Annem haklı mı? !

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.630
6.299
158
Kızlar annemi çok seviyorum herkes gibi.. Fakat bazı huyları var ki beni çileden çıkarıyor.
Örnek : az önce konuştuk diyor ki( biz bu bayram benim ailemin yanına gitmicez kurbanda gidecegiz) "kayınvalidene gidince aval aval bakınıp durma boş boş durma çocuklara çikolata ver kv ne bi bluz al götür giymiyorsa zorla giymesini söyle üstüne giyinceye kadar ısrar et hep pratik ol her işe koştur mıyvıy durup durma vs vs vs" ben de diyorum "ya anne herkes aynı değil ben senin kadar fedakâr biri degilim ilgi gördüğüm kadar ilgi veririm zaten oraya giderken bi ton eşya tatlı yiyecekler ramazan paketi meyve vs götürüyoruz. Çikolata vermek için çocukların arkasından kosamam insanlar 'çocuk gibi' diye beni küçümsüyor ayrıca kv ye kaç tane eşya aldımsa hiç giymiyor yine gidip eski şeyleri giyiyor köylük yer orası. "
Ya bu sefer sakin konuştum ama daha iki gün önce beni bu konuda ağlattı!
Tamam kabul ediyorum ev işlerinde çok kabiliyetli degilim ama ben bir avukatım bunca sene okudum bu yüzden pratik biri degilim oraya gidince sakince oturup elimden geldigince biseyler yapıyorum illa beni sevsinler diye özel bisey yapmiyorum.
Biri bana nasıl davranmam getektigini söyleyebilir mi ?

İçiden nasıl geliyorsa öyle davram... yapmacık olmak inan mesafeli ve soğuk olmaktan daha iyidir... bu yaştan sonra kendini değiştiremezsin ayrica değişmen gerek hissinede kapılmadım

Penye bluzlardan alabilirsin giderken, ya da iclidıslı diye tabir edilenlerden. Ben köylük yerde yaşlılarn üstünde bunlardan görüyorum hep. Annenin gönlü olsun diye degil de bayramda hosluk yapmak için götürün. Siz vermiyosaniz da esiniz versin cocugunuz falan. :)

Annene de tamam annecim de gec, o da senin iyiligin icin söylüyor. :)

Annen sonuçta orada nasıl davrandığını gözlemlemeyecek değil mi? Olur annecim de geç, bildiğin gibi devam et.

Şık bluzler vs giymiyorsa kadın, pijama, gecelik gibi pratik hediyeler alabilirsin.
Aynen ben de öyle yapıyorum.
Kim ne derse he he diyorum,bildiğimi okuyorum.
Bazen dünürler biraraya geldiğinde annem söylediklerini yapmadığımı görmüş oluyor.
Üç söyleniyor,bir kızıyor,ben konuyu değiştirip sallıyorum.

Ben soyleyeyim;)
Goturecegini gotur ev icin erzak ,cocuklara belki ufak hediyeler
Ama kv madem aldigini giymiyor alma, koylu kadinmis neticede, kiyafet olarak ona uygun bisi bulunamiyor olabilir normal
Evdeki her ise kosturma,sen orada misafirsin unutma. Ayagina hizmet bekleme elbette ama kalkip da herkesin isini de sen yapma
Atiyorum sofradan kalkilir, cay koyarsin ve o cayi veya kahveyi servis edersin o kadar. Kalkip tencere tava yikama mesela.

İçiden nasıl geliyorsa öyle davram... yapmacık olmak inan mesafeli ve soğuk olmaktan daha iyidir... bu yaştan sonra kendini değiştiremezsin ayrica değişmen gerek hissinede kapılmadım
Annem kapılıyor çünkü beni hicbir zaman beğenmedi... Ya kadın bir gün kızım hukuk okuyor diye gurur duymadı ne zaman pilavı yaksam mıymıy şey bilmem ne.... Ya hani okumayıp ama iyi yemek yapan hamur açan bi kız olsaydim pratik olsaydım beni daha çok sevecekti...

Ben soyleyeyim:KK66:
Goturecegini gotur ev icin erzak ,cocuklara belki ufak hediyeler
Ama kv madem aldigini giymiyor alma, koylu kadinmis neticede, kiyafet olarak ona uygun bisi bulunamiyor olabilir normal
Evdeki her ise kosturma,sen orada misafirsin unutma. Ayagina hizmet bekleme elbette ama kalkip da herkesin isini de sen yapma
Atiyorum sofradan kalkilir, cay koyarsin ve o cayi veya kahveyi servis edersin o kadar. Kalkip tencere tava yikama mesela.
Değil mi !
Ya inan ben de öyle düşünüyorum ama annem böyle düşünmüyor ve beni hep küçümseyip hor görüyor.
Ben de oraya gidince yapmadığım her iş için vicdan azabı çekiyorum

