Annem haklı mı? !

Annen çok iyi niyetli bir kadın. Biz burda ne aileler görüyoruz. Kavga çıkaran mı dersin, yangına körükle giden mi dersin, durduk yere kocasının ailesine karşı dolduran mı dersin.

Kızlar annemi çok seviyorum herkes gibi.. Fakat bazı huyları var ki beni çileden çıkarıyor.
Örnek : az önce konuştuk diyor ki( biz bu bayram benim ailemin yanına gitmicez kurbanda gidecegiz) "kayınvalidene gidince aval aval bakınıp durma boş boş durma çocuklara çikolata ver kv ne bi bluz al götür giymiyorsa zorla giymesini söyle üstüne giyinceye kadar ısrar et hep pratik ol her işe koştur mıyvıy durup durma vs vs vs" ben de diyorum "ya anne herkes aynı değil ben senin kadar fedakâr biri degilim ilgi gördüğüm kadar ilgi veririm zaten oraya giderken bi ton eşya tatlı yiyecekler ramazan paketi meyve vs götürüyoruz. Çikolata vermek için çocukların arkasından kosamam insanlar 'çocuk gibi' diye beni küçümsüyor ayrıca kv ye kaç tane eşya aldımsa hiç giymiyor yine gidip eski şeyleri giyiyor köylük yer orası. "
Ya bu sefer sakin konuştum ama daha iki gün önce beni bu konuda ağlattı!
Tamam kabul ediyorum ev işlerinde çok kabiliyetli degilim ama ben bir avukatım bunca sene okudum bu yüzden pratik biri degilim oraya gidince sakince oturup elimden geldigince biseyler yapıyorum illa beni sevsinler diye özel bisey yapmiyorum.
Biri bana nasıl davranmam getektigini söyleyebilir mi ?

Ayy bu anneler bizim psikolojimizi ne kadar da çok etkiliyor bende dediklerini umursamamaya çalışıyorum ama onun söylediği şekilde davranmayınca da tuhaf bir suçluluk hissine kapılıyorum. Ne de olsa hala çocuğuz onların gözünde. Sen bildiğin gibi davran okumuş etmiş evli barklı güçlü bir kadınsın karşındaki eşinin ailesi değil kim olursa olsun sen zaten nasıl davranacağını biliyorsundur.

Bende avukatım :)

Kayınvalidem çok küçük bir köyde yaşıyor yalnız.Her gittiğimde mutlaka yemek hazırlamasına,sofra kaldırmaya gelenlere sarma,tatlı ikram etmeye akşamlarıda çayı vermeye alıştım.
Yapmazsan göze batıyorsun bişekilde.Ayrıca evde genç olarak ben varken yaşlı birine yıkmaya utanırım cidden.

Onca yıl annemin evinde ye iç yat yapan afedersin su almaya bile gitmeyen ben,geçen bayram baklava açtım.

Kayınvalidem kızım baklava yapalım deyince bilmiyorum diyemiyorsun tabi buldum bir tarif giriştim çok bilmiş gibi,gayette beğenildi.
Demem o ki bilmiyor olabilirsin ne yapman gerektiğini ama isteyince düşününce aktifleşebilirsin.

Gelen misafire çay vermek tatlı koymak zor değil,çocuklara çikolata sen verme köydeki her çocuğu nerden tanıyacaksın.Kayınvaliden verir el öptürür.

Ama yemek hazırlanırken,bulaşık yıkanırken misafire birşeyler ikram ederken sen yapmalısın.
Yaşlı bir insana yıkmak daha acımasızca zaten.

Ve gayet herkes de söylenir -misafir gibi gelip gidiyor- diye

O yüzden o bir şeyler yaparken şayet anne diyorsan(ben hala siz derimde) Anne yardım edeyim Bende diye teklif et ısrar et

(benim kayınvalide hep yok yavrum otur derdi ama yapardım tabi ki hoşuna giderdi kibarlığından derler öyle,sonrada beni anlatıyordu gelinim avukat işte baklava açtı yardım ediyor hep arar beni gibi vs şeyleri bulaşık yıkamam bile mutlu ediyordu kadını yardım ediyor bak diye)

Yapacak bir şey yok onca yıl okusakta avukat değil çok çok yüksek mevkilerede gelsek evlenip köyde yaşayan bir ailen Kayınvaliden akrabalar varsa öğreniyorsun bir şekilde :)
Konu sahibi ben avukatım yapmam dememiş ki.
Zaten hediye götürüyorum.Zaten kayınvalideye giyecek alıyorum.Çok marifetli değilim ama elimden geleni yapıyorum.Avukat olduğunu belirtmesinin sebebi,okuduğum ve avukat olduğum için ev işinde pratik değilim diyor.Kimse beni sevsin diye özel bi çabam yok diyor.
Herkes sizin kayınvalideniz gibi hatır bilen de değildir.Herkesin değerleri de farklıdır.

