• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem hasta teselliye ve tavsiyeye ihtiyacım var:(

kristenn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
524
7
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben yeni kayıt oldum. 16 yaşındayım ve anneme çok düşkünüm.Ona birşey olacağının korkusu bilee düşüncesi bile içime iğneler batırılmasına hayattan soğumama yetiyor. Annem olmadan yaşıyamam ben. Ve malesef annemin aşırı kiloları var. Bu zamana kadarda sadece nefes darlığı vardı doktor psikolojik demiş 2 tane antidepresan haplarından kullanıyor.6 ay olmasına rağmen kullanım süreleri 6 yıl kullanmış:( İşte şu son 2 ayda şeker hastalığı çıktı tamam dedik hapları içer dikkat eder birşey olmaz. Tansiyon çıktı o aralar çok fenalaştı korkudan ölüyodum geceleri uyku uyumuyodum neyse ilaç falan kullanmaya başladı o da düzene girdi artık. Kontrol ediyor falan. Ama şimdi sürekli öksürük nöbetleri geliyor doktora gittik hafifletsin diye reflü tedavilerinde kullanılan ilaçtan verdi ama annem kullanmadı.Şimdi hafifledi ama aralarda geliyor yine yatınca. Ve en önemli sorunumuz aralarda şimdi kalbi arıyomuş hafif ve uykudayken nefesi kesiliyor horlama gibi ama tıkanıyor internetten araştırdım çok tehlikeliymiş geceleri uyumayıp sürekli annemi kaldırmaya çalışıyorum korkudan ödüm kopuyor birşey olacak diyeUyku apnesi sanırım:(:(.Resmen doktordan çıkmaz olduk. Annem nasıl sağlığına yeniden kavuşabilir lütfen yardım edin yoruldum artık hayattan sıkıntıdan korkudan burnum kanıyor ağzımda aft çıkıyor . Ben anneme birşey olursa ölürüm yaşıyamam :( Sizce ne yapmam gerek:(

ah cnm benim annen biraz kilo vermeye calissa belki sagligi biraz yerine gelir diye dusunuyorum.
cunku belli bir yastan sonra kilo cesitli hastaliklara yol aciyor.
sende yardimci olursan bir diyetisyen esliginde kilo verebilir , ve daha saglikli olur diye dusunuyorum.

ah cnm benim annen biraz kilo vermeye calissa belki sagligi biraz yerine gelir diye dusunuyorum.
cunku belli bir yastan sonra kilo cesitli hastaliklara yol aciyor.
sende yardimci olursan bir diyetisyen esliginde kilo verebilir , ve daha saglikli olur diye dusunuyorum.

Diyetisyene gtmiyor sürekli erteliyor.Ben kendi kendime diyet listesi hazırlıyorum ama onuda 2 gün uygulayıp 3. gün ikimizde pes ediyoruz:(

genelde herkez yakınlarını kaybet korkusuyla yaşar bendede çok olur ama kımse bunun çözumunu bulmuş degıl okadar ustune duşme artık bı çok seyın cagresı var ama senın bıraz ıkna kabılıyetıne kalmıs belkı annenın sıkayetlerı kılosundan dolayıdır senın annenı ıkna etmene ıkna kabılıyetıne kalmış bırsey sıkı bı dıyetten sonra sorunlar ortadan kalkar ıns canım allah yardımcın olsun

Oncelikle annenizi guzel bir diyetisyene goturun ve yemelerine dikkat edip kilo versin..

korkmayla biryere varamassiniz. kilo herzaman zarardan baska birsey degil...

