Annem evimi karistiriyor

Anne veya kayinvalide ne farkeder? Birisi ayni konuyu sadece anne kismini kayinvalide olarak degistirerek acsin bakalim ne yorumlar geliyor...

Benim anneannem annemle babam uyurken odalarina girip cuzdanlarindan para almis bir kac defa. Hatta annem uyuyor numarasi yapip bizzat sahit olmus. Halbuki babam bu hayatta gorebileceginiz en eli acik insandir, istese verirdi fazlasiyla. Ama o calmayi secti. Sonuc olarak ne oldu, artik hic bir sey eskisi gibi degil. O geldiginde veya biz gittigimizde cuzdanlari cantalari kose bucak sakliyoruz. Hos bir sey degil bence.

Annenizi yakalaya bilme cabaniza ne demeli.
Gozetledigini fark ettim anne kiz iliskiniz farkli.
Neyim nerde annem bilir bir gun dahi acaba demedim alsada baksada kurcalasada helali hos olsun cani sagolsun
Yakistiramiyorum boyle seyleri anne babalarina yakistiranlari

Niye kendi annesi olunca karistirmak mübah mi oluyor ?

Hayır mübah olmuyor. Tabi ki yanlış.

Ama genele bakarsak, çoğumuz ne diyoruz? Bir kayınvalide asla kendi annemizin yerini tutmaz. Neden? İstisnalar haricinde bir anne asla evladına kötülük düşünmez. Ama kötü niyetli bir sürü kayınvalide okuyoruz burada...

Bence önemli olan davranışlar değil, niyet...

Ben de olsam çok rahatsız olur ve bir şey diyemezdim.
Parayı bir daha ki sefere kesinlikle bulamayacağı bir yere koyun.Arayıp şaşırsın.
Maddi olarak ihtiyacı varsa da ağzını arayıp yardımcı olun.

Benim kayinvalide cok meraklidir hatta birgün yatak odamiza girmis esimi dolabini duzeltmis ama zaten ben duzeltmistim. Valla eşime söyledim benim yanımda cok kızdı annesine sakın bir daha bizim ozelimize girme diye hem dolabimda gayet düzgündü dedi. Pişman oldum valla yazık kadin tamam oğlum dedi ben utandım. Sakladigim altınları bile buldu hemde banyo dolabinin uzerindeydi.:rolleyes: Eşime dedim ki valla sex oyuncagi falan alsak onu nereye sakliycaz :confused: tavan arasina demezmi:KK70:cok seviyorum kayinvalidemi caninsagolsun onun...Annemde girse yatak odama onada bozulurum hatta ama ben gönüllerini kırma taraftarı değilim.

Hayır mübah olmuyor. Tabi ki yanlış.

Ama genele bakarsak, çoğumuz ne diyoruz? Bir kayınvalide asla kendi annemizin yerini tutmaz. Neden? İstisnalar haricinde bir anne asla evladına kötülük düşünmez. Ama kötü niyetli bir sürü kayınvalide okuyoruz burada...

Bence önemli olan davranışlar değil, niyet...

Niyet mi? Ayol kadin basbayagi karistirmis kizinin odasini niyet belli ...bu durum en melek anneyi bile hakli cikarmaz objektif olmakta fayda var sen annenin odasini karistirdiginda tepkisi ne olur dusun bakalim?

Ya merakındandır emin ol. Sen olsan kızının evini merak edersin birikimini felan mutlu olursun yani belki sormayada çekindi yazık ya canm benm kızının evini birikimini merak etmiştir. Annedir o bence sıkmayın canınızı böylr olduğunu hissettiğinzde bile tatlı bir tebessüm olsun yüzünzde başka birşey düşünmeyin derim
Ben mi fenayım bu konularda?? Adamın anası yapsa yine aynı düşüncek miyiz acaba?? Kim olursa olsun hiç sevmem kurcalama karıştırma huyunu.. ama nasıl söylenir bilemedim..

Annenizi yakalaya bilme cabaniza ne demeli.
Gozetledigini fark ettim anne kiz iliskiniz farkli.
Neyim nerde annem bilir bir gun dahi acaba demedim alsada baksada kurcalasada helali hos olsun cani sagolsun
Yakistiramiyorum boyle seyleri anne babalarina yakistiranlari
Ben bişey yakistirmadim. Zaten parayi saymadigimi bile yazdım. Tabi ki almaz ama karıştırıp bakmış
Ben de olsam çok rahatsız olur ve bir şey diyemezdim.
Parayı bir daha ki sefere kesinlikle bulamayacağı bir yere koyun.Arayıp şaşırsın.
Maddi olarak ihtiyacı varsa da ağzını arayıp yardımcı olun.
Aslında ihtiyacı olduğundan değil. Durumu çok çok da iyi değil kötü de değil. 4 senelik memurum ve bu süre zarfında ailemin kredi borcunu kapatmak dahil bi çok şeyde yardimci oldum ama artık bi çocuğum var ve onun için birikim yapmak istiyorum. Ailem diğer kardeşlerim çalışıp parasini kazansa da onları muhtaç, beni zengin görüyor. Memursan sirtin yere gelmez gibi bir düşünceleri var. Ben de maalesef bu yüzden birikimimi söylemiyorum

