3 yaşındaydi kizim ozamanlar... (şuan 5) annem torununa cok duskundu, hatta şöyle derdi
"deselerki canın deva, canımı veririm ona"... görmeyince özlerdi, sessini duymadan yapamaz, sarar-sarmalar, üstüne titrerdi...
bi ara 3cü şahislarla alakalı sudan sebeplerle (her açıdan %100 hakli oldugum bi konuda) annemle aram açıldı... kötü bi şekilde açıldı, ondan beklemedigim muamele ile... görüşmüyoruz ama kızım anneannesini görmek istedikce içim sızladı, bi iki kez babamı arayıp rica ettim, bi çeşit bahanelerle görmeye-almaya gelmediler... bi kaç ay sonra kizim rahatsizlandı, 1 gece 2 gece ara ara acillerdeydık, annemin haberi oldu ama aramadi-gelmedi! bi gece daha kötü durumda hastaneye kaldirildi, suan dile getirmek istemeyecegim kadar kötü bi durumda, bukez yatisi yapildi, ömrümden ömür canımdan can gitti, kritik saatlerdi, korkuyorum ağlıyorum, abimle konustugum icin anneminde o gece haberi oldu, gelircekler gözüyle hastanenin adini, katını söyledim, içimden diyorum ki "annem gelince dua okur kuzuma"... yok gelmedi... o anları yaşarken çok farkında degildim bukadar ağır geleceğinin, ama ben gunlerce hastanedeydim kizimla, annem yine gelmedi... o yara kaldı bende. 1 yil sonra kizim yine hastaneye yatti farkli sebepten, gelmedi, sonra yine ameliyat oldu, gelmedi... bunlar bana onunla aramızı bu hale getiren sebepleri bile unutturdu, neydi? biz niye nasıl bu hale geldik? hatirlamiyorum bile...tek hatirladigim bu saatten sonra kızımın bi anneannesi olmadığı... (kendi gecirdigim rahatsizliklara deginmiyorum bile...onlara zaten gelmez) simdi kalkip torununu özlüyormuş, seviyormuş, görmek istiyormuş... duyunca cevap bile veremiyorum düğümleniyor boğazımda...kalıyor
size söylemek istedigim şu ki "annem çocugumu eskisi kadar sevmiyor" kadar agir bi cumleyi anneniz icin kullanmayin, sevmedigini tecrube etmedikce, yaşamadıkca (ki kesinlikle yaşamazsınız dilerim) yakıştırmayin bile... her insanin verdigi tepkiler farklidir, yada zamanla farklılık gösterir, ayni olmasini yada ayni kalmasini çogu sebeple bekleyemeyiz (deneyimler-tecrübeler-hormonlar) vs... annenizin davranislari degismis olabilir ama sevgisi bakidir, sevgiyi gösterisi degisebilir, kalbi degişmesin yeterki...siz ikisini karistiriyor olabilirsiniz... yoksa tepkileriniz çok masum ve duygusal, ama bu şekilde düşünmek için fazla....
umarim kirici birsey yazmamisimdir sevgiyle kalin