Annem kızlarından mal kaçırmaya çalışıyor

Bu tür aileler var malesef. Erkeği evlattan sayıp kızları atan.

Allah c.c. kızlara mirastan hak vermişken anneniz ne cürretle bu hakkı yedirmeye çalışıyor acaba? Ya abinize ne demeli? Onun da işine geliyor herhalde, çocuklarına haram yedirmeye meraklı..

Rabbim ıslah etsin. Bu tip ebeveynlerin sonu genelde hüsran oluyor.

Hayırlı ramazanlar hanımlar
Direk konuya girmek istiyorum ramazanin başından beri bu konu gündeme geldi
Annem çocukluğumuzdan beri hep abimi bizden ayrı tutardı klasik erkek çocuk ayrımı yapan anne
Babam hiç öyle biri değil hepimizi eşit tutar
Babamın bi dairesi var istanbulun en lüks semtlerinden birinde ama çok eski bi bina buna rağmen yinede nerdeyse trilyon veriyorlar daireye tanidik hiçbir emlakci satilmasini önermiyor bi kaç seneye daha da fırlar 2 katına çıkar diyorlar

Zaten babam hiç satmak istemiyor benim şu an ihtiyacim yok benden sonra çocuklarım ne yaparsa yapsın herkes payını alsin ihtiyacını görsün diyor
Annemse şu an çıldırma noktasında kizkardeslerimle bana hepimize tek tek soruyorki biz hak istermiyiz istemeyelim abime kalsın herşey diye elinden geleni ardına koymuyor
Bu aralarda takmış illa sattiracak zaten biz evin değerini böyle öğrendik saticakmis onun parasıyla lüks bi daire alıp abimin üzerine yapicakmis ki yarın bir gün Allah gecinden versin babama bişey olursa biz hiç bir hak iddia edemeyelim diye
Babamda çok yumuşak başlı bi insan annemin sözünden pek çıkmayan bi tip bu konuda ablam ve halalarim baskı yapmasa evi sattı satacak artık annemin cenesinden de bıktı biraz
Şimdi bilgisi olanlara sormak istiyorum eğer böyle bişey yaparlarsa biz bir hak iddia edebilirmiyiz satış gerçekleşirken ben hiç bişey yapamayız diyorum ama ablam iş o raddeye gelirse tüm parayla ona ev alınırsa hak iddia edebiliriz diyor bilmiyorum ama bence bişey yapamayız gibi bi fikri olan var mı acaba?

Dava açabilirsiniz ve büyük ihtimalle lehinize sonuçlanır. Abinizin öyle bir mülk edinecek geliri yoksa, sorarlar adama bu parayı nereden buldun diye. Bu durumda babadan alınan parada hak iddia edebilirsiniz.
Ama tabiki bunun kaçırma yolları var, abiniz bu süre zaafında kıbrıs a gider gelir, kumardan kazandım der, belli bir miktar ceza falan ödeniyor sanırım onu oder.
Ama aynı anda babanız satış yaptığı için Si biraz fazla uğraşıp iyi bir avukatla işini cozersiniz.
Yine de bu durumun garantisini kimse veremez.
Ama şu an üzüldüğüm babanız, yazık ölmeden miras derdine düşmüş herkes...

Bu arada erkek evlatla ilgili bir parantez açılmalı burada. Eğer siz 3 kızkardeş, babanızın, annenizin yasliliginda bakımını erkek olduğu için kardeşinize birakacaksaniz, ve ortada miras olarak tek daire varsa, evet bencede erkek kardeşin hakkıdır. Bu kültürel bir durum olduğu için parantezini açtım. Bazı durumlarda kızlar elin oğlunun evine ana-babalarını sigdiramazlar ve erkek kardeşten beklerler. E o zaman miras için de ortalığı karıştırmak biraz değişik oluyor.

Babanızla durumu konuşup ,satılmasını engelleyin.
Anneniz saçmalamış.
Sizler üvey evlat mısınız, sadece abiniz düşünülüyor.
Anneye babaya erkek evlat bakar düşüncesiyle anneniz böyle bir şey yapmak istiyorsa çok saçma.

ıptal davası acarsınız yada muvazalı satıs.. Avukata danısın.. Haklarınızı ogrenın.. Bu durum gerceklesır ve sıze hakkını vermeyeceklerını soylerse annenız sızde karsısında yapacaklarınızı anlatırsınız..En azından bilinçli oldugunuzu gorurlerse durumdan kacınabilirler..

Ben almam al oğluna ver ama yaşlılık olur hastalık olur kızım bakar diye hiç düşünme derim. O kıymetli oğluyla gelini baksın. El kızı pamuklara sarar onu ev verdi diye.

bırak her şeyi oğlana verdirsin ,oğlu da çok güzel bakar kapıya koyduğunda anlar dünya kaç bucak..ya herkes anne olmamalı bence ,ya da oğlumda oğlum, oğlum efendim diyecekler doğurmasınlar.

annenize bundan sonra her ne ihtiyacı olursa abinizden istemesini söyleyin. demek ki siz evlat değilmişsiniz. laf çarpın bence.
bir araya geldiğinizde mesela su mu istedi, "ara kıymetli ve tek evladın oğlun su getirsin sana" deyin.
kırıldığınızı her fırsatta gösterin hem annenize hem abinize.