Anneniz haklı ama kendi çapında haklı.
Tipik anne.
Benim annem de biraz he diyen biri olsam bana hala diyor olurdu bunları.
Hiç he demedim,uzun yıllar uğraştı ve hep bana doğru gelen şeyi söyleyerek ve yaparak vazgeçirdim sonunda.

Evde tek kv kb varken zaten ben de sizin gibiyim. Baklava açmadım ama yemek yapıp bulaşık yıkadım. Bu sefer evde gorumceler eltiler vs olacak annemin kastettigi onlardan iyi olmaya çalışmalıymışım. Beni sinir eden bu

Hı benim görümcem yok,2 eltim var.
Birini severim diğeri de iyi ama soğuk geliyor biraz.Ben biraz daha canayakın davrandığım için pek samimi olamıyoruz zaten yılda bir kez görüyorum.

Ben mesela geçen bayram sofra toplamaya,kahvaltıya sofra kurmaya yardım ettim ki kimse yarışmadı sonuçta beraber hazırladık.
Misafirler geldiğinde yeğenler(eltinin çocukları) ikram etti.Keza bulaşıkta onlar yıkadı kuruladı.
Yani gelen yeğenler çocuk değil gençse (var mı bilmiyorum ama) onlar ikram olayını yapar zaten siz sofrada yardım edin yeterli.
Ama yardım edecek genç yoksa siz eltinlerinle yaparsınız beraber zaten.

Bu konularda biraz aile yapısı nereli olduğu mühim gibi bizde yengemi hiç servis yapıp bulaşık yıkarken görmedim ben.
Ama babam doğuluydu Annem evin küçük gelini diye her işi ona yaptırmak isterlerdi yoksa ayıplanırdı diğerleri sırayı salmış oluyor gibi yani,eşinin ailesine göre yardım et.Ama herkes otururken de ben ben diye atlama boşver seninde canın var.

Anneniz iyiliğinizi, iyi olmanızı istemiş
Kırmayın , giyebileceği şeyler götürün kayınvalidenize
Sıcak kanlı olman için öğütler vermiş her anne gibi

Kızlar annemi çok seviyorum herkes gibi.. Fakat bazı huyları var ki beni çileden çıkarıyor.
Örnek : az önce konuştuk diyor ki( biz bu bayram benim ailemin yanına gitmicez kurbanda gidecegiz) "kayınvalidene gidince aval aval bakınıp durma boş boş durma çocuklara çikolata ver kv ne bi bluz al götür giymiyorsa zorla giymesini söyle üstüne giyinceye kadar ısrar et hep pratik ol her işe koştur mıyvıy durup durma vs vs vs" ben de diyorum "ya anne herkes aynı değil ben senin kadar fedakâr biri degilim ilgi gördüğüm kadar ilgi veririm zaten oraya giderken bi ton eşya tatlı yiyecekler ramazan paketi meyve vs götürüyoruz. Çikolata vermek için çocukların arkasından kosamam insanlar 'çocuk gibi' diye beni küçümsüyor ayrıca kv ye kaç tane eşya aldımsa hiç giymiyor yine gidip eski şeyleri giyiyor köylük yer orası. "
Ya bu sefer sakin konuştum ama daha iki gün önce beni bu konuda ağlattı!
Tamam kabul ediyorum ev işlerinde çok kabiliyetli degilim ama ben bir avukatım bunca sene okudum bu yüzden pratik biri degilim oraya gidince sakince oturup elimden geldigince biseyler yapıyorum illa beni sevsinler diye özel bisey yapmiyorum.
Biri bana nasıl davranmam getektigini söyleyebilir mi ?
he he tamam anne de geç. anlatmaya çalışma.

eltiler ya da görümcelerine de kendini sevdireyim diye niye uğraşasın.
olduğun gibi ol. doğal ol .

Benim annem de beni tembihler sürekli :) benzer lafları söylemişliği var. Ben de aldığım bluzlardan birini hediye ettim kvdye. Sevindi o da. Giy diye ısrar etmedim tabi :)

Konu sahibi ben avukatım yapmam dememiş ki.
Zaten hediye götürüyorum.Zaten kayınvalideye giyecek alıyorum.Çok marifetli değilim ama elimden geleni yapıyorum.Avukat olduğunu belirtmesinin sebebi,okuduğum ve avukat olduğum için ev işinde pratik değilim diyor.Kimse beni sevsin diye özel bi çabam yok diyor.
Herkes sizin kayınvalideniz gibi hatır bilen de değildir.Herkesin değerleri de farklıdır.

