır. Öyle prosedurlerle ugrasmayin beni de ugrastirmsyin dedi ilk önce nişan için. Biz ufak çaplı birsey yapacagiz dedik ben size karismam neyi nasıl istiyorsanız oyle yapin dedi. Ama şimdi her şeyi sorun ediyor . Dagitacagimiz hediyelik, yüzük, kıyafet, saç vs. Hiçbir şeyi beğenmiyor bir de durmadan sevgilimin ve ailesinin yaninda eleştiriyor. Hediyeliklerimizi gördü cok begendi ama ondan habersiz sipariş verdik diye ben bozarim bu işi dedi. Çok bunaldim en güzel gecirmem gereken zamanlarim iskence gibi geçiyor annemden dolayı. Siz de benim gibi böyle bir durum yasadiniz mi? Nasıl başa çıktınız? Bir Yol gosterin bana inanın çok mutsuzum

Haftaya nişanım olacak hayirlisiyla ama tarih yaklaştıkça anneme birseyler oldu. Annem normalde çok rahat bir insandır. Öyle prosedurlerle ugrasmayin beni de ugrastirmsyin dedi ilk önce nişan için. Biz ufak çaplı birsey yapacagiz dedik ben size karismam neyi nasıl istiyorsanız oyle yapin dedi. Ama şimdi her şeyi sorun ediyor . Dagitacagimiz hediyelik, yüzük, kıyafet, saç vs. Hiçbir şeyi beğenmiyor bir de durmadan sevgilimin ve ailesinin yaninda eleştiriyor. Hediyeliklerimizi gördü cok begendi ama ondan habersiz sipariş verdik diye ben bozarim bu işi dedi. Çok bunaldim en güzel gecirmem gereken zamanlarim iskence gibi geçiyor annemden dolayı. Siz de benim gibi böyle bir durum yasadiniz mi? Nasıl başa çıktınız? Bir Yol gosterin bana inanın çok mutsuzum

:53::53: nasıl yani :53: iyi de yüzüğü sen kullanıcaksın saç kıyafet senin beğendiğin olması lazım bide bana sormadınız ben bu işi bozarım demesi tuhar bi de en baştan ben size karışmam demiş. sen dedin mi annene ben karışmam istediğinizi alın dedin diye bişeyi sormadım hem yüzüğü vs çok beğendim filan dedin mi :26: Allah yardımcınız olsun çok zor bi durum :50:

Buraya yazdiklarini aynen annenle konussan, desen en mutlu günüm üzülüyorum desen.Sakin sakin konusmaya calissan.

onun söylediklerini,birde kayinvalidenin yaninda gereksiz sorun cikarmasinin ,ilerde kendi hakkinda olumsuz düsünülmesine yol acagini söylesen,

O zaman da mi anlamaz

Demez olur muyum dedim tabi sen karistirmam deyince sorma gereği duymadik dedim olsun yine de sormaliydiniz dedi. Sevgilimi istemiyor desem benden çok onu sever o da annemi çok sever ve sayar. Sabır sabır diyorum ama sabir da bitti artık bende. :(

Demez olur muyum dedim tabi sen karistirmam deyince sorma gereği duymadik dedim olsun yine de sormaliydiniz dedi. Sevgilimi istemiyor desem benden çok onu sever o da annemi çok sever ve sayar. Sabır sabır diyorum ama sabir da bitti artık bende. :(

o zaman tamam özür dilerim annecim bi daha ki sefere sorarım sen öyle dedin diye sormadım filan de. bi süreliğine idare et alttan almaya çalış. belkide baktı iş ciddiye bindi ee kızını evlendirmek kolay değil üzülüyodur belli edemiyodur bu yüzden istemeden böyle tepki veriyodur

Biz bu döneme annenin kendini saydirma ve benim sözümü herkes dinleyecek cabasi diyoruz.

ayrica ,tam manasiyla , her anne tabii ki kizinin mutllulugunu ister,bende anneyim kizimin iyiligini isterim deyip,

bastiramadigi birtakim duygularinin ,kiskanclik gibi , ortaya cikmasiyla olur bu sorunlar.Bana sakin kimse,anne kiskanmaz demesin ,cünkü o da istemez ama ne yazik ki durum bu.

Ah seni nasil anliyorum,cok aradasin ya susacak her dedigine evet diyeceksin,ama o zaman bunun bir level üstü olan dügün alisverisinde tam terör estirip , nisanlinin ailesiyle sorun yasayacaksin ya da annenden hoslanmayacaklar.

Orta karar ayar vereceksin annene tam susup alttan alma, ne yazik ki anlayissiz insana yapilacak sey , baskalarinin anneleri senin gibi yapmiyor deyip aglayacaksin ,dayanamaz o zaman,yola gelir

annenizi tanımıyorum ama "ben bozarım bu işi" nasıl bir cümle ya:( nasıl bir ego:( demekten alıkoyamadım kendimi..

allah yardımcınız olsun daha düğün var ev kuracaksınız çocuğunuz olunca vs..

anneniz bu yaklaşımla sizi çok üzer ilerde..

yol yakınken ciddi ciddi konuşun.. alttan almak olayı bastırmak olur..

annenizin karşınızda değil yanınızda olmasını istediğinizi çok net anlatmalısınız.. ve bunu başarmalısınız..

inanın en mutlu gününde üzülmek ne demek çok iyi biliyorum allah kimseye vermesin..

Öncelikle tebrik ederim, Allah mutlu etsin.

Bende ayni seyleri yasadim :) Aglasammi , Gulsemmi , bilemedim
Benkm Annemde cok rahat insandir normalde ama benjm nisanim ve dugunume yakin , devamli birseyler cikariyor...
en iyisi duymamak...

sanirim onlarda heycanli oldugu icin istemeden boyle davraniyolar ...
altan almak en iyisi , sorun cikmasin diye.

Sanırım annen seni kaybedeceğini sanıyo oyüzden bunalım gibi bi'psikolojiye girmiş olabilir.
Annen sonuçta mesafeni koy gibi yanıtlar veremeyeceğimize göre bence düğüne kadar annene daha çok yakın ve ilgili ol.
Tabii annen normalde de böyle bir insan değilse:)
Onların ne hissettiğini anne olmadan anlayamayacağız sonuçta onlar da insan ki insanlar da çeşit çeşit herbirimiz farklı tepkiler veriyoruz olaylar karşısında.

Sonuçta şuan bi'kadına daha anne diyeceksin bu bi'anne için gıcık bi'olay bence:1:

Bozarım bu işi ne demel yap boz mu yapıyo. Ah bu koca egolu büyükler. Ne sanıyolarsa kendilerinü.

Bu tarz bir sorun yasamadim ama...
Ya elalem ne der korkusu sarmis...
Ya da otoritesini yerini bulmusken kanitlamaya ya da var etmeye calisiyor...
Konusun, anne zaten ben de gerginim, biraz sakin ilerleyelim ne olur diyin...
Ha hala mi geriyor sizi, duymayin, gormeyin, biraz uzak durun...

Back
X