Son düzenleme:
Annem çocukluğumuzdan beri hep abimi bizden ayrı tutardı klasik erkek çocuk ayrımı yapan anne
Babamın bi dairesi var istanbulun en lüks semtlerinden birinde ama çok eski bi bina buna rağmen yinede nerdeyse trilyon veriyorlar daireye tanidik hiçbir emlakci satilmasini önermiyor bi kaç seneye daha da fırlar 2 katına çıkar diyorlar

Zaten babam hiç satmak istemiyor benim şu an ihtiyacim yok benden sonra çocuklarım ne yaparsa yapsın herkes payını alsin ihtiyacını görsün diyor
Annemse şu an çıldırma noktasında kizkardeslerimle bana hepimize tek tek soruyorki biz hak istermiyiz istemeyelim abime kalsın herşey diye elinden geleni ardına koymuyor
Bu aralarda takmış illa sattiracak zaten biz evin değerini böyle öğrendik saticakmis onun parasıyla lüks bi daire alıp abimin üzerine yapicakmis ki yarın bir gün Allah gecinden versin babama bişey olursa biz hiç bir hak iddia edemeyelim diye
Babamda çok yumuşak başlı bi insan annemin sözünden pek çıkmayan bi tip bu konuda ablam ve halalarim baskı yapmasa evi sattı satacak artık annemin cenesinden de bıktı biraz
Şimdi bilgisi olanlara sormak istiyorum eğer böyle bişey yaparlarsa biz bir hak iddia edebilirmiyiz satış gerçekleşirken ben hiç bişey yapamayız diyorum ama ablam iş o raddeye gelirse tüm parayla ona ev alınırsa hak iddia edebiliriz diyor bilmiyorum ama bence bişey yapamayız gibi bi fikri olan var mı acaba?

Babanız hayattayken ve akıl sağlığı yerinde iken dava konusu olmaz
Ancak babanız hakkınızı koruma altına alabilir, gerekirse konuyu bir aile toplantısı yapıp konuşun yüz yüze, sizde babanıza baskı yapın bu konunun açıklığa kavuşması için
Şu an satış olup da mal abinizin üzerine yapılırsa sonradan hak iddia edemezsiniz, çünkü babanız ve anneniz akıl sağlıkları yerinde olarak kendi mallarını satmış olurlar kanunen, her ikisi de hayattayken hakları yarı yarıya çocukların hakları sadece ölüm halinde tahakkuk eder

bırak her şeyi oğlana verdirsin ,oğlu da çok güzel bakar kapıya koyduğunda anlar dünya kaç bucak..ya herkes anne olmamalı bence ,ya da oğlumda oğlum, oğlum efendim diyecekler doğurmasınlar.

Kesinlikle katılıyorum size, herkes anne olamıyor.
Ama tam tersi kadınlar da söz konusu.
Mesela kaynanam oğluna zerre değer vermez, varsa yoksa kızıdır.
Aslında oğlu kızından daha çok dolanır peşinde :) Nasıl tezat bir durum.
Kaynanam da evini sadece kızının üstüne yapma derdinde.

Abiniz durumu bilerek ses etmiyorsa o da karaktersizmış. Ben olsam önce baba hayattayken yaptığının ayıp olduğunu söylerim ısrar ederse bütün ilişkimi keserim. Burdaki mesele paradan ziyade evlat ayırma medemedi . Genelde anne babalar dönüp dolaşıp kız evlada muhtaç kalıyorlar. Bir kaç yıl arayip sormazsaniz Allah ömür verirse anlar yaptığı ayıbı.

Kesinlikle katılıyorum size, herkes anne olamıyor.
Ama tam tersi kadınlar da söz konusu.
Mesela kaynanam oğluna zerre değer vermez, varsa yoksa kızıdır.
Aslında oğlu kızından daha çok dolanır peşinde :) Nasıl tezat bir durum.
Kaynanam da evini sadece kızının üstüne yapma derdinde.
aynı mesajım sizin durumunuz içinde geçerli cinsiyet farketmiyor benim için benim babaannemde 5 çocuğu var 2 si ayağına pervane diğer 3 ü kapısından sokmadı evlerinden kovdu onlardan kıymetlisi yok..

aynı mesajım sizin durumunuz içinde geçerli cinsiyet farketmiyor benim için benim babaannemde 5 çocuğu var 2 si ayağına pervane diğer 3 ü kapısından sokmadı evlerinden kovdu onlardan kıymetlisi yok..

Her kadın çocuk doğuruyor bir şekilde ama herkes anne olamıyor işte maalesef :(

Bu tip davalara muris muvazası denir. Hukuken dava açma hakkınız var ancak miras bırakan öldükten sonra. Yani babanızın üzerineyse ev, o ölmeden dava açma hakkınız yok. Şu da var ki babanız isterse otuz sene sonra ölsün dava açıp saklı payınızı alabilirsiniz çünkü bu tip davalarda zaman aşımı yok. Bence siz bu olayı annenize bir çıtlatın. Yani ne olursa olsun, evi ağabeyinizin üzerine yapsa da, evi satıp ağabeyinize ev alsa da bu hakkı dava yoluyla alabileceğinizi öğrenirse
hiç o kadar davalarla uğraşmak istemeyecektir. Bu arada ağabeyiniz hiç ses çıkarmıyor mu bu vicdansızlığa, adaletsizliğe şaştım kaldım.

Oglan meraklisi anne babalar nedense sonunda kizlarinin eline kaliyor. Bu konuda bu kadar cok ornek varken neden hala ibret almazlar anlamadim.

Birşey yapılamıyor sonuçta anne baba kendi özgür iradeleriyle çocuklarından birine malını veriyor. Örnekleri var bazı aileler bazı çocuğuyla anlaşamıyor hayattayken malını mülkünü diğer çocuklara devrediyor. Görüyoruz etrafta

Allah babacığınıza sağlıklı uzun ömür versin..
Ölmeden miras derdine düşülmüş ne acı..

Back
X