Niye avukat olduğunu belirttin dedim mi ben?

Ayrıca hal hatır bilsin veya ay beni çok sevsin diye değil zaten sen yiyip içerken yaşlı birinin hizmet etmesi hoş değil dedim.

Keza kayınvalidesi kötüyse zaten misafir gibi gelip gidiyor bak bi de bu gelinime diye daha da çekişe sokar.
Konu sahibi kayınvalidemle anlaşamıyorum kötü niyetli de dememiş neticede.

Gitmişken ne kadar kalacak ki iki tabak uzatıp yıkamak zor değil ( zaten yaptığını da söyledi)
Ayrıca bazı kültürlerde örnek babamın ailesinde küçük olan gelin hizmet eder diye bakarlardı yoksa lafı sözü ayırma çabaları dedikodusu bitmezdi,anne tarafında çok mühim değil ama yapsan gönlünü kazanırsın bakışı var.Annem yapardı ama sonunda kültür farklı geldi kesti yardımı arkadan çekiştirmeler yavastan babamı doldurmalar başladı sonuç boşandılar.

Ki öyle kültürler varki evin en küçük gelini kapıya yakın oturtulur kalkıp hizmet etsin diye konu sahibinin eşinin ailesi nasıl bilmeden yorum yapıyoruz.Ama çok kötü aile olsa annesi kendini hırpalama derdi,belki laf işitsin o kıyaslamaya düşmesin en azından göze batmasın diye yap geç gel takma denilebilir.

Ve bence gayet normal bir şey yılda bir iki kez bayramda gidip yardım ediyorsun alt tarafı.Ev işlerinde Bende pratik değilim evlendikten sonra öğrendim yemek yapmayı ilk kez o zaman ev temizledim.
Ama burada üstün çaba gerektiren bir şey yok zaten sadece ikramlar.Yemek yapsın demiyorum Bende hiç yapmadım kayınvalide yapardı ben anca sofra kurmada yardım. Ederdim.
Sen her işe koş demek Asla olamaz eltileri de yardım etsin kız her işe atlamasın tabi.

belki anneninde sende sevmediği huylar vardır...herkes annesiyle tartışır her iki tarafında birbirinin sevmediği huyları vardır..ama annen asla senin kötülüğünü düşünmez..söylesin ne olcak..ki seni küçük görmüyor annen sadece seni uyarıyor..onların hayat tecrübeleri bizden oldukça fazla..

Bi de illa bluz alacaksan penye türü bak yoksa giymezler. Ama çocuk gibi diyen kim size?

Hı benim görümcem yok,2 eltim var.
Birini severim diğeri de iyi ama soğuk geliyor biraz.Ben biraz daha canayakın davrandığım için pek samimi olamıyoruz zaten yılda bir kez görüyorum.

Ben mesela geçen bayram sofra toplamaya,kahvaltıya sofra kurmaya yardım ettim ki kimse yarışmadı sonuçta beraber hazırladık.
Misafirler geldiğinde yeğenler(eltinin çocukları) ikram etti.Keza bulaşıkta onlar yıkadı kuruladı.
Yani gelen yeğenler çocuk değil gençse (var mı bilmiyorum ama) onlar ikram olayını yapar zaten siz sofrada yardım edin yeterli.
Ama yardım edecek genç yoksa siz eltinlerinle yaparsınız beraber zaten.

Bu konularda biraz aile yapısı nereli olduğu mühim gibi bizde yengemi hiç servis yapıp bulaşık yıkarken görmedim ben.
Ama babam doğuluydu Annem evin küçük gelini diye her işi ona yaptırmak isterlerdi yoksa ayıplanırdı diğerleri sırayı salmış oluyor gibi yani,eşinin ailesine göre yardım et.Ama herkes otururken de ben ben diye atlama boşver seninde canın var.
Benim eşim de doğulu ve en küçük ogul. Bu doğru değil. Sonra ne oluyor biliyor musun ? Sen onlara(elti görümce) kibarlık yapıp işi omuzlayınca yani onlarla eşit oldugunu gösterince ( ki ben bunu gostermekten zevk duyarım ama anlayana) kendilerini benimle kıyaslayıp madem biz tarlaya gidiyoruz Felemez niye gitmiyor madem biz hayvan ahırı temizliyoz felemez niye temizlemiyor oluyor. Kayinbaba geçen aramış diyor ki bana Felemez ramazanda çalışmıyormuş gelsin köye yardım etsin madem.
Bak bunlar size hoş gelebilir ama bana hoş gelmiyor.
Doğu batı meselesi değil okumuş bir kişi ile okumamış bir kişi aynı degildir olmamalı yoksa okumamış kişi de sizi kendi gibi görmeye ve mesleginize saygı duymamaya başlar diye düşünüyorum

