Annem nişanlımla olan ilişkime karışıyor.

Bade1989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
108
0
46
Antalya
Merhaba kızlar bugün çok sıkıntılıyım belki buraya yazarsam rahatlarım diye düşündüm...

Dün akşam nişanlımla onun kıskançlığı yüzünden tartışmak üzereydik, bende konuyu anneme anlattım anne bak görüyo musun nişanlım yine kıskançlık yapıyor dedim. Derken nişanlım aradı beni, başladık telefonda tartışmaya. Annem de yanımdaydı o sırada.

Biz o sırada hala nişanlımla telefonda tartışıyoruz. Annem de yanımda oturuyor elinde telefonuyla sinirli sinirli birine mesaj atıyor ama kime attığını göremiyorum. neyse biz Yaklaşık yarım saat nişanlımla hiç aralıksız konuştuk en sonunda da orta yolu bulduk barıştık ve güzel bi şekilde kapadık telefonu.

Sonra annem dedi ki yeter artık valla dayanamıyorum sizin bu kavgalarınıza dedi. Anne sen karışma bizim aramızdaki ilişkiye biz tartışır tartışır sonra barışırız sen sakın karışma dedim.

Sonra kafama takıldı, annem biz nişanlımla telefonda konuşurken bi köşede oturmuş kendi telefonuyla ne yapıyordu acaba diye merak ettim. Annemin Mesajını gizli gizli okudum. Tahmin ettiğim gibi nişanlıma mesaj atmış biz telefonda kavga ettiğimiz sırada;

"yeter artık sen gereksiz yere çok kıskançlık yapıyorsun madem anlaşamıyorsunuz o zaman ayrılın, ben kolay sinirlenmem ama badenin bu halini görünce sinirim tepeme çıktı biraz rahat bırakın birbirinizi bu ne böyle yaa" tarzından şeyler yazmış

Böylelikle bu mesajı nişanlım benimle telefonu kapadıktan sonra okumuş oldu. Yani tam biz barışmışken aramızdaki sorunu çözmüşken mutluyken annemin mesajıyla karşı karşıya kaldı. Çok sinirliyim çok... Dün aksamdan beri hala sinirim geçmedi..

Annemin mesajını okuduktan sonra sinirimi hiç belli etmedim. Ben telefonda konuşurken sen kime mesaj atıyordun dedim? Nişanlıma mı mesaj attın dedim hayır ne alakası var dedi. Tekrar tekrar sordum bak anne öyle bişey yapmadın dimi dedim hayır dedi. Doğruyu söylemek yerine yalan söyledi bana ve güvenim çok sarsıldı çol üzgünüm ve hala çok sinirliyim..

Annem nişanlımı çok sever kendi öz çocuklarından yani bizden ayrı tutmaz ama son zamanlarda benim ne kadar yıprandığımı gördüğü için dayanamadı sanırım o yüzden mesaj attı ama ne olursa olsun nişanlıma öyle sözler söylememeliydi.. Karışmamalıydı... nişanlım şuan kesin çok üzgündür bana hiçbişey belli etmedi ama annem yüzünden nişanlıma bakacak yüzüm kalmadı çok sinirliyim çok annemin karışmaması gerekirdi ben küçük çocuk değilim sonuçta. Aynı zaman da nişanlım da küçük çocuk değil resmen azarlamış onu yaaa çok sinirliyim

Ben şimdi ne yapmalıyım? Anneme karşı nasıl davranacağımı şaşırdım, mesajı okuduğumu söylemeli miyim?ben annemi arkadaş gibi görüp herşeyimi anlatırdım ama bu bana çok güzel bi ders oldu bi daha asla annemle hiçbirşeyimi paylaşmam

Son düzenleme:
O da anne haklı olarak senin sorun yaşamana üzülüyordur.
En güzeli sen tartışmalarını sorunlarını annene yansıtma kendi aranızda çözün.

Annene nişanlınla aranda olan her şeyi anlatmanın doğal bir sonucu bu, karışmasını istemiyorsan haberdar etmeyeceksin, şahit olmasına izin vermeyeceksin. Evladının üzüldüğünü gören her anne, o sinirle karışır. Ortalığı sen idare edeceksin bundan başka çözümü yok.

sende annene hic biseyi anlatma. nisanlınla aranda gecen sorunlar aranızda kalsın baskasının (ailen dahil) bilmesine gerek yok.
ha sorun cozulmeyecek gibiyse o zaman buyuklerini devreye sokarsın.

Evet bundan sonra asla anneme yansıtmayacağım dersimi aldım
Peki şimdi ne yapmalıyım? Annem gözümün içine baka baka yalan söyledi, mesaj atmadım dedi halbuki attı. İşte ben buna dayanamıyorum yaa Bide nişanlım eminim ki çok üzgündür şuan, annemin onu sevmediğini bile düşünüyordur çünkü bu konularda çok hassas Bana hep söylerdi tartışmalarımızı ailene yansıtma diye ama benim de içim dışım bir bişey gizlemeyi beceremem fakat bu bana çok iyi ders oldu bundan sonra asla hiçbirşeyimi yansıtmam anneme

Son düzenleme:
Annenin yalanına çok takılma.Seni üzmemek ve korumak için yapmıştır.

