• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem hala evlendigimi kabullenemiyor...

benim de buna benzer bir durum olmustu soyle ki 7 sene once benim calistigim donemden biriktirdigim bir miktar para vardi 7 bin tl diyeyim o parayla rahmetli annem bana ceyizlerimi aldirmisti elin evine niye parani goturuyorsun gibi seyler demisti iste bi kiz tarafi ne aliyorsa hepsini almistim geriye sadece bin tl kalmisti...tabi evlendikten sonra para mevzusu olmamisti calistigim donemde dahil S suntears

benim de buna benzer bir durum olmustu soyle ki 7 sene once benim calistigim donemden biriktirdigim bir miktar para vardi 7 bin tl diyeyim o parayla rahmetli annem bana ceyizlerimi aldirmisti elin evine niye parani goturuyorsun gibi seyler demisti iste bi kiz tarafi ne aliyorsa hepsini almistim geriye sadece bin tl kalmisti...tabi evlendikten sonra para mevzusu olmamisti calistigim donemde dahil S suntears

E çeyizini de mi onlar alacaktı? Zaten paranız varmış

Ben olsam söylerdim yüzüne, sanki abimler çok okuyacaktı da okutmadın, evinin birini abime verdin kndi yaptığın ayrımcılığa bak vs vs. Bazı şeyleri insanların yüzüne söylemek lazım.

Siz kendinizi geliştirmişsiniz ama anneniz :KK12:İşiniz zor kızım okudu kurtuldu demedikçe eli sizin cebinizde olacaktır.

Kusura bakmayında eşinize peygamber sabrı var. Annede maşallah düşman başına... Eşimin ailesi Kocama yapsa kıyamet kopar...

Yillardir derken 8 yildir evliyim ilk 2 yil yardim ettim sonra emeklilik icin kredi cekmemi istediler1. Krediyi ben odedigim icin 2. taviz tavizi digurur mantigitla cekmedik 1 kac yil kotu olduk sonra zor da olsa kabullendiler evlendigimi ve kendime ait masraflarim oldugunu.
Annem ben ise gitmeden gelecek ben geldikten sonra evine donecek evinde esya yok zaten esyalarini dizene kadar o bana yarim edecek bende ona buraya kadar sıkıntı yok ama hala su laf sokmaları vitmiyor sorun orda. Heralde kafama takmamayi ogrenmem lazım.
Oylede olmuyor ki yuzune soylemiyo gitmiş esime soylemis oglanlarin hakkini kiza verdik diye
Ben 8 yıldır yardım ediyorsunuz diye anladım ve de sizle kalacak diye anladım kusura bakmayın.bu laf sokmalar birçok ailede olan şeyler.daha dün arkadaşım dert yandı.annem sürekli yaptığını yüzüme vuruyor diye.annesinin evinde oturuyor.durumu kötü biriyle evlendi diye herşeyi bahane edip konuyu yardım ediyoruma getiriyor.ablası 2 yıllık okudu arkadaşım dört sana çok para döktüm diyor.ablasının durumu çok iyi o damadını da beğenmiyor.aslında çok saygılı ve işi de çok iyi.kadın takıntı yapmış gerçekten.sizin durumunuza çok benziyor.ama arkadaşımın ailesi maddi olarak iyi olunca kimseyi yakıştıramıyorlar kendilerine.Allah yardımcınız olsun.eşinizle mutluluğunuza bakın.ben sorun yaşayınca ailelerle ilgili eşime sadece seninle huzurum önemli diyorum.kapımı çekince 3. Şahısları dışarıda bırakıyorum ben de 8 yıllık evliyim.ama bazen insan çok üzülüyor haklısınız.

Resmen kendi geleceğimi gördüm sizde.Benim annem daha evlenmeden kocana para yedireceksin diyor.Ben okurken battık biz.üniversitenin son üç yılı annemden hiç maddi yardım almadım harçlık dahil.Hatta devletin verdiği aylık krediyle evin internetini ben ödedim.Nişanlımdan destek aldım okurken yüksek lisans taksidimi bile o ödedi.Şimdi çalışmaya başladım evlenmek üzereyim yine annemden maddi destek almadım.Evlendikten sonra kendisi aylık maddi destek bekliyor benden.Hatta evlenmesem benim üstüme kredi çekecekti ben öderim diyordu da ödemez yani biliyorum.Ben evlendikten sonra bu konularda mesafe koymayı düşünüyorum.

Ne yaparsan yap yaranamazsin gibi duruyor. Onun icin yol yakinken kötü ol da hic degilse paran cebine kalsin. Yillarca sirtinda tasiyip bir gun indirsen laf olur bence

Malesef bu coğrafyada yaşayan kadınlar ogullarina ayrı bir imtiyazları var .kimse kimseye bakmak zorunda değil duygusal ve manevi yönden sizi etkileyip sizin geleceğini yatiriminizi düşünmüyorsa anneniz asla yardımda bulunmayın

Back
X