• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem hala evlendigimi kabullenemiyor...

suntears

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2015
10
3
36
45
Merhaba arkadaşlar
Nasıl başlayacağımı bilmiyorum 8 yıllıkevliyim esimle ikimiz ogretmeniz. Esim biz evlendikten 4 yil sonra atandı. Biz 5 kardestik. Kardeslerim arasında okumaya istekli olan bir ben vardım şansım hep yaver gitti çok şükür hep yolum açıktı. Kızlar okutulmaz mantığına sahip bir ailem vardı disaridan birilerinin tesvikiyle ailem beni nasıl olduysa okuttu ama dedigim gibi asil isteyen ve yolum acik olsun diye dua eden bendim. Evlendikten sonra aileme maddi olarak destek olmaya devam ettim esimin pek rizasi yoktu ama abimin çeyiz ve düğün masraflarini hep ben karşıladım son 6 yildir esimle birlikte calisip kendimizce yatirim yapiyoruz ama annem laf sokmaktan ve hala maddi beklentisinden hic vazgecmiyor hep ben onlara maaşımın yarisini vermek zorunda oldugumu hatırlatıp duruyorlar. Annem kendi oturdugu 2. Kat evini esyasiyla beraber abime verdi 1. Katin tadilatini yapti ve kendisi oturacak ama hic esyasi yok. Bende gel benim bebegime bak bende bakiciya verecegime sana verim evine taksitle esya falan al dedim. Iyi mi ettim kötü mu ettim bilmiyorum. Bugun esime demiski biz kizi okuttuk diye erkek cocuklari okutmAdik.( oyle bisey yok kardeslerim okuldan nefret ederdi konduramiyorum ama annem evlat ayiriyir resmen benim evlenmemi calismami hala kabullenemiyor parami kocama yediriyorum diye düşünüyor hatta bir gun bunu bana acikca söylemişti)ne yapim nasil davranim valla isin icinden cikamaz oldum surekli laf sokuyo hakkınızı helal edin arkadaşlar uzun oldu

Bizde ancak yetistiriyoruz anne diyebilirsin borca girdik vs diyebilirsin sürekli veremezsinki zaten eşinin ailesine her ay para verdiğini düşünsene

Anne de olsa araya mesafeni koy bence. Para vermek zorunda değilsin aç değil açıkta değil. Sana kimse acımıyor sen niye abinlere acıyorsun? Ben mi gaddarım bilmiyorum ama bu kadar evlat sömürüsüne karşıyım zaten fazlasıyla vermişsin şimdiye dek. Laf soktuğunda da cevabını ver lütfen dert sahibi olursun söyliyim. Sen mi okuttun ben mi okudum anne de mesela, eğer sen okuttuysan oğlanları da okutsaydın de.

Bayanların maaşlarını hep birileri elinden alsam derdinde, bekardır ailesi ister (o kadar okuttuk seni der) , evlenir eşi ister (evin gecimine sende destek olacaksın der) .... düşün yakamızdan düşün alın teri var o parada emek var emek bizim emeğimiz var....

Çok üzüldüm durumuna, insan ailesini seçemiyor malesef.
Bence öyle bir zorunluluğunuz yok. Hee tabiki kardeşlerinize, ailenize yardım edebilirsiniz ama bu bir zorunluluk olmamalı. Çok ayıp yaptıkları gerçekten.
Bence bu bakıcı olayını da çok iyi yapmamışsınız. Ailenizin çok içinde olması sizin için daha çok sorun yaratabilir. Bence güzelce konuşun ve mesafeyi koruyon.

Bizde ancak yetistiriyoruz anne diyebilirsin borca girdik vs diyebilirsin sürekli veremezsinki zaten eşinin ailesine her ay para verdiğini düşünsene

Oyle zaten kendisi de ne kadar borcunuz oldugunu biliyor ama dedigim gibi laf sokmaktan vazgecmiyor

Ee iyi o zaman senin kv de ben oğlumu okuttum elin kadınına yediriyor desin :işsiz:
Saçmalık.
Anneniz saçmalamış yani, ailedir elbette yardımcı olur her iki tarafta. Ama herşeyin bir dozu var.
Artık siz de ailesiniz,elbette birlikte harcayacaksınız.kime ne?

