Annem psikolojimi bozdu dayanamıyorum artık

highanddry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
128
41
98
merhaba. Ben 19 yaşındayım. İyi bi üniversitede iyi bi bölümde okuyorum tam burslu. Hiçbir kötü alışkanlığım yok ve dışarı çok çıkmayan kendi halinde bi kızım. Annemle aramız ben ergenliğe girdiğimden beri kötüydü kavgasız gün geçmezdi. Bu son 2 yıldır iyiye gidiyor gibiydi ama son bi kaç aydır yine berbat derslerim yoğun değil hep evdeyim çünkü. Yani sinirli değilken cidden melek hani gökten inmiş melek dersiniz o kadar iyi ki. Ama sinirlenince tanınmaz bir insan oluyor beni öldürecek diye korkuyorum. Ve ne zaman neye sinirleneceğini kestiremiyosunuz yaptığım somut bişey asla yok bi lafıma falan sinirleniyor. Mesela iş yapıcaz ben yerleri silerim o zaman diyorum hemen ooo her şeyi ben yapıcam sen sadece siliceksin demek e tamam diyorum ne varsa hepsini ben yaparım sana yüklüyomuşum gibi konuşma diyorum ve başka hiçbir şey söylemiyorum ama hep kendini acındırıyor hep sanki ona eziyet ediyormuşuz gibi lanse ediyor ve başlıyor. Ağzımdan başka hiçbir şey çıkmadığı halde öyle bir tepki verdi ki adam öldürsem böyle yapmazdı heralde. Ya insan sinirlenebilir insanız sonuçta ama böyle ufak şeylere verdiği tepki o kadar büyük ki beni korkutuyor gerçekten kötü bi hata yapsam düşünmeden öldürür demekki beni. Bana kendimi o kadar iğrenç o kadar kötü hissettiriyor ki ağzına geleni söylüyor dışarlarda fink atan hep gördüğüm yaşıtlarımı düşünüyorum bunların anneleri yok mu diyorum içimden neden ben yani?? Bana çevremde hiç benzerini görmediğim kendi akrabalarının kızlarını örnek gösteriyor anlamıyorum benim daha ne yapmam lazım bu durumu yaşayan bir tek benim gibi hissediyorum dışarı çıkmaya korkuyorum insanları annemle tanıştırmaya korkuyorum beni başkalarının yanında aşağılayacak diye korkuyorum. Onu çok seviyorum benim için çok fedakarlık yapıyor ama psikolojimi yerle bir etti yaptığı her şeyi yüzüme vurmayı da ihmal etmiyor. Özgüvenim o kadar düşük ki annem yüzünden. Napacağımı bilmiyorum aramı nasıl düzeltirim bilmiyorum.

Kız çocuğu oldun mu okul da okusan,calissanda hatta evlensen bile elinde bir bez yoksa senden tembeli yoktur takılma bu kadar:)
Belli ki zor geliyor bazı şeyler,yaşanmışlıklarda üstüne eklendi mi patlama noktası size tam isabet ediyor bi yanaktan makas alıp He diyip geçin..

Kız çocuğu oldun mu okul da okusan,calissanda hatta evlensen bile elinde bir bez yoksa senden tembeli yoktur takılma bu kadar:)
Belli ki zor geliyor bazı şeyler,yaşanmışlıklarda üstüne eklendi mi patlama noktası size tam isabet ediyor bi yanaktan makas alıp He diyip geçin..
Doğru bi düşünce değil yazdığınız he deyip geçmesi kabullenmesi gerekmiyor.

Doğru bi düşünce değil yazdığınız he deyip geçmesi kabullenmesi gerekmiyor.
19 yaşında bir genç kız ve annesi ile tipik bir çekişme yaşıyor ne demeliydim size göre??
Sen özgürsün annene karşı gel al mesleğini bir an önce eline o evden annenden kurtul mu??
Düşüncemi ayriyetten konu sahibine belirttim sizde bu kadar karşıt görüsümde iseniz fikrinizi sizde konu sahibine iletin,beni esas almayın.

Canım anneni değiştirecek halin yok ne yazık ki,ama sende onun bazı şeylerni görmezden gelerek daha mutlu olabilirsin.
Çok kafaya takma diyeceğim çünkü atsan atılmaz satsan satılmaz anne maalesef.Eş yada sevgili değil ki değişir diyelim.
Biraz ona ayak uydurursan belki oda bunu görüp sana daha anlayışlı davranır.Böyle denedin m i hiç?

merhaba. Ben 19 yaşındayım. İyi bi üniversitede iyi bi bölümde okuyorum tam burslu. Hiçbir kötü alışkanlığım yok ve dışarı çok çıkmayan kendi halinde bi kızım. Annemle aramız ben ergenliğe girdiğimden beri kötüydü kavgasız gün geçmezdi. Bu son 2 yıldır iyiye gidiyor gibiydi ama son bi kaç aydır yine berbat derslerim yoğun değil hep evdeyim çünkü. Yani sinirli değilken cidden melek hani gökten inmiş melek dersiniz o kadar iyi ki. Ama sinirlenince tanınmaz bir insan oluyor beni öldürecek diye korkuyorum. Ve ne zaman neye sinirleneceğini kestiremiyosunuz yaptığım somut bişey asla yok bi lafıma falan sinirleniyor. Mesela iş yapıcaz ben yerleri silerim o zaman diyorum hemen ooo her şeyi ben yapıcam sen sadece