Annem derdi ki... (size verdigi nasihat neydi)

İşlediğin iş elinse öğrendiğin kendine:)Benim annem tam bir atasözleri sözlüğüdür sürekli söyler:)

tuttuğun iş banaysa öğrendiğinde kendine hep sölerdi annem bunu...çokda işe yaradı ewlendim hiç yadırgamadım ew işiymiş yemekmiş falan

Herkesin annesi "iş" derdinde. Maalesef kadınlar ev işlerinden başka bir şeye layık görüülmüyor. Bu laflar birazda erkeklere denseydi çok rahat ederdik...

annem bıtanem herseyım hep der kı
elin hatasını iğneyle kendının kıne gelınce kürekle kaz
herhalde ara demek ıstıyor

sen şimdi lafımı tutma el adamı öyle bir yaptırtır kiiiiiiii
(burda el adamdan kastı evleneceğim kişinin ailesi)

Annemin klasik lafı; ayaklarının üstünde dur kimseye ve hiç bir erkeğe minnet etme.
Seni ezerse arkanı donup gidebilmek kolay olabilecek gibi kaybetme korkusu ver.

Ben meslek sahibi olacağım evime temizlik için bayan çağıracağım dediğim zamanlarda;Öğrendiğin iş kendine yaptığın iş bana...
Temizlik yapmaktan isyan ettiğim günlerde; el evinde görürüm seni :18::18::18:
Birşey yaparken sakarlığım tutmuş kırıp dökmüşsem; Elin işte gözün oynaşta olmasın doğru düzgün yap

Bunları duya duya sanırım titiz biri oldum çıktım bende artık ben söylerim kızıma

Son düzenleme:
bu anneler hep aynı galiba,benim zamanımda da annem aynısını derdi,yaptığın banaysa,öğrendiğin kendine

annem hep der ki ;

yaptıgın bana ıse ogrendıgın kendıne.

senın sevdıgın degıl ,senı seven adamla evlen .

betona oturma üşütür kısır olursun

yaramazlık yaparsan seni çingenelere veririm(cocukken derdı )

allah sana senın gıbı evlat versın ınsalllah ( kızdırdıgım da )

Seni alan üç gün sonra geri getirir

babana cekecegıne bırazcık bana cekseydın ahh ahhh ...

kimin çocuğunu kınadıysam başıma geldi.

anası hiç bir şey öğretmemiş, hiç terbiye vermemiş diyecekler.

anneye off denmez !

allahım yarabbim ya resulallah sen sabır ver!(sınırlendıgın de )

kız kısmısının her canı ıstedıgı olmaz !

anne olunca gorecegım ben senı .

kızlar kahve ıcmez ,bıyıkların cıkar (cocukken derdı )

büyüdüğünde annem demişti diyeceksin.

elin iste gözun oynasta!

cocuguma lafımı sozumu gecıremem ,elın adamı bır gun de muma cevırır!

erkek getirir kadın yetirir (külliyen yalan bır soz )

Son düzenleme:
Yarin anne olunca anlarsin :) Bu lafini ben bildim bileli soyler bana melegim :)

Bide once eline altin bilezigini al, koca herzaman icin bulunur :))

Güdümlü terlik eşliğinde: Elin orada da böyle iş yap gösterirler sana sırıtmayı Böyle böyle öğrendim işte

Bir iş dediği anda olsun isterdi. Gerekçe olarakta: Sen biliyosun benim dabiyetimi... (Evet ne demek ben de bir süre öğrenemedim. Meali: Tabiatımı)

Dilini ısır kızııım ben ısırmadım kardeşinde oldu

Son düzenleme:
annemin bana en çok söylediği cümle "herkesi kendin gibi bilme,herkese güvenme,biraz açıkgözlü ol" cümlesidir ama 29 yaşındayım bunu hala başaramadım

ikincise de "Allah sana da İnşallah senin gibi Hayırlı bir kız evlat versin,bunu hak ediyorsun" cümlesidir.ikiz oğluşlarım var ama annem hala kızım olacağı konusunda umutlu

üçüncüsü "anneye babaya off poff denmez,kalk bi çay yap da gününü görelim" (bizimkiler tam çaykolikler) bunu iki güne bir duyuyorum

çok sinirlendirirsem "vallahi bana hiç benzememişsin,bütün huyların halalarına çekmiş,bak işte yine tansiyonum yükseldi.laz damarı var sende,bu inadın beni öldürecek"

öğretmenlik meseleği konusunda tartışırız bazen o zamanda "biz öğretmenken böyle miydi? siz yeni nesil onu da değiştirdiniz.giyerdik şıkır şıkır giderdik okula,çocuklar için canımızı dişimize takar çalışırdık ahh ah şimdikiler böyle mi" der. beni sinir eder

gerçi ilki dışında pek nasihat cümlesi yok bizde,daha çok annemden inciler olmuş benimkisi :)

Son düzenleme:
Annem vefatından bir yıl önce bana cevşen duası olan küçük, cep boy bir kitap hediye etti, arkasında aynen şöyle yazıyor ;

'Allah'tan başka sığınacak yer, duadan başka kalkan yoktur. Ne yaşarsan yaşa başını Rabbinden başka kimseye eğme başını, kula kulluk etme kızım '

16.04.2009

...............

Son düzenleme:

çok duygulandım,çok güzel bir söz..Annenizin mekanı Cennet olsun.

gördügün bana ise ögrendigin sana.....

ve bunu 4 yılllık evlılıgınde her zaman iyiki demşşin diyorum ve onu cokkkk sevıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…