Birlikte yuruyuse disari ciksaniz, ya da bir spor salonuna yazilsaniz olmaz mi? Anneni gaza getir kilo vermesi icin, yureklendir, sen de katil. Sporu eglenceli bir hale getirebilirsiniz, birlikte yapabilirsiniz.

cnm benim sen daha 16 yaşındasın elbette korkarsın ama bil ki ben koca kızım benim de bu korkum var :(
okuyunca kendimi buldum sanki yazdıklarında, ben de bu korkuyla başa çıkamıyorum tatlım :( insan kaç yaşında olursa olsun bu korkuyu yenemiyor gözlemlediğim kadarıyla:( bence yapman gereken en önemli şey annene bu korkundan bahsetmen, huzursuz olduğunu bilsin ki seni bu huzursuzlukla bu yaşında yalnız bırakmasın, çünkü hala gelişim sürecindesin sen. eğer kendi sağlığını ihmal etmeye devam eder ve bu sebepten dolayı seni huzursuzluğunla başbaşa bırakırsa, o zaman diğer yakınlarından yardım istemelisin. ama o sağlığına iyi baktığı halde sen bu korkuyu taşıyorsan bu bir fobi demektir o ayrı

canm bu arada annenin yaşı kaç ? doktordan çıkmaz olduk demişsini büyük olasılıkla kardiyolojik tahlilleri yapılmıştır tahminimce, yapılmadıysa yaptırın. bak reflü kalpte sıkışma gibi gelir midedeki problem kalp hizasında göğüs ortasında basınç yapar. birçok kişi kalp hastası oldum paniği yaşar bunu bil ve kardiyolojik muayenesi temizse, hele ki reflü tanısı konduysa korkma sakın. mide asidinden dolayı kalbim sıkışıyor sanıyordur rahat ol. ama reflüyse eğer onun da tedavisini aksatmasın elbette cnm.

ah canım bu fazla kilo astım da yapar, gece uyurken nefes darlığı, reflü, kalp, tansiyon, şeker... ayrıca sen 16 olduğuna göre annen gençtir daha bu genç yaşında fazla kilo piskolojisini de bozar.

hormonlarına bakıldı mı? kilo vermesini engelleyecek hormonal bir durumu var mı bakın.

al anneni her sabah ve her akşam yürüyüşe götür. 5 kilo verse azim gelecek zaten ona.

katı diyetlerin vücuda sadece zararı var. akşam son yemeğinizi 6 da yiyin. 6dan sonra sadece su dayanamazsa açlığa 1 elma. ilk 10gün sıksa dişini midesi küçülecek zaten sonra istese de yiyemiyecek.

ama spor çok önemli sürekli yürüt anneni. çok kilolu ise koşu falan kalbi zorlar. yürüyüş ile başlayın zayıfladıkça arttırırsınız. hem sen de 16 yaşındasın senin için de egzersiz ii olur.

inanıyorum kilo verince hiç hastalığı kalmayacaktır. kilo vermesi için motive et.

Canım, annen de benim gibi kilolu ve yaş ilerledikçe maalesef o kiloların getirdiği sorunlar kendini göstermeye başlıyor. Bence annene endişelerini çok fazla belli etmemeye çalış. Çünkü insanın şeker, tansiyon gibi hastalıklara sahip olduğunu kabullenmesi bir süre alıyor. Ona biraz zaman tanı.

O süreçte bir de zayıflasın diye ona diyet listeleri önerme bence. Onun yerine, annene belli etmemeye çalışarak evde pişen yemeklerin daha fazla sebze ağırlıklı olması için bir şeyler düşünmeye çalış. Mesela internetten, arkadaşlarından öğrendiğini söyleyip bazı sebzeli yemekler yaptırt ya da elinden geliyorsa sen pişir. Fazla yağ ve tuz kullanmasın diye bol domates ve başka baharatlarla yemekleri daha cazip hale getirtebilirsin.

Çok fazla misafir gelme gitme olayı varsa pasta, börek, çörek daha çok tüketiliyor. Onların yerine salata tarzı menüler düşünüp onları öner. Annenin kendisi için değil de sen onları seviyormuşsun gibi bir hava yaratmaya çalış. Yapabiliyorsan misafir gelip gitmesini biraz azaltmaya çalış.

Annenle beraber yürüyüş yapmaya çalışın, ama vazife gibi değil eğlence gibi sun ona bunu. Çok hızlı yürüsün diye uğraşma, konuşa, konuşa, rahat bir tempoda yürüyün. Haftada 3-4 kere 20-30 dakika bile tansiyon, şeker için iyi geliyor.

