• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem kafamı çok karıştırıyor

o ev sizin eviniz olacak,annenizin evi değil.evi ev yapan içindeki huzurdur.sabahları sevdiğin adamla uyanacaksın,ona yemekler yapacaksın,birlikte film izleyeceksiniz...sence bütün bunları yaparken mekanın önemi var mı?bence yok...

Merhabalar. 9 yıllk bir beraberligimizin ardindan agustosta evleniyoruz. Evimizi tuttuk esyalarimiz yapiliyor hersey yavas yavas bitmek uzere.

Annem kendisine cok yakin oturmamizi istedi. Ama biz işe daha kolay gidebilecegimiz bir yerde ev aradik ve bulduk. 4. Kat 110 mtkare normal bir ev. Komsularla fln tanismadim ki oyle insanlarla cok konusan biri de degilim. Bu arada ev benim aileme daha yakin. Annem ilk baktıgımızda evi begendi ama sonrasindan herseyine soylendi. Konuşa konuşa beni evden soğuttu. Oyleki eve her girdigimde agliyorum daralıyorum. Çünkü annemin memnuniyetsizligi beni de rahatsiz ediyo yanlıs yaptigimi düsündürüyor bana.

Evi temizledik boyasi yapildi avizeler takildi. Ama her ne iş yapsak annem söylendi durdu. Evi satin almadik kiraladik sadece ama beni evden o kadar soguttuki benimseyemiyorum. Sonrada ben ne yaptim bisey demedim deyip kendini savunuyor. Nişanlmda karışılmasını istemiyor eger hataliysak bunu biz yapalim kimse bizi etkilemesin diyor. Tabiki büyüklerimin düsüncesi benim icin onemli ama bu kadari beni yoruyor. Sabahları bile evi düşünerek uyaniyorum :KK43: Eve ısınır mıym zamanla
Anneniz kac yasinda acaba sanki benim anneannemi anlatmissiniz hicbisiyden memnun kalmaz
sevgilim var hic memnun degil daha tanimadan görmeden hoslanmadi bile ondan :(
Annenizin bu kusursuzluk anlayisini cok fazla akliniza takarak mutsuz etmeyin kendinizi hayatta hicbirsey kusursuz degildir olmayacaktirda hayat anlik mutluluklardan ibaret böyle özel zamanlarinizda bi nebzede olsa onun söylediklerini ve düsüncelerini devre disinda birakin kendi aklinizda..

Annenizden bu kadar çok etkilenirseniz evet evlilikte huzursuz olursunuz
Nedense sende annene yakın olmak istiyorsun ama eşinle sorun olur diye bastırıyorsun bu isteği gibi geldi
Yoksa bu kadar etkilenmezdin söylediklerinden, bi kulağından girer bi kulağından çıkardı

Anneniz kac yasinda acaba sanki benim anneannemi anlatmissiniz hicbisiyden memnun kalmaz
sevgilim var hic memnun degil daha tanimadan görmeden hoslanmadi bile ondan :KK43:
Annenizin bu kusursuzluk anlayisini cok fazla akliniza takarak mutsuz etmeyin kendinizi hayatta hicbirsey kusursuz degildir olmayacaktirda hayat anlik mutluluklardan ibaret böyle özel zamanlarinizda bi nebzede olsa onun söylediklerini ve düsüncelerini devre disinda birakin kendi aklinizda..[/QUOTE

Annemde sevmedi ilk tanismada ki hala tam olarak sevdigini soyleyemem. Bircok kez ayrilmami istedi ve nisanlimin hala kusurlarini arar (nikahimiz bile kiyildi artik evliyiz ama dugunumuz olmadi )

Annenizden bu kadar çok etkilenirseniz evet evlilikte huzursuz olursunuz
Nedense sende annene yakın olmak istiyorsun ama eşinle sorun olur diye bastırıyorsun bu isteği gibi geldi
Yoksa bu kadar etkilenmezdin söylediklerinden, bi kulağından girer bi kulağından çıkardı

Hayir hic istemedim 2 tarafa da yakin olmayi. Bizim icin onemli olan işe kolay gidebilmek ve kirasi biraz daha uygun bir yer olmasiydi. Etkilenmemin tek sebebi annemi hep dinlemisimdir beni düşündügünü bilirim boyle olunca ben mi yanliş yapiyorum diye düşünüyorum

o ev sizin eviniz olacak,annenizin evi değil.evi ev yapan içindeki huzurdur.sabahları sevdiğin adamla uyanacaksın,ona yemekler yapacaksın,birlikte film izleyeceksiniz...sence bütün bunları yaparken mekanın önemi var mı?bence yok...

