- 5 Aralık 2014
- 1.665
- 2.788
- 63
- 38
- Konu Sahibi lanadelmilav
-
Diğer konunada yorum yapmıştım hatırlarsan annen senin evlenmeni istemiyor galiba yada mutlu olmanı istemiyor bence,kızkardeşini senden 1 yaş küçük olanı biraz daha fazla ön planda tutuyor galiba.Senin yerinde olsam babamın evinde yapardım ev küçükte olsa.Merhabalar..
Bu sefer galiba annemi çok kırdım. Yeterince üzgünüm, lütfen yorumlarınızı beni incitmeden yapın..
Ben cumartesi günü nişanlanıyorum. Herşeyimi kendim yaptım ne annemne babam maddi anlamda destek oldular. Pek bir şey de beklemiyordum zaten. Benim için problem değil. Ama nişanlım sen kız evladısın senin için bişey yapmaları gerekirdi diyince bende düşünmeye başladım.
Nişanda erkek tarafına yaptığımız bohçanın kurdelesine kadar kendim aldım, herşeyi geçtim annemin kardeşimin takacağı altını bile kendim aldım..
Annemle babam ayrı.. Annem şehirdışında yaşıyor ve nişan annemin evinde olacak. Herşeyimiz hazır.. Ben annemden manevi olarak destek bekledim hep ama bu nişan hazırlıkları sürecinde sürekli moral bozan taraf oldu. Sürekli huzur kaçırdı.
Mesela bir gün olsun kızım ne yaptınız hallettiniz mi nasılsın heyecanlı mısın demedi sürekli ezdi beni aşağıladı. Nişan alışverişinde sadece yüzük ve bohçada annemle gittik diğerlerinde nişanlımla hep ikimiz gittik hallettik ve ikimizde çalıştığımız için hep iş çıkışları gitmek zorunda kaldık malum bende eve biraz geç kaldım (en geç 10 ) annem eve geç kaldığım için (annemle değil babamla yaşıyorum babam durumu bildiği için ses çıkarmıyor) nişan iptal kayınvalideni arayacağım diye tehditler yazıyordu nişanlım bunları gördü ve annemden soğudu sonuçta biz nişan alışverişi yapıyoruz sana destek olacağına köstek oluyor dedi. 11 yaşındaki kardeşim annemle yaşıyor ve bir günlüğüne bize kalmaya geldi bende benden 1 yaş küçük kız kardeşime yüklü miktarda para verdim ve kardeşimle gezin sonra akşam onu evine götürürsün sende bir gün annemle kalırsın dedim. bunu duyan annem küplere bindi niye sen getirmiyorsun da allah belanı versinde bilmem ne.. bende nişan alışverişinde olduğumu söyleyince sinirlendi..
en son olarak: dün akşam annem nişanlımı aradı benim yanında olduğumu bilmiyordu.
ben nişanlımla kız kardeşimle bi yerlere gidip tanışmadım sadece merhaba merhaba oldu. (kız kardeşimle tanışması için biz nişanlıma takım elbise bakarken annem bana sormadan etmeden kardeşimi göndermiş) dün annem aradı nişanlımı dediki baldızının seninle tanışmasını prenses istemedi, baldızını hep yanınıza alın o da sizinle olsun onunla iyi olmanı istiyorum falan. bende çok sinirlendim anneme nişan arifesi neden böyle olumsuz şeyler söylüyor diye..
anneme dün akşam nişanda takılan altınları dedemin evinde saklamak istemiyorum bankada hesap açtım sakın bana dedemin yanında kimsenin yanında altınlar burda kalsın, deden saklasın gibi bişey söyleme ben istemiyorum ben saklayacağım dedim o da benim ve babamın senin altınlarına ihtiyacımız yok dedi aslında ben ona altınlarımı almayın gibi bişey demedim yanlış anladı.
anneme para gönderdim bin tl altın , market alışverişi ve eve temizlik için bir kadın getirecekti onun için.. gönderdim ve bana teşekkür bile etmedi dediği şey sen beni paranla satın alamazsın.. tartıştık ona bıktım artık senden bende huzur bırakmadın hep huzurumu bozuyosun sen benim mutluluğumu istemiyosun dedim
o beni heryerden engelledi arayamıyorum bile babama da nişan benim evimde olmayacak demiş telefonda.
bu sabah şirketten aradım konuştuk, nişan için sırf sen kötü duruma düşme diye gelsinler ama ondan sonra benimle kesinlikle muhattap olmanı istemiyorum benimle dedi ve suratıma kapattı ve onda hala engelliyim.
