Annem ile ilgili sorunlarım

Enkaf

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
25
25
3
30
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Benim bir ton sorunum var ama en çok annemle.Babam ben küçükken ölmüş annem de hiç evlenmedi tek çocuk benim.Annem zorluklarla beni büyüttü ama cevre tarafından inanılmaz bastırılmış sindirilmiş bi durumda zamanında okulada yollamamislar o yüzden annemin küçücük bi dünyası var.Ben kendi emegimle zor sartlarda da olsa okulumu okumaya çalıştım annem elinden geldigince de destek oluyor ancak inanılmaz bana karışıyor.Elinden gelse cam fanus içine koyacak.Dedigimi dinlemez anlamaz yapmaz.Bi karar mı alicam gider başkasına sorar "Enkaf yapsın mı?" Anne diyorum "niye illa birinin onayını istiyorsun tek başıma karar veremez miyim?"olsun boyle iyidir diyor.Hade aile büyüklerini anladım hade büyüktür diye en cahil olanına soruyor onuda anladım ya swn niye gidip benden küçük kuzenlerimden onay istiyorsun (22 yaşındayım).Geçen ing.kursuna gidicegimi söyledim yanımızda hiç bi ise yaramaz inanılmaz gwri kafalı bi akrabamıza yüzünü çevirip"ne dersin sence gitsin mi iyimi sence"diyr
Sordu.Ya adam çocugunu okuldan almis isi gücü kızını kemerle vurmak sen ne demeye soruyon.Habide bu tarz onay noktaladinda ozellikle erkeklere de sorar sebebide;Annemin evde erkek yok diye hep kendini ezik hissetmesi.Ne bi komşuluk ilişkisi var ne bir arkadaşı ne bi hobi ne bir gezme istegi.Paranoyak oldu iyici surekli suratını asıp kendini acımakla meşgul.Artık daraldım.Bi tek kardeslwri ile takılır o kadar kaldi ki onlarda pek parlak profil degil.Küçükken az buçuk farkindaliga sahip oldumda tek başıma bir birey olmaya çalıştım.Gelin görün ki annem vw çevresi beni cok mutsuz ediyor.Okulla ilgili ileriye dönük ne kadar hayallerim ugradlarim varsa da annem hepsini baltaladi laflariyla gözdevirmeleriyle ilerleyecegime gerilemeye başlıyorum artik.Onu yalnız biraksam gitsem hayallerimin pesinden annem kahrindan olecek "kızım beni terk etti yalnız bıraktı"diye ben bi sey yapmassam kendim icin asıl ben ölüp biticem.En büyük hayali evlenip çocuk dogurmam benim ise bambaska çalışıp ayaklarımın ustunde durmam.Maddi zorluklar yuzunden okulum uzak diye uni.birakip geldim tekrardan hazırlanıyorum.O kadar daraldim ki soluğu anlamsız bir sekilde burda aldım.Ne yapayım ben.Ben annemle bu şekilde yasayamam hiç bir sekilde değişmiyor kendime dönüp baktım belki sorun bendedir diye hep en başa döndüm.

Yazık napsın seni korumaya çalışıyo.
Bu sırada da bunaltıyo istemsiz.
Bence bu durumu annenle konuş ve hayallerinin evlenip çocuk doğurmak olmadığını söyle.
Seni ne kadar mutsuz ettiğini anlat.
Kendinş alıştırsın yavaş yavaş.
Yapmadım mı sanki defalarca konuştum yok bi kulaktan giriyor diger kulaktan çıkıyor.Artık konuşmaktan bıktım yeminlen.Yok olmuyor olmuyor olmuyor

annenizi ikna edebilirseniz ,psikologa götürün özellikle bir üniversite hastanesi varsa yakınızda cerrahpaşa gibi ona götürün ,çünkü bu sizin çözebileceğiniz bir durum değil ,bastırılmış,kötü günler günler geçirmiş ,
Boşuna kendinizi yıpratmayın ,bin değil milyon kere söyleseniz siz düzeltemezsiniz

Annen seni hala kucuk kızı olarak görüyor, istedigin kadar konus ne yazikki seni takmayacak bildigini okumaya devam edecektir. Bu durumda aile buyuklerden bir erkekle durumu paylasip annenle konusmasini isteyeceksin yoksa ya birbirinizi kirarsiniz ya da hayallerini hayata geciremeyip mutsuz olursun.

