Annem psikiyatriye gittiğim için beni azarlıyor....

Umarım kısa bir sürede çok iyi yerlere gelirsin ve güzel bir hayat kurarsın. Evdeki negatif enerjinin seni ne kadar etkilediğini tahmin edebiliyorum. O evden valizini alıp gideceğin, kendi ayakların üzerinde durabileceğin günleri hayal et. Eminim çok iyi gelecektir. Zaten hatırladığım kadarıyla üniversite öğrencisisin, o güzel günler çok yakın🌸

Umarım kısa bir sürede çok iyi yerlere gelirsin ve güzel bir hayat kurarsın. Evdeki negatif enerjinin seni ne kadar etkilediğini tahmin edebiliyorum. O evden valizini alıp gideceğin, kendi ayakların üzerinde durabileceğin günleri hayal et. Eminim çok iyi gelecektir. Zaten hatırladığım kadarıyla üniversite öğrencisisin, o güzel günler çok yakın🌸
Allah razı olsun vallahi ilaç gibisiniz 😞🙏🏻

Doktor annemi de çağırdı ama annem yine beni azarladı gelmedi benimle :KK43:

Aile içi iletişiminiz vb. üzerine çalışarak daha hızlı ve kalıcı bir iyileşme için çağırmıştır doktor, doğal olarak. Ama yine de üstesinden geliyormuşsunuz, bravo size.

Anneniz de bu bilimi para tuzağı, gidenin halini maneviyatsızlık-iradesizlik iş olarak görüyor ya da "Deli" diye etiketleyerek "Sen deli misin de gidiyorsun?" tarzı konuşuyordur muhtemelen. Tabi daha çeşitlendirilebilir.
Cahilliğin elli tonu işte.

Zor olacaktır aynı evin içinde köstek olana kulak tıkamak.

Yerinde olsam "Bıraktım doktoru hı hım" deyip gizli devam ederdim, konusu da açılıp durmazdı. Bu tutumda birinin, anne de olsa doğruyu bilmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum.

Ben de ilk psikologa gittiğimde annem çok üzülüp kızmıştı. Anneler çocuklarında psikolojik sorunlar olduğunda kendilerini sorumlu ve suçlu hissediyorlar.

Merhaba...Çok uzun tutmayacağım.
Kasım ayından beri psikiyatri ile görüşüyorum.OKB sorunum var.Ailem sağlığımı önemsemediği için erkek arkadaşımın ısrarı üzerine psikiyatriye gittim.İyi ki gittim diyorum çünkü okb olanlar bilir delirecek gibiydim....Hem moralim bozuluyordu hem de obsesif bozukluklar falan artık çıldırcak seviyedeydim ki erkek arkadaşım gel gidelim doktora dedi.ALLAH ONDAN RAZI OLSUN.Onun sayesinde şuan çok çok iyiyim..İlaç ve terapi ile okb sorunum düzeliyor. Tam bitmediği için doktora gitmeye devam edeceğim.Neyse gelelim sorunuma.Bugünde doktora gittim ve ne annem ne de babam hastane gidiyorum diye yanımda olmadı.Annem sürekli gittiğim için beni azarlıyor,aşağılıyor...Bugün de öyle oldu.O kadar eski düşünceliler ki psikiyatriye gitmeme bile müdahale ediyorlar.Ne sorunun var diye beni azarladı annem.Olacak şey mi şu ya?? Üstelik yanımda erkek arkadaşım ve annesi vardı.Annem erkek arkadaşımın yanımda olduğunu bilseydi eminim doktora bile gelmeme izin vermezdi...Kendi öz annem ve babam yanımda değilken görüyorsunuz dimi...Ne kadar üzücü bir durum...Eve geldim biraz geciktim çünkü fotokopi işimde vardı malum öğrenciyim hala.Annem hemen azarladı bağırdı.Yerin dibine sokmadığı kaldı resmen.Yine gitmem gerekiyor hastaneye dedim okb için psikiyatrim psikoloğa yönlendirdi...Ona bile karışıyor.Bu arada ailem baskıcı bir aile..Bir yere giderken para verirken zor şartlarda izin alır ve sürekli sorguya çekilirim.BU DURUMDAN BIKTIM.Hem sağlığımı önemsemiyorlar,psikolojimde sorun yokmuş gibi doktora gitmeme karışıp kızıyor.Allahım bana sabır ver ya.
Erkek arkadaşım iyi ki yanımda o olmasaydı doktora bile cesaret edemezdim.
Sinirlerim çok bozuldu ağlıyorum resmen şu olanlar cidden acınası....
Belli bir yaşa kadar at gözlükleriyle hayata bakan, kendini geliştirmek adına hiçbir şey yapmayan, tıbbı kocakarı ilaçları ve atalarının dediklerine sayan insanların beyinleri uzun süre yanlış kullanımdan kemikleşir.
Sizin ailede de kemikleşme aşaması geçilmiş fosilleşme başlamış.
Sen kendi ayakların üzerinde durana kadar onlar her boş konuştuğunda takacaksın kulaklığını, kendi müziğinden bakacaksın hayata.

