Annem Çok Üzülüyor :(

papatyasever3

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
85
14
13
Konya
Kızlar meraba Henuz evlenmedım ama yaza düğün olacak ınsallah. Benım sıkıntımda şu : Kayınvalidem le annem eskıden beri arkadaş babalarımız da öyle. Dün annemle konustuk biraz Kayınvaliden Sürekli Bana gönderme yapıyor . 4-5 ay önce abisine gelın aldılar sürekli o kızdan bahsediyor yanı 3 hafta kaynanasnda yer 1 gün kendı evlernde yer der. bır ay öncesıne kadarda hıc kaynanasına gtmez hep onları cagırır evıne der. diye söyledı annem bana. Bir dediği bir dedıgını tutumuyor ne demek ıstıyor diyor.üstelik senden de beklentıleri cok. sürekli onlarda mı yıyıp içecen zaten ev de yakın olacak. Güya ayrı ev döseyecegz aynı evde oturun madem dedı. Üzüldü biraz. cünkü annem hep benı yakınında olmamı ısterdı yakın olmasa bıle ortada bır yerde. Annem üzülünce Benımde moralım bozuldu. Nişanlım da biraz anneci gıbı .Bİlmiyorum ılerde evlendgmzde ben gtmek ıstemesem eşim gıdelm nıye gtmek ıstemıyon dıyeck bu sefer tartsma cıkacak diye korkuyorum

Kv dene yakın ev tutmayı siz mi istediniz nişanlınız mı ?
Ne kadar iyi olursa olsun kv de uzak olsun diye düşünenlerdenim ben .
Erkeklerde nişanlılık sürecinde olmasa bile evlendikten sonra bir aile fanatizmi oluyor maalesef .
Yani kaçınılmaz son .

Ben ne kadar uzak olsun ortada bı yerde olsun desem de kafasına koymuş bir kere. yakın olacak diyor. Yenı evlısın sen tek basına evde oturamazsn dıyor.

eşinin tutumuna bağlı, bende eşim annesinden çıkmaz beni de çıkarmaz sanırdım , şimdi annenlere gidelim ya da onları çağıralım demeye başladım

Ben ne kadar uzak olsun ortada bı yerde olsun desem de kafasına koymuş bir kere. yakın olacak diyor. Yenı evlısın sen tek basına evde oturamazsn dıyor.

Kv demi diyor bunu ..
Tek kalamayacağını düşünüyorsa evlendirmesin o zaman oğlunu ..
Bahane tatlım bunlar ..
Her erkek ailesi böyle ..
Ama sen şikayet edersen kötü olursun ..
Şikayet etmeden derdini paylaş nişanlınla ..
Üzüldüğünü belirterek .

Ama nişanlımda inat ıste ben söylersem yanlıs nalayck sen ıstemıyormusun annemleri dıyecek

Direk istemiyorum deme zaten .
Her ikimizin annesinin ortasında ev tutalım de .. İkisine de yakın olmak istiyorum de .
Bazı şeyleri yoluna yordamına göre söylersen hatalı çıkmazsın .
İkisi de benim annem artık ayrım yapamam o yüzden ikisinin de ortasında olsun ben de rahatlıkla

ulaşabileyim dersin ..
Sonuçta nişanlının ki anaysa seninki anne yani ..

söyledım tatlım ama anlamıyor annemın gelıp gtmesı zor olur ulaşım sıkntı olur dedım. ama olmaz ben ıse gıderken senı anneme bırakıcam dıyor. benım annemın evı ters oluyor iş yerıne. Bir de en son aldkları gelınde kaynanasına yakın ya o yuzden yakın ıstyor bunlarda adet boyle.

Annen kaynanan ile arkadaşmış bi de ..
O zaman ya direteceksin ya da kabulleneceksin .
Kendi annesi kadar seninkini de düşünmek zorunda buarada nişanlın ..
Zor işin Allah kolaylık versin .
Annen kaygılarında haklı canım .

Niye eşin işe gidince, kendi evinde kalamıyorsun sen? Niye annesine bırakıyor seni? Sen hala gerçek sıkıntıyı göremiyorsun. Bence annenin endişelerinde ciddi oranda haklılık payı var.

Niye eşin işe gidince, kendi evinde kalamıyorsun sen? Niye annesine bırakıyor seni? Sen hala gerçek sıkıntıyı göremiyorsun. Bence annenin endişelerinde ciddi oranda haklılık payı var.

anneme de, kyvalideme de yürüme mesafesi yakın oturuyorum. çoğu yönden rahat oluyor, bi ihtiyacım olduğunda gidip alıyorum. yemeğe gidiyorum, yemeğe alıyorum. ve çalışıyorum. herzaman bana göz kulak oluyolar.
1 elin nesi 2 elin sesi
artıları çok fazla.

fakat eşinizin işe giderken sizi biyerlere bırakmak istemesini doğru bulmadım. yukardaki üyenin yorumuna katılıyorum.