Yine annenle sevgilinin arasını bulmak sana düşüyor.Annene sorunlarınızı çözdüğünüzü ve çok iyi olduğunuzu anlat.Sevgiline de annenin seni korumak için böyle yaptığını,üzülmene dayanamadığını söyle.Anlayacaktır.Bir müddet sonra düzelir her şey

Anneler evlatları söz konusu olduğunda çok korumacı oluyor

Nişanlına durumu üstünkörü izah et, annem çok üzüldü ondan böyle bir şey yaptı de ama asla anneni kınayacak şeyler söyleme

Annenle nişanlın arasında asla laf taşıma bu tip olaylarda, taraf da tutma. Çünkü nişanlın da el oğludur, gün gelir başına kakar böyle şeyleri.

Annene hiç bir şey yansıtmama konusunda haklısın ama hayatın boyunca gerekli yerlerde fikrini al, o senin annen ve ondan başka sana tüm kalbiyle iyilik edecek tek bir insan yok dünyada.

Yani dengeleri dengeleri sen tutacaksın, ufak tefek şeylerle anneni doldurmayacaksın ama fikirlerine her zaman itibar edeceksin. Nişanlının durumu çok uzatacağını sanmam, buna çok takılmamasını sağlamak senin elinde.

ni$anlinla neden bu kadar çok tarti$ma ya$iyorsunuz asil sorun bu bence
anla$amiyorsunuz gibi duuryor burdan bakinca
annene de oyle eglmi$tir
senin mutsuz olmani istemez

canım benım daha tecrubesızsın senı anlıyorum fakat annen az bıle yapmıs emın ol ben olsam daha sert tepkı verırdım benımde uc kızım var rabbımın gucune gıtmesın ama onları uzecek ınsanı herhalde parcalarım senın annen senı ne zorluklarla buyuttu elbette uzulmenı ıstemez karısmaya da hakkı var sonuna kadar bence sen nısanlına bu konuyla ılgılı bırsey soyleme dahası sakın ama sakın annenı kotuleme ınan kı annenın bu davranısı nısanlına bır hızaya gel uyarısı olmustur zaten ben oldum olası kıskanclık tartısmalarını hıc anlamam tamam nısanlanmıssınız ıste daha ne saga baktın sola baktın sunu gıydın bunu cıkardın tartısması olur kı neden yanı
uzun lafın kısası annene sakın cephe alma onun davranısı normal sende ınsallah anne oldugunda anlayacaksın evladının ayagı tasa degse senın canın yanar sorunları annene yansıtmama meselesı bıraz karısık cunku ıcınden cıkamadıgın sorunlarda sana en buyuk destegı annen verecektır bır seyını saklama ve kendını ezdırme tekrar soyluyorum annenın davranısı normal ben olsam daha agır tepkı verırdım

Bunu yasayan varmi bilmiyorum ama ben yasadim ve sana bir onerim olucak annenin butavrini hafiffe alma ilerde dahada karisir ve esler bunlari unutmuyorlar sonra cok sikinti cekersin sen nisanlini ara goruselim de telefondada butip konulari konusmayin annenede soyle birdaha mesj atmasin o adam cocukmu telde azarliyor.birkere boyle seyler muhim konular mesjla olucak isler degl eloglu ister 10senedir beraber ol bukonu sikinti yaratir simdi degil ilerde!!!!! Annenide uyar nisanlinlada yuzyuze gorusun onun sorununu ona...digerinin sorununu ona yansitma

Ve annenide anla oseni 9ay karninda ne zorluklarla tasidi ackaldi kimbilir gene sana yedirdi biraz ortada denge kur ama yuzyuze konusun ilimli yaklas

çok büyük sorunlar olmadıkça ne anneme , ne kardeşime , ne arkadaşıma yansıtmam bu tür sorunları.. kime anlatsan yorum yapma , öfke duyma hakkını buluyor kendinde.. işler toparlansa bile devam edebiliyor bu durum.. kötü niyetle yapmıyorlar biliyorum ama yangına körükle gitmek gibi bir şey bu..

Anneniz bu kadar sinirlendiyse haklıdır gibime geldi.

Çok sık tartışıyorsanız doğal olarak ilişkinin kötü gittiği yönünde fikir edinmiş ve sizi korumak istemiş olabiliir.

Bence annenizin söylediklerini tarafsızca bir düşünün.

Çok kıskançsa nişanlınız haklı olabilir bu konuda.

bence nişanlınla aranda çok buyuk bir sorun olmadıkça annene yada ailene anlatma. çünkü sen bir sinirle anlatıyorsun annende seni öyle göründe kızıyor doğal olarak. sonra sizin aranız düzelince sen sevdiğinden unutuyorsun olanları. ama ailelerde öyle olmuyor malesef. onlar senin gibi sevmedikleri için unutmuyorlar. umarım anlatabilmişimdir bir tavsiye

annene belli ederek büyük hata yapmışsın.annene kızacak bir sebep yok.tepkisiz kalamazdı.mesaj çekmese konuşmaya kalkacaktı.sizin tartışmalarınızı niye annen bilsin.hele onun yanında tartışmak ne demek.bence bundan sonra annen bilmesin.nişanlınla aranda hallet herşeyi.sadece içinden çıkamadığın bir durum olduğunda söyler yardım istersin

Son düzenleme:

bende arkadaşa katılıyorum....kadının rahatsız olduğu aşikar...bir anne olarak meramını gayet doğru bir üslupla ifade etmiş...inceden ayar çekmiş...

sen anneni dinle. ben dinlemedim anne anne olunca anlanırmış anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…