Annem çocuğumu eskisi kadar sevmiyor mu ?

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba 1 bucuk yasinda çocugum sehir disinda annem babamdan uzakta yasiyorum malum pandemi surecinde annemlere 3 ay gidemedim maksimum 2 haftada bir giderdim normal şartlarda.. yasak kalkinca tabi solugu yolda annemlere gitmekte aldım torunlarini surekli cok ozlediklerini dile getiriyorlardi gercekten de cok seviyor duskunlerdi de. Kiz kardesim calisiyor bir tane de 1 yasinda yegenim var annem bakiyor yegenimi de cok seviyorum fakat son geldigimizde annem cocuguma eskisi gibi davranmadi yegenime baya duskunlesmis benim cocugum biraz boynu bukuk kaldi yegenim de cok kiskanc ozellikle annemi cok kiskandi ve hircin surekli cocuguma bagirmalar vurmalar bebek biliyorum ama annemin o hali o kadar hosuna gitti ki eglendi resmen sirin geldi fakat ben çok üzüldüm belli etmedim ama çok kırıldım. 1 hafta da burdayım biraz pisman oldum geldigime hem çocugumun duzenini bozmusum gibi geldi hem de o halimize uzuldum ben mi abartiyorum acaba diyorum. Boyle durumlar yasaniyor mu? Cocugum cok hareketli ve her yeri karistiran zor bir cocuk buraya geldigimizden beri o kadar huysuzlasti ki ve mutsuz gibi surekli kucagimda yanimdan ayrilmiyor lavaboya bile gidemiyorum 2 gunde huyu degisti. Nasil davranmaliyim ne yapmaliyim biraz icimi dökmek istedim kirginim :/

Öyle düşünmeyin bence. Belki yeğeninizin kıskanacağını düşünmüştür veya belki hiç bilinçli bile değildir. Gözden uzak olan her zaman gönülden de uzak olmuyor. Hoppa

Bebek çocuğunuza vuruyor ve anneniz de gülüyor mu? Evet bebek sonuçta ama sizin evladınızı da alıp yavrum gel sen de benim yanıma demeliydi. Çocuklar malesed unutmaz bazı şeyleri. Dönün evinize düzeni daha da bozulmadan.

Bence dön evine insanın kendi evi gibi yok gerçekten bazen aileler hangi evlada nasıl davranacaklarını şaşırabiliyorlar ama kasıtlı değildir kendini doldurup üzme. Bebişinde hareketliymiş rahat ettirmez seni iyice düşünür kendini strese sokarsın.

Öyle düşünmeyin bence. Belki yeğeninizin kıskanacağını düşünmüştür veya belki hiç bilinçli bile değildir. Gözden uzak olan her zaman gönülden de uzak olmuyor. Hoppa

Yeğenim kıskanıyor ama benim çocugum da kucuk hic dusunmedi ve ona gosterdigi kadsr sevgi de gostermedi. O sozun dogruluguna inanmazdim ama haklilik payi varmis sanki. Yegenimin ona duskun olmasi heralde egosunu oksuyor sirin de yegenim tatli bir cocuk aslinda bilemedim insallah dediginiz gibidir

Bebek çocuğunuza vuruyor ve anneniz de gülüyor mu? Evet bebek sonuçta ama sizin evladınızı da alıp yavrum gel sen de benim yanıma demeliydi. Çocuklar malesed unutmaz bazı şeyleri. Dönün evinize düzeni daha da bozulmadan.

Çok buyuk vurmalar degil ama kiskanclikla tabi vurmaya calisiyor 1 yasinda cocuk zaten o kadar vuramaz da bana eglenilecek bir durum gibi gelmedi ama annem cok guldu sinirlerim bozuldu

Yeğenim kıskanıyor ama benim çocugum da kucuk hic dusunmedi ve ona gosterdigi kadsr sevgi de gostermedi. O sozun dogruluguna inanmazdim ama haklilik payi varmis sanki. Yegenimin ona duskun olmasi heralde egosunu oksuyor sirin de yegenim tatli bir cocuk aslinda bilemedim insallah dediginiz gibidir
Annenizi en iyi siz tanırsınız. Normalde de çocukları arasında ayrım yapar mı ben bilmiyorum. Yapmadığını varsayarak yazdım ben. Bazen büyükler düşünceli olamıyorlar ama. Çok büyütmeyin bence boşuna kendinizi de doldurmayın. Bir olayın gidişatını görün en azından.

