• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem psikolojik şiddet uyguluyor ne yapmalıyım?

user182782

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2025
13
2
1
Merhaba direkt konuya gireceğim büyüklerimin tavsiyesini almaya ihtiyacım var.
19 yaşındayım annemle büyük problemlerimiz var babama karşı çok öfkeli ama boşanmıyor zamanında çok şiddet gördüm liseye kadar. Ablam kaçtıktan sonra şiddet azaldı ve bitti.

Annem sürekli durduk yere hakaretler ediyor mesela geçen gün dolapta bayatlamış yufkayı değerlendirmek için börek yaptım durduk yere bana o kadar yufka aldım nankörler yazıklar olsun senin gibi evlada dedi ben o yufkayı kullanmasaydım zaten küflenecekti.
Bugün klimayı açtım ve sırf bana inadından adana sıcağında kendi odasında bekledi açarken bana hakaret etti benim inadıma yapıyorsun falan dedi açmak zorundayım çünkü sıcak egzamamı tetikliyor ve kaşınıyorum annem ona tek kelime etmememe rağmen bana hakaret ediyor örneğin birkaç gün önce akşam su içmek için mutfağa gittim ve ona bakmadım bile durduk yere zavallı olduğumu bana acıdığını ve psikolojimin bozuk olduğunu söyledi sürekli böyle vukuatları var çok kirli yemeğini bile yemek istemiyoruz ayağında mantar var sürekli kaşıyor tedaviyi reddediyor büyük birşey değil diyor kibarca kaşıma diyince bana garez ediyorsun ben senin düşmanın mıyım ne diyor. Kestiği tırnaklarını ve dökülen saç tellerini dolapta saklıyor ben atıyorum gizlice. Namaz kılarken iç çamaşırı değişiyor ve sürekli bir yastığın arkasından vs giydiği iç çamaşırları çıkıyor babam yemeği benim yapmamı istiyor çünkü annem gerçekten temiz değil ayağını kaşıdıktan sonra elini yıkadığını iddia ediyor ama yıkamıyor.

Sürekli kötü şeyler duyuyoruz bana ve kardeşime hakaret ediyor kötü kalpli olduğumuzu şeytana benzediğimizi kendisinin çok iyi kalpli olduğunu bize sabrettiğini bizim onu mutsuz ettiğimizi söylüyor biz kötü çocuklar değiliz sigaramız alkolumuz yok dışarı pek çıkmayız kötü bi olayımız olmadı sevgilmiz vs yok sürekli bizi kötüleyip madur rolune giriyor bizi hep kısıtlıyor. Bizi sürekli kıyaslıyor en kötüsü olduğumuzu söylüyor Bir cemaate katılıyor neredeyse 1 yıldır kursa gidiyor akşam 8gibi çıkıp 5te geliyordu evde çoğu zaman yemek olmuyor beni görünce suratı düşüyor beni sürekli aşağılıyor bacaklarımın çarpık olduğunu söylüyor çoğı şeyin bana yakışmadığını söylüyor güzel olduğumun şakasını yapınca allah ahlak guzelligi versin diyor ve gerçekten annem beni kışkırtıp sinir krizi geçirtmediği sürece kötü kelime kullanmam sinirliyken bile küfür etmem teyzem bir süre hastanede yattı psikolojik bir nedenden doktor genetik olduğunu söylemiş acaba annemde de birşey olabilir mi diyorum annem için üzülüyorum aylardır bizimle hakaret etmek dışında konuşmuyor babamda suçlu annemin mutlu olmasını istiyorum ne öneriyorsunuz gerçekten çok çaresizim

Annenin bı problemi var, buna senin yapacağın bir şey yok, baban bunun için doktora falan götürmeli, iç çamaşırı meseleleri, şeytana benzetme, saç tirnak saklama falan sıkıntılı, ilerisi daha kötü olabilir.

Kötü olduğunu size inat yaptığını düşünme, bı problemi var, uzmanla gorustursun baban bı şekilde böyle olmaz..

Son düzenleme:
Annenizle babanız bir şekilde anlaşmanın veya beraber yaşamanın yolunu bulur. Siz kendi hayatınıza odaklanın. Üniversite veya iş için evden ayrılmaya bakın. Ayrılmasanız bile yoğun olun yani karşılaşmayın. İnsan ailesini seçemiyor maalesef. İlerde sizin de bir aileniz olacak. Ruh durumunuzu korumanız gerekiyor. Kendinize güzel bir hayat kurarsınız umarım.