Bence sadece bi merak annenizinki.Kayınvalidem aynı şeyi yapsa ki çok severdi sağolsun etrafı incelemeyi ama niyetininsaf bi merak olduğunu bildiğimden ses çıkarmazdım.Oğlunun rahatı ve konforu devam ediyor mu diye bakardı sanırım kimbilir:) Tabi bu durum insanı huzursuz eder ama büyütülecek bir durum olduğunu sanmıyorum.Yine de şöyle yapabilirsiniz bir daha yakaladığınızda sessizce yanına gidip'' annecim merak ettiğin bir şey varsa bana sorabilirsin biliyorsun ki burası eşimle benim özelim.Ben hoşgörsem de o seni böyle görse yanlış anlayabilirdi.''dersiniz mesaj yerine ulaşır ve yeteri kadar mahçup olur sanıyorum.Güven probleminiz var biraz sanıyorum?

Ya merakındandır emin ol. Sen olsan kızının evini merak edersin birikimini felan mutlu olursun yani belki sormayada çekindi yazık ya canm benm kızının evini birikimini merak etmiştir. Annedir o bence sıkmayın canınızı böylr olduğunu hissettiğinzde bile tatlı bir tebessüm olsun yüzünzde başka birşey düşünmeyin derim
Cok guzell yazmissiniz da bu bir erkek annesi olsa yikilirdi buralar

Arkadaşlar dediğim gibi ordan para aldığımı görmüştü. Açıp oraya bakmış. Fermuarli kap açılmış. Başka bir şey karismamis desem ki burası dağılmış öyle bişey yok. Bilinçli olarak tam kapatmistim bi baktım fermuar yarım açık. Bu kV de de olsa gıcık olurdum söyleyemezdim. Şimdi de durum aynı
Sence annen bunu nedeb yapmis olabilir

Annedir normaldir diyenlere hayranim. Anneyse sorsun direk ne o oyle gizli gizli izlemek felan. Yabanci degil sonucda annen soramayacakda kim soracak boyle seyleri. Degil annem babam esim para sayarken bakmam. Konu sahibi sende bidaha ayni olayi yasarsan o anda sor soyle hem icin rahat eder hemde aklinda soru isareti kalmaz.

ayy ben deli oluyorum karıştırılmasindan...
benim kv mutfagima bakiyor.. buzdolabimi inceliyor..
annemde yatak odamizı gözetiyor.. düzeltiyor işte..
elleme diyorum uyariyorum..
dokunulmasina haz edemem...

ben olsam kayınvalidem de olsa annem de olsa bişey diyemem. çok özel ve gizli şeyse yanımda taşırım ya da kilitli bir yere koyarım artık.
kalp kıracağıma böyle bir çözüm üretirim.
misal benim yatak odasına giremezler takıntım da yok. evime gelen yakın akrabalarım her odaya girebilirler.
sanırım ben rahatım biraz.

Kızlar karistirdigi yer dolabimin içinde elbisemin cebi. Düzeltme falan yok yani
bunu yapan farzı misal kayınvaliden olduğunda ortalığı yıkmayacağının garantisini veriyorsan sadece üzme tatlı canını der kenara geçerim..ama 10 kadından 9 u kayınvalide ceplerimi karıştırıyor diye kadını yedi düvele rezil etmezse benim adımda parky değil:D

Niyet hiç önemli değil
Kimin yaptığı da önemli değil

Orada önemli olan tek şey var, benim kişisel hayatım ve sınırlarım.

Türk toplumu olarak sınırları ihlal etmeye o kadar alışığız ki, aaahhhhhh ah.

Kendi kızımızı, oğlumuzu, eşimizi, annemizi malımız gibi görüyoruz, sanki onların sahibiymişiz gibi.

Keşke düzeltsek bu huyumuzu.

Not: 9 yaşındaki kızımın odasına girerken kapıyı çalıyorum. Neden? Ona kendi sınırları olduğunu öğretmek için, ki yarın öbür gün densizin, saygısızın teki sınırlarını ihlal ederse sesini çıkarabilsin, bunun "normal" olmadığını bilsin diye (bu lafım da buradaki annendir canım nolur ki, yapsın ki, niyeti iyidir ki diyenlere).

Sence annen bunu nedeb yapmis olabilir
Yazdığım gibi parayi orda biriktirdigimi anladı. Ne kadar olduğuna bakmistir
bunu yapan farzı misal kayınvaliden olduğunda ortalığı yıkmayacağının garantisini veriyorsan sadece üzme tatlı canını der kenara geçerim..ama 10 kadından 9 u kayınvalide ceplerimi karıştırıyor diye kadını yedi düvele rezil etmezse benim adımda parky değil:KK70:
benim açımdan farkı yoktur anne yada kV ikisinden de rahatsız olurum. He kV hayatta girmez yatak odama. Küçük odama bile girecek olsa burası müsait mi der . KV sınırları olan biridir, o yüzden bana da karismaz

Back
X