Annem gibi olabilseydim gerçekten de ... :(

ppty123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
123
0
0
Ankara
konu kapanmıştır. gerek yok boş şeylere.
mümkünse beni de banlayın. konumu da silin sayın editörler...

Kızlar çok sıkıldım artık ya, öyle bi an geliyor ki evliliğe dair hevesimin yok olduğunu düşünüyorum artık..

10 ay falan oldu nişanlıyım evlilik için de atamayı bekliyoruz ne yazıkki.
Atanınca da hemen evlenemezmişiz. Para yokmuş falan da filan.
2 tane evleri var. Opel arabaları var para yokmuş. Evin biri satılır diyorum nişanlım da ben nasıl diyim satılsın diye diyo. Elbet düşünüyorlar onlarda diyorum bilmiyorum hiç düğünle ilgili bişi konuştuklarını duymadım diyo.

Çok seviyorum nişanlımı. Ama artık tuhaf bi duygu var içimde. Nereye atanacak kimbilir ailemden uzaklaşınca yalnız kalacakmışım gibi hissediyorum artık. ( Oysa 5 yıldır ayrıydım ailemden )

Bide para yok diye doğru düzgün takı da takılmayacak sanırım. Lafını etmek istemiyorum ama 4 bilezik alındı 1 tanesi nişanda takıldı 3ü düğünde takılacakmış. :S

Bide arada sorunlar oldu işte ufak tefek. Ben kv ile nişanlımda annemle sadece 1 kere tabi onların durumu.

Bugün öyle konuşurken nişanlım dedi ki
‘Sende annenin huyu var’ nasıl yani dedim. ‘bişi o an diyip sonrada yanlış anladın hali’ dedi.
Ki bunun tartışmasını biz nişanda yaşadık kv ile annem anlaşamıyo. Annem şakasına bişi diyo kv ciddiye alıyo sonrada yanlış anlaşılıyo.
Annemde sonra benim için artık dikkat etmeye başladı gerektiği kadar görüşürüyo kv ile. Onda da anlaşıyor gibiler yani.bi daha sorun yaşanmadı.

Ama nişanlım bugün bana öyle deyince zoruma gitti.
Konuyu büyütmek istemedim o an sustum ama içime battı.

Keşke annemin huyunu alabilseydim.
Onun kadar kararlı onun kadar düşünceli ve yolunda azimli olabilseydim.
Kararlı gururlu durabilseydim.

Off zoruma gitti yaa.
Çok seviyorum .onunda beni sevdiğini biliyorum ama ne olduğunu anlamıyorum.
Sanki tükeniyorum yavaş yavaş :(

Son düzenleme:
ev satılsın diyorsun da o evde eğer varsa nişanlının kardeşlerinin de hakkı var hem niye insanlar yıllarca çalışıp didinip emek verdikleri evi düğün için satsınlar ki ?

2. evlerini yeni aldılar. ellerindeki tüm parayı oraya bağladılar. düşünmüşlerdir elbet düğünü nasıl yapacaz diye ama nişanlımda bana diyo ki para yok düğün nasıl yapılacak :(

evin biri satılamaz çünkü nişanlın tek çocuk değil.o evde ablalarının da hakkı var..düğün için ev,araba sattırmayı düşünmek mantıklı mı sence?adamlar çalışmış almış...

annen gibi olabilirisin ama emin ol o da gençliğinde senin gibiydi.bazı şeyler için tecrübe ve olgunluk gerekiyor..bu da ancak zamanla,yaş ilerledikçe oluyor.

nişanlın ve sen suan çalışıyomusunuz ? eğer bi işiniz varsa neden düğünü nişanlının ailesinin yapmasını bekliyosunuzki? biz aileleri nerdeyse hiç karıştırmadık evlenirken, borç bizim borcumuz oldu istediğimiz gibi bi düğün yaptık sonra çalıştık ödedik bitti... sırf düğün yapılsın diye olan bi evin satılmasını mantıklı bulmuyorum açıkçası, kolay alınmıyoki ev canım..hayırlısı olsun inş. herşey yoluna girer...