nişanlancak olmamın heyecanını bile yaşayamıyorum sürekli stres..
bencede, bende size katılıyorum.Ayrıca keşke dışarıda bir şey tutmuş olsaydınız acaba bir kavga olur mu düşüncesi de giderdi sizden. Ben az önce ki yoruma katılmıyorum nişanlınız sizin sizde nişanlınızın telefonuna bakabilir siniz artık sen ben değil biz oluyorsunuz . Yedi geldiğinde bu güven sorununa kadar gider sadece dk sn birlikte değilsiniz ya okumasını istemediğiniz mesajları sizlersiniz
yazdıklarınız beni çok etkiledi. öncelikle çok teşekkür ederim.
haklısınız benim en büyük sorunum annem bunca şeyi yapmış olsa bile ondan vazgeçmek istemeyişim.. ondan vazgeçmeyişim..
ama ben annemin davranışlarını kesinlikle yanlış buluyorum. ben onun gibi anne olmak istemiyorum beni en güzel en heyecanlı zamanlarımda yalnız bıraktığı yetmiyormuş gibi bide huzursuz etti.
annenin tutumu çok çok çok yanlış... yılbaşı konusunda zaten bu dk dan sonra beraber kutlayalım demez heralde.
imkanınız varsa hemen küçük bir yer tutun orda yapın nişanı derim.
ben etmek istemiyorumSizi üzen aslında beklentileriniz bana kalırsa ( bende öyleydi). Beklentilerinizi düşürmeyi deneyin. Annenizi değiştiremezsiniz ve siz de değişmek zorunda değilsiniz. Sonuçta iki ayrı insansınız. Anneniz ne ise onu kabul etmek stresi biraz daha azaltıyor bence böylece mesafenizi ayarlayabiliyorsunuz. Eminim anneniz kötülüğünüzü istemiyordur. onun sevme şekli budur ancak bazen bazı sevgiler de zararlı olabiliyor malesef. Bu durumda karar sizin; isterseniz mesafe koyup tamamen uzaklaşa da bilirsiniz, ki zaten fiziki mesafeniz varken bu daha kolay bir çözüm gibi. Tabii bunu kavgasız, tartışmasız zamana yayarak yavaş yavaş yapmanız sizi daha az bunaltır düşüncesindeyim.
İnanın bana zorlu anne deneyimleri kendi çocuğunuz olduğunda çok işinize yarayacak. Çocuğunuz ile daha güçlü bir empati kurmanız sağlıyor bu tarz deneyimler.
Ve deneyimlerimden yola çıkarak bir tavsiye; nişanlınız ile annezin arasındaki iletişimi siz belirleyin. Demem o ki her zaman arada olun ve bunu açıkca nişanlınıza söyleyin. Anneniz sanırım zor bir insan, nişanlınız ise ne kadar sizi severse sevsin bunalacağı bir zaman gelebilir. Böyle bir durumda kalmak annenize olan sevginiz ve nişanlınızın haklılığı arasında size büyük sıkıntı yaratabilir. en iyisi iletişimi siz belirleyin ve birbiri ile onları muhattap etmeyin derim ben. :)
valla anneniz sanki nisan yapmanizi istemiyor gibi.acaba sizi kaybetme korkusu mu var? ya da nisanslinizi mi sevmiyor? çünkü destek olmak yerine hep bi köstek olmuş. anneniz bu kadar sorun cikariyorsa madem küçük bi salona ya da ne bileyim bi pastanede kafede filan yapsaydiniz nişanı. annenen ev temizlesin altin alsin diue verdiginiz paralari mekan tutmaya verirdinizMerhabalar..
Bu sefer galiba annemi çok kırdım. Yeterince üzgünüm, lütfen yorumlarınızı beni incitmeden yapın..
Ben cumartesi günü nişanlanıyorum. Herşeyimi kendim yaptım ne annemne babam maddi anlamda destek oldular. Pek bir şey de beklemiyordum zaten. Benim için problem değil. Ama nişanlım sen kız evladısın senin için bişey yapmaları gerekirdi diyince bende düşünmeye başladım.
Nişanda erkek tarafına yaptığımız bohçanın kurdelesine kadar kendim aldım, herşeyi geçtim annemin kardeşimin takacağı altını bile kendim aldım..
Annemle babam ayrı.. Annem şehirdışında yaşıyor ve nişan annemin evinde olacak. Herşeyimiz hazır.. Ben annemden manevi olarak destek bekledim hep ama bu nişan hazırlıkları sürecinde sürekli moral bozan taraf oldu. Sürekli huzur kaçırdı.