Çok iyi birisiniz bence. Çok üzgünüm anneniz kötü kalpli biri, ciddi psikolojik sorunları var, hayatınızı inanılmaz zorlaştırıyor ve siz annenizin mutlu olmasını istiyorsunuz.
Ben okurken sinirlendim. Siz neler yaşıyorsunuz. Sürekli tetikte yaşamak çok zor.
Anneniz kendini normal görüyor, tedavi olsa keşke ama kabul etmesi çok zor gibi. İknayı otorite figürüyse baba devralsın.
Kendinize yapacağınız en büyük iyilik okul veya iş dolayısıyla evden ayrılmak. Kendinize bir düzen kurmak. Yaşı gelince aynısını kardeşiniz de yapmalı.
Anneniz için yapabileceğiniz çoğu iyiliği yapmışsınız zaten. Sıra kendinize yapacağınız iyilikte. Sizin de tek bir hayatınız var. İnşallah çok güzel ve mutlu bir yaşamınız olur.

19 yaşındayım annemle büyük problemlerimiz var babama karşı çok öfkeli ama boşanmıyor zamanında çok şiddet gördüm liseye kadar. Ablam kaçtıktan sonra şiddet azaldı ve bitti.

Annem sürekli durduk yere hakaretler ediyor mesela geçen gün dolapta bayatlamış yufkayı değerlendirmek için börek yaptım durduk yere bana o kadar yufka aldım nankörler yazıklar olsun senin gibi evlada dedi ben o yufkayı kullanmasaydım zaten küflenecekti.
Bugün klimayı açtım ve sırf bana inadından adana sıcağında kendi odasında bekledi açarken bana hakaret etti benim inadıma yapıyorsun falan dedi açmak zorundayım çünkü sıcak egzamamı tetikliyor ve kaşınıyorum annem ona tek kelime etmememe rağmen bana hakaret ediyor örneğin birkaç gün önce akşam su içmek için mutfağa gittim ve ona bakmadım bile durduk yere zavallı olduğumu bana acıdığını ve psikolojimin bozuk olduğunu söyledi sürekli böyle vukuatları var çok kirli yemeğini bile yemek istemiyoruz ayağında mantar var sürekli kaşıyor tedaviyi reddediyor büyük birşey değil diyor kibarca kaşıma diyince bana garez ediyorsun ben senin düşmanın mıyım ne diyor. Kestiği tırnaklarını ve dökülen saç tellerini dolapta saklıyor ben atıyorum gizlice. Namaz kılarken iç çamaşırı değişiyor ve sürekli bir yastığın arkasından vs giydiği iç çamaşırları çıkıyor babam yemeği benim yapmamı istiyor çünkü annem gerçekten temiz değil ayağını kaşıdıktan sonra elini yıkadığını iddia ediyor ama yıkamıyor.

Sürekli kötü şeyler duyuyoruz bana ve kardeşime hakaret ediyor kötü kalpli olduğumuzu şeytana benzediğimizi kendisinin çok iyi kalpli olduğunu bize sabrettiğini bizim onu mutsuz ettiğimizi söylüyor biz kötü çocuklar değiliz sigaramız alkolumuz yok dışarı pek çıkmayız kötü bi olayımız olmadı sevgilmiz vs yok sürekli bizi kötüleyip madur rolune giriyor bizi hep kısıtlıyor. Bizi sürekli kıyaslıyor en kötüsü olduğumuzu söylüyor Bir cemaate katılıyor neredeyse 1 yıldır kursa gidiyor akşam 8gibi çıkıp 5te geliyordu evde çoğu zaman yemek olmuyor beni görünce suratı düşüyor beni sürekli aşağılıyor bacaklarımın çarpık olduğunu söylüyor çoğı şeyin bana yakışmadığını söylüyor güzel olduğumun şakasını yapınca allah ahlak guzelligi versin diyor ve gerçekten annem beni kışkırtıp sinir krizi geçirtmediği sürece kötü kelime kullanmam sinirliyken bile küfür etmem teyzem bir süre hastanede yattı psikolojik bir nedenden doktor genetik olduğunu söylemiş acaba annemde de birşey olabilir mi diyorum annem için üzülüyorum aylardır bizimle hakaret etmek dışında konuşmuyor babamda suçlu annemin mutlu olmasını istiyorum ne öneriyorsunuz gerçekten çok çaresizim
Anneniz rahatsız farkında değil misiniz?