Siz daha evlenemden gitmemeyi kafana koymussun ayni sekilde esin senin annene gtmek istemese hosuna gidermiydi bukadar onyargili olma tabikide gtceksin o esinin annesi sende sevmesen ble saygi duy yoksa mutlu olamazsin anne baba hatali ble olsalar bizler icin cok onemlidir esin gitmese bile sen gotur

Senin hergün kayınvaliden de mi oturman gerekiyormuş?
Ne alaka ya?
Bu kadar pirim vermeyin şu adamlara.

Siz 2.ayda gelip burada konu açarsınız bence. İşe gidince sizi annesine bırakacakmış, niye,5 yaşında çocuk musunuz siz?

Sen sen ol akşam yemeğini kv de yemek olayına girme. Evde yemeğinizi yiyin öyle gidin oturmaya. Misal ben kv ye gitmek istediğiöde eşim gelmeden heryeri topluyorum kendim hazırlanıyorum kızımı hazırlıyorum eşim gelince hemen yiyoruz makineye yerleştiriyorum kv ye çaya gidiyoruz. Eskiden haftada 2 bazen 3 giderdik şimdi eşim pek gitmek istemiyor annemlere gitmek istiyor. Ama yine de ben en az 1 kere zorla olsa da götürüyorum eşimi. Eğer aksam yemeği orda yiyeceksek de sabahtan gidiyorum yemeği yine kendim hazırlıyorum ki eşim benim yemeklerime tamamen Alışsın. Ki alıştı da simdi başkasından yiyince sevmiyo evde yiyelim diyor :)

Oldu canım çok bekler. Görünmcemin bi kısmeti vardı. Çok zengin bayaaaa yakışıklı surekli hediyeler alırdı falan. Ama oğlan Şart koymuştu her sabah kvye bırakacakmış. Benim kv dem itşraz etti. Herkesin kendi düzeni var. Kızımda evinde otursun gelinim de. Istedikleri zaman istedikleri yete gitsinler dedi. Nitekim olmadı o iş. Geçen duyduk çocuk evlenmis boşanmış. Valla böyle bişey kavuk edilir değil üzgünüm

Bu yeme içme konusunda nişanlısından ayrılan biliyorum ben. Erkek kıza, işten gelince annemlerde yer içeriz ordan evimize geçeriz demiş. Kız da düşünüp nişanı atmış, bu zihniyette biriyle yapamam diye. Eşim de hep der, domates ekmek yiyelim ama kendi evimizde yiyelim, illa ki ailelere gidilir ama daha şimdiden bunun planını yapmak çok saçma. Nişanlınla konuşsan, annemle annen arasında böyle bir diyalog geçmiş yani illaki görüşeceğiz ama sizin ailenizin huyları böylemi adetleri böyle mi, yeni gelin üzerinden örnek verilmiş falan desen. Anneni öne sürmeden. Nişanlın anneci gibi diyorsun tatlım ama bak nişanlılık dönemi çok önemli. Nişanlına nasıl bir papatyasever3 huyu çizersen seni öyle tanır. Misal bir örnek vereyim. Eşimle nişanlıyken eşim dediki, annem yemeğe çağırıyor (bu arada annesi abisinin evinde kalıp abisinin çocuğuna bakıyordu), peki abinin karısının haberi var mı dedim. Yok ta birşey demez o dedi. Olmaz dedim ben gitmem. O ev onun evi, evin hanımı arayıp davet ederse gideriz ama annenin yaptığı çok yanlış dedim. Yarın birgün bize geldiğinde kafasına göre misafir davet etmesine de müsade etmem dedim. O konu orada bitti. Ya da o sıra ailesi sürekli gelip duruyorlardı ki başbaşa 5 dk kalacağımız zaman bırakmıyorlardı. Hatta birgün eczaneye gidecektik ilaç almaya annesi oraya bile geldi. Annem en sonunda dayanamadı yalnızken sordu, oğlum ailen iyice eve yerleşti sürekli burdalar evlenince sizinle kalmayacaklar değil mi, biz kızı ayrı ev verdik dedi. Eşim çok bozuldu ama annem çok haklıydı. Şimdi göz yumarsan ilerde pişman olabilirsin, aynı şeyleri sendende beklerlerse o zaman çok geç olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…