yazdıklarınız, beklentileriniz bana garip geldi.
herkesin yatırımı kendine. ayrıca allah sağlıklı ömürler versin herkese ama, zaten vakti zamanı gelince bu yapılan mülkler kv ve kp nizin çocuklarına, yani eşinize ve kardeşlerine kalacak. belki anlatım şeklinizden belki kullandığınız kelimelerden bilmiyorum ama hoşlanmadım yazdıklarınızdan.

konu hakkında pek bişey söyleyemeyeceğim fakat.. 3 adet bilezik iyimiş bence :) küçümser gibi söylemişsiniz fakat bence günümüz şartlarında iyi bir rakam..

madem öyle siz kendi evinizi satın da bi düğün yapıverin ne ki canım altı üstü bi ev...

verilen tepkileri anlamadım. iş yok daha ikimizde de nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama sonuçta ailelerde bi yerde destek olmaları gerekmez mi.. düğün için...

neyse konu zaten benim kastettiğim noktadan çıkmış.
yapılan yorumlara da eyvallah. konu kapanmıştır ...

annenizin yaptığı şakalar ne türde? maddiyatla ilgili laf mı çarpıyor?

4 bilezik eğer çok ince değilse neden bunu dert ediyorsunuz, evi arabayı satmalarını bekleyeceğinize beklentilerinizi biraz küçültürseniz daha mutlu olabilirsiniz.

Evet ben de hiç duymadım düğün etmek için ev satıldığını.
Biraz acele ediyor gibisin.
Yani aynı hatayı zamanında yaşamış biri olarak.
Acele etme, atanmayı bekle, takılara takılma.
Atandığın, kendi paranı kazandığın zaman herşeyin ne kadar farklı olacağını anlarsın.
Hem herkes dörtdörtlük kavuşmuyor ki sevdiğine.
Hem sevdiğini alacaksın, hem de varlıklı bir düğün yapacaksın,
Sen sevdiğine kavuşacaksın.
Gerisini birlikte tamamlarsınız zaten.
Hem daha da kıymetli bir yuvanız olur, kendi aldıklarınızla evliliğin daha kıymetini bilirsiniz.
Düğün yapmak edinilmiş mülklerin bolluğuna bakmaz, elde para yoksa sıkıntılıdır.
Sabırlı ol, eğer düğün yapmaya, acele etmeye niyetleri yoksa sen de adımlarını ona göre atar,
Hayatını ona göre yönlendirirsin. Eğer aile seni almaya niyetli değilse düğünü ondan erteliyor olabilir.
Allah kolaylık versin. Sabırlı ol, insanların davranışları kararlarından ve karakterlerinden sinyaller verir.
Allah mutlu mesut eder inşaallah!

ppty123 .!.:
Kızlar çok sıkıldım artık ya, öyle bi an geliyor ki evliliğe dair hevesimin yok olduğunu düşünüyorum artık..

10 ay falan oldu nişanlıyım evlilik için de atamayı bekliyoruz ne yazıkki.
Atanınca da hemen evlenemezmişiz. Para yokmuş falan da filan.
2 tane evleri var. Opel arabaları var para yokmuş. Evin biri satılır diyorum nişanlım da ben nasıl diyim satılsın diye diyo. Elbet düşünüyorlar onlarda diyorum bilmiyorum hiç düğünle ilgili bişi konuştuklarını duymadım diyo.

Çok seviyorum nişanlımı. Ama artık tuhaf bi duygu var içimde. Nereye atanacak kimbilir ailemden uzaklaşınca yalnız kalacakmışım gibi hissediyorum artık. ( Oysa 5 yıldır ayrıydım ailemden )

Bide para yok diye doğru düzgün takı da takılmayacak sanırım. Lafını etmek istemiyorum ama 4 bilezik alındı 1 tanesi nişanda takıldı 3ü düğünde takılacakmış. :S

Bide arada sorunlar oldu işte ufak tefek. Ben kv ile nişanlımda annemle sadece 1 kere tabi onların durumu.

Bugün öyle konuşurken nişanlım dedi ki
‘Sende annenin huyu var’ nasıl yani dedim. ‘bişi o an diyip sonrada yanlış anladın hali’ dedi.
Ki bunun tartışmasını biz nişanda yaşadık kv ile annem anlaşamıyo. Annem şakasına bişi diyo kv ciddiye alıyo sonrada yanlış anlaşılıyo.
Annemde sonra benim için artık dikkat etmeye başladı gerektiği kadar görüşürüyo kv ile. Onda da anlaşıyor gibiler yani.bi daha sorun yaşanmadı.

