Annem dünür terörü yüzünden yanımda kalmak istemiyor 😓

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.256
7.049
398
8 gün sonra doğumum var inşallah.Allah razı olsun geldi 2 kere evimi temizledi doğum için temizliğimi yaptı hakkını ödeyemem hepsine bir başına koştu.Ben eşimin ailesiyle yakın oturuyorum daha önceki konularımdan da bahsettiğim üzere biraz anasının gözü insanlar kayınvalidem
kayınvalidesiyle yaşıyor eltisiyle altlı üstlüler aynı ev gibiler diyeyim mıçmıç içiçe olmayı seviyorlar eltisi çocukları kayınvalidesi falan aslında kendisi de memnun değil ama senelerce öyle görmüş artık alışmış.Sadece corona dolayısıyla misafir gelmesin diyebiliyor onun dışında bir şeye ses edemiyor,silik bir tip bana gelince belirgin o ayrı da yine iyi kötü kayınvalidem seviyorum ne yapayım beterin beteri var 😂 Doğumdan sonra falan adım gibi biliyorum ki hepsi bende olacak konuşmalarından onu anlıyorum çünkü bir çuval patates almışlar getirdiler doğumdan sonra burada olacaz ya yenir kalabalık olacağız diye...babannemiz tv hastası sabahtan akşama kadar tv izler asla kapattırmaz evim sobalı tek odada soba var kronik migren hastası annem en ufak gürültüde hastanelik oluyor abartı değil gerçekten 1 hafta kalkmayasıya yatıyor.Hepsi başımızda olursa ben bunaltıya gelemem dayanabildiğim kadar dayanırım ama çok duramam diyor annem de öyle içiçe olmayı seven biri değil alışmadığı için kayınpederli kayınvalideli dedeli babanneli olurlarsa duramam yerine göre rahat giyinmek eşofman giymek isterim ama onlar başımda olursa hep etekle yazmayla nasıl durayım bir yere kadar diyor haklı 😓 ne olur kızma alınma diyor yaa ben bunları nasıl başımdan savabilirim ? Sadece kayınvalidem gelse keşke nasıl konuşsam da söylesem ya da annemi nasıl kalmaya ikna etsem ?

Annemi düşünmekten kendim lohusalıkta yaşayacağım sıkıntıyı bunaltıyı düşünemez oldum.Emzirme konusunda da arkamı döner emziririm dede olsun k.peder olsun kendini bilen lohusanın yanında durmaz ben bebeğimi beslemekten hiç de utanmam diyorum haksız mıyım ?

el kadar bebeğe sülalecek bakmak ne kadar doğru?
anne baba yetmiyor mu.
coronayıda çağırsınlar da tam olsun eksik kalmasın.
olmaz vala öyle cümbür cemaat kocana söyle olmaz de.
lohusa olunca da az delileğe vur.
patatesi alırken anne bu çok fazla 3 kişi için de.
sen baştan hepsine eyvallah demişsin ortada bir şey yokken.

Eşinize söyleyin. O söylesin.

Sobalı evde cümbür cemaat nedir. Ne merakli bu insanlar birinin evinde kalmaya.

Illaki birileri lazımsa kv tek gelsin ya da hiçbiri gelmesin. Anneniz var zaten bence ona bile gerek yok da
..

Tek göz odada çocuk uyutmak mesele. Kendinin uzanması mesele. 1 öğün sofra kurmak bile mesele.

el kadar bebeğe sülalecek bakmak ne kadar doğru?
anne baba yetmiyor mu.
coronayıda çağırda tam olsun eksik kalmasın.
olmaz vala öyle cümbür cemaat kocana söyle olmaz de.
Bir de salak saçma hurafeleri var her gün düzenli olarak yıkanacakmış çocuk su içinde büyürmüş öyleymiş böyleymiş duysan aklın şaşar.Sürekli biz ne yazık ki içiçeyiz dışarıdan insanlarla fazla iletişimimiz yok ama bebek ziyareti dolayısıyla gelecek olanlara kayınvlidemle hemfikiriz anlaştık whatsApptan durum paylaşacağım ona bir ambargo koyacağız ama ev halkına bir çözüm yok

Annemi düşünmekten kendim lohusalıkta yaşayacağım sıkıntıyı bunaltıyı düşünemez oldum.Emzirme konusunda da arkamı döner emziririm dede olsun k.peder olsun kendini bilen lohusanın yanında durmaz ben bebeğimi beslemekten hiç de utanmam diyorum haksız mıyım ?
Ee sizde yanii cumbul cemaat gelecek olan ailenizi dert etmiyorsunuz. Onca insanin icinde rahat edemeyecek olan annenizimi dert ettiniz. Annenizi hakli buldum yani ben olsam bende yapamazdim, dunur ailesi ile birlikte gunlerce vakit geciremem.

