Annem her anlattığım şeye olumsuz konuşuyor

aynı benimki.hiçbir şey anlatmıyorum.duvara konuşsam daha iyi en azından moralim bozulmaz.en fazla halini hatrını sor geç.yılbaşında da kocam süpriz yer ayırtmış yemeğe gidiyoruz falan de uydur gelemesin.

Benim annemde de mütevaziliğin ayyuka vurmuş hali var
Dişini tırnağına takıp kazandığı herşeye bile çokda önemli değilmiş gibi yapar
Benimde öyle olamamı isterdi
Her başarımı sanki tesadüfen gelişen olayların sonucu işte şansmış gibi lanse ederdi :)
Bende tam tersini yaptım
"Benim sayemde"
"Çok zekiyim ondan oldu"
"Çok çalışkanım ondan"
"Hakettim"
"Ben kazandım"
"Ben yaptım"
Başlarda tuhafına gitti ama alıştı :)

Benim annem de oyle.O yuzden hicbir derdimi ,kirginligimi anlatmam anneme.cunku icimde daha da buyuyup bunalacagjmi bilirim.Ayni sekilde her sevincimi de anlatmam. Cunku rencide edecek birsey bulur.
Simdi zitlasinca kavga cikinca magdur anneyi oynayip canimi sktigi icin ona ters cikmiyorum artik.
Anneyi arayip sormayi bir gorev kabul ediyorum hepsi bu.Babisimi cok seviyorum ama.cunku hep tatlidir bana karsi,o birazcik da olsa annemi durduruyor.
Siz de babanizla konusun bu durumu isterseniz.Bazen kadinlar istemeden yapiyor bunu. Bazi anneler ise evet bilerek uzuyor kizlarini.. annemi hic toplum icine cikarmiyorum artik.kendimce oyle cezalandiriyoeum onu.
Ama acik konusayim evli olsam asla takmazdim.Bosverin annenizi.Basiniza silah dayayacak hali yok ya? Yalniz kalmak istiyoruz deyin bitsin.size hala mudahale etmesine izin vermeyin

Benim annemle kayinvalidem hep böyle negatif tipler bide cahiller cahillige negatiflik ve fesatlik eklenince böyle konuşmalar olur. Bende artik onlarla hicbirsey konusmuyorum hicbirsey anlatmiyorum sanada tavsiye ederim

Annem babam ayrı babam sadece beni para isteyeceginde arıyor.aileden yana cok yanlızım.
Bir ara annem evede müdahale ediyordu evimi bir sürü gereksiz eşyalarla doldurmustu eşimde istemiyordu bizim paramız yokmu alamıyormuyuz diyerek bana kızıyordu kibar dille dedim anlamadı annem en sonunda eşim aldıgı biseyi kırınca bilerek söyledim anneme ondam sonra kesti biseyler almayı.örnek vereyim fritöz aldı ben fritöz kullanmıyorum kullancak olsam bile hava yada 1 kasık yaglı olandan alırım.en son düdüklü almıstı düdüklüde kullanmaktan korkuyorum oda öyle duruyor bosa yer kaplıyor evde.zaten evim 1 oda oda daha fazla doldurmaya calısıyor.

Benim annem de olumlu şeyler olsun ister ama hayata çoğunlukla olumsuzlukla yaklaşır. Çünkü hayatında çok az mutluluk görmüş. Fakat asla ama asla biz mutsuz olalım istemez. Mutlu olalım diye de çabalar. Sizinki biraz değişik bir anne modeliymiş.

Hayatı çok zor koşullarda mı geçmiş annenizin. Çünkü kızına böyle şeyler alan bir annenin kötülüğünü isteyeceğini düşünmüyorum. Sanırım hayata hep negatif bakıyor. Negatif baktığı için de güzel şeylerin olacağına da içten içe inanmıyor.

Babamdan dolayı zor gecmişti 7 senesi babam tarafından siddet ve aşagılama ile geçti ozamanda anneannemler cok destek oldular maddi manevi anlamda ama annem babamdan ayrıldıktan sonra ortada kaldı tüm destegini cekti anneannemler annem sıfırdan hayata başlamak zorunda kaldı.belki de bu yüzdendir bana davranışları hep negatifliği ama insan kendisine yapılmasını istemedigi seyi baskasına yapmamalı.

Kesinlikle öyle ama bunun farkında değil diye düşünüyorum. Hayata karşı tüm umutları kırılmış insanlar böyledir hep farkında olmadan başkalarınada o negatifliği iletirler. İyi bir şey olacak olsa bile hep olumsuz yönleri düşünürler. Pozitif yönlerinden ziyade negatif taraf hep ağır basar. Maalesef annem de öyle. İyi bir şeyde bile bir negatif taraf görüyor. Elinde değil ama çok kez uyarmışızdır onu ama hayata karşı umudunu o kadar çok kırmışlar ki... bazen kızıyorum, bazen de yaşadıkları aklıma geliyor ben yaşasam acaba bunları böyle mi olurdum diyorum. Allah size sabır versin. Büyük ihtimalle yalnızlıktan da biraz size sarıyor.

Arkadaslar annem bugun ziyaretime gelmisti.simdiden yilbasina sendeyiz diyor.dedim belki esimle plan yapabiliriz yemege falan gideriz dedi bu imkansiz arkadaslariyla gidebilirde seninle sanmiyorum dedi.hayirdan anlamiyor ya

Arkadaslar annem bugun ziyaretime gelmisti.simdiden yilbasina sendeyiz diyor.dedim belki esimle plan yapabiliriz yemege falan gideriz dedi bu imkansiz arkadaslariyla gidebilirde seninle sanmiyorum dedi.hayirdan anlamiyor ya
O gelmeden önce al kocanı çık .Ararsa da açma sonra müsait değildik dersin.

Ben annemle babamla pek birşey paylaşmam,annem de sanki hasetleniyor gibi hissediyorum çoğu zaman . Amirim çok anlayışlı rahat ediyorum desen “ Yata yata para kazanıyorsun” der, iki yıl emzirdim kızımı konu açılsa sanki sütün vardı içtiğin o çaylar yaptı mamayı sen yedin resmen seninki doğal anne sütü değil der,yani babam da dahil hep bi çekememezlik valla iki üç günde bi arayıp üç dört ayda bir gidiyorum iki saatlik mesafeye,annem gibi de hissetmiyorum,kimsenin abuk sabuk hallerini çekemem kendi ailem de olsa.

Nedir bu cektigimiz ya ailemizden.evime her geldiginde kendini ovuyor beni ovecegine gene sinir oldum bugun.sabahin 7sinde sana gelcem kahvaltiya diye msj yazmis.gelmesi ogleni buldu o aradada arayip biyere cikma geliyoruz diye benim disari cikmamida engellediler.mecbur kaldim onlarla beraber alisverise cikmaya 2 saatte bitecek alisverisim 5 saat surdu.yapacagim islerdende kaldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…