Kaç kere konuştum ama yok. Bir daha anneme hiçbir şeyimi anlatmayacağım.
tek çözüm bu
ben de anneme asla anlatmam
normalde anne dedigin kizinin acigini kapatir, özel alanini gizler benim annem duydugunu 7 duvele yayar. sosyal medyaya asla akraba eklemem, sevgililerimle fotolarini akrabalarin oldugu yerde paylasmam, akrabalarima ozel hayatimi anlatmam. yani benim ozelimi kimsenin bilmemesi lazim normal sartlar altinda.
yilllaaaaar önce ablamin düğününde, annemin yakin arkadasi "sende var mi birseyler" diye sormustu, yok deyince "ne iyi oldu bıraktın şu xyzli cocugu" demisti.
bu kadinin bu bilgiyi öğrenme ihtimali yok, annem birkere laptopta kayitli olan facebook şifremden girip cocugu bulup stalklayip bana dunyanin hakaretini etmisti. Yani kendi stalklayip buldugu seyi bile yaymış surasi kotu burasi kotu diye. yani benim bildiğim anne dedigin hani güzelini anlatir "benim kzii ne doktorlar ne muhendisler istiyor" falan diye. bizimki buldugunu kotuleyip de anlatıyor ele.
o yuzden asla birseyimi paylasmam, cok mecbur kalmadıkça. ayni evde oturdugumuz halde isten ayrıldığımı söylemediğim olmustu her sabah evden laptopla cikar is arardim, gezerdim. yenisini bulunca "yenisini buldum diye ayrildim" demistim:)
asla en ufak sey anlatmadim.
derken simdiki sevgilimle tanıştırayim dedim, ne kadar iyi yaptigimi anladim. kadina "evlenmeyi planliyoruz" falan da demedim, "bir tanisin" dedim sadece. Bir canli yayin atmadığı kaldi. Daha cocukla tanismadan, daha ben babama "boyle biri var, sizi tanistirmak isterim" demeden memleketten cok alakasiz birileri bile aradi "enistem resmi gosterdi masallah cok begendim, yengene göstereceğim bana da atar misin resmini" diye. telefonlarim susmadi dugun ne zaman diye.
dedim ne iyi yapmisim.
bunca zaman heveslenip bir sevgilimi soylesem boyle yapacakti demek, insanlar dugun ne zaman dugun ne zaman beni bunaltacakti. ayrılsam yenisini bulsam ayrilsam falan sanki on nişan atmis yedj kocali hürmüz muamelesi gorecektim:)
yani benden sana tavsiye asla birseyini anlatma, anlatmak zorundaysan da ustunkoru anlat, saklayabildigin kadar sakla:)