- 19 Haziran 2016
- 713
- 1.004
- 63
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar annemi çok seviyorum herkes gibi.. Fakat bazı huyları var ki beni çileden çıkarıyor.
Örnek : az önce konuştuk diyor ki( biz bu bayram benim ailemin yanına gitmicez kurbanda gidecegiz) "kayınvalidene gidince aval aval bakınıp durma boş boş durma çocuklara çikolata ver kv ne bi bluz al götür giymiyorsa zorla giymesini söyle üstüne giyinceye kadar ısrar et hep pratik ol her işe koştur mıyvıy durup durma vs vs vs" ben de diyorum "ya anne herkes aynı değil ben senin kadar fedakâr biri degilim ilgi gördüğüm kadar ilgi veririm zaten oraya giderken bi ton eşya tatlı yiyecekler ramazan paketi meyve vs götürüyoruz. Çikolata vermek için çocukların arkasından kosamam insanlar 'çocuk gibi' diye beni küçümsüyor ayrıca kv ye kaç tane eşya aldımsa hiç giymiyor yine gidip eski şeyleri giyiyor köylük yer orası. "
Ya bu sefer sakin konuştum ama daha iki gün önce beni bu konuda ağlattı!
Tamam kabul ediyorum ev işlerinde çok kabiliyetli degilim ama ben bir avukatım bunca sene okudum bu yüzden pratik biri degilim oraya gidince sakince oturup elimden geldigince biseyler yapıyorum illa beni sevsinler diye özel bisey yapmiyorum.
Biri bana nasıl davranmam getektigini söyleyebilir mi ?
Konu sahibi ben avukatım yapmam dememiş ki.Bende avukatım :)
Kayınvalidem çok küçük bir köyde yaşıyor yalnız.Her gittiğimde mutlaka yemek hazırlamasına,sofra kaldırmaya gelenlere sarma,tatlı ikram etmeye akşamlarıda çayı vermeye alıştım.
Yapmazsan göze batıyorsun bişekilde.Ayrıca evde genç olarak ben varken yaşlı birine yıkmaya utanırım cidden.
Onca yıl annemin evinde ye iç yat yapan afedersin su almaya bile gitmeyen ben,geçen bayram baklava açtım.
Kayınvalidem kızım baklava yapalım deyince bilmiyorum diyemiyorsun tabi buldum bir tarif giriştim çok bilmiş gibi,gayette beğenildi.
Demem o ki bilmiyor olabilirsin ne yapman gerektiğini ama isteyince düşününce aktifleşebilirsin.
Gelen misafire çay vermek tatlı koymak zor değil,çocuklara çikolata sen verme köydeki her çocuğu nerden tanıyacaksın.Kayınvaliden verir el öptürür.
Ama yemek hazırlanırken,bulaşık yıkanırken misafire birşeyler ikram ederken sen yapmalısın.
Yaşlı bir insana yıkmak daha acımasızca zaten.
Ve gayet herkes de söylenir -misafir gibi gelip gidiyor- diye
O yüzden o bir şeyler yaparken şayet anne diyorsan(ben hala siz derimde) Anne yardım edeyim Bende diye teklif et ısrar et
(benim kayınvalide hep yok yavrum otur derdi ama yapardım tabi ki hoşuna giderdi kibarlığından derler öyle,sonrada beni anlatıyordu gelinim avukat işte baklava açtı yardım ediyor hep arar beni gibi vs şeyleri bulaşık yıkamam bile mutlu ediyordu kadını yardım ediyor bak diye)
Yapacak bir şey yok onca yıl okusakta avukat değil çok çok yüksek mevkilerede gelsek evlenip köyde yaşayan bir ailen Kayınvaliden akrabalar varsa öğreniyorsun bir şekilde :)
Evde tek kv kb varken zaten ben de sizin gibiyim. Baklava açmadım ama yemek yapıp bulaşık yıkadım. Bu sefer evde gorumceler eltiler vs olacak annemin kastettigi onlardan iyi olmaya çalışmalıymışım. Beni sinir eden bu
he he tamam anne de geç. anlatmaya çalışma.Kızlar annemi çok seviyorum herkes gibi.. Fakat bazı huyları var ki beni çileden çıkarıyor.
Örnek : az önce konuştuk diyor ki( biz bu bayram benim ailemin yanına gitmicez kurbanda gidecegiz) "kayınvalidene gidince aval aval bakınıp durma boş boş durma çocuklara çikolata ver kv ne bi bluz al götür giymiyorsa zorla giymesini söyle üstüne giyinceye kadar ısrar et hep pratik ol her işe koştur mıyvıy durup durma vs vs vs" ben de diyorum "ya anne herkes aynı değil ben senin kadar fedakâr biri degilim ilgi gördüğüm kadar ilgi veririm zaten oraya giderken bi ton eşya tatlı yiyecekler ramazan paketi meyve vs götürüyoruz. Çikolata vermek için çocukların arkasından kosamam insanlar 'çocuk gibi' diye beni küçümsüyor ayrıca kv ye kaç tane eşya aldımsa hiç giymiyor yine gidip eski şeyleri giyiyor köylük yer orası. "
Ya bu sefer sakin konuştum ama daha iki gün önce beni bu konuda ağlattı!
