Evlenince de böyle devam eder mi?

Aklımı şunu getirdi bu durumunuz. Benim babam 6 erkek kardeş. Annemle nişanlıyken dahi akrabalarının bir lafına kalkıp gitmişliği olmuş 32 yıllık evliler annem hala söyler. Daha geçenlerde yakın zamanda olmuş bir akraba gelmiş babamın yumuşak yüzünü bildiğinden gel beni şuraya götür buraya götür demiş işini yaptırmak istemiş yani. Memlekette babamın başka erkek kardeşleri de var onlara değil babama söylüyor. Babam ayıp olmasın diye bir gidiyor bir dahakine annemle kavgaya tutuşuyorlar. Babam evvelden de herkesin her işine koşardı onca kardeşinin arasında kaç yaşına geldi hala fırsatını bulsa yardım eder aslında o da biliyor neyin ne olduğunu ama hayır diyemediğinden ve merhametinden böyle oluyor. Demem o ki balık baştan kokar kendi adıma söyleyeyim ben böyle önceliği olmadığım birisiyle evlenmezdim. Siz de bir hoşgörürsünüz ailesidir şudur budur diyerek sonrasında çileden çıkarsınız olan size olur. Bütün bu olanlar size ileride ne olacağının sinyalini veriyor bence evlenince değişir düşüncesiyle kendinizi de kandırmayın.

Allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah . Ama bakın siz karşıdan da aynı hassasiyeti inceliği görüyorsunuz ama ben de nişanlımda bunu görmüyoruz maalesef. Ablasının düğününe gittik kuzenlerini nişanlıma bıraktırdılar o kadar insan varken ve ben yanındayken eline tutuşturdular resmen bunu saygısızlık olarak algıladım bende. 3 senedir birlikteyiz bir bayramda bile birlikte geçiremedik hepsinde ya misafirlerle ilgilendi gezdirdi pikniğe götürdü ya da oraya gitti ben bayramda onu göremezken o orda kuzenlerini hiç tanımadığım akrabalarını arabayla gezdirdi bunlar da benim zoruma gidiyor

Senin ailen fark etti mi bu durumu? Annen baban? Siz kac kardessiniz?

Siz nerede yasayacaksiniz evlenince?

kendisi tabii daha doğru cvp verir vermek isterse ama
alıntıladığınız üye "benim kocam ailesinin enayisi, ailesi onu sömürüyor/kullanıyor" bakış açısında değil.

"bize ne lazımsa onlar yapar, onlara ne lazımsa biz yaparız, kimse kimseyi ezmiyor, hepimiz birbirimize yardımcıyız, herkes birbirine destek, birlikte büyük ve güçlüyüz" bakışıyla düşünüyor ve de seviyor da eşinin ailesini, kendi ailesini abilerini vs hep anlatıyor çünkü.

zira benim de çevremde böyle aileler var hep bir aradalar iş olarak da birlikte çok ticari işleri var
deliler gibi de para kazanıyorlar, çılgınlar gibi de geziyorlar. çocuklarını birlikte büyüttüler, her iyi günde kötü günde beraber oldular hala da öyleler.

herkes sizin kadar bireyselci değil. kalabalık seven insan da çok. sizi cvplarınızdan biliyorum çok bireyselliğine düşkün bir insansınız.
Ben tam soylediginiz gibi bu şekilde düşünüyorum bireyselliği de düşkünümdür ama kesinlikle soyledigim gibi sınırlarımızı ihlal edip yüzümüzü astırmazlar eşimden önce bana sorarlar sen okeysen o okeyler die 🤣onun ailesini hiçbir zaman eş ailesi gibi görmedim çünkü onlar bana hiç gelin gibi davranmadılar kendılerıne bisey aldılar mı aynısından bize de alınır(buna en basiti bir çay kaşığı ev terliği de dahil 🙂) hatta görümcelerim falan biz yedik oda yiyecek diye dışarda yedikleri bisey olsa bile arkadaşlarıyla çıktıklarında dahi, hemen bizim eve paket gönderirler yada gelirken getırırler hiç bisey imkan dahilinde olmazsa biz surda bi yer kesfettık die ertesi günü bizi çıkarırlar , ablacım biz yedik sizde yemelisiniz die yada haftasonu program yapmadan önce oğlumu ararlar yapmak istediğin planın varmı halacım annen yüklü (hamıleyım) yorulmamalı biz eğlendirelim seni die küçücük çocuğun fikrini alırlar .benım saygımdan ziyade aşırı bi sevgim var yani hiç eş ailesi gözüyle bakmadım 🙂

Evet elhamdülillah. eşim gitmese ben koşarım öyle çok severim onlar benım kendı ailem gibi canım ciğerim aynı şekilde onlar da bana koşarlar hıc gelin gibi değilim evin kızıyım onlarda hiç kaynana kayınbaba gorumce olmadılar bana anam babam onlar kadar koşmaz peşimden hele akrabalar falan tepeme doldururum kendımınkıler de dahil aşırı bağlılık var 🙂ama ben eşimden memnunum elhamdülillah kendım mutlu olunca kafam rahat olunca misss . Kimse de şükür sınırlarımıza saygısızlık etmedi yıllardır dip dibe otururuz parayı bulsam aynı bahçeye ev dikecem girip çıkması kolay olsun die 🫣

Kendi ailem konusunda da bu böyledir ikimiz de birbirimizin ailesine hiçbir zaman saygısızlık yapmamışızdır Rabbime şükürler olsun baktığımız yüzlere hiç kötü sözümüz olmamıştır karşılıklı olarak
Demek ki iyi insanlara denk gelmişsin yoksa çok zor olurdu ...

kendisi tabii daha doğru cvp verir vermek isterse ama
alıntıladığınız üye "benim kocam ailesinin enayisi, ailesi onu sömürüyor/kullanıyor" bakış açısında değil.

"bize ne lazımsa onlar yapar, onlara ne lazımsa biz yaparız, kimse kimseyi ezmiyor, hepimiz birbirimize yardımcıyız, herkes birbirine destek, birlikte büyük ve güçlüyüz" bakışıyla düşünüyor ve de seviyor da eşinin ailesini, kendi ailesini abilerini vs hep anlatıyor çünkü.

zira benim de çevremde böyle aileler var hep bir aradalar iş olarak da birlikte çok ticari işleri var
deliler gibi de para kazanıyorlar, çılgınlar gibi de geziyorlar. çocuklarını birlikte büyüttüler, her iyi günde kötü günde beraber oldular hala da öyleler.

herkes sizin kadar bireyselci değil. kalabalık seven insan da çok. sizi cvplarınızdan biliyorum çok bireyselliğine düşkün bir insansınız.
Evet ben bireyselci bir insanım , hiç kalabalik sevmem , sakin bir aile hayatını tercih ettim bu yüzden, bu arada karşındaki aile görgüsüz ise ne yaparsan yap yine de olmaz , bu ilişkide sömürülen bir eş adayı var ve ben asla mutlu olacağına inanmıyorum, istisnalar kaideyi bozmaz , sizin gibi birkaç istisna var düzgün eş ailesine denk gelebilen, ben de başta çok iyi niyetliydim eş ailesine karşı lakin sınır falan bilmediler hayatımıza çöreklendiler ben de mesafe koymak zorunda kaldım, baskıya ve ısrara asla gelemem , bir insanı haftanın 5 günü görmeye ve de sürekli kendimden vermeye hiç tahammülüm yok , Türk toplumunda evlilik kadar zor bişey yok kadınlar açısından , erkekler de zaten bildiğimiz gibi , umursamaz ve mutlular ...

Back
X