Kestiği tırnaklarını ve dökülen saç tellerini dolapta saklıyor ben atıyorum gizlice.
Annen de teyzen gibi ağır hasta ne yazıkki, acilen tedavi olması gerek
durduk yere bana o kadar yufka aldım nankörler yazıklar olsun senin gibi evlada dedi ben o yufkayı kullanmasaydım zaten küflenecekti.
durduk yere zavallı olduğumu bana acıdığını ve psikolojimin bozuk olduğunu söyledi sürekli böyle vukuatları var çok kirli yemeğini bile yemek istemiyoruz ayağında mantar var sürekli kaşıyor tedaviyi reddediyor
Kendi içindeki sevgisizliği, özgüven, öfke sorununu sana böyle aşağılayıcı konuşarak yansıtmaya çalışıyor. Ailecek toplanıp psikiyatriye ve psikologa gitmesini ikna etmeniz lazım.

Çok iyi birisiniz bence. Çok üzgünüm anneniz kötü kalpli biri, ciddi psikolojik sorunları var, hayatınızı inanılmaz zorlaştırıyor ve siz annenizin mutlu olmasını istiyorsunuz.
Ben okurken sinirlendim. Siz neler yaşıyorsunuz. Sürekli tetikte yaşamak çok zor.
Anneniz kendini normal görüyor, tedavi olsa keşke ama kabul etmesi çok zor gibi. İknayı otorite figürüyse baba devralsın.
Kendinize yapacağınız en büyük iyilik okul veya iş dolayısıyla evden ayrılmak. Kendinize bir düzen kurmak. Yaşı gelince aynısını kardeşiniz de yapmalı.
Anneniz için yapabileceğiniz çoğu iyiliği yapmışsınız zaten. Sıra kendinize yapacağınız iyilikte. Sizin de tek bir hayatınız var. İnşallah çok güzel ve mutlu bir yaşamınız olur.

Peki teyzende ne sorunu vardı şizofreni gibi bir rahatsızlık mı?

Teşekkür ederim teyzemde okumayı düşünüyorum tabiki ama annemi böyle bırakmak istemiyorum sıra kardeşime gelecek teyzem şizofreni hastasıydı ve zorunlu yatışla iyileşti kabul etmedi annemde etmeyecek ama kardeşimin de bunları yaşamasını istemem anneminde böyle yaşlanmasını istemem her ne kadar kötü olsa da annem sonuçta ama babamın üstüne düşeceğini sanmıyorum çok pasif kalıyor otorite annemde belki ben şikayet edersem zorunlu yatış vs alabiliriz

Benim ablamın kayınpederi de şizofreni hastası. Bu genetik bir rahatsızlık. Annen de öyle gibi duruyor. O yüzden şizofreni mi diye sordum. Acilen doktora götürmeniz lazım. Baban onu aldatmış peki neden boşanmayı kabul etmiyor?
Annem istihareye yattığını ve boşanmaması gerektiğini gördüğünü söylüyor bence başka bir nedeni var bilmiyorum

Annem istihareye yattığını ve boşanmaması gerektiğini gördüğünü söylüyor bence başka bir nedeni var bilmiyorum
Şizofreni hastaları gerçek ile hayali ayırt edemezler, çoğu zaman halüsinasyon görürler, gaipten sesler duyduğunu iddia ederler. Hatta yakın arkadaşımın annesi bir şizofreni hastası, Tv'de bizi izliyorlar evimize kamera koymuşlar diyordu ev halkına. Bazıları da kendini (haşa) ilah, mesih ilan ediyor. Kendilerinin çok üstün bir varlık olduğunu iddia ederler. Ablamın kayınpederi de olmayan şeyleri olmuş gibi anlatırdı. Annen ne yazıkki hiç sağlıklı düşünecek bir durumda değil, ağır hasta. Normal bir zihin yapısında olan bir kadın, boşanmak için elinden geleni yapardı. Ama annen istihareye yatmayı tercih etmiş. Kendince boşanmamak için bunu sebep olarak sunmuş. Güzel bir bölüm okuyup çalışıp kendi geleceğini kurman gerekiyor. Annene,ailene yeterince emek vermişsin. Senin de bir hayatın olmalı.