Tamam kabul ediyorum ev işlerinde çok kabiliyetli degilim ama ben bir avukatım bunca sene okudum bu yüzden pratik biri degilim oraya gidince sakince oturup elimden geldigince biseyler yapıyorum illa beni sevsinler diye özel bisey yapmiyorum.
Biri bana nasıl davranmam getektigini söyleyebilir mi ?
Konu sahibi ben avukatım yapmam dememiş ki.
Zaten hediye götürüyorum.Zaten kayınvalideye giyecek alıyorum.Çok marifetli değilim ama elimden geleni yapıyorum.Avukat olduğunu belirtmesinin sebebi,okuduğum ve avukat olduğum için ev işinde pratik değilim diyor.Kimse beni sevsin diye özel bi çabam yok diyor.
Herkes sizin kayınvalideniz gibi hatır bilen de değildir.Herkesin değerleri de farklıdır.
Benim eşim de doğulu ve en küçük ogul. Bu doğru değil. Sonra ne oluyor biliyor musun ? Sen onlara(elti görümce) kibarlık yapıp işi omuzlayınca yani onlarla eşit oldugunu gösterince ( ki ben bunu gostermekten zevk duyarım ama anlayana) kendilerini benimle kıyaslayıp madem biz tarlaya gidiyoruz Felemez niye gitmiyor madem biz hayvan ahırı temizliyoz felemez niye temizlemiyor oluyor. Kayinbaba geçen aramış diyor ki bana Felemez ramazanda çalışmıyormuş gelsin köye yardım etsin madem.Hı benim görümcem yok,2 eltim var.
Birini severim diğeri de iyi ama soğuk geliyor biraz.Ben biraz daha canayakın davrandığım için pek samimi olamıyoruz zaten yılda bir kez görüyorum.
Ben mesela geçen bayram sofra toplamaya,kahvaltıya sofra kurmaya yardım ettim ki kimse yarışmadı sonuçta beraber hazırladık.
Misafirler geldiğinde yeğenler(eltinin çocukları) ikram etti.Keza bulaşıkta onlar yıkadı kuruladı.
Yani gelen yeğenler çocuk değil gençse (var mı bilmiyorum ama) onlar ikram olayını yapar zaten siz sofrada yardım edin yeterli.
Ama yardım edecek genç yoksa siz eltinlerinle yaparsınız beraber zaten.
Bu konularda biraz aile yapısı nereli olduğu mühim gibi bizde yengemi hiç servis yapıp bulaşık yıkarken görmedim ben.
Ama babam doğuluydu Annem evin küçük gelini diye her işi ona yaptırmak isterlerdi yoksa ayıplanırdı diğerleri sırayı salmış oluyor gibi yani,eşinin ailesine göre yardım et.Ama herkes otururken de ben ben diye atlama boşver seninde canın var.
Çok mıymıysın aval aval durma vs diyerek mi ? Bu dogru değil.belki anneninde sende sevmediği huylar vardır...herkes annesiyle tartışır her iki tarafında birbirinin sevmediği huyları vardır..ama annen asla senin kötülüğünü düşünmez..söylesin ne olcak..ki seni küçük görmüyor annen sadece seni uyarıyor..onların hayat tecrübeleri bizden oldukça fazla..
Görümce sagolsun uyardı gizlice yoksa benim bilin altıma işlemiş gayet de annemin direktiflerini uyguluyordumBi de illa bluz alacaksan penye türü bak yoksa giymezler. Ama çocuk gibi diyen kim size?
Çok mıymıysın aval aval durma vs diyerek mi ? Bu dogru değil.
Çocuğum olunca ona ilk öğreteceğim hayat dersi benim soylediklerimin her zaman dogru olmadığı gerçeği olacak. Ben bu gerçeği 20li yaşlarda öğrendim...
Benim eşim de doğulu ve en küçük ogul. Bu doğru değil. Sonra ne oluyor biliyor musun ? Sen onlara(elti görümce) kibarlık yapıp işi omuzlayınca yani onlarla eşit oldugunu gösterince ( ki ben bunu gostermekten zevk duyarım ama anlayana) kendilerini benimle kıyaslayıp madem biz tarlaya gidiyoruz Felemez niye gitmiyor madem biz hayvan ahırı temizliyoz felemez niye temizlemiyor oluyor. Kayinbaba geçen aramış diyor ki bana Felemez ramazanda çalışmıyormuş gelsin köye yardım etsin madem.
Bak bunlar size hoş gelebilir ama bana hoş gelmiyor.
Doğu batı meselesi değil okumuş bir kişi ile okumamış bir kişi aynı degildir olmamalı yoksa okumamış kişi de sizi kendi gibi görmeye ve mesleginize saygı duymamaya başlar diye düşünüyorum
Ayrıca evet annemin bende çok sevmedigi huy var mesela hamur açamıyor oluşum bir işi yavaş ve kibar yapiyor oluşum pratik yapmıyor olusuma deli oluyor hakaretler ediyor kadın. Eminim pratik bir ev kızım olsaydim coook daha sevecekti benibelki anneninde sende sevmediği huylar vardır...herkes annesiyle tartışır her iki tarafında birbirinin sevmediği huyları vardır..ama annen asla senin kötülüğünü düşünmez..söylesin ne olcak..ki seni küçük görmüyor annen sadece seni uyarıyor..onların hayat tecrübeleri bizden oldukça fazla..