Yazık kadıncağıza. Çok zor bir hayatı olmuş. Bu koşullarda yetişen insandan nasıl davranmasını bekleyebilirsiniz ki ? Keşke üniversiteyi bırakıp gelmeseydiniz? Part time çalışarak halledebilseydiniz. Olan olmuş artık. Bundan sonra yeniden üniversiteye yerleşmeye odaklanın. Siz kendi ayaklarınız üzerinde durmaya başladıkça annenizin güveni artacaktır.

anne bu hepsi böyle.. ama sizin ve annenizin başında bir erkek olmadığı için o da öyle kendisini bu duruma sokuyor onun amacı kötü değildir seni korumaya çalışıyor kendince ve büyüdüğünüde göremiyor tek çocuksun demi bunda büyük etki ediyor maalesef. Keşke annen ikna olsa psikoloğa görünse o, ilk bu fikrinizi duyduğunda kesinlikle istemiyecektir. ona dertlerini anlatıp içinin rahatlayacağını söyleyin çok güzel ifadelerle gitmesine yardımcı olun inşallah istediğiniz olur. bir meslek elde edersiniz eminimki de yaparsınız.. anne bu üzmeyin kendinizi , size okadar çok düşkün ki ne yapacağıunı şaşırmış durumda bu ne denle elden fikir edinmeye çalışıyor.. elin ne olduğunu düşünmeden

Anneniz zor bir hayat yaşamış,sizi büyütürken kim bilir ne zorluklar yaşadı,korumacı ve kollamacı tavrı bu yüzden...
Şu an sizi boğan bu tavır için ileride inanın minnettar olacaksınız.
Allah başınızdan asla eksik etmesin,o ne yapıyorsa sizin iyiliğiniz için yapıyor.
Evetbelki her şeyi doğru yapamıyor ama asla kötülüğünüzü istemez :(

Şükretmeniz lazım ki sizi seven, koruyan anneniz var hayatınızda. Allah başınızdan eksik etmesin.

Dikkat ettim de son zamanlarda hep annelerden şikayet edilen konular açılıyor, hepside sudan sebebler...

Daraldım okurken.
Allah yardımcınız olsun.
Annen iyi niyetiyle yardımcı olmaya çalışıyor ama kararlarının arkadasın da sağlam bir şekilde durursan sana saygı duyacağına inanıyorum.
Kendinden emin olmama durumu varsa bunu halletmeye çalış. Bunun dışında sende bir problem olduğunu düşünmüyorum.
Ücretsiz psikolog desteği veriyor devlet beyaz masa dan araştırabilirsin.
Tedavi olmaz belki evet ama sen rahatlarsın hemde annen rahatlar biraz..

Geçmişi sebebiyle çok yalnız bi kadın..
Fikir sormaya çalışıyor çünkü korkuyor..
Yetmezse aklım.. yanlış bişeye onay verirsem.. kızımı koruyamazsam korkusu var..
Evli çocuklu mutlu huzurlu görene kadar huzura varamayacak bunu biliyor..
Bol bol sarılıp sen ve ben varız birbirimize yeteriz beni iyi yetiştirdin korkma diyin..
Siz kizdikca sanki daha da korkuyor anneniz..

Daraldım okurken.
Allah yardımcınız olsun.
Annen iyi niyetiyle yardımcı olmaya çalışıyor ama kararlarının arkadasın da sağlam bir şekilde durursan sana saygı duyacağına inanıyorum.
Kendinden emin olmama durumu varsa bunu halletmeye çalış. Bunun dışında sende bir problem olduğunu düşünmüyorum.
Ücretsiz psikolog desteği veriyor devlet beyaz masa dan araştırabilirsin.
Tedavi olmaz belki evet ama sen rahatlarsın hemde annen rahatlar biraz..
Psikolog olayına hic yanasmiyor kac defa soyledim ona.Ama yok nuh diyor peygamber demiyor.

Geçmişi sebebiyle çok yalnız bi kadın..
Fikir sormaya çalışıyor çünkü korkuyor..
Yetmezse aklım.. yanlış bişeye onay verirsem.. kızımı koruyamazsam korkusu var..
Evli çocuklu mutlu huzurlu görene kadar huzura varamayacak bunu biliyor..
Bol bol sarılıp sen ve ben varız birbirimize yeteriz beni iyi yetiştirdin korkma diyin..
Siz kizdikca sanki daha da korkuyor anneniz..
Eşşek kadar kızım hala gider annemin koynunda yatarım arasıra.Hayallerimden yapmak istediklerimden beni neyin mutlu edeceğinden söylerim ona.Ama cidden bazen inaniomaz bunaliyirum.Benim artık psikolojim bozuldu

annenizi ikna edebilirseniz ,psikologa götürün özellikle bir üniversite hastanesi varsa yakınızda cerrahpaşa gibi ona götürün ,çünkü bu sizin çözebileceğiniz bir durum değil ,bastırılmış,kötü günler günler geçirmiş ,
Boşuna kendinizi yıpratmayın ,bin değil milyon kere söyleseniz siz düzeltemezsiniz
Dediginiz gibi ne yaparsam yapayim olmuyor ama oda hicbirsekilde psikolog kapisindan malesef ki gecmiyor kac defa denedim soyledim