Şizofreni hastaları gerçek ile hayali ayırt edemezler, çoğu zaman halüsinasyon görürler, gaipten sesler duyduğunu iddia ederler. Hatta yakın arkadaşımın annesi bir şizofreni hastası, Tv'de bizi izliyorlar evimize kamera koymuşlar diyordu ev halkına. Bazıları da kendini (haşa) ilah, mesih ilan ediyor. Kendilerinin çok üstün bir varlık olduğunu iddia ederler. Ablamın kayınpederi de olmayan şeyleri olmuş gibi anlatırdı. Annen ne yazıkki hiç sağlıklı düşünecek bir durumda değil, ağır hasta. Normal bir zihin yapısında olan bir kadın, boşanmak için elinden geleni yapardı. Ama annen istihareye yatmayı tercih etmiş. Kendince boşanmamak için bunu sebep olarak sunmuş. Güzel bir bölüm okuyup çalışıp kendi geleceğini kurman gerekiyor. Annene,ailene yeterince emek vermişsin. Senin de bir hayatın olmalı.
Doğru söylüyorsunuz zaten okuyacağım ama annemi de böyle bırakmak istemiyorum teyzem şizofreni zor bir hastalık olmasına rağmen iyileşti kabul etmediği halde annemde iyileşir diye düşünüyorum

Burada bu tarz benzer konuları birkaç kez okudum ve her seferinde açıkçası çok emin olabiliyorum tabii ki yanılabilirim ama ben kendim narist bir annenin elinde büyüdüğüm için narsist oldugunu dusunuyorum annenizin. Bu konuda çok videolarda izledim annemin şiddetinden kurtulabileyim diye çünkü o psikolojik şiddeti büyüseniz dahi telefonda vesaire yok babanızın üzerinden her türlü yapabiliyorlar. Sizede video vs izleyip bilinclenmenizi tavsiye ederim.

Insanın ailesinden bir bireyin narsist olmasi çok zor. Ben net bir çözüm bulamadım yinede en keskin çözüm mesafe ama tamamen mümkün değil. Yaşınızdan dolayı ayrıca ayni evde yasadiginiz icin mesafe çok geektiği kadar mümkün olmayacaktır malesef ama babaniz ile konuşmayı deneyin. Sizi korumasi vede gerekirse annenize goz dagi vermesi (sözlerle tabii) onun vazifesi.

Anneniz hep boylemiydi?Siz küçükken nasıldı mesela.bu tür hastaliklar bildiğim kadariyla genetik oluyor.Bir doktora goturmeni şart.Mesela saç veya tırnak biriktirmesi çok normal gibi gorunmuyor

Anneniz hep boylemiydi?Siz küçükken nasıldı mesela.bu tür hastaliklar bildiğim kadariyla genetik oluyor.Bir doktora goturmeni şart.Mesela saç veya tırnak biriktirmesi çok normal gibi gorunmuyor
bir tane videomuz var 4 yaşındayken konuşuyoruz annem o videoda gülüyor ama ondan sonrasında hiç iyi birşey hatırlamıyorum annemden hep dayak yedim bana kötü davrandı kısıtladı ilgilenmedi

Cok üzüldüm. Ben de annemden benzer şeyler görüyorum. Birebir aynı olaylar değil. Narsist bir anne oldugunu düşünüyorum. Ve çok mutsuzlar. Bu yizden acısını sizden çıkarıyor. Ben bir çözüm göremiyorum. Tek çare sizin evden ayrilmaniz. Tedaviyi kabul etmez böyle hastalar. Benim annem kriz geçiriyor. Bazen olmamis şeyler olmuş gibi anlatıyor. Beni sürekli aşağılıyor. Ama bunları babama da yapıyor. Başkasına kolay kolay yapamıyor. Eğer sizinki de ouleyse , sırf kötülükten ve narsizm den böyle davranıyor olabilir. Teyzeniz şizofren olsa bile anneniz de olacak diye birsey yok. Arkadaşımın annesi şizofren ama arkadaşım değil mesela. Yine de belli olmuyor gerçekten zor. Siz bir şekilde evden ayrılın. Ama evlenerek değil yağmurdan kaçarken doluya tutulmayin.

Back
X