Değil mi !
Ya inan ben de öyle düşünüyorum ama annem böyle düşünmüyor ve beni hep küçümseyip hor görüyor.
Ben de oraya gidince yapmadığım her iş için vicdan azabı çekiyorum
Annene he de gec
Hatta tarlaya da giriyom traktorle falan de gul yumusat ortami;) gerilme aman sakin
Tamam anne yapiyorum yapicam sen merak etme de
Ama benim dedigimi yap;) uyanik ol yoksa kv evinin hizmetcisi olursun

Kızlar annemi çok seviyorum herkes gibi.. Fakat bazı huyları var ki beni çileden çıkarıyor.
Örnek : az önce konuştuk diyor ki( biz bu bayram benim ailemin yanına gitmicez kurbanda gidecegiz) "kayınvalidene gidince aval aval bakınıp durma boş boş durma çocuklara çikolata ver kv ne bi bluz al götür giymiyorsa zorla giymesini söyle üstüne giyinceye kadar ısrar et hep pratik ol her işe koştur mıyvıy durup durma vs vs vs" ben de diyorum "ya anne herkes aynı değil ben senin kadar fedakâr biri degilim ilgi gördüğüm kadar ilgi veririm zaten oraya giderken bi ton eşya tatlı yiyecekler ramazan paketi meyve vs götürüyoruz. Çikolata vermek için çocukların arkasından kosamam insanlar 'çocuk gibi' diye beni küçümsüyor ayrıca kv ye kaç tane eşya aldımsa hiç giymiyor yine gidip eski şeyleri giyiyor köylük yer orası. "
Ya bu sefer sakin konuştum ama daha iki gün önce beni bu konuda ağlattı!
Tamam kabul ediyorum ev işlerinde çok kabiliyetli degilim ama ben bir avukatım bunca sene okudum bu yüzden pratik biri degilim oraya gidince sakince oturup elimden geldigince biseyler yapıyorum illa beni sevsinler diye özel bisey yapmiyorum.
Biri bana nasıl davranmam getektigini söyleyebilir mi ?
Ya ne kasıyorsıun. Annene he de gec. Co cuklarını Dış odaklı yetıstırmekten bıkmadı bu anneler. Kvde de nasıl ocınden gelıyorsa oyle davran. O annenın dediklerınden dolayı ıse ( eminşm çocuklugundan berı boyledir) sakkn kendını eşinin ailesi yanında diken üstünde durma. Kendını begendırmek ıcın ıcınden gelmeyen gulucugu bile atma. Hafıfe alınırsın sonra daha cok uzulursun. Kendın ıcın yasa, kimseye zarar vermeden kımseyı yzmeden kırmadan....

Annene he de gec
Hatta tarlaya da giriyom traktorle falan de gul yumusat ortami:KK66: gerilme aman sakin
Tamam anne yapiyorum yapicam sen merak etme de
Ama benim dedigimi yap:KK66: uyanik ol yoksa kv evinin hizmetcisi olursun
İstesem de olamam zaten çünkü elimden gelmiyor. Kalabaliklar bi de...

Ya ne kasıyorsıun. Annene he de gec. Co cuklarını Dış odaklı yetıstırmekten bıkmadı bu anneler. Kvde de nasıl ocınden gelıyorsa oyle davran. O annenın dediklerınden dolayı ıse ( eminşm çocuklugundan berı boyledir) sakkn kendını eşinin ailesi yanında diken üstünde durma. Kendını begendırmek ıcın ıcınden gelmeyen gulucugu bile atma. Hafıfe alınırsın sonra daha cok uzulursun. Kendın ıcın yasa, kimseye zarar vermeden kımseyı yzmeden kırmadan....
Aynen öyle!
Hafife alınmaktan korkuyorum.
Ben ve annem belki bir kızı iş yapıyor diye hafife almayız ama annem herkesi kendi gibi sanıyor kimsenin annemi cok iş yapıp fedakârlık yapıyor diye madalya takıp saygı duydugu yok bunu görmüyor bile...

İstesem de olamam zaten çünkü elimden gelmiyor. Kalabaliklar bi de...
Benim de elimden is cikmaz seni anlayabiliyorum
Hele oyle koyde dagda hic yapamam
Pis geliyor bana elimi musluga bile suremiyorum bazen
Hastalik iste benimki de
Esimin teyzesi koyde yasiyor orada wcye gitmek bile bir dert
Hadi gittin elini yikamak bile sorun
Ay midem bulandi yine
Hic sevmem koymus bilmem ne,herkesin yasam tarzi
Ama caydir kahvedir yaparim getirir servis yaparim o kadar
Herkes kendi evinin duzenini kendi bilir degil mi ama?

Sizde kayinvalidenize kullanabilecegi türden hediyeler alin sizin okuyup avukat olmanizda orada bir bardak çay doldurmayacağız anlamınada gelmiyor eminim çokta pratiksinizdir bu konularda bu arad annenizi tebrik ederim çok iyi niyetli biriymis onu da kirmayin bu konu için ve hiç birimiz annelerimizin istediği pratiklik ve beceride olamayacağız :halay::süslü::temizlik:

Back
X