Annem herkese her şeyimi anlatıyor

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.497
1.530
83
Annem eskiden beri böyle. Bir iş bulurum, herkese söyler. Görücü gelir, herkese anlatır. Bu sene de yüksek lisans mülakatım var. Bunu da herkese anlattı. Bir akrabamız gelmiş "Torpil vardır" diyor. Nazar değecek diye korkuyorum ya. Her seyi bu kadar ayrıntılı anlatmaya ne gerek var? Ben ne yapacağım? Şuana kadar olumsuz bir şey düşünmedim ama karsi taraf olumsuz bir şey söyleyince insan ister istemez etkileniyor. Bana gelen goruculeri de komşulara anlatmış. Komşunun biri geçen gelmiş "Kızların büyüdü, evlendirmeyecek misin?" demiş. Aile evinde yediğim içtiğim her şey millete batıyor. İnşallah şu okul olur da yurdunda kalırım. Nefret ediyorum artık bu insanlardan bu çevreden de.

Ailenize söyleyin bir sey olmadan paylaşmasın uyarın, sevincinden yapıyır emin olun ama bazı insanların agzında bakla ıslanmaz işte.milletin dediklerinede aldırıs etme takma hiç
Kaç kere konuştum ama yok. Bir daha anneme hiçbir şeyimi anlatmayacağım.

Öyle artık dersimi aldım. Garanti olmayan bir şey kimseye anlatılmaz. Yıllar geçti hâlâ öğrenemediler. Komşular bize hayatıyla ilgili hiçbir şeyi anlatmıyor mesela.
Doğrusu o zaten anlatmamak ama seninde dediğin gibi herseyini anlatma hele hele sonu belli olmayan hiç birşeyi anlatma

Doğrusu o zaten anlatmamak ama seninde dediğin gibi herseyini anlatma hele hele sonu belli olmayan hiç birşeyi anlatma
Benim annemde öyle bu huyuna çok kiziyorum😅🙈
Garanti bişey olmadan söylemiyorum artik.
Çok özelimi herkesin bilmesini istemiyorum. ama malesef benim annemin agzi da durmuyor sevincini üzüntüsünü hemen paylaşıyor huy sanırım .🥲
En iyisi garanti olunca anlat .
En kötüsü de biri görücü geliyor anneme millete anlatıyor. Ben suçlu oluyorum. Komşunun birisi geldi bana elli saat nutuk çekti. Sanki cinayet işlemişim gibi tepki verdi. Millete dedikodu malzemesi olmaktan bıktım artık 🥺

Çok haklısınız ben de aynı nedenden dolayı aileme kızıyorum. Şöyle ki illa kötü enerjiyle nazar değmez insanın "Ne güzel" diye iç geçirmesi bile nazara sebep olabilir yanlış anlaşılmasın. En güzeli olup bittikten sonra söylemek. Başarılar dilerim bu arada
Teşekkür ederim 🙏

En kötüsü de biri görücü geliyor anneme millete anlatıyor. Ben suçlu oluyorum. Komşunun birisi geldi bana elli saat nutuk çekti. Sanki cinayet işlemişim gibi tepki verdi. Millete dedikodu malzemesi olmaktan bıktım artık 🥺
Beğenmemiş olabilirsin ısınamamışta olabilirsin ama anlamıyor malesef anneler 🤦🏻‍♀️
Benim de evleneli o zamanlar 1 buçuk yıl olmuştu çocuk düşünüyormusunuz diye sormuşlardı bende nasip kısmet dedim aslında tüp bebek tedavisi görüyordum bana demesin mi annenden aliyoruz haberler olmuyormuş sanırım diye şok olmuştum. anneme aşırı kızmıştım degiştimi hayır hala aynı 🙈 🥲
Kabullendim artik bu huyuna anlatmamaya karar verdim çoğu şeyi .😌