Ee sizde yanii cumbul cemaat gelecek olan ailenizi dert etmiyorsunuz. Onca insanin icinde rahat edemeyecek olan annenizimi dert ettiniz. Annenizi hakli buldum yani ben olsam bende yapamazdim, dunur ailesi ile birlikte gunlerce vakit geciremem.
Biz ailesiyle sürekli içiçeyiz dışarısıyla fazla işimiz yok hamilelik boyunca görüşüp de şimdi coronayı öne sürme imkanım yok bunu sadece misafirlere yapabiliyorum işte bana kalsa kayınvalidem dışında kimse gelmesin 😏

Lohusa evinde kalabalığın işi ne?
Patatesleri sizin eve almak yerine kv kendi evine yemek stoklasin o yokken yesinler de tek kv gelsin.

Ben olsam dönüşüm yapardım.
Eşine söyle önce annem gelsin 1 ay kadar yardımcı olur o gidince senin annen yardımı devralır diye.
Neyin çekinmesi?

Valla insan o dönem tantana istemiyo hiç.
Depresyondan korunmak istiyorsanız şimdiden açık açık söyleyin kırılan ayrı dursun.

Eşim şöyle düşünüyor hamilelik boyunca sürekli görüştük zaten dışarıdan gelecek olsalar tamam da her güm gördüğümüz insanlara gelme nasıl diyelim anneme desem yanlış anlar hiç gelmez diyor

misafire durum paylaşmakla çözüm bulduk bir de eş ailesine bulsak çözümü...Ben çöpsiz üzümüm babam yurtdışında kardeşim şehirdışında görevli bir annem var ama onlar.sülalece maşallah

En basitinden tırnak makasını gördü kayınvalidem mesela ben de boş bulundum tırnakları ne zaman kesilir doğduğu gün mü dedim hani çantaya koyayım mı demek istedim 40 ına yaklaşınca bebeğin elini tutup babasının cebinden para aldıracaksın ondan sonra kesilecek ondan önce kesilmez dedi dehşete düştüm bu tarz saçma salak adetleri var 🙄 Sezaryen olacağım sezaryen sonrası kontrol oluyormuş laf arasında konu açıldı ne kontrolü biz gitmezdik yok öyle bir şey diyor arkadaşlarım gitti ama doğum sonrası muayene var diyorum yok öyle bir şey bee yanlış biliyorsun diyor her konuda yorumları var

Kimseyi sokmayın eve. Corona var korkuyorum yeni doğum yaptim kimseyle görüşemem deyin geçin. Yeni doğum yapmış insanin evinde kalınır mi cümbür cemaat ne saçma. Kayinvalideye, istersen gel ama başka kimseyi istemiyorum sadece anneler olsun riske atamam bebeğimi demelisiniz

8 gün sonra doğumum var inşallah.Allah razı olsun geldi 2 kere evimi temizledi doğum için temizliğimi yaptı hakkını ödeyemem hepsine bir başına koştu.Ben eşimin ailesiyle yakın oturuyorum daha önceki konularımdan da bahsettiğim üzere biraz anasının gözü insanlar kayınvalidem
kayınvalidesiyle yaşıyor eltisiyle altlı üstlüler aynı ev gibiler diyeyim mıçmıç içiçe olmayı seviyorlar eltisi çocukları kayınvalidesi falan aslında kendisi de memnun değil ama senelerce öyle görmüş artık alışmış.Sadece corona dolayısıyla misafir gelmesin diyebiliyor onun dışında bir şeye ses edemiyor,silik bir tip bana gelince belirgin o ayrı da yine iyi kötü kayınvalidem seviyorum ne yapayım beterin beteri var 😂 Doğumdan sonra falan adım gibi biliyorum ki hepsi bende olacak konuşmalarından onu anlıyorum çünkü bir çuval patates almışlar getirdiler doğumdan sonra burada olacaz ya yenir kalabalık olacağız diye...babannemiz tv hastası sabahtan akşama kadar tv izler asla kapattırmaz evim sobalı tek odada soba var kronik migren hastası annem en ufak gürültüde hastanelik oluyor abartı değil gerçekten 1 hafta kalkmayasıya yatıyor.Hepsi başımızda olursa ben bunaltıya gelemem dayanabildiğim kadar dayanırım ama çok duramam diyor annem de öyle içiçe olmayı seven biri değil alışmadığı için kayınpederli kayınvalideli dedeli babanneli olurlarsa duramam yerine göre rahat giyinmek eşofman giymek isterim ama onlar başımda olursa hep etekle yazmayla nasıl durayım bir yere kadar diyor haklı 😓 ne olur kızma alınma diyor yaa ben bunları nasıl başımdan savabilirim ? Sadece kayınvalidem gelse keşke nasıl konuşsam da söylesem ya da annemi nasıl kalmaya ikna etsem ?
Bunlar deli mi? Lohusa kadının yanında o kadar kişinin ne işi var? 😳😳😳
Hele de erkeklerin

Back
X