Bende boyle dusunuyorum herseye birlikte mucadele edebiliriz birbirimizin hep yaninda oluruz diye dusunuyorum. Ama boyle eften puften meseleler abartilinca enerjim kalmiyor

O evde siz yaşayacaksın anneniz değil sizin beğenmeniz önemli hem iki tarafa yakın olma
manıź iyi , hem işinize yakınmış, evini döşersin isıñırsın, ne evine ne geçimini 3. Kişileri karıştırma kızım kapının kapatın caherkes dışarıda kalır anneler kenarda kalsın yoksa hep ıstediğini yaptırır mutluluklar

Evlatları her şeyin en mükemmeline layık olduğu için burun kıvırmaları hiç bitmez annelerin.

Düzenin kuruldukça ısınırsın elbette. Hayırlı uğurlu olsun İnşallah.

O anneden bende de var canım birseyi istemiyorsa senin üzülmen umrumda olmadan kendi isteğini dikte ettirir sen yine başarmış yuvani kurmaya hazırlanıyorsun bence hiç kulak asma o senin evin ve artık evleneceğini kendi isteklerinin yerine geleceğini hissettir fikrini sorma ben böyle istiyorum de

öncelikle eğer eşyalarınızı almadıysanız, eşya almaya sakın annenizle gitmeyin. ikiniz de izin alın nişanlınızla gidin.
eve uzun zamandır istediğiniz, çok sevdiğiniz perdedir, süstür, biblodur, tablodur bir şeyler alın. beğenmediğiniz eşyaların yerini değiştirin.
evi yerleştirdiyseniz birkaç gece yeni evinizde uyuyun, temizleyin, yemek yapın, hatta kimseye söylemeyin nişanlınız da gelsin kalsın isterseniz ayrı odalarda yatın ama birlikte tv seyredin sabah birlikte kahvaltı hazırlayın, kahvaltı yapın muhabbet edin.
sıkıntınızın geçtiğini göreceksiniz.

Benzer olayları bende yaşıyorum arkadaşım, annemin sözleri başta kafama yatmış olan bir şeyi bile soğutup sonradan fikir değiştirmeme sebep oluyor, buna nişanlımdan soğumam da dahil.... Anladım ki anneyi de kırmadan kendi istediğini yapmak gerekiyor. Hoş, söylemesi o kadar kolay ki, yaşayan biliyor. Bende annem ve nişanlım arasında köprü görevi görmekten çok yoruldum.. Ev konusuna gelince, benim fikrim bu saatten sonra o eve alışman zor olacak. Ancak evlenip yerleştikten sonra, kapını kapatıp kendi hayatını yaşamaya başladığın an tekrar ısınabilirsin. Çok zor bir süreç, inşallah en az zararla atlatırsın..

öncelikle eğer eşyalarınızı almadıysanız, eşya almaya sakın annenizle gitmeyin. ikiniz de izin alın nişanlınızla gidin.
eve uzun zamandır istediğiniz, çok sevdiğiniz perdedir, süstür, biblodur, tablodur bir şeyler alın. beğenmediğiniz eşyaların yerini değiştirin.
evi yerleştirdiyseniz birkaç gece yeni evinizde uyuyun, temizleyin, yemek yapın, hatta kimseye söylemeyin nişanlınız da gelsin kalsın isterseniz ayrı odalarda yatın ama birlikte tv seyredin sabah birlikte kahvaltı hazırlayın, kahvaltı yapın muhabbet edin.
sıkıntınızın geçtiğini göreceksiniz.

Eşyaları cok önceden begenmistim ona göre yaptirdik ama daha gelmedi evde bi avizeler var ve birkac parca cam esya. Belki o yüzden de bana soguk geliyor olabilir ama nişanlım o kdar seviyorki arada bi gidip yerleri siliyor yatak odasına sineklik taktırmış balkona çicekler almış yani benden daha hevesli ama ikimiz eve gidince bende mutluyum içim rahat annemle gidince diken üstündeyim acaba ne çikacak diye

Benzer olayları bende yaşıyorum arkadaşım, annemin sözleri başta kafama yatmış olan bir şeyi bile soğutup sonradan fikir değiştirmeme sebep oluyor, buna nişanlımdan soğumam da dahil.... Anladım ki anneyi de kırmadan kendi istediğini yapmak gerekiyor. Hoş, söylemesi o kadar kolay ki, yaşayan biliyor. Bende annem ve nişanlım arasında köprü görevi görmekten çok yoruldum.. Ev konusuna gelince, benim fikrim bu saatten sonra o eve alışman zor olacak. Ancak evlenip yerleştikten sonra, kapını kapatıp kendi hayatını yaşamaya başladığın an tekrar ısınabilirsin. Çok zor bir süreç, inşallah en az zararla atlatırsın..

