Annem evlat ayrimi yapiyor

Liseyim okulu bitirmeme 2 sene vse
Anladım. Yasantinizi, anne ve babanıza tutumunuzu tam olarak bilemedigim için net birşey soyleyemiyorum. Evet ne yazikki bazı ailelerde bu durum var. Ama bazen biz de bu sorununun katlanmasina neden olabiliyoruz. Siz de biraz onlara nasıl yaklaştığınızda, sorumluluklarınizi yerine getirip getirmediginize odaklansaniz

Yalnız ben anlamadım sanırım, tembel ve huysuz olsa dahi kızlarını dövmeleri normal mi? Abisi dört dörtlük mü değil, o yapınca alttan alınmış, kız çocuğuna ayrım yapılmış. Anne babanın hiç mi suçu yok? Anne değilim ama olursa asla ayrım yapmam.

Yalnız ben anlamadım sanırım, tembel ve huysuz olsa dahi kızlarını dövmeleri normal mi? Abisi dört dörtlük mü değil, o yapınca alttan alınmış, kız çocuğuna ayrım yapılmış. Anne babanın hiç mi suçu yok? Anne değilim ama olursa asla ayrım yapmam.
Bunu anlatmaya calisiyorum ama burdakiler beni suclamis tesekkur ederim 🙏

Neye göre kime göre tembel.
Bizim zamanımızda matematik yapamayan tembel yapabilen zekiydi. Halbuki zekanın sayısalı var, sozeli var, sanatsalı var.....

Oh be actim rahatladim annem bariz sekilde ayrimci cok uzun anlaticam anneme gore ben hep yaramaz tembel ise yaramaz bir cocuktum abim ise caliskan uslu zeki ise yarayan bir cocuktu ben ne yapsam anneme yaranamadim ona gore her seye aglayan bagiran soguk nevale pisirik ve huysuz bir cocuktum abim ise uslu aglamayan bagirmayan sicakkanli her ortamda kendini sevdirebilen birisiydi buyudum abim hep takdir aldi ben tesekkur liseye gectim ilk sene kaldim abim univ kazandi bana ise aptal muamelesi yapildi gectim sinifi yaranamadim zaten gorevindi dediler sustum abim benimle dalga gecti karsilik verince alingan ya da terbiyesiz oldum annem ise guldu ben yapinca terbiyesiz oldum elimde hep telefon televizyon asosyal biriydim annem veli toplantilarinda abimi ovdu beni gomdu hem de hocalarin yaninda eve gelince ise yalandan beni cok gururlandirdin dedi is yapinca dunyanin en iyi evladi oldum oglu eve gelince yine corap gibi atildim koseye o gelince ikisi bir olup benimle dalga gecerlerdi psikolojim bozuk muamelesi gorup psikiyatrise goturuldum ama oglu evde teror estirip bagirdi babam ve annem ise erkektir yapar seyine girdiler beni dovduler kac kez ona bir kez olsun el kaldirmadilar onlara gore ben hic calismadim hep yattim simariktim huysuzdum alingandim ama abim dort dortluktu dedim ben hukuk kazanicam inanmadilar ama inanmis gibi yaptilar ya da oyle yapmayi sectiler kisaca evde hep ayri tutuldum :KK43:
Hukuk kazan gel anneni yerden yere vuracam söz :KK70: eldeki verilerle fifty fifty kimi gomecegimi bilemedim

İster tembel ol ister çirkin. Evlat evlattır. Ne zamandan beri yeteneğine göre evlat sevilir oldu?

Madem tembelsin seninle iki kat ilgilenmesi lazım ki sen de abinle aynı seviyeye gel.

Ben bu anneleri anlamakta güçlük çekiyorum.
Ben de anlamiyirum

Ben de anlamiyirum
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama bu olay sana travma yaşatmış.
Haklı olabilirsin lakin sürekli bunları dile getirerek bir başarı elde edemezsin.
Maneviyatını güçlendir, çok kitap oku. Olmadı devlet hastanelerindeki psikiyatriye git. Ben de öğrenciyken başka sebeplerden kimseye söylemeden gitmiştim.
Kendi kendimi yemektense rahatlamıştım.

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama bu olay sana travma yaşatmış.
Haklı olabilirsin lakin sürekli bunları dile getirerek bir başarı elde edemezsin.
Maneviyatını güçlendir, çok kitap oku. Olmadı devlet hastanelerindeki psikiyatriye git. Ben de öğrenciyken başka sebeplerden kimseye söylemeden gitmiştim.
Kendi kendimi yemektense rahatlamıştım.
Ben ozel psikiyatre gidouotum zaten ilacda iciyorum

Şimdi sana öneri sunmak istiyorum ama uygulamaya geçmiyorsun ki..mesela önce sağlığına yönelsen fazla kilolarını diyetisyen yardımıyla doktor kontrolünde vermeye çalışsan sonra derslerine yönelip başarı elde etsen ve en azından kafanı bunlarla meşgul edip olumsuzlukları düşünmeyi bıraksan? Sınavına 2 sene varmış o 2 sene göz açıp kapayıncaya kadar geçer üniversiteyi başka şehirde okursun ama hep bunları düşünüp kendine yatırım yapmazsan en az 6 sene daha aile evine mahkum kalacaksın. Dehb le alakalı psikiyatr randevularına düzenli olarak git ve sosyal aktivitelere katıl. En azından dil kursuna falan gidebilirsin yeni arkadaşlar da edinmiş olursun. Bu yaşta biri sürekli aile hayatına odaklı olmamalı.

Bunu anlatmaya calisiyorum ama burdakiler beni suclamis tesekkur ederim 🙏
İster tembel ol ister çirkin. Evlat evlattır. Ne zamandan beri yeteneğine göre evlat sevilir oldu?

Madem tembelsin seninle iki kat ilgilenmesi lazım ki sen de abinle aynı seviyeye gel.

Ben bu anneleri anlamakta güçlük çekiyorum.

@Rayihanisar Ağzınıza sağlık. Çok doğru yazmışsınız.

@aren__ Daha çok gençsin, seni üzmelerine izin verme ve takmamayı öğren. Ben 30 yaşındayım, senin yaşındayken daha kötü muamele görüyordum, tıp kazanamadım diye neler yapıldı bana. Yedikçe yedim, kilo aldım, dışarı çıktım, her türlü kafa dağıtıcak şeyi yaptım ama içimdeki duygu geçmedi. Bu eksikliği kapatmaya çalışma, kabullen ve alış. Benim abim babamı neredeyse dövdü, çok iyi maaş almasına rağmen evimizi sattırdı ve paraları aldı gitti. Senelerce konuşmadı, o zaman canım kızım dedi annem ama umursamadım. Sonradan abim özür diledi ama babam konuşmuyor, ben mesafeli davranıyorum ve neredeyse konuşuyorum. Annem ise beni tekrar kötülemeye başladı ve abimle iyi olmaya çalışıyor. Onunla hava atacak çünkü, kendisini ona baktıracak. Bu düşünce yapısı geçmez, düzelmez. Sen okuyup iş sahibi olacaksın, beni sana verecek paramız yok abine vericez diye zenginlik içinde okutmadılar, saçma bir bölüme gittim burslu diye. Sonradan 24 yaşımda istediğim bölümü okuyabildim. Hayatını sen kurtaracaksın, yoksa ailen düzelmez.

Son düzenleme:
Back
X