Bence dön evine insanın kendi evi gibi yok gerçekten bazen aileler hangi evlada nasıl davranacaklarını şaşırabiliyorlar ama kasıtlı değildir kendini doldurup üzme. Bebişinde hareketliymiş rahat ettirmez seni iyice düşünür kendini strese sokarsın.

Kasitlı yapmadığını biliyorum zaten ama çok üzüldüm yine de evime donersem kesin altında bir sey ararlar kizdigimi anlarlar o duruma da dusmek istemiyorum esim haftasonu gelip alacak ama bu gidisle gidebilirim gibi geliyor

Üzülecek birşey yok birdaha gitmezsiniz olur biter

Annenizi en iyi siz tanırsınız. Normalde de çocukları arasında ayrım yapar mı ben bilmiyorum. Yapmadığını varsayarak yazdım ben. Bazen büyükler düşünceli olamıyorlar ama. Çok büyütmeyin bence boşuna kendinizi de doldurmayın. Bir olayın gidişatını görün en azından.

Bazen yapar elinde olmadan yani soyle sevgi anlaminda degil ama birimizin ustune fazla giderdi birini fazla korurdu ayari hic tutturamazdi kotu niyetli degil artik cahillik mi diyim biraz da cocuguma da cok duskundu aslinda bu gelisimizde farkli geldi artik buyudu de eskisi kadar sirin mi gelmedi ne yapti bilemiyorum

Yanlış anlamayın ama duygusal bi anınızda olabilir misiniz acaba? Kendi torunları arasında bu sevimli bu artık büyümüş sevimli değil diye düşünmemiştir anneniz bence. Bazen çocuklar da belli süre görüşmeyince hemen ısınamıyorlar büyüklere. Birkaç güne tekrar normale dönecektir işler belki. Bariz bir hareket görürseniz tepkinizi koyun tabi ki. O ayrı bir konu.

Merhaba 1 bucuk yasinda çocugum sehir disinda annem babamdan uzakta yasiyorum malum pandemi surecinde annemlere 3 ay gidemedim maksimum 2 haftada bir giderdim normal şartlarda.. yasak kalkinca tabi solugu yolda annemlere gitmekte aldım torunlarini surekli cok ozlediklerini dile getiriyorlardi gercekten de cok seviyor duskunlerdi de. Kiz kardesim calisiyor bir tane de 1 yasinda yegenim var annem bakiyor yegenimi de cok seviyorum fakat son geldigimizde annem cocuguma eskisi gibi davranmadi yegenime baya duskunlesmis benim cocugum biraz boynu bukuk kaldi yegenim de cok kiskanc ozellikle annemi cok kiskandi ve hircin surekli cocuguma bagirmalar vurmalar bebek biliyorum ama annemin o hali o kadar hosuna gitti ki eglendi resmen sirin geldi fakat ben çok üzüldüm belli etmedim ama çok kırıldım. 1 hafta da burdayım biraz pisman oldum geldigime hem çocugumun duzenini bozmusum gibi geldi hem de o halimize uzuldum ben mi abartiyorum acaba diyorum. Boyle durumlar yasaniyor mu? Cocugum cok hareketli ve her yeri karistiran zor bir cocuk buraya geldigimizden beri o kadar huysuzlasti ki ve mutsuz gibi surekli kucagimda yanimdan ayrilmiyor lavaboya bile gidemiyorum 2 gunde huyu degisti. Nasil davranmaliyim ne yapmaliyim biraz icimi dökmek istedim kirginim :/

Benim kaynanamda yapiyor torunlarina
Pek hoşlanmasamda el mahkum.
Ikisini de ayni seviyordur illaki... ama demekki ayni ilgiyi gosteremiyor. Benim 2 yigenim var ikisini de ayni severim ama biriyle daha cok ilgilenirim. Cunku cok cilve yapar bana. Digeri yanasmaz. Sizin cocugunuz da mi oyle ondan olabilirmi

Babaannemle dedemin birçok torunları vardı . Ama en çok ablamla beni severlerdi.
Çünkü yakındık.

Onların içinde büyüdük.

Dedemi ve babaannemi çok severdim.

Babaannem 10 sene yatalak yattı. Bezini değiştiren tek 1 torunu oldu. O da ben..

Bezini değiştirmek ne kelime ona kurban olirdum yaşasaydı.