Önceki konularımı bi okusan hala sevmez annem nişanlımı en buyuk etkende bu olabilir annemin eve sorun yapmasında. Bende senin gibiyim ikisinin arasında kalıyorum ki nişanlım anneme cok saygilidir sever sayar. İnşallah evlerimize gecince bu günleri unuturuz

canım annenin vardır bi bildiği, anneler herşeyin iyisini bilir.
Neden böyle? İçinden çocuk çıkınca bilgelik tacı mı takılıyor? Cahil insan, bencil insan, kötü kalpli insan yine aynı kalıyor. Hatta etrafındakilere yapamadığı kötülüğü, eziyeti sırf annelik zırhına sarılarak çocuklarına yapabiliyor. Anne o sıfatı taşıyan kadın zaten kutsalsa kutsaldır. Keşke anne olunmadan önce kadınlara psikolojik bir test yapılıp ehliyet verilse.

Eşyaları cok önceden begenmistim ona göre yaptirdik ama daha gelmedi evde bi avizeler var ve birkac parca cam esya. Belki o yüzden de bana soguk geliyor olabilir ama nişanlım o kdar seviyorki arada bi gidip yerleri siliyor yatak odasına sineklik taktırmış balkona çicekler almış yani benden daha hevesli ama ikimiz eve gidince bende mutluyum içim rahat annemle gidince diken üstündeyim acaba ne çikacak diye
Çok şanslısınız. Sakın ona en ufak bir huzursuzluk yansıtıp da hevesini kırmayın. Annenizle de o eve gitmeyin.

Çok şanslısınız. Sakın ona en ufak bir huzursuzluk yansıtıp da hevesini kırmayın. Annenizle de o eve gitmeyin.

Birkaç sefer yaninda ağladm evde annemlerde vardı nişanlım daha sonra konuştugumuzda sen boyle yapinca beni istemediğini düşünüyorum dedi ki öyle bir şey yok bu anı yıllardır bekliyordum

Neden böyle? İçinden çocuk çıkınca bilgelik tacı mı takılıyor? Cahil insan, bencil insan, kötü kalpli insan yine aynı kalıyor. Hatta etrafındakilere yapamadığı kötülüğü, eziyeti sırf annelik zırhına sarılarak çocuklarına yapabiliyor. Anne o sıfatı taşıyan kadın zaten kutsalsa kutsaldır. Keşke anne olunmadan önce kadınlara psikolojik bir test yapılıp ehliyet verilse.
canım annelerin sezgileri kuvvetli oluyor genelde, genellemiyorum ama öyle. annenin içine sinmiyorsa nasıl mutlu olsun insan? olan varsa mutluluğunun devamını dilerim ama ben olamam şahsen.

Önceki konularımı bi okusan hala sevmez annem nişanlımı en buyuk etkende bu olabilir annemin eve sorun yapmasında. Bende senin gibiyim ikisinin arasında kalıyorum ki nişanlım anneme cok saygilidir sever sayar. İnşallah evlerimize gecince bu günleri unuturuz
Ben de bugün çok karıştım ama elinizde çok güzel bir ilişki var onun bozulmasına kıyamadığım için atlayıp duruyorum. Nişanlınız belli ki uyumlu bir insan. Annenizin sizi bile bıktırdığı konularda saygıda kusur etmiyor. Baktınız anneniz bu saygının kıymetini bilmeyip sürekli üste çıkıyor, o zaman ikisinin görüşmesini asgariye indirin. Erkek de kadın da hak etmediği tavırlara rağmen bir saygı gösterir iki saygı gösterir, sonra enayi gibi hisseder. Nişanlınızı ama annem öyle istiyor diye sıkboğaz etmeyin ne olur. Bir de baktınız sayıgısı azalıyor, sırf annem diye saygı göstereceksin diye zorlamayın.

Back
X