Annem evlenmemize sorun çıkaracak gibi yardım edinn

pardon da herkesin günahı kendine,annenize ne oluyor...
adam çalışıyoer kazanıyor ,o parayla da hem ev geçindirip hem çocuklarınız okutuyor..helalinden kazanıyor bu parayı da..başkalarına da yorum hakkı düşmez.dediğim gibi herkesin günahı sevabı kendine..anneniz çok dindarsa bunu bilmesi gerekli...

İşte her türlü alım satım ticareti haram kılınmış ya kuranda ona takılıyor kendide gıybet yapıyor yüzüne vuruyorum sen dindarsın güya ama gıybet yapıyorsun dıyorum susuyor bu kezde .Şimdi ben nasıl bir yol izleyeceğim evliliğimiz önünde tek sorun bu .

İşte her türlü alım satım ticareti haram kılınmış ya kuranda ona takılıyor kendide gıybet yapıyor yüzüne vuruyorum sen dindarsın güya ama gıybet yapıyorsun dıyorum susuyor bu kezde .Şimdi ben nasıl bir yol izleyeceğim evliliğimiz önünde tek sorun bu .
tamam onu anladık haram kılınmışş..eee günahı ne annenize,ne size n de nişanlınıza...ayrıca onu da ancak Allah bilir diyip geçeceksiniz...

Konu Sahibi arkadaşım annen haklı. Burda yazılan yorumlari gerçekten çok saçma buluyorum ne demek annene ne karışamaz bal gibi de karışır doğurmus büyütmüs bu yasa getirmiş şimdi karışamaz He? Yok öyle bi dünya. Herkesin kendi dini inancı kendinedir ama o inanca göre yaşıyor diye kimseyi yargilayamazsiniz. Alkol kullanana selam vermek aynı masada oturmak bile haram annen de bunun bilincinde bravo gerçekten inanci bu kadar sağlam olan pek bulunmaz. Anneni dinlemeni tavsiye ediyorum

Konu Sahibi arkadaşım annen haklı. Burda yazılan yorumlari gerçekten çok saçma buluyorum ne demek annene ne karışamaz bal gibi de karışır doğurmus büyütmüs bu yasa getirmiş şimdi karışamaz He? Yok öyle bi dünya. Herkesin kendi dini inancı kendinedir ama o inanca göre yaşıyor diye kimseyi yargilayamazsiniz. Alkol kullanana selam vermek aynı masada oturmak bile haram annen de bunun bilincinde bravo gerçekten inanci bu kadar sağlam olan pek bulunmaz. Anneni dinlemeni tavsiye ediyorum
Alkol kullanan değil bak satıyor . Birde mecburıyetten. İşi bırakıp ne yapsın ? bunu söyler misin?

Sevgilimin anneside abdestini alır namazını kılar ama onla konuşuyorum kızım Allah bizim rızkımızıda burdan veriyor ne yapsın işletmesinde hırsızlık mı yapsın diyor o da haklı

Ha hırsızlık ha alkol satışı
İkisi de yasak dinimizde

Annenizi haklı buldum açıkçası. Ben de evine haram para sokan bir babanın oğlu ile evlendirmek istemem kızımı.

Ha hırsızlık ha alkol satışı
İkisi de yasak dinimizde

Annenizi haklı buldum açıkçası. Ben de evine haram para sokan bir babanın oğlu ile evlendirmek istemem kızımı.
Şu detay var. Adam sağlık sorunları gereği o işi yapıyor borçlarını ödemek için başka bir işi yapma durumuda yok emekli ayrıca emekli maaşını annesine veriyor annesi evi çekip çeviriyor iş yeride borçları ödüyor .

Şu detay var. Adam sağlık sorunları gereği o işi yapıyor borçlarını ödemek için başka bir işi yapma durumuda yok emekli ayrıca emekli maaşını annesine veriyor annesi evi çekip çeviriyor iş yeride borçları ödüyor .

O işi satıp başka iş yapabilir.
Dünyada bir sürü iş kolu var, sizinki bahane ama mantıklı değil.

Alkol kullanan değil bak satıyor . Birde mecburıyetten. İşi bırakıp ne yapsın ? bunu söyler misin?
Alkol satmak da günahtır ve o satıştan gelen para haramdır. Adamın zaten bu yönde ınancı olsa alkol satmaz ama demek ki anneniz kadar hassas değil. Adama elbette ki alkol satma diyemezsiniz ama annenize de bu doğru dusuncesinden dolayi karışma diyemez siniz haklı kadın çok haklı benim annem olsa kesinlikle istemez

O işi satıp başka iş yapabilir.
Dünyada bir sürü iş kolu var, sizinki bahane ama mantıklı değil.
Adam çift koltuk deyneği kullanıyor.iş yerınıde akrabaları işletiyor zaten babası sadece hesap kitaba bakıyor çift koltuk deyneği kullanan birine kim iş verir ?

Alkol sattığı için sorun çıkarır almak satmak ticaretini yapmak günah diyor.

ya tamam anladik hassasiyetinide, adam kendide icki kullaniyor mu ? Evlerinde ickili ortam oluyor mu ? Sevgilin icki kullanirmi ?
yoksa sadece dukkanda mi satiyorlar tek sorun bundan ibaretmi yani ?
Annem annem demissinde baban ne dusunuyor ? Ayrica elalemin dukkanda sattigi ickisine karisacak kadar ince eleyip cimbizla ceken bir annenin kizi olarak bu iliskiyi 5 yil nasil sakladin ?
Bende bu ise cidden sasiriyorum ailem soyle boyle diyorsunuzda arkadas senide o anne yetistirmedi mi, az biraz kendinize guvenin yani.