Yakınında olan torun daha çok sevilebilir.

Çünkü sevmek emek vermektir. Insan çocuğunu da emek verdikce sevmez mi zaten?

Bence gücenmeyin. Büyükler bazen bizim kadar ince duşunemeyebliyorlar.

Ama çocuğunuza vurduğu zaman annenizden bir atak beklemek yerine siz bi şeyler diyebilirsiniz belki.

Annem... ablam evlenirken çok ağladı. Ben evlenirken ağlamadı.

Ablam okumaya giderken çok agladi. Ben giderken ağlamadı.

Şimdi ablam uzakta. Ben annemin üst sokağında. Benim bi yere gitmemi kabuk etmihor. Ben sensiz yaşayamam diyor.

Ama aynı bağımlılığı ablama göstermiyor.

Evet ikimizi de cok seviyor. Ama ben yakında olduğum icin bana tutunuyor. Sürekli de ablamı anlatıyor. Ablami düşünüyor.

Bunu anlayabileceginizi sanıyorum.

Sevmek başka şey.
Yakın olmak ve emek vermek başka şey.

Belki gercekten de oteki torununa daha düşkündür.... bilemeyiz.

Ama kesin olan şey su ki. Bunda gerçekten kötü niyet yok.

Kırılmayın diyemem.. kırgınlık doğal bir duygudur kontrol edilemez. Ve fakat tavsiye ederim ki gücenerek evi terk etmeyin .

Yanlış anlamayın ama duygusal bi anınızda olabilir misiniz acaba? Kendi torunları arasında bu sevimli bu artık büyümüş sevimli değil diye düşünmemiştir anneniz bence. Bazen çocuklar da belli süre görüşmeyince hemen ısınamıyorlar büyüklere. Birkaç güne tekrar normale dönecektir işler belki. Bariz bir hareket görürseniz tepkinizi koyun tabi ki. O ayrı bir konu.

Genel olarak duygusal ve alingan bir insanim zaten bunu bilirler ama.. bugun bi ara anneme babam bile tepki gosterdi cocuklar bagrisirken o biraz guldugunde sen de niye guluyorsun mudahale etmiyorsun der gibi. Benim cocugum gunduz huysuz oluyor cunku yegenim oluyor ve dogal olarak annemle yakinlasmiyor ama babami cok seviyor babam da cocugumu (masallah o bari bozulmasin)

Bidseyleri bahane edip evinize donun bence. Belli ki mutsuz olmussunuz hem cocugunuz hem de siz. Evinizde huzuru bulursunuz. Bebeginizle evinizde guzel vakit gecirirsiniz.

Evet biraz mutsuz oldum ama burayi da cok ozledim kardeslerimi babami havasini yani bir anda cekip gidersem yanlis anlasilirim gibi geliyor o duruma dusmek de istemiyorum evde cok vakit gecirmemeye calisicam sanirim

Benim kaynanamda yapiyor torunlarina
Pek hoşlanmasamda el mahkum.
Ikisini de ayni seviyordur illaki... ama demekki ayni ilgiyi gosteremiyor. Benim 2 yigenim var ikisini de ayni severim ama biriyle daha cok ilgilenirim. Cunku cok cilve yapar bana. Digeri yanasmaz. Sizin cocugunuz da mi oyle ondan olabilirmi

Aslinda cocugum da soguk bir cocuk degil o da yanasir ve bence sirin ama erkek cok hareketli yegenim kiz ve evet cilveli sirin ama bu durum biraz cocugumun huyunu degistirdi cok aglayan kimseye gitmeyen bir cocuk oldu normalde sevgi dolu bir cocuk biraz o da mutsuz oldu ondan sanirim annemin de etkisi oldugunu dusunuyorum

Evet biraz mutsuz oldum ama burayi da cok ozledim kardeslerimi babami havasini yani bir anda cekip gidersem yanlis anlasilirim gibi geliyor o duruma dusmek de istemiyorum evde cok vakit gecirmemeye calisicam sanirim
Evet oyle yapin en iyisi. Eski arkadaslarinizi, akrabalatinizi falan ziyaret edin. Gormek isteyip goremediginiz ozlediginiz kisileri de gormus olursunuz hem. Lutfen uzulmeyin. Oyle oluyor sanirim. Babaannem de amcamin cocuklari onun yaninda buyudugu icin onlara daha cok duskundu. Belki de oyle oluyor bilemedim ki.

Back
X