• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem koku alamıyor

gzdemt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
45
Puanlar
88
Herkese merhaba, annem yaklaşık 1 ay önce grip geçirdi. Acile gitti klasik soğuk algınlığı vb. ilaçlar verdiler. Bu süreçte öksürüğü de fazlaydı. Daha yeni yeni geçti öksürük. Hastayken koku almamaya başladı biz hastalığa bağladık ama hala almıyor haftalar oldu. Kbb’den randevu aldım bugün gitti ama bir sorun yok demiş doktor ve nörolojiye yönlendirmiş. Nöroloji kelimesi bile ürküttü beni. Şimdi bizi neler bekliyor endişeliyim. Başından böyle bir şey geçen var mı, lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız.

Covid'in varyantları hala var ve şu an salgın halindeki bir çok grip de covid. Bu koku kaybı da bazı kişilerde aylarca sürebiliyormuş ama siz yine nörolojiye gidin tabi ki. Çok geçmiş olsun.

malesef covid sonrasi koku duyusu kismen gidiyor o donem covid oldugumda aylarca koku alamadim belki 1 sene falan uzerinden 4 yil gecti hala kokulari tam alabildigimi sanmiyorum

covid geçirmiş olabilir. ben de covid geçirdiğimde koku duyum gitti. norolojiye falan da gittim ama hiçbir şey çıkmadı. maalesef yaklaşık 4 yıldır kokuları eskisi gibi alamıyorum. bazı kokular ve tatlar değişti mesela. eskisinde daha farklı geliyor.

cevaplariniz icin tesekkur ederim, sizlere de gecmis olsun. inşallah bir cozumu olur. koku alamamak cok zor. alerjik de bunyesi var belki o da etkiledi bilemiyorum

Herkese merhaba, annem yaklaşık 1 ay önce grip geçirdi. Acile gitti klasik soğuk algınlığı vb. ilaçlar verdiler. Bu süreçte öksürüğü de fazlaydı. Daha yeni yeni geçti öksürük. Hastayken koku almamaya başladı biz hastalığa bağladık ama hala almıyor haftalar oldu. Kbb’den randevu aldım bugün gitti ama bir sorun yok demiş doktor ve nörolojiye yönlendirmiş. Nöroloji kelimesi bile ürküttü beni. Şimdi bizi neler bekliyor endişeliyim. Başından böyle bir şey geçen var mı, lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız.
Kompleks B vitamini kullanmaya başlasın.

Olfaktor sinir hasarı olmuştur virüse bağlı. Umarım iyileşir.

Bir de koku egzersizleri varmış. Onları da deneyebilir.

annemde covid den sonra tat ve koku alma yetisini kaybetti doktora gitti ama bi sonuç çıkmadı böyle yaşamaya alıştı

Kasım ayında grip olmuştum, 1 aydan fazla süre koku duyum bozulmuştu,
Herşey iğrenç aynı ve iğrenç kokuyordu.
Nerede duydum veya okudum hatırlamıyorum, limon kabuğu ve portakal koklayın diyordu. Limon koklamaya başladıktan sonra düzeldi ama ne kadar sürede düzeldiğini hatırlamıyorum.
Limon deneyin ama
Siz yine de neroloji muayenesini ihmal etmeyin

Covid'in varyantları hala var ve şu an salgın halindeki bir çok grip de covid. Bu koku kaybı da bazı kişilerde aylarca sürebiliyormuş ama siz yine nörolojiye gidin tabi ki. Çok geçmiş olsun.
Bende koku alamiyom gribim üç dört gündür

Back
X