Ama nişanlım bugün bana öyle deyince zoruma gitti.
Konuyu büyütmek istemedim o an sustum ama içime battı.

Keşke annemin huyunu alabilseydim.
Onun kadar kararlı onun kadar düşünceli ve yolunda azimli olabilseydim.
Kararlı gururlu durabilseydim.

Off zoruma gitti yaa.
Çok seviyorum .onunda beni sevdiğini biliyorum ama ne olduğunu anlamıyorum.
Sanki tükeniyorum yavaş yavaş :(

annenizin yaptığı şakalar ne türde? maddiyatla ilgili laf mı çarpıyor?

4 bilezik eğer çok ince değilse neden bunu dert ediyorsunuz, evi arabayı satmalarını bekleyeceğinize beklentilerinizi biraz küçültürseniz daha mutlu olabilirsiniz.

verilen tepkileri anlamadım. iş yok daha ikimizde de nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama sonuçta ailelerde bi yerde destek olmaları gerekmez mi.. düğün için...

neyse konu zaten benim kastettiğim noktadan çıkmış.
yapılan yorumlara da eyvallah. konu kapanmıştır ...

anlattığına göre yorum yapılıyor..eğer işiniz yoksa ailelerden evlerini satmayı beklemek yerine nişanı ertleyebilirdiniz..evet ailelerin bir yerde destek olması gerekir,zaten ellerinden geleni de yaparlar ama o kadar da değil.

Konuyu silmen hiç hoş olmamış, eleştirilerle insan hatasını görür ki biz kırıcı olmadık.
Konuşularak bir çözüm bulunabilirdi, fikir verilebilirdi bence.
Burda da eceleci bir tavır gördüm.

düğün dernek için koskoca ev satılmaz ama şu konuda da haklısın.okadar beklemişsiniz bir de para yok diye uzatacaklarsa düğünü düşünselerdi biraz.oğlumuzu bir evlendirelim ev işine sonra bakalım demelilerdi.o zaman da ona göre bir ev alırlardı.tabiki bütün düğünü onlar yapacak değiller.siz üstlenirsiniz durumları iyi değilse birçok şeyi ama onların da masrafları olur tabiki.ne bileyim oğullarının mutluluğunu da düşünmeliler bence.
öbür konuya gelince insan tabi annesine laf söylenince kaldıramıyor.evlilikteki sorunlardan biri.kimse annesine laf söylensin istemez.sen de buna bozuldun tabi.neyse takma inşallah devamı gelmez sen de söyleme hiç,ona da müsade etme alışmasın.

aileniz evi satsın size düğün yapsın kendileri de kirada otursun üzülme paraysa sorun bu da bi çözüm bence :31:

pess adamlar evlerini satsınlar koca bi ev parasını size harcasınlar istiyorsunuz

yoksa ne ben çalışayım para biriktireyim de yuvamı kendim kurayım diye düşünme yok

evleneyim de milletin bütün birikimi bitmiş gitmiş hiç önemli değil

arabayı satın deseydiniz bari nerede olacak bu düğün de bi ev parası gidecek anlamadım :26:

benim nişanlım diyecek annenler 2.evi satsın bize düğün yapsın hopp orada bi dur sana noluyor derim

konuyu sildim evet çünkü farklı anlaşıldım.
ben evin tüm parasını harcama derdinde değilim.
elbette biraz benim ailem biraz onlar birazda biz kendimiz üstlenecez bunları.

ama elde 5 kuruş kalmayacak şekilde herşeyi de eve bağlayıp sonrada para yok denmesine sinir oluyorum ben.
nişan için atamalar olacak diye yapıldı ama olmayınca da olmadı işte atanamadık öyle kaldık :(

ve asıl konu.
annem hiç bi zman maddi konuda bişi dememiştir.
kv ile anlaşamıyorlar
kültür farkı belkide..
annemin şaka yaptığını öylesine dediğini biliyorum ama bunu nişanlıma anlatmak zor oluyo.

( ki ben onun annesiyle çok daha fazlasını yaşadım ama laf etmedim, annedir diye )

Back
X