Adam çift koltuk deyneği kullanıyor.iş yerınıde akrabaları işletiyor zaten babası sadece hesap kitaba bakıyor çift koltuk deyneği kullanan birine kim iş verir ?

Siz adamın avukatı olmuşsunuz ki bile
Annenizin yerine kendinizi koymanız imkansız bu durumda.

Yine başka yer işletebilir değil mi? Alkol satılmayan bir işletme?

Alkol satmak da günahtır ve o satıştan gelen para haramdır. Adamın zaten bu yönde ınancı olsa alkol satmaz ama demek ki anneniz kadar hassas değil. Adama elbette ki alkol satma diyemezsiniz ama annenize de bu doğru dusuncesinden dolayi karışma diyemez siniz haklı kadın çok haklı benim annem olsa kesinlikle istemez
peki ne yapmam gerekiyor ?

peki ne yapmam gerekiyor ?

Keşke en başında ailenize her yönden denk olacak biriyle bu işe kalkissaydiniz. Bu saatten sonra herhangi bişey söylemenin vebalini alamam. Ama şu kadarını söyleyeyim bu ufak bi mesele gibi görünse de ilerde çok daha farklı sıkıntılar çıkarır

Keşke en başında ailenize her yönden denk olacak biriyle bu işe kalkissaydiniz. Bu saatten sonra herhangi bişey söylemenin vebalini alamam. Ama şu kadarını söyleyeyim bu ufak bi mesele gibi görünse de ilerde çok daha farklı sıkıntılar çıkarır
Vaz mı geç diyorsunuz yani ?

Bu din konusu 100 kişiye sorduk 200 farklı cevap aldık gibi birşey, annenizi ilgilendiren bir durum yok burda. Siz sevgilinizle ve ailesiyle mutluysanız, herkesi gerekli gereksiz karıştırmayın, maddi bağımsızlığınızı kazanınca bir yetişkin olarak istediğinizi yapmakta özgürsünüz.
Annemi okutmadılar demişsiniz, çok üzücü işte, keşke eğitim alıp her 'hocayım' diyenin etkisi altında kalmaktansa kendi kararlarını verebilecek akli bağımsızlığı elde edebilseydi. 'kendince dindar' olup tv deki hocalara inanınca böyle oluyor, kendi işine bakmaktansa başkasının hayatına karışmak dindarlık olarak görülüyor, etraf kendini tanrı sananlarla doldu.
Bir şekilde annenizi ikna edin, madem dindar bu konuda dini kaynaklarda çok açıklama bulursunuz, açın onları gösterin o zaman.
Hala ikna olmazsa da seçim sizin, ya bir cahilin sözüyle hareket edip sevdiğiniz insandan ayrılacaksınız, ya da kendi bağımsız kararınızla sevgilinizle evleneceksiniz.

Bu din konusu 100 kişiye sorduk 200 farklı cevap aldık gibi birşey, annenizi ilgilendiren bir durum yok burda. Siz sevgilinizle ve ailesiyle mutluysanız, herkesi gerekli gereksiz karıştırmayın, maddi bağımsızlığınızı kazanınca bir yetişkin olarak istediğinizi yapmakta özgürsünüz.
Annemi okutmadılar demişsiniz, çok üzücü işte, keşke eğitim alıp her 'hocayım' diyenin etkisi altında kalmaktansa kendi kararlarını verebilecek akli bağımsızlığı elde edebilseydi. 'kendince dindar' olup tv deki hocalara inanınca böyle oluyor, kendi işine bakmaktansa başkasının hayatına karışmak dindarlık olarak görülüyor, etraf kendini tanrı sananlarla doldu.
Bir şekilde annenizi ikna edin, madem dindar bu konuda dini kaynaklarda çok açıklama bulursunuz, açın onları gösterin o zaman.
Hala ikna olmazsa da seçim sizin, ya bir cahilin sözüyle hareket edip sevdiğiniz insandan ayrılacaksınız, ya da kendi bağımsız kararınızla sevgilinizle evleneceksiniz.
İşin dini boyutundaki bilgi ile eğitimin alakasını söyler misiniz? Ne kadar kırıcı yaptığınız yorum. Konu sahibinin annesi söz konusu elâlem değil. Ve ayrıca başkasının hayatına karışmak dindarlik görülüyo demişsiniz de başkasının değil kendi kızının hayatına karışıyo kendi canının kendi kanının. Hiç bir inanan anne evladını ateşe atmaz bile bile

Anlamaz ki okutmamış babası hep benim bildiğim olur benim dediğim doğrudur diyor laftan hiç anlamıyor.u :KK43:

Konu sahibi annenizi inançlarından dolayı böyle yaftalamanız hiç hoş değil. Bakın ben okudum ve bende aynı şekilde düşünüyorum. Evet herkesin işi ve hayatı kendisini ilgilendirir, mesela bi tanıdığınız alkol satiyorda anneniz durup dururken laf ediyorsa onu ilgilendirmez tabiki deriz ama ortada sizin evliliginiz var. Annenizide anlamaya çalışın lütfen ve ne olur kimseye karşı yermeyin. Bence onun için yazdıklarınızı görse çok uzulurdu.

Ben olsaydım vazgecerdim canım. En korktuğum şeydir zaten bu yüzden çok kişiyi geri çevirdim inanç farkliligindan dolayi
Sevgilim ailesi ateist hırıstiyan falan değil yanlış anlaşılması ne inan farklılığından bahsediyorsun?

Back
X