Kaç kere konuştum ama yok. Bir daha anneme hiçbir şeyimi anlatmayacağım.
tek çözüm bu
ben de anneme asla anlatmam
normalde anne dedigin kizinin acigini kapatir, özel alanini gizler benim annem duydugunu 7 duvele yayar. sosyal medyaya asla akraba eklemem, sevgililerimle fotolarini akrabalarin oldugu yerde paylasmam, akrabalarima ozel hayatimi anlatmam. yani benim ozelimi kimsenin bilmemesi lazim normal sartlar altinda.
yilllaaaaar önce ablamin düğününde, annemin yakin arkadasi "sende var mi birseyler" diye sormustu, yok deyince "ne iyi oldu bıraktın şu xyzli cocugu" demisti.
bu kadinin bu bilgiyi öğrenme ihtimali yok, annem birkere laptopta kayitli olan facebook şifremden girip cocugu bulup stalklayip bana dunyanin hakaretini etmisti. Yani kendi stalklayip buldugu seyi bile yaymış surasi kotu burasi kotu diye. yani benim bildiğim anne dedigin hani güzelini anlatir "benim kzii ne doktorlar ne muhendisler istiyor" falan diye. bizimki buldugunu kotuleyip de anlatıyor ele.
o yuzden asla birseyimi paylasmam, cok mecbur kalmadıkça. ayni evde oturdugumuz halde isten ayrıldığımı söylemediğim olmustu her sabah evden laptopla cikar is arardim, gezerdim. yenisini bulunca "yenisini buldum diye ayrildim" demistim:)
asla en ufak sey anlatmadim.
derken simdiki sevgilimle tanıştırayim dedim, ne kadar iyi yaptigimi anladim. kadina "evlenmeyi planliyoruz" falan da demedim, "bir tanisin" dedim sadece. Bir canli yayin atmadığı kaldi. Daha cocukla tanismadan, daha ben babama "boyle biri var, sizi tanistirmak isterim" demeden memleketten cok alakasiz birileri bile aradi "enistem resmi gosterdi masallah cok begendim, yengene göstereceğim bana da atar misin resmini" diye. telefonlarim susmadi dugun ne zaman diye.
dedim ne iyi yapmisim.
bunca zaman heveslenip bir sevgilimi soylesem boyle yapacakti demek, insanlar dugun ne zaman dugun ne zaman beni bunaltacakti. ayrılsam yenisini bulsam ayrilsam falan sanki on nişan atmis yedj kocali hürmüz muamelesi gorecektim:)
yani benden sana tavsiye asla birseyini anlatma, anlatmak zorundaysan da ustunkoru anlat, saklayabildigin kadar sakla:)

Annem bi de dedikodu yapan komşuyu "O senin iyiliğini dusunuyor" diyerek savunuyor
Belki mutluluğunu paylaşmak için gurur duyarak anlatıyordur ama bende sevmem her şeyin herkese anlatılmasını, nazar vb değil de gerek yok evimdekileri niye bilsinler kafasındayım + hakikaten el aleme ne sizin işinizden gücünüzden, görücülerinizden, sırtına hırkasını atan kapı kapı olup biteni anlatmaya çıkıyor😬

Daha cocukla tanismadan, daha ben babama "boyle biri var, sizi tanistirmak isterim" demeden memleketten cok alakasiz birileri bile aradi "enistem resmi gosterdi masallah cok begendim, yengene göstereceğim bana da atar misin resmini" diye. telefonlarim susmadi dugun ne zaman diye.
😂
Bugün sünnet yarın deniz deseydin yenGEnC :))) çok meraklı insanlarız öleceğiz meraktan🤦‍♀️ ama seni arayanların kızları varsa özel hayatlarından zerre haberin olmuyor değil mi? Söylemezler çünkü.

Ya benimki de böyle. Eşimden ilk bahsettiğimde kimseye söyleme dedim ertesi gün teyzelerime anlatırken duydum, peşinden de babama. Yav bari babama söyleme 😄 Tüm sülaleden laf işitmiştim sonra. Sinir bozucu bir şey maalesef. Galiba çoğu böyle. Hele de ev hanımıysa dedikoduyla zaman geçiriyorlar onlar da. Ben çözüm bulamadım, huylu huyundan vazgeçmiyor.

Annenize anlatmayın özelinizi, siz artık yetişkin bireysiniz, anneler ne yazık ki kızlarını hep küçük olarak görüp birey olduğunu kabullenmiyor, yüksek lisans yapacak insansınız, neden komşudan tavsiye alasınız, güzelce anlatmışsınız olmamış artık paylaşmamayı seçmek zorunda kalmışsınız, umarım yüksek lisansınız olur ve anneniz sizi bu konuda daha iyi anlar.

Back
X