• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem hakkında haksız mıyım

Buradaki konu ve yorumları görünce gidip annemin ayaklarının altına paspas olasım geliyor.
Çok haklısınız konu sahibi.Eşinize tepkiniz yersiz olmuş onunda farkındasınız.
Evet farkındayım özür diledim zaten daha öncede benim evimde böle yaptığı için iyice dikkat çekti bu durum

ben bi makarna için bu kadar tantana çekmezdim o anda eşyalarımı toplar çıkardım.

sizde biraz gururlu olun evli barklı kadınsınız eşinize çocuğunuzu yani sizin çekirdek ailenizi bu muameleye maruz bırakmayın.

annede olsa herkes haddini bilmeli

Ben de eşimle o şekil de konuştum ama çok üzülüyorum kendimi kimsesiz hissediyorum
Niye kimsesiz olasınız? Sizin aileniz zaten var eşiniz, evladınız. Anneniz bu yaştan sonra değişmez ki bu da sizi mutsuz ediyor. Yanına gidip mutsuz olmak kendinize yaptığınız bir kötülük.

Eşiniz bakar. Ya da evine gitmezsiniz. Konu sahibinin annesi için de aynısını yazdım. Annenizin huyunu biliyorsunuz, isteyip kötü olacağınıza, istememek gitmemek en iyisi bence.
Aynen 1 hafta gidiyorum maks
2 hafta kalmıştım resmen 8. Gün surat asmaya 10. Gün kovmaya kalktı 😅

Herkese merhaba annem hakkında çok rahatsız olduğum bi konu var çok üzülüyorum . Annemlerin bi evleri var yazlık.sene de 1 ben giderim senede 1 annem bize gelir.yani öyle sürekli görüşme durumumuz yok.benim bi oğlum var 18 aylık.inanılmaz yaramaz hiç uyumaz hiç durmaz bi çocuk .eşim(normal de saolsun yardımcıdır). Ama aşırı yoğun ve düzensiz bi işi olduğu için bana pek bi katkısı yok.sene de 1 kere gittiğim de aşırı geriyor annem beni.zaten burda zır şartlar altındayım bi mutlu olayım diye gidiyorum eşime karşı daha da mahcup oluyorum.durumu anlatayım. Annem yaptığı en ufak bişeyi bas bas bağırarak kafama kakıyor.örnek vereyim eşimle erkek kardeşim iyi anlaşırlar dışarı çakmışlardı canları makarna istemiş .kardeşim annemi aramış makarna yapar mısın diye(düz beyaz makarna) annem ona tamam dedi bana ağzına geleni saydı anne çocuğu tut ben yapayım 2 dk da olur diyorum hala bas bas bağırıyor bana da yaptırmıyor halbuki kaç senelik ev hanımıyım. Çocuk değilim sonuçta .bağıra bağıra ayran yapıyor anne bırak ben yaparım diyorum onu da yaptırmıyor yok sen bilmezsin diyo lafa bak.ben de gergin gergin bi köşede bekliyorum.neyse o sırada eşim ve kardeşim gülerek geldiler gayet neşeliler tabi bişeyden haberleri yok.ben de eşime patladım sen mi istedin bu makarnayı diye birbirimize girdik saçma sapan bi mesele için bilmiyorum anlatabildim mi.sizin anneleriniz nasıldır beni zaten senede 2 kere görüyor hani öle zahmetli biri kesinlikle değilim herseyini kendim yaparım bize gelir asla bişey yapmaz bi yöresel yemek isterim yapar ama burnumdan getirir insan özlemez mi annesinin bi yemeğini ben söyleyemiyorum anneme kendim de yapamıyorum oğlum asla durmaz bu arada kalabalık bi aile değiliz.hani yorgun falan da değil bilmiyorum karışık mı anlattım çok üzgünüm yani insan annesinden de bu kadar laf duyarsa nasıl olur gerçekten çok üzgünüm
Annenız bı alem tabı kı sız haklısınız
Bı makarnanın lfı olmamalı bence
Annenız makarna basıt olur ayıp olur dıye kızmalıydı
Makarna ne ya senede bı kızımla torunu gelecek annende makarna ıstıyorlar diye soylenecek 😒
Acıkcası agır yemekler yapması lazım kı kızı bır sene boyunca hem esıne mahcup olmasın hemde omur cok kısa aklında guzel anılar kalsın
Benım annem bana gelınce bısey yapmaz yapmak ıster ama ben yaptırmam
Yaslı annem zaten 70 kusur yasında
Bana gelınce asla kırmam hep sözünü dinlerim ki yarın bırgun bısey olursa pısmanlık duymayayım dıye
Torununa nasıl davranır tek evlı senmısın aılede baska evlı kardes warsa onlara yaklasımı nasıl enteresanmıs annen

O zaman şöle söyleyim yazlık tarzı evlerde yemek işini nasıl hallediyorsunuz
Gündüz dışarıda yiyoruz genelde ya da önceki akşamdan kalma yemeklerle idare ediyoruz. Akşam da migrostan hazır köfte, mangal vs geçiyor. Ama sizdeki sorun -çok üzgünüm ama- istenmediğiniz yerde bulunmak. Gitmemek çok daha etkin bir seçenek.

Tek çocuk musunuz varsa diğer kardeşlere nasıl? Anneniz normal değil ama karakteri mi böyle herkese mi bu kadar tahammülsüz yoksa misafiri mi evlat dahi olsa sevmiyor bilemedim. Üzüldüm:KK43:

Nasıl tek çocuk olabilir hanımefendi? Kardeşimle eşim dışarı çıkmış yazmış.

Toplu cevap vereyim tek çocuk değilim kardeşim var bekar. Ona karşı da öle ama o hiç takmıyor sallamıyor ben çok takıyorum gurur yapıyorum.eşimlede gitmeyelim diye konuştuk

Toplu cevap vereyim tek çocuk değilim kardeşim var bekar. Ona karşı da öle ama o hiç takmıyor sallamıyor ben çok takıyorum gurur yapıyorum.eşimlede gitmeyelim diye
Gündüz dışarıda yiyoruz genelde ya da önceki akşamdan kalma yemeklerle idare ediyoruz. Akşam da migrostan
Annenız bı alem tabı kı sız haklısınız
Bı makarnanın lfı olmamalı bence
Annenız makarna basıt olur ayıp olur dıye kızmalıydı
Makarna ne ya senede bı kızımla torunu gelecek annende makarna ıstıyorlar diye soylenecek 😒
Acıkcası agır yemekler yapması lazım kı kızı bır sene boyunca hem esıne mahcup olmasın hemde omur cok kısa aklında guzel anılar kalsın
Benım annem bana gelınce bısey yapmaz yapmak ıster ama ben yaptırmam
Yaslı annem zaten 70 kusur yasında
Bana gelınce asla kırmam hep sözünü dinlerim ki yarın bırgun bısey olursa pısmanlık duymayayım dıye
Torununa nasıl davranır tek evlı senmısın aılede baska evlı kardes warsa onlara yaklasımı nasıl enteresanmıs annen
Toruna iyi davranır ama emek gösterecek bişey yapmaz mesela gece sabah kadar ağlasa noldu biraz ben sallayım demez ama gündüzleri çok güzel oynar sıkıya gelemez yani

Ben sizin gibi düşünmüyorum
Herkes karaktersiz olup zamanı gelince de içini döktüğumuz şeyleri bize kullanacak başımıza kakacak değil
Konu sahibinin eşe tepkisini yersiz buldum ben. Makarnayı este isteyebilir, kardeste. Problem annenin genel tavriyken anneyle halledilmeli. şimdi burada "görümcem eşimi annem makarna yapabilir mi diye aradı, kayınvalidem bir ton söylenmiş. Ben gelince de eşim makarnayı sen mi istedin diye bana yükseldi" olarak okusaydik muhtemelen hepimiz böyle şey olur mu diye kızar, ben olsam yemezdime bağlardik. E bu durumda da illa ki en ufak anneyle olan sorunda zaten böyle yapmıştı da denebilir. Burada neler okuyoruz..

Herkese merhaba annem hakkında çok rahatsız olduğum bi konu var çok üzülüyorum . Annemlerin bi evleri var yazlık.sene de 1 ben giderim senede 1 annem bize gelir.yani öyle sürekli görüşme durumumuz yok.benim bi oğlum var 18 aylık.inanılmaz yaramaz hiç uyumaz hiç durmaz bi çocuk .eşim(normal de saolsun yardımcıdır). Ama aşırı yoğun ve düzensiz bi işi olduğu için bana pek bi katkısı yok.sene de 1 kere gittiğim de aşırı geriyor annem beni.zaten burda zır şartlar altındayım bi mutlu olayım diye gidiyorum eşime karşı daha da mahcup oluyorum.durumu anlatayım. Annem yaptığı en ufak bişeyi bas bas bağırarak kafama kakıyor.örnek vereyim eşimle erkek kardeşim iyi anlaşırlar dışarı çakmışlardı canları makarna istemiş .kardeşim annemi aramış makarna yapar mısın diye(düz beyaz makarna) annem ona tamam dedi bana ağzına geleni saydı anne çocuğu tut ben yapayım 2 dk da olurdiyorum hala bas bas bağırıyor bana da yaptırmıyor halbuki kaç senelik ev hanımıyım. Çocuk değilim sonuçta .bağıra bağıra ayran yapıyor anne bırak ben yaparım diyorum onu da yaptırmıyor yok sen bilmezsin diyo lafa bak.ben de gergin gergin bi köşede bekliyorum.neyse o sırada eşim ve kardeşim gülerek geldiler gayet neşeliler tabi bişeyden haberleri yok.ben de eşime patladım sen mi istedin bu makarnayı diye birbirimize girdik saçma sapan bi mesele için bilmiyorum anlatabildim mi.sizin anneleriniz nasıldır beni zaten senede 2 kere görüyor hani öle zahmetli biri kesinlikle değilim herseyini kendim yaparım bize gelir asla bişey yapmaz bi yöresel yemek isterim yapar ama burnumdan getirir insan özlemez mi annesinin bi yemeğini ben söyleyemiyorum anneme kendim de yapamıyorum oğlum asla durmaz bu arada kalabalık bi aile değiliz.hani yorgun falan da değil bilmiyorum karışık mı anlattım çok üzgünüm yani insan annesinden de bu kadar laf duyarsa nasıl olur gerçekten çok üzgünüm

Yıllar geçtikçe yaşlılar da pek yanlarında kimseyi istemez oluyorlar.. Zamanla kalmalarınızı azaltıp gitmeyi bırakabilirsiniz.

Belli yaştakiler zamanla sese gürültüye gelemiyorlar Eee belki birazda ekonomik sıkıntıları olabilir bilemiyorum her şey etkileyebiliyor insanları.

Herkese merhaba annem hakkında çok rahatsız olduğum bi konu var çok üzülüyorum . Annemlerin bi evleri var yazlık.sene de 1 ben giderim senede 1 annem bize gelir.yani öyle sürekli görüşme durumumuz yok.benim bi oğlum var 18 aylık.inanılmaz yaramaz hiç uyumaz hiç durmaz bi çocuk .eşim(normal de saolsun yardımcıdır). Ama aşırı yoğun ve düzensiz bi işi olduğu için bana pek bi katkısı yok.sene de 1 kere gittiğim de aşırı geriyor annem beni.zaten burda zır şartlar altındayım bi mutlu olayım diye gidiyorum eşime karşı daha da mahcup oluyorum.durumu anlatayım. Annem yaptığı en ufak bişeyi bas bas bağırarak kafama kakıyor.örnek vereyim eşimle erkek kardeşim iyi anlaşırlar dışarı çakmışlardı canları makarna istemiş .kardeşim annemi aramış makarna yapar mısın diye(düz beyaz makarna) annem ona tamam dedi bana ağzına geleni saydı anne çocuğu tut ben yapayım 2 dk da olur diyorum hala bas bas bağırıyor bana da yaptırmıyor halbuki kaç senelik ev hanımıyım. Çocuk değilim sonuçta .bağıra bağıra ayran yapıyor anne bırak ben yaparım diyorum onu da yaptırmıyor yok sen bilmezsin diyo lafa bak.ben de gergin gergin bi köşede bekliyorum.neyse o sırada eşim ve kardeşim gülerek geldiler gayet neşeliler tabi bişeyden haberleri yok.ben de eşime patladım sen mi istedin bu makarnayı diye birbirimize girdik saçma sapan bi mesele için bilmiyorum anlatabildim mi.sizin anneleriniz nasıldır beni zaten senede 2 kere görüyor hani öle zahmetli biri kesinlikle değilim herseyini kendim yaparım bize gelir asla bişey yapmaz bi yöresel yemek isterim yapar ama burnumdan getirir insan özlemez mi annesinin bi yemeğini ben söyleyemiyorum anneme kendim de yapamıyorum oğlum asla durmaz bu arada kalabalık bi aile değiliz.hani yorgun falan da değil bilmiyorum karışık mı anlattım çok üzgünüm yani insan annesinden de bu kadar laf duyarsa nasıl olur gerçekten çok üzgünüm
kızmakta kırılmakta haklısınız ama eşinize çıkışarak ona yansıtarak hata etmişsiniz kol kırılır yel içinde kalır misali bazı şeylerde tahammül veya idare etmek gerekiyor annenizin pek sağlıklı düşünemediği davranışından belli eşinize yansıtmayın bu tarz durumları derim

Toplu cevap vereyim tek çocuk değilim kardeşim var bekar. Ona karşı da öle ama o hiç takmıyor sallamıyor ben çok takıyorum gurur yapıyorum.eşimlede gitmeyelim diye konuştuk
en mantıklısı bu sizi mutsuz eden ortamda bulunmayın boşverin

Yıllar geçtikçe yaşlılar da pek yanlarında kimseyi istemez oluyorlar.. Zamanla kalmalarınızı azaltıp gitmeyi bırakabilirsiniz.

Belli yaştakiler zamanla sese gürültüye gelemiyorlar Eee belki birazda ekonomik sıkıntıları olabilir bilemiyorum her şey etkileyebiliyor insanları.
Kırk yılda bir gelen evlada da öyle yapılmaz ama fıtratı böyle demek ki, benim kayınvalidem iyi biridir ama tembeldir,makarna bile yapmak zor gelir,nadiren de olsa arar rica ederim,bugün biraz geç geleceğim çocuklara makarna yapar mısın diye sorarım.Ses tonundan zor geldiğini anlarım ama kırıcı konuşmaz, hayır demez.Anneme de hiç zor gelmez bir saatte üç çeşit yemek yapıp koyar önümüze.Ben biraz kayınvalideme benziyorum bu konuda☺️Ekonomik koşullar zor tabii ama tandır kebabı da istenmemiş ki,altı üstü makarna!

Back
X