Annem her şeyi mahvetti

Gozdebxoxo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2016
3
0
1
Üniye bu sene başladım ama annem istemediğim bi üniyi zorla yazdırdı bana başka yerler tutmasına rağmen. Her gün cok mutsuz bir şekilde gidiyorum. En son dayanamayıp kaydımı dondurup bir daha hazırlanmak istediğimi söyledim. Kararlı olduğumu görünce doktora gittiğini testler yaptırdığını ve önemli bi şeyi olduğunu yani bi hastalığı olabileceğini söyledi. Ben de anneme çok düşkünüm bu yüzden ağlayarak onu bırakamayacağımı söyledim. Konu kapandı. Ertesi gün arkadasına yazdığı bi mesajı gördüm . Verdiğin taktik işe yaradı duyunca cok ağladı vazgecti kaydı dondurmaktan yazmıs. Hastalığı belki de yok ve taktik olarak kullanmıs. Ne yapmalıyım?

Hastalığı olmadığı için şükret. Mesajı gördüğünü kırıldığını o okulda okumak istemediğini mutsuz olduğunu anlat. Okulunu mu sevmedin yoksa bölümünü mü ?

Insan evladını bile isteyen böyle bir yalan uzer mi? :(

Annenize mesajı gördüğünüzü söyleyin.
Böyle bir şeyi böyle bir Yalanla çözmeye çalışmanın kimseye fayda getirmeyecegini söyleyin.

Meslek tıpkı evlilik gibi, birlikte yaşıyorsun yaptığın sürece
Böyle bir mutsuzluga zorlanmamalisiniz.

Okuduğunuz bölüme bir şans verin. Zaten bu yıl tercih yapacak olsanız Puanınız kırılır. Hemen dondurmayın. En azından 1 yıl denemis olursunuz.

Sonra hala kararliysaniz dondurur tekrar hazirlanirsiniz.

Üniye bu sene başladım ama annem istemediğim bi üniyi zorla yazdırdı bana başka yerler tutmasına rağmen. Her gün cok mutsuz bir şekilde gidiyorum. En son dayanamayıp kaydımı dondurup bir daha hazırlanmak istediğimi söyledim. Kararlı olduğumu görünce doktora gittiğini testler yaptırdığını ve önemli bi şeyi olduğunu yani bi hastalığı olabileceğini söyledi. Ben de anneme çok düşkünüm bu yüzden ağlayarak onu bırakamayacağımı söyledim. Konu kapandı. Ertesi gün arkadasına yazdığı bi mesajı gördüm . Verdiğin taktik işe yaradı duyunca cok ağladı vazgecti kaydı dondurmaktan yazmıs. Hastalığı belki de yok ve taktik olarak kullanmıs. Ne yapmalıyım?
Merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yapabilirsin . En son babalar duyar vardı dizi onu izlemişmiydin orda ailenin çılgın kızı yanlış hatirlamiyorsam dis hekimligi okuyordu sonra tiyatroya gecti birakip babasi en son duymustu ama cok kızmadı . Ayni sekilde bir örnek 3 idiot filmi . ordaki üclüden biride muhendislik degil fotografci olmak istiyordu babasi cok kizmisti ama sonradan affettiiii :halay:

Bence de dondurma şimdi. Olmadı geçiş yap. Boş boşa puanını düşürme. Annenin üstüne de fazla düşmezsin artık

Annenin yaptigi yanlis ama dondurma okulunu biraz derslerine agirlik ver sinifta arkadaslar edin belki seversin bolumunu o zaman yine baska bolum dersen en azindan bu sene gectigin derslerin bir kacindan da olsa diger bolumde muaf olabilirsin

Yok artık ya niye bu kadar saçmalamış.

Bölüm ne ki? Farklı mı istediğinden

annen ile otur konuş ömür boyu yapacağın işi sevmen gerektiğini
söyle

Sen de annene eğer bir gün gerçekten öyle dediği gibi önemli bir hastalığa yakalanırsa ona hiç bakmayacağını söyleyebilirsin mesela çünkü bunu hak etmiş!

Keşke bu konuyu tercih zamanı açsaydın. Sana derdim ki annenle konuş iki tane de kendi istediğin bölümlerden yaz. Sonra onları internet üzerinden tercih yaparken yukarılara yaz. Annene de bak şansa bu bölüm geldi derdin. Şimdi çok geç. Sen ne istiyorsun, şu an hangi bölümdesin?

Birinci bölüm dersiniz çok yoktur zaten. En azından ortsk dersleri ve bir iki basit dersi vermeye çalışın. Yıl sonunda merkezi yerleştirme puanı ile istediğiniz bölümü tercih edebilirsiniz (bunu okulun öğrenci işlerine sorun sistem nasıl işliyor bilmiyorum). Gittiğiniz zaman da burada verdiklerinizi saydırır yükünüzü hafifletirsiniz.

Birinci bölüm dersiniz çok yoktur zaten. En azından ortsk dersleri ve bir iki basit dersi vermeye çalışın. Yıl sonunda merkezi yerleştirme puanı ile istediğiniz bölümü tercih edebilirsiniz (bunu okulun öğrenci işlerine sorun sistem nasıl işliyor bilmiyorum). Gittiğiniz zaman da burada verdiklerinizi saydırır yükünüzü hafifletirsiniz.
Bölümü seviyorum ama istediğim şehir ve üni değil okuduğum yer

Bölümü seviyorum ama istediğim şehir ve üni değil okuduğum yer

o zaman bence değiştirme bölümü seviyorsan, annenin yaptığına söyleyecek bişey bulamıyorum, insan çocuğuna böyle bi kötülük yapamaz, bi çocuğun/gencin en büyük korkusu annesinin ölmesidir zaten, bence açık açık mesajı gördüğünü artık ona güvenmeyeceğini söyle, birazda o üzülsün, madem sana böyle korkunç bi yalan söyleyebiliyor, üstelikte bunu arkadaşıyla planlıyor, pes.... çocuğuma böyle bişey yaptığımı düşünemiyorum bile

o zaman bence değiştirme bölümü seviyorsan, annenin yaptığına söyleyecek bişey bulamıyorum, insan çocuğuna böyle bi kötülük yapamaz, bi çocuğun/gencin en büyük korkusu annesinin ölmesidir zaten, bence açık açık mesajı gördüğünü artık ona güvenmeyeceğini söyle, birazda o üzülsün, madem sana böyle korkunç bi yalan söyleyebiliyor, üstelikte bunu arkadaşıyla planlıyor, pes.... çocuğuma böyle bişey yaptığımı düşünemiyorum bile
Bildiğin kumpas, entrika :)

Back
X