Annelerin her dediğini yapsaydık.ohooo
tamam deyip geçin
gittiğiniz yerde de herkes yapıyorsa yardım edersiniz
kimse yapmıyorsa siz de yapmayın
kız ailelerinin dunurlere yaranma çabasından hiç hoslanmam
Ayrıca iyi insanlarsa sizi zaten oğulları sevmiş diye severler sayarlar
daha fedakâr olanın daha fazla kendini paralayanin daha fazla sevildigini ve sayildığını hiç görmedim

belki anneninde sende sevmediği huylar vardır...herkes annesiyle tartışır her iki tarafında birbirinin sevmediği huyları vardır..ama annen asla senin kötülüğünü düşünmez..söylesin ne olcak..ki seni küçük görmüyor annen sadece seni uyarıyor..onların hayat tecrübeleri bizden oldukça fazla..
Çok mıymıysın aval aval durma vs diyerek mi ? Bu dogru değil.
Çocuğum olunca ona ilk öğreteceğim hayat dersi benim soylediklerimin her zaman dogru olmadığı gerçeği olacak. Ben bu gerçeği 20li yaşlarda öğrendim...

Çok mıymıysın aval aval durma vs diyerek mi ? Bu dogru değil.
Çocuğum olunca ona ilk öğreteceğim hayat dersi benim soylediklerimin her zaman dogru olmadığı gerçeği olacak. Ben bu gerçeği 20li yaşlarda öğrendim...

bu annenin en doğal hakkı..istersen avukat ol istersen doktor istersen 10 yaşında ol istersen 60 sen hala annenin gözünde onun evladısın çocuğusun..

Benim eşim de doğulu ve en küçük ogul. Bu doğru değil. Sonra ne oluyor biliyor musun ? Sen onlara(elti görümce) kibarlık yapıp işi omuzlayınca yani onlarla eşit oldugunu gösterince ( ki ben bunu gostermekten zevk duyarım ama anlayana) kendilerini benimle kıyaslayıp madem biz tarlaya gidiyoruz Felemez niye gitmiyor madem biz hayvan ahırı temizliyoz felemez niye temizlemiyor oluyor. Kayinbaba geçen aramış diyor ki bana Felemez ramazanda çalışmıyormuş gelsin köye yardım etsin madem.
Bak bunlar size hoş gelebilir ama bana hoş gelmiyor.
Doğu batı meselesi değil okumuş bir kişi ile okumamış bir kişi aynı degildir olmamalı yoksa okumamış kişi de sizi kendi gibi görmeye ve mesleginize saygı duymamaya başlar diye düşünüyorum

Okumuşla okumamıştan çok yaşam tarzıyla alakalı.
Benimde Annem ilkokul mezun işten işe koşturan biriydi hiçte ezdirmedi bizi.Ki kardeşimin eşine de kalk yardım et diyecek biri değil.
Ben eşimin ailesine yardım ederim çünkü gel temizlik yap,gel hayvana bak denmez zaten küçük bir ailede büyüdüğüm için kalabalık aile ortamına da asla girmek istemezdim ayak uyduramazdım.
Eğer siz avukat olduğunuz halde Hayvanlarda baksın deniliyorsa bu kültürden kaynaklı kadının çalışması tarla,hayvancılık olarak gören insanlardır
Her işe atla demiyorum sana gel tarlaya dediklerinde ne diyorsunuz siz ben onca zaman okumuşum düzgün bir işim var tarladan hayvandan anlamam ben de tavrını koy.
Eltiye görümceye de iyi görünme çabasına girme ama okumuş sofra kurmaz bulaşık yıkamaz onlar yapsın dersen sende yanlış düşünürsün.
Ahır temizlemek tarlaya gitmek zaten bayramda bir tabak verip ikram yapmaya benzemez,eltilerin görümcelerin eşinin ailesi böyle diyen insanlarsa zaten yapsanda yapmasanda sana bişeyler derler hep.ve bu onlara göre doğal çünkü yaşamları öyle sürdüğü için

Ayrıca evet annemin bende çok sevmedigi huy var mesela hamur açamıyor oluşum bir işi yavaş ve kibar yapiyor oluşum pratik yapmıyor olusuma deli oluyor hakaretler ediyor kadın. Eminim pratik bir ev kızım olsaydim coook daha sevecekti beni

Back
X