Yazık kadıncağıza. Çok zor bir hayatı olmuş. Bu koşullarda yetişen insandan nasıl davranmasını bekleyebilirsiniz ki ? Keşke üniversiteyi bırakıp gelmeseydiniz? Part time çalışarak halledebilseydiniz. Olan olmuş artık. Bundan sonra yeniden üniversiteye yerleşmeye odaklanın. Siz kendi ayaklarınız üzerinde durmaya başladıkça annenizin güveni artacaktır.
Part time olayi malesef olamadı
anne bu hepsi böyle.. ama sizin ve annenizin başında bir erkek olmadığı için o da öyle kendisini bu duruma sokuyor onun amacı kötü değildir seni korumaya çalışıyor kendince ve büyüdüğünüde göremiyor tek çocuksun demi bunda büyük etki ediyor maalesef. Keşke annen ikna olsa psikoloğa görünse o, ilk bu fikrinizi duyduğunda kesinlikle istemiyecektir. ona dertlerini anlatıp içinin rahatlayacağını söyleyin çok güzel ifadelerle gitmesine yardımcı olun inşallah istediğiniz olur. bir meslek elde edersiniz eminimki de yaparsınız.. anne bu üzmeyin kendinizi , size okadar çok düşkün ki ne yapacağıunı şaşırmış durumda bu ne denle elden fikir edinmeye çalışıyor.. elin ne olduğunu düşünmeden
psikolog noktasinda çok direttim guzellikle yok olmadı.Ben gitmek zorunda kaldım en son bi noktadan sonra benim tahammulum kalmadi

Anneniz zor bir hayat yaşamış,sizi büyütürken kim bilir ne zorluklar yaşadı,korumacı ve kollamacı tavrı bu yüzden...
Allah başınızdan asla eksik etmesin,o ne yapıyorsa sizin iyiliğiniz için yapıyor.
Evetbelki her şeyi doğru yapamıyor ama asla kötülüğünüzü istemez :KK43:

Evetbelki her şeyi doğru yapamıyor ama asla kötülüğünüzü istemez :KK43:
Yasaadiklari şeylerin farkindayim ki ben biraz büyüyüp etrafta olani biteni anlayincA herseyi birlikte yasadik.Dışlanmayı birinin size acıma duygusunu diger bi cok sıkıntıyı.Benim annemin hakkını çok yediler ama oyle bi sindirdiler ku artik onu hic bir sekilde aramiyor hakkını sanki normal biseymis gibi geliyor ona.Bu konuda çok kızıyofum.Anne diyorum "bak sen hakkını alamiyoraun kendini koruyamiyorsun bırak ben yapayim kocama kizim salak degilim ne kndini ez ne bwni" yok diyor "Sen Kızsın karışma"daraldım artık.

annene sert bir dille ben senın her dedgıgını yapmaya çalısıyorum hayallerımden bıle vazgecıyorum ama artık yeter boyle olmaya devam eedersen kaçıp gıdıcem gıbı ıncede tehdıt mesajları ver oturup duusunsun oda haklı korkuyor babasızlık alelem babasız yetısen kızın sonu bu dıe dedıkodu yapmasınlar dıye ugrasıyor etrafa souyor kı demesınler akıl bıle almıyorlar kendı kafalarına göre takılıyorlar dıe amaa sen sen ol hedeflerın varsa o hedeflerının pesınden gıt annen 5 gun aglar 6 gun ıstedıgını yaptıktan sonra ıyıkı der

annene sert bir dille ben senın her dedgıgını yapmaya çalısıyorum hayallerımden bıle vazgecıyorum ama artık yeter boyle olmaya devam eedersen kaçıp gıdıcem gıbı ıncede tehdıt mesajları ver oturup duusunsun oda haklı korkuyor babasızlık alelem babasız yetısen kızın sonu bu dıe dedıkodu yapmasınlar dıye ugrasıyor etrafa souyor kı demesınler akıl bıle almıyorlar kendı kafalarına göre takılıyorlar dıe amaa sen sen ol hedeflerın varsa o hedeflerının pesınden gıt annen 5 gun aglar 6 gun ıstedıgını yaptıktan sonra ıyıkı der
Cok sert cıkıştım zamanlar cok oldu.Oyle sıkıntılar yasadım ki ofke krizleri gecirdim giderim dedim en olmadı intihar ederim dedim kaldı ki teşebbüs ettim bile.Ama bu olay beni okula yollamayacağı zaman oldu ki en son tamam dedi her turlu desteği verdi bana oyle okuyabildim.Psikiyatr gittim en aon baktım benim carem yok.Ama boyle davranmak hic bir sey halledemedigi gibi yani suanki durum icin anneme oyle davrandığım için de kendimi çok kötü hissetim.Emeginin karşılığı bu muamele değil :(

Tabiiki git başka şehirde ünv kazan gelecekse, hasretine dayanamazsa arkandan gelsin. Belki şehir değiştirirse ona da iyi gelir. Kim ne der diye yaşayan bir kadın farklı ortamda belki bir nebze değişir.

Ama kesinlikle annen için hayallerinden vazgeçme, sonuçta o da alışır bu duruma. Kabullenir, onu tamamen silmeyeceksin sonuçta.Hayat senin, gelecek senin, annenin kafa yapısı da değişmiyorsa yapacak bir şey yok, yüreğinin götürdüğü yere git ve pişman da olma belki bu vesileyle annen de bazı şeylerini düzeltir.

Back
X