Annem haklı mı

Ya ben senelerce kpss diretenleri anlamıyorum. Başka bir para kazanma yöntemi yok mu, olmuyorsa olmuyordur. Ben de çalıştım bir yıl kpss, atandım eyvallah ama yıllarca kpss kpss.. bilemiyorum. Biraz bahane gibi geliyor çalışma hayatından kaçınmak için.
Yaşınız evlenme için bilemem ama çalışma hayatına atılmak için geçmeye başlıyor bence de.

Evet yoktur ama benimde bu konuda yapacağım bir şey yok. Yanlış kişilerle muhatap oldum yıllarca evlen baskısından dolayı. O karaktersizler de psikolojimi bozdu egolarını üzerimde tatmin edip gittiler. Kpss çaöışmama engel oldy bu durumlar yıllarca bana önce atan dşyeceğine hep evlilik diyor
Ben kpss calisip atandigim yıl karnimda çocuğumu kaybetmiştim. İki hafta ara verdim, toparlandım ve hayat devam ediyor dedim, demek zorundaydım. Görücü ne ya pırt.. bence biraz bahane buluyorsunuz.

Muhakkak sosyal anlamda iyidir. Maddi. Sıkıntımız yok. 24 yaşında mezun oldum. Mezun oldum olalı annem evken baskısı yaptı her yıl neredeyse e görücü geldi onlarla konultum aylarca ve her gelende gerçekten ciddi amaçla değil kimi yara bandı olarak kullandı. Kimi egosunu tatmin etti vs. Bende çok tecrübesizdim. Bu durumlara kafa yordum aylarım gitti. Sonrasında da psikolojim bozuldu. Bu şekilde geçti yıllar. Her yıl kpss çalışıyordum aslında ama aynı anda da bşrşni tanıma işine girince odaklanma sorunu yaladım. Ki gelenlerde karaktersiz olunca sonuç benim açımdan hayal kırıklığı
Sizin Kpss'ye çalışasiniz yokmuş kusura bakmayın.
Bu sürede normal bir iste çalışmamişsiniz anladığım kadarıyla.
Ne yaptınız, görücülerle konuşup sonra aylarca yas mı tuttunuz?
Kimseyi suçlamayın boşuna koca 7 yıldan bahsediyorsunuz.
Anneniz haklı.

Merhaba herkese daha önceden de konu açmıştım okuyan bilir. Şuan bir çok konu yüzünden acı çekiyorum eski sevgilinin önemsemeyip değersizleştirmesinden ötürü bana yaşattığı gurur ve özgüven kırıklığından dolayı acı çekmem. 31 yaşına gelmiş atanamamış evlenememiş olmamdan ötürü toplumun eksik görmesi. Yine kendime yetrrsiz hissetmeme sebep oluyor. Öğretmenlik mezunuyum kpss kazanamadım. Bu yıl tekrar hazırlanmayı düşünüyordum. Ama annem bir işe git çalış yaşın geçiyor belki orda birileri karşına çıkar evlenirsin deöeye getiriyor. Yok komşunun kızı çalştığı yerde bulmuş sende git çalış topluma karış belki birileri karşına çıkar diyor. Sınav çalışma diyor. Kendimi kötü hissediyorum. Zaten eski sevgiliden dolayı aacı çekiyorum. Şimdi de annemin bu yaklaşımı iyice moralimi bozdu. Sizce kırılmakta haksız mıyım
hem sınava çalış, hem de çalış kafan dağılır sosyalleşirsin evde otur otur insan şişer sürekli kurar kafasında

Sizin Kpss'ye çalışasiniz yokmuş kusura bakmayın.
Bu sürede normal bir iste çalışmamişsiniz anladığım kadarıyla.
Ne yaptınız, görücülerle konuşup sonra aylarca yas mı tuttunuz?
Kimseyi suçlamayın boşuna koca 7 yıldan bahsediyorsunuz.
Anneniz haklı.
Onlarla konuştum aylarca tanıma sürecine giridm bu sürede ilgisiz oluyorlardı o zamanlar tecrübesizdim tekmwyi basacağıma kafa yordum. Sonra olmayaınca da guru kırıklığı yaşadım. Suç bende evet fazla saflık yaptım.

7 yıl olmuş mezun olalı konu sahibesi 7 yılda hic mi çalışmadın😵‍💫annen haklı, çalışmalısın
7 yılda çalıştım her yıl aynı zamanda da gelen görücülerle muhatap oldum. Gelenlerde egolarını tatmin edip gidince gurur kırıklığı yaşayıp psikolojim bozuldu bmyle böyle geçti yıllar. Arada ücretli öğretmenlik yaptım ama kısa sürelerde

Onlarla konuştum aylarca tanıma sürecine giridm bu sürede ilgisiz oluyorlardı o zamanlar tecrübesizdim tekmwyi basacağıma kafa yordum. Sonra olmayaınca da guru kırıklığı yaşadım. Suç bende evet fazla saflık yaptım.
O zaman sevgilisi olan hiç kimse sınav kazanamaz,basarili olamazdı.
Sizin ne sınav ne iş bir sey yapasinız yokmuş.
Şimdide yine depresyondayım diyorsunız. Gitti yine bir yıl.
Anneniz farkında da harekete geçirmeye çalışıyor sizi.

