Annem neden sürekli canımı yakıyor

dikki1998

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2025
3
1
1
27
Biraz dert anlatmak istedim kızlar anlatacak kimsem yok ben evin tek çocuğuyum başkada kardeşim yok kendimi bildim bileli annem beni ömrü billah aşağıladı yani ben onı hiçbir zaman memnun edemedim küçüklükten beridir sürekli beni başkalarıyla kuzenlerimle,herkesle kıyasladı ona göre hep onlar iyi ben sürekli tembelim beceriksizim ben bir şey bilmem felan evlendim bir çocuk annesi oldum hiçbirşey değişmedi kayınvalidemle kavga etsem gelip anlatıyorum sürekli ona hak veriyor yanlışlıkla oğlum elimden kaydı son anda kurtardım işte herkes anne olunca böyle felan oluyor dedi neden beni hiç sevmedi anlam veremiyorum bir kere bile olsun beni öpmemiştir başımı okşamamıştır ben öpmek için yaklaşmışta olsam hep iterdi beni onu hiç memnun edemedim ki ben üff paylaşasım geldi artık çok yoruldum bilmiyorum insan evladına bunu yapar mı merak ediyorum bazen acaba evlatlık mıyım diye öyle olduğunu bilsem belki bu kadar canım yanmazdı

Yani ben anlatsam burada roman olur açıkçası annemi ne aldıklarımı beğenir ne kilomu beğenir ne çocuk bakmamı beğenir ne ev temizlememi beğenir küçücük kızları bile örnek verir durur onun gözünde ben kocaman kadınım diğer genç kızların hepsi bir tatlı ufak kız çocuğu .. halbuki aynı yaştayız o dedikleriyle.. çocuğum 2 ay küvezde kaldı o gelene kadar sütüm bitmişti hala emziremedin çocuğunu bunu bile beceremedin der durur.. evini pislik götürüyor der her geldiğinde her yer pislik içinde diye bağırır gelenlerin hepsi de evin ne kadar temiz diye beni över hiç annene çekmemişsin derler hatta. Bunun bir karşılığı bir adı var mı bilmiyorum memleketime taşın alır seneler oldu hep benim ona faydam var bir kere bile bana faydası olmadı neredeyse halbuki Küçük çocuğum var hamileyim..

Ben de annemle değişik sorunlar yaşayan biriyim değer problemi bizde de var ama ben uzulmeyi çoktan bıraktım ben de değer vermiyorum iletişimi kesmek mümkün olmuyor bazen

kendi çocukluğu nasıl geçmiş veya size hamile kalırken bir şeyler mi olmuş babanızla?
tam olarak sizinki gibi olmasa bile bir benzeri bende var. annemin aslında beni doğurmak istemediğini biliyorum davranışlarını geçtim kendisi de bizzat bunu söylemiştir bana. çocukluğu evliliği vs. kötü şeyler yaşamış bir kadın e duygusal olgunluk da olmayınca... üzgünüm... yapacak bir şey yok siz değerli olduğunuzu bileceksiniz. dediklerine cevap verin içinizde tutmayın eğer şuana kadar sustuysanız. yok bugüne kadar cevap verdiyseniz artık duymazdan gelin hatta dalga geçin içten içten. ben dalga geçiyorum eğleniyorum artık cidden ne düşündüğünün bir önemi yok benim için e siz de kendi ailenizi kurmuşsunuz boşverin ya değişmeyecek işte. evet o annen evet hiç kolay değil ama işte hayat da böyle bir yer bazen. annelik kutsal değil.

sizin gibi düşündüğüm yıllar içinde,çok kurcalamam nedeniyle 13 yaşında evlatlık olduğumu öğrendim bir anne olarak düşünüyorum bir anne kızına böyle davranıyorsa üç neden bulurum,1 onun canından bir parça olmamak,2 zamanında dünyaya getirmeyi istememek,3 hayatın acısını doğurduğundan çıkarmak...

İçini soğut, yoluna hayatına bak, sevgi beklemeye devam edersen daha çok canın yanar.

Toksik anneye karşı tek çözüm yolu onunla diyaloga girmemek, kendini açmamak ya da illa ki diyaloga girilmesi gerekiyorsa diyalogu kısa tutmaktır. Keşke herkes ebeveyn olmasa.

Anneler ve onları hiç bir şekilde memnun edemeyen kız çocukları.Ben beklentimi azaltım beklenti olmayınca hayal kırıklığıda çok fazla olmuyor. İnsan bazen arada başı okşansın istiyor ama olmayınca olmuyor bunu kabul edip yolla devam etmek gerekiyor.

Annenizle dertleşmeyin, belli ki anlattığınız her dertte size yeni bir kusur buluyor. Duygusal anlamda kendinizi korumaya alın. Hatta psikolojik destek alın, en azından uzmanların yazdığı kitaplardan okuyun.

Görüşmeyin,gidip gidip aynı şeyleri yaşamak sizi yormadı mı??????