Annem hayatimi mahvetti....Yavaş yavaş

Canım annenle bence hiçbir şekilde görüşme. Gerekirse babana ve eşine de anlat durumu. Çocuğunu bile gösterme o kadına. Onun da psikolojisini mahvetmesine izin verme. Tövbe estağfirullah içine şeytan kaçmış onun

Ben boyle durumlarda sunu dusunurum evlenmeden onceki hayatina kadar ne yasadi acaba. Misal benim annemde benim aldigim hicbir kiyafeti begenmez. Hep olumsuzu gorur. Kucukken dayak da yedim ama Allah var hic hakaret etmedi. Ha icime isleyen cok sozleri var. Ama simdi o kadar yaslandi ki uzuluyorum beni birakip gidecekmis gibi

ya bir insan annesini seçebilir mi, annesi ile görüşmemesi mümkün mü, illaki görüşecektir ancak mesafeli olabilirsin, bence annenin ciddi sorunları var , şunu deneyebilirsin, o ne söylese duymasan olmuyor mu , onun söylediklerini yaptıklarını önemsememeye çalış çünkü normal bir psikoloji değil, herkese bişey diyorsa ciddi güven problemleri vardır, insan annesine illa ki benzeyecektir ama bu senin elinde. Anneni hasta olarak görebilirsen onun yaptığı hiç bişey batmaz sana, ayrıca annenin durumunu eşine anlatma derim, ilerde eşler bunu muhakkak kullanıyor

Görüşme. Net söylüyorum görüşme.
Ben öyle kadına anne demem.
Anne sığınacak limandır. Güvendir. Fedakarlıktır. Yanında değilken boğazına dizilen lokmadır.
Senin anne dediğin kişi anne değil.
Seni dibe çeken kim olursa olsun mesafe koy. Görme..

Kesinlikle annen gibi biri olmayacağına inanıyorum. Ama eşinle açık açık konuş. Erkekler ucunda harcama varsa bir çok seyi gereksiz görürler.
Senin ruhundaki yarayı bilmesini bekleme. Anlatmazsan bilemez. Tedavi ihtiyacın olduğunu açıkca anlat..

Canım sen çok iyi ve sevgi dolu bir annesin ve öyle de olacaksın. Bir kere siyahı yaşamışsın ki beyazın ne olduğunu biliyorsun. nasıl olmaman gerektiğini ilk elden tecrübe etmişsin. Annenin sana yaşattıklarını evladına yaşatmaman yeterli zaten iyi anne olabilmene. Sevgini ilgini her ne oluraa olsun onun arkasında olacağını, onu hiçbir zamam yargılamayacağını hissettirdiğin an ondan mutlu evlat olmaz.
Eşine de tüm psikolojik travmanı anlat. Ben şiddet gördüm de. Bu bende kaygı bozukluğuna yol açtı. Korkuyorum de. Destek almak istediğini söyle. O anne olacak kadınla da irtibatı kes. Gerekirse telefonunu değiştir. Bir evladı varmış gibi davranmamış bugüne kadar , bundan sonrasında da seni ve torununu haketmiyor. Sakın umutsuzluğa kapılma. Benim annem de seninle aynı durumdaydı. Annanemden çok çekmiş. Hakaretlerle büyürmüş. Koca kadınken bile korkardı ondan. Çocukluğundaki travma yüzünden panik atak hastası oldu. Ama melek gibi bir anne oldu bize. Ben annemden çok çektim size çektirmeyeceğim derdi hep. Sen de öyle olacaksın eminim.

neden böyle bi kadına hala anne diyosun ki?çıkar hayatından.
seni doğurmuş olması senin tüm bunları yutmanı gerektirmez.

Malesef ailelerimizi seçemiyoruz.
Allah bahtımıza ne çıkarırsa...

Annenizi hayatınızda niye tutuyorsunuz?
Artık evlenmiş barklanmış kendi yuvanızı kurmuş ve hatta farklı şehre taşınmışsınız.
Koskoca insan olmuşsunuz ve artık sizin de bir yavrunuz var.