Ben kpss calisip atandigim yıl karnimda çocuğumu kaybetmiştim. İki hafta ara verdim, toparlandım ve hayat devam ediyor dedim, demek zorundaydım. Görücü ne ya pırt.. bence biraz bahane buluyorsunuz.
Sorun görücüler değil ki. Onların bana yaşattıkları gurur kırıklığı kendşmi eksik ve kusurlu hissetmeme sebep oldu. Halbuki sorun onlardaydı. Bu yüzden ruh halim bozuldu odaklanamadım

sizin bakış açınıza göre hiçbir kadının hiçbir şey becerememesi gerekirdi o zaman. yahu hayatı boyunca tecrübesizlikten saçma sapan ilişkiler yaşayıp psikolojisi bozulmayan, bunlar yüzünden derslerine, sınavlarına, işine odaklanma sorunu yaşamayan kaç kişi var dünya üzerinde? yaş gereği bunlar olur zaten, atlatırsın, hayatına devam edersin. kendimi eksik kusurlu hissetmiyorum, özgüvenim hiç düşmedi, hiç ruhsal sorun yaşamadım harika bir hayatım var diyebilecek bir tane allahın kulu var mı? anneniz de naptı, beyninize çip yerleştirip sizi zorla görücüyle çay içmeye mı götürttü, noldu yani? istemeseniz karşı çıkardınız. paralı koca bulurum da evde otururum diye görücüden görücüye koşmuşsunuz belli ki.

sizin bakış açınıza göre hiçbir kadının hiçbir şey becerememesi gerekirdi o zaman. yahu hayatı boyunca tecrübesizlikten saçma sapan ilişkiler yaşayıp psikolojisi bozulmayan, bunlar yüzünden derslerine, sınavlarına, işine odaklanma sorunu yaşamayan kaç kişi var dünya üzerinde? yaş gereği bunlar olur zaten, atlatırsın, hayatına devam edersin. kendimi eksik kusurlu hissetmiyorum, özgüvenim hiç düşmedi, hiç ruhsal sorun yaşamadım harika bir hayatım var diyebilecek bir tane allahın kulu var mı? anneniz de naptı, beyninize çip yerleştirip sizi zorla görücüyle çay içmeye mı götürttü, noldu yani? istemeseniz karşı çıkardınız. paralı koca bulurum da evde otururum diye görücüden görücüye koşmuşsunuz belli ki.
Yok ya paralı değillerdi. Amacım paralı biri Olsaydı gelenlerin hiçbiriyle muhatap olmazdım zengin değiller diye😊

Son düzenleme:
Annem bu olmazsa kimse yok ona göre evlilik sadece akraba ve tanıdıklarla yapılır gibi sanki pnlardan başka kimseyşe karşılaşmıyacağım gibi davrandı. Bende konuşma zorunluluğu hissettim

Ya ben senelerce kpss diretenleri anlamıyorum. Başka bir para kazanma yöntemi yok mu, olmuyorsa olmuyordur. Ben de çalıştım bir yıl kpss, atandım eyvallah ama yıllarca kpss kpss.. bilemiyorum. Biraz bahane gibi geliyor çalışma hayatından kaçınmak için.
Yaşınız evlenme için bilemem ama çalışma hayatına atılmak için geçmeye başlıyor bence de.
Bu yıl olacak bu yıl olacak diye diye bir bakmışız yıllar geçmiş

Hep başkalarını suçluyorsunuz. Anneniz baskı yaptı, görücüler psikolojinizi bozdu, kpss çalışmanıza engel oldular... Hepsinin sorumlusu sizsiniz. Ne görücüsü ya okulu yeni bitirdim bırakın da ne yapacağıma kendim karar vereyim dememişsiniz.

Üniversite, derse git öğretmenin dediklerini not al demek değil. Yetişkin olmanın ilk adımları üniversitede başlıyor.
Evet o konuda hatalıyım. Kendi kararlarımı kendim vermeliydim

7 yılda çalıştım her yıl aynı zamanda da gelen görücülerle muhatap oldum. Gelenlerde egolarını tatmin edip gidince gurur kırıklığı yaşayıp psikolojim bozuldu bmyle böyle geçti yıllar. Arada ücretli öğretmenlik yaptım ama kısa sürelerde

Canım ablacım herkes aşkta hayalkırıklığına uğruyor, bunun için iş bıraksaydık/çalışmasaydık oooo. İş başka özel hayat başka. Adam gibi bir iş tuttur her şeyden önce, özel hayatın da kötü giderse iş saatlerinden sonra otur üzül. Sapla samanı birbirine karıştırma. Annen haklı, bir an önce çalış, disipline ol, insan içine karış.