NOT:
Kemikleşmiş bir yapıya şekil vermeye çalışma; kırılır.
Seni hiçbir zaman anlamayacaklarını kabul ederek yaşarsan daha hafif atlatırsın.

Malesef böyle görülebiliyor. Bende önceden kafama takıyorum desem aileme 'amann sende ne var takılcak kafaya sizde kendi kendine iş çıkartıyosunuz' derlerdi. Şimdi biraz değiştiler çok şükür. Darısı başınıza inşallah. Geçmiş olsun.

Benim boşamaya çalıştığım şahıs da psikiyatriste gidip ilaç kullandığım için beni aileme şikayet etmişti. Annenle babam da sanki suç işlemişim gibi hesap sormuştu şok olmuştum ve hepsinden tiksinmiştim. Herifçioğlu dava dilekçesine de yazmış benden habersiz doktora gidip ilaç kullandı diye. Hayır aklı olan düşünür "acaba hakim onu bu duruma sokanın ben olduğumu anlar mı" diye. Yani bu modelin benzeri benim etrafımda da var. Ben boşayabileceğimi boşayıp diğerlerinden de mümkün olduğu kadar uzağa kaçtım. Çünkü bu zihniyetin düzelme ihtimali yok.

Sevgili konu sahibi, lütfen canınızı hiç sıkmayın, biraz deşarj olmak için ağlamış olabilirsiniz elbette ama tamam burda bırakıyorum demeye çalışın. Aileniz evet bazı hususlarda hatalı olabilir farkında olmadan (hiçbir aile de her konuda mükemmel olamaz) ancak şu kadarını söyleyebilirim size içinizi rahatlatmak için: İnanın en iyi mevkilerde/nispeten olası en entelektüel seviyede olan bazı bireylerde bile ben de şaşırmakla beraber bu psikiyatriye gitme gizil fobisini gözlemledim dönem dönem. Halbuki bu da tüm diğer alanlar gibi tıpın bir alanı, ihtiyaç duyan herkes her dönem gidip değerlendirme yapmalı. Herkesin her konuda en yüksek farkındalık düzeyinde olmasını bekleyemeyiz ne yazık ki. Siz ne güzel kendiyle her haliyle barışık, entelektüel kapasitesi de sözde değil özde yüksek, farkındalık düzeyi çok gelişmiş birisiniz. Kendinizle gurur duyun. Doğru bildiğinizi yapın, uzman kişilerin sonrasında sizi yönlendirdiği şekilde hareket edin. Çözümlenmeyecek bir olgu yoktur siz istediğiniz müddetçe. Sizi anlamadığınızı düşünenlere şu süreçte kulaklarınızı tıkayın, net ayrıntı vermekten de vazgeçin ruhunuzu daha çok yormamak adına. Her şey daha iyi olacak inanın....Sağlıkla ve sevgiyle...Lütfen daha fazla üzülmeyin önyargı temelli bakış açısı kaynaklı.

OKB ilacsiz iyilesmez. Aileniz istemiyorsa siz de soylemeyin onlara bence. tedavi olmazsaniz problemininz katmerlesir ve ilaclari calismasi zorlasir.
Ben okbliyim. Ama ilaçsız tedavi oldum? Gayet de işe yaradı. İlaç da kullandım vaktinde. Ama ilaçsız daha fayda gördüm. Yanlış yönlendirmeyelim lütfen. Bu arada baya baya ağır bi okbliydim.

Benim teyzem de böyle zır cahildi kuzenim de psikoloğa gidiyor diye çok söylenirdi.
bi sinir krizine bakar bu iş.
deli gibi kır dök ağla Gül demiştim de öyle sinirden. Buda ciddiye alıp yapmıştı da sonra teyzem kendi götürmüştü ..

Back
X