Eşinizin tepkisi doğru, eğer bu konular hakkında kendisi ile bir paylaşımda bulunmadıysanız, ne için destek alacaksın gayet sağlıklısın gözü ile bakıyor olabilir.
Siz kendisine hissettirmeden bence bir randevu alın ve gidin. Eğer eşiniz gerçekten ısrar ederse, farklı bir bahane uydurun yine gidin.
Çünkü bu desteksiz atlatabileceğiniz bir durum değil.
Fiziki ve psikolojik şiddete maruz kalmışsınız.

Yerinizde olsam, o kadını hayatımın hiç bir noktasında tutmam.

Gözlerim doldu ilk bolumde anne fedakarliktir siginilacak limandir;(
Dogumuma geldi kimseye glmesin de diyemiyorum.
Ne eşim ne babama.
Stres den baska birsey vermedi.
Normal dogum sancisi ckn bir bayan vardi annesi nasil guzel teselli ediyordu.
Kizcagiz acidan vuruyordu
Bagiriyordu annesi tamm tatlim vb yatistiriyordu.

Bende de suni sanci takili dedimki ay birazdan bnde mi bole olcam vururm kesin bnde sana o ciyla dedim.
Senle mi ugrasicam.
Giderim disarda beklerim dedi.
Ben suni sanci alirken belli araliklar la nst giiyorum kndi derdimdeyim.
Annm gomulmus kitliktan cikmis gibi yemk yiyor.
Ozel hastane birde.
Hastaneye kufrediyor bune bicim yemek.
Zehir olsun para.

Kontrole gttmz gun acil yatsim verildi douma daha bir hafta vardi normalde.
Esim de o gun taziyeye gitti baska sehire
Drm hemn yatiş dedi.
Vezne de yatis icin 1000 tl istio hazirlikszm ustmde yok.
Esimde baska sehirde aksam glick haber verirsem tlaslanir taziye cenaze birakir basar gelir o yuzden aramadim.Annm de diorki bende bin lira var lazmsa verim.
Sonrada dedigine pisman olmus gibi.
Gitti.
Disatda beklme sandalyesinde otrdu bn knstum rica ettim sorun etmediler
Aksm glnce esim halletti bunuda yazmk istedim

Anne olmak, annelik yapabilmek kolay bir olgu değilki. Öyle olsaydı anne ile dışarıdaki insanın arasında fark olmazdı.

Annen hastanedeki hemşireden bile daha insafsızmış. Ne demeye geldin o zaman doğumuma deseydin..
O sancı anında kovardım bile sanırım ben olsam..

Bence görüşmemen daha hayırlı. Telefonla ararsa da kısa keser derdini falan anlatmazsın. Zaten hayrı da dokunmuyormuş. En azından uzak olursa huzurun olur..

Onunla görüşmek zorunda değilsin.Onla görüşmeyi ruh sağlığın için bırak

Psikoloğa gidemiyorsan yapacak tek şeyin var, annene telefon açıp canına okuyacaksın ve görüşmeyi keseceksin.

Acma aradiginda 1 haftadir annemi aramiyorum o zaten beni hic aramaz ohhh acayip huzurluyum...

Evlenmissn uzaktasin cocugun olmus.niye gecmise takiluyorsn ki.cicugunla ilgilen herseyi unutursn zaten.dusunmemeye calis

Annemden

Annenden uzak dur derim canım en doğrusu bu çünkü anneni hayatından çıkart at gitsin öyle anne olmaz olsun

Kendin öyle bir anne ile büyuduğun için , onun hareketleri sana benzemesi çok normal . Doktora gitmeni tavsiye ederim.

canim aynisindan bizdede var biz bacimla careyi yaptiklarini yuzune vurarak bulduk asla saygisizlik etme ama senide aptal yerine koymasin

Benm anam iyidr ben bile mesafeliym. Hoşuma gtmyn bişy dese açmam teli yada kapatırm. Sende izin vermesen keşke. Gitme gelmesin. Bi hastalıkta sağlıkts yapsan olmazmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…