Mesela bir gün olsun kızım ne yaptınız hallettiniz mi nasılsın heyecanlı mısın demedi sürekli ezdi beni aşağıladı. Nişan alışverişinde sadece yüzük ve bohçada annemle gittik diğerlerinde nişanlımla hep ikimiz gittik hallettik ve ikimizde çalıştığımız için hep iş çıkışları gitmek zorunda kaldık malum bende eve biraz geç kaldım (en geç 10 ) annem eve geç kaldığım için (annemle değil babamla yaşıyorum babam durumu bildiği için ses çıkarmıyor) nişan iptal kayınvalideni arayacağım diye tehditler yazıyordu nişanlım bunları gördü ve annemden soğudu sonuçta biz nişan alışverişi yapıyoruz sana destek olacağına köstek oluyor dedi. 11 yaşındaki kardeşim annemle yaşıyor ve bir günlüğüne bize kalmaya geldi bende benden 1 yaş küçük kız kardeşime yüklü miktarda para verdim ve kardeşimle gezin sonra akşam onu evine götürürsün sende bir gün annemle kalırsın dedim. bunu duyan annem küplere bindi niye sen getirmiyorsun da allah belanı versinde bilmem ne.. bende nişan alışverişinde olduğumu söyleyince sinirlendi..
en son olarak: dün akşam annem nişanlımı aradı benim yanında olduğumu bilmiyordu.
ben nişanlımla kız kardeşimle bi yerlere gidip tanışmadım sadece merhaba merhaba oldu. (kız kardeşimle tanışması için biz nişanlıma takım elbise bakarken annem bana sormadan etmeden kardeşimi göndermiş) dün annem aradı nişanlımı dediki baldızının seninle tanışmasını prenses istemedi, baldızını hep yanınıza alın o da sizinle olsun onunla iyi olmanı istiyorum falan. bende çok sinirlendim anneme nişan arifesi neden böyle olumsuz şeyler söylüyor diye..
anneme dün akşam nişanda takılan altınları dedemin evinde saklamak istemiyorum bankada hesap açtım sakın bana dedemin yanında kimsenin yanında altınlar burda kalsın, deden saklasın gibi bişey söyleme ben istemiyorum ben saklayacağım dedim o da benim ve babamın senin altınlarına ihtiyacımız yok dedi aslında ben ona altınlarımı almayın gibi bişey demedim yanlış anladı.
anneme para gönderdim bin tl altın , market alışverişi ve eve temizlik için bir kadın getirecekti onun için.. gönderdim ve bana teşekkür bile etmedi dediği şey sen beni paranla satın alamazsın.. tartıştık ona bıktım artık senden bende huzur bırakmadın hep huzurumu bozuyosun sen benim mutluluğumu istemiyosun dedim
o beni heryerden engelledi arayamıyorum bile babama da nişan benim evimde olmayacak demiş telefonda.
bu sabah şirketten aradım konuştuk, nişan için sırf sen kötü duruma düşme diye gelsinler ama ondan sonra benimle kesinlikle muhattap olmanı istemiyorum benimle dedi ve suratıma kapattı ve onda hala engelliyim.
nişanlancak olmamın heyecanını bile yaşayamıyorum sürekli stres..
maddi bişey beklemiyorum ama bari manevi olarak destek olsun istedim ama herşeyi mahvediyor artık katlanamıyoeumKonuyu okumaya baslayinca ne var canim kadinin durumu yokmus vs gibi dusundum ama manevi olarakta destek olmadigi ayri problem köstek olmasi apayri. Nisan icin bi yer tutun ben olsam asla annemin evinde yapmazdim bu olaylardan sonra. Nisanda cok daha gerileceksiniz belki aglayacaksiniz ve en guzel gunlerinizden biri mahfolacak. Anneniz maddi destegi de hak etmiyor gibi geldi bana. Karsiliksiz yapiyorsunuz evet ama bi eline saglik diyecegi yerde begenmemezlik var. Para vermeniz sizin goreviniz olmus gibi geldi bana. Yapmayin..
banada öyle geliyor..İyi ya gene de nişanı yaptırıyor evinde
anlattığın profili onu da bozardı
ama nişan sonrası gelip kobu açacaksın belli oldu
ANnen hep bu tarzmıydı sana karşı ?banada öyle geliyor..
ah ah..
isteme de o gün olacağı için cafe gibi biyer tutamam malesef.
onu da yaptırmayacaktı daİyi ya gene de nişanı yaptırıyor evinde
anlattığın profili onu da bozardı
ama nişan sonrası gelip kobu açacaksın belli oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?