Çok üzüldüm durumuna, insan ailesini seçemiyor malesef.
Bence öyle bir zorunluluğunuz yok. Hee tabiki kardeşlerinize, ailenize yardım edebilirsiniz ama bu bir zorunluluk olmamalı. Çok ayıp yaptıkları gerçekten.
Bence bu bakıcı olayını da çok iyi yapmamışsınız. Ailenizin çok içinde olması sizin için daha çok sorun yaratabilir. Bence güzelce konuşun ve mesafeyi koruyon.
Bende farkindayim nasil koycam o mesafeyi bilmiyorum iste cocuklarimi da dusunuyorum guvenilir insan yok bu devirde annem cocuklarimi cok sever iyi bakar iste tek sikinti su hep bir beklenti icinde olması

Yani güven konusunda haklısınız tabi. O zaman net bir şekilde konuşun. “Anne ben çalışıyorum ama artık evli bir kadınım eşimle sorun yaşıyoruz. Zaten sana çocuklar için bir ücret ödeyeceğim ama benden daha fazlasını bekkemeyin lütfen” vs diyebilirsin
Allah kolaylık versin.

Bende farkindayim nasil koycam o mesafeyi bilmiyorum iste cocuklarimi da dusunuyorum guvenilir insan yok bu devirde annem cocuklarimi cok sever iyi bakar iste tek sikinti su hep bir beklenti icinde olması

Yakın çevremde böyle bir kişi var annesine baktirdi ilk çocuğunu hem KV hem kendi annesine en sonunda sinir krizi geçirerek işten çıktı KV çocuğa bakmaz rahatına bakardı kendi öz annesi nankörlük yapardı hep esine hakaret KV ye hakaret afedersin ama toruna parayla bakardı birde yemek yediği yeri pislerdi..... ! Git bakıcıya 200 lira fazla ver o baksın böyle kötü ol daha iyi

Valla ben de üzüldüm sizin icin ve eşinize de helal olsun çünkü kendimizi kandırmayalım her insan bunu kabul etmez. Tabi ki de siz kazanıyorsunuz fakat bir yuva kurmuşsunuz sen ben olmaz kese ortaktır mantığı işler. Aynı şey eşinizin ailesine 8 yildir duzenli olarak yardim yapmasi acisindan da gecerli. O yapsaydi ve siz sesinizi cikarmasaydiniz size de helal olsun derdim. Neyse
Annenizin mantığı yanlış abileriniz okumadı diye ömür boyu onlar icin çalışacak değilsiniz çocuğunuz ya da çocuklarınız büyüdükçe sorumluluklar artacak ve bu yardim meselesi sizi daha çok rahatsız edecek. Muhakkak ki yardimlasmak kadar guzel bir sey yok fakat mecburiyet ve elin mahkum mantığı ile olursa aci verir. Annenizin sizi okutma mevzusu da diğer çocuklara yardım amacıyla mıymış? Bencillik yapiyor anneniz. Huyuna suyuna göre bir çözüm üretin. Birden kesmeyin azalta azalta bitirin, işi yetişemiyoruza getirin. Birden kesilmediği icin alıştıra alıştıra yapmış gibi olacaksınız onun açısından bu şekilde olmasi kabullenmesini kolaylaştıracaktır.

Paramı kocama yediriyorum diye bişey yok evlilikte o ikinizinde parası
Annene teklif yapmak yerine huzursuzluğunu anlatmayı dene evine daha çok cekersen eşinle de aran bozulabilir

olabildiğince uzaklaşın kendisinden, ben olsam çocuğumu emanet etmezdim pek güvenilir bir insan olduğunu düşünmüyorum anlattıklarınızdan yola çıkarak

Bazı insanlarda annelik görevleri ne olursa olsun oturmuyor yani evladım daha çok kalkınsın evi olsun arabası olsun gurur duyayım mantığı oturmuyor ... hesabı kitabı ortak aileler anneler babalar vardır birde sürekli beklenti içerisinde olan anneler Mesela teyzem kızından kira alır :) çocuklarına bakıp harclık alır vs bunu ihtiyacı olduğu için bile yapmaz :) bence siz mesafeyle daha mutlu olanlardan olmalısınız bu şartlar altında aynı evi paylaşınca umarım sorun büyütmezsiniz her ailenin geliri kendine aittir dışarı gönlü ,maddiyatı el verirse verir bu işlerde mecburiyet olmaz. Bazen en sevdiklerimiz bile yanlış düşünebilir.Umarım bu düşünceden vazgeçer.

Back
X