Dediğim gibi, annen de şimdi bir adaptasyon sürecinden geçiyor. Zayıflamak istiyorudur o da mutlaka, ama diyet fikri bile bazen insanın karnını acıktırıyor, onun için, diyet yapıyoruz lafını etmeden yeme alışkanlıklarını değiştirmeye çalış.

yalvar yakar anneni diyetisyene götür sonra da rejim yapmaya ikna et, yaşlı insanlar sağlıkları riskte olsa bile bazen rejim yapmak istemiyor, dışardan takip lazım. benim annem de fazla kiloluydu. hastalandığı zaman fazla kiloları sıkıntı yarattı, ameliyat edilemedi. annemi hatırladım da üzüldüm. Allaha güven o ne taktir ettiyse o olacak. sen de annen de üzerine düşeni yaptıktan sonra Allahın izniyle annen daha iyi olabilir canım.

Geçmis olsun canim...
Annenin rahatsizliklarinin temel sebebi kilo gibi gozukuyor..
Dolayisiyla kilo vermesi gerekiyor... ve dogru beslenmesi gerekiyor...
Biraz hareketlenmesi için ona destek ol, spor yapmasi için vesileler bul...
Eger bir spor salonuna yazilma sansiniz varsa ikinizi de yazdirarak annene surpriz yap:)
Hiç bir sey yapamazsan bir saat belirle atiyorum 14: 15 arasi yarim saat yuruyus ardindan evde egzersiz yapabilirsiniz birlikte...
Bir de gunde en az iki litre su içmesini saglayabilirsin...

Canim senin korkularina gelince, bunu asmak için hayatin gercekleriyle yuzlesmen lazim, uzgunum ama oyle...
Unutma ki herkes bir gun ölecek ve hiç kimse sevdiklerini yitirdigi zaman ölmüyor!
Allah ailene ve sana uzun ömürler versin ama hayatta her sey bizim içindir...
Fakat ya basima bu gelirse ya $u gelirse diye yasanmaz...
Biz içinde blundugumuz ani yasayabiliriz sadece...
Içinde bulundugun ani ya annemi kaybedersem, ya bir sey olursa diye berbat etme...
Annen yaninda ve senin destegine ihtiyaci var...
Sagligina kavusmasi için ona yardim et yeter...

canm bu arada annenin yaşı kaç ? doktordan çıkmaz olduk demişsini büyük olasılıkla kardiyolojik tahlilleri yapılmıştır tahminimce, yapılmadıysa yaptırın. bak reflü kalpte sıkışma gibi gelir midedeki problem kalp hizasında göğüs ortasında basınç yapar. birçok kişi kalp hastası oldum paniği yaşar bunu bil ve kardiyolojik muayenesi temizse, hele ki reflü tanısı konduysa korkma sakın. mide asidinden dolayı kalbim sıkışıyor sanıyordur rahat ol. ama reflüyse eğer onun da tedavisini aksatmasın elbette cnm.
49 yşnda bgn yine doktora gittik kardiyolojik tahlilleri temiz çıktı çok şükürr amaa uyku apnesi kaldı öyle:(

49 yşnda bgn yine doktora gittik kardiyolojik tahlilleri temiz çıktı çok şükürr amaa uyku apnesi kaldı öyle:(

uyku apnesi dr tarıdan tespit edildi mi tatlım, yoksa sen panikle horlaması aniden kesilince nefesi kesildi mi sanıyorsun ? bak senin fobin çok ileri boyuttaysa onun en ufak bişeyi seni korkudan titretir :52::52::52:
uyku bozuklukları için bölümler var hastanelerde, eğer gerçekten apne varsa bu branşı olan hastanlerden birine başvurarak kurtulur cnm. önce bu problem var mı yok mu ondan emin olmak lazım :34: kardiyolojik bulguları temiz olduğuna göre midesinden dolayı demekki o sıkışma :34: korkulacak bişey yok sakin ol lütfen

Back
X