Son düzenleme:
Anne haklı diyenler olmuş ama ben annenizi haklı görmüyorum. Kpss'ye çalışmalısınız elbette, sizin isteğiniz de bu yönde. Kpss'ye çalışırken isterseniz bir işe de girip çalışabilirsiniz eğer sizi çok yormayacaksa ama anneniz size evde kalmış muamelesi yapıyor yani derdi sizin çalışmanız değil de çalıştığınız yerde birini bulup evlenmeniz gibi anladım anlattıklarınızdan. Bu çok sinir bozucu bir tutum bence. Ay ben sanırım kendimi tutamayıp kızardım anneme, ne var sokakta mı kaldım, karşıma boşanmışlar çıkacakmış diye evlenmiş olmak için mi evlenilir? Birini bulmak için mi işe girilir. Ay epey sinir oldum. Allahtan size sabır diliyorum; fazla takmamaya çalışın annenizi bu kafa yapısı ile başbaşa bırakın ve kendi hayatınıza bakın.

Canım ablacım hekres aşkta hayalkırıklığına uğruyor, bunun için iş bıraksaydık/çalışmasaydık oooo. İş başka özel hayat başka. Adam gibi bir iş tuttur her şeyden önce, özel hayatın da kötü giderse iş saatlerinden sonra otur üzül. Sapla samanı birbirine karıştırma. Annen haklı, bir an önce çalış, disipline ol, insan içine karış.
Kpss bedensel bir faaliyet değilki kafan boş olması gerek kpss değilde başka bir işle meşgul olsaydım tabikide işe yansıtmazdım. Kpss için ruhsal ve kafa olarak rahat olman lazım. Benşmde yıllarca bozdukları için kazanamadım bu sınavı

Anne haklı diyenler olmuş ama ben annenizi haklı görmüyorum. Kpss'ye çalışmalısınız elbette, sizin isteğiniz de bu yönde. Kpss'ye çalışırken isterseniz bir işe de girip çalışabilirsiniz eğer sizi çok yormayacaksa ama anneniz size evde kalmış muamelesi yapıyor yani derdi sizin çalışmanız değil de çalıştığınız yerde birini bulup evlenmeniz gibi anladım anlattıklarınızdan. Bu çok sinir bozucu bir tutum bence. Ay ben sanırım kendimi tutamayıp kızardım anneme, ne var sokakta mı kaldım, karşıma boşanmışlar çıkacakmış diye evlenmiş olmak için mi evlenilir? Birini bulmak için mi işe girilir. Ay epey sinir oldum. Allahtan size sabır diliyorum; fazla takmamaya çalışın annenizi bu kafa yapısı ile başbaşa bırakın ve kendi hayatınıza bakın.
Aynen öyle oldu kızdım zoruma gitti çünkü yıllardır bu baskıların yüzünden saçma sapan insanlarla muhatap oldum kazanamadım şimdi artık rahat bırak diye bağırdım maalesef

Günümüzde 31 yaş evlenmek için geçen bir yaş falan değil. Bunu hiç dert etmeyin. Sırf yaş için de evlenilmez zaten. Annenizin deyimiyle koca bulmak için de çalışılmaz. En mantıklı karar bir sene daha diş sıkıp kpss çalışmak. Baktınız olmuyor özel sektörde şansınızı denersiniz.

Merhaba herkese daha önceden de konu açmıştım okuyan bilir. Şuan bir çok konu yüzünden acı çekiyorum eski sevgilinin önemsemeyip değersizleştirmesinden ötürü bana yaşattığı gurur ve özgüven kırıklığından dolayı acı çekmem. 31 yaşına gelmiş atanamamış evlenememiş olmamdan ötürü toplumun eksik görmesi. Yine kendime yetrrsiz hissetmeme sebep oluyor. Öğretmenlik mezunuyum kpss kazanamadım. Bu yıl tekrar hazırlanmayı düşünüyordum. Ama annem bir işe git çalış yaşın geçiyor belki orda birileri karşına çıkar evlenirsin deöeye getiriyor. Yok komşunun kızı çalştığı yerde bulmuş sende git çalış topluma karış belki birileri karşına çıkar diyor. Sınav çalışma diyor. Kendimi kötü hissediyorum. Zaten eski sevgiliden dolayı aacı çekiyorum. Şimdi de annemin bu yaklaşımı iyice moralimi bozdu. Sizce kırılmakta haksız mıyım
Eski sevgilinin size hissettirdiği şeyin farkında olmanız da güzel. Yani bu sayede bu histen kurtulmanız gerektiğini aslında öyle olmadığınızı biliyorsunuz diye düşünüyorum. Kpss ye öncesinde de hazırlanmışsiniz az çok bir sistem oturtmuşsunuzdur. Tüm gün evde ders çalışmayacaksanız eğer ve iş imkanı varsa çevrenizde hem işe girip hem ders çalışabilirsiniz. Tabi gireceğiniz işin şartlarınna da bağlı bu. Hem ücretli öğretmenlik yapıp hem atananlar olabiliyor mesela ağır bir iş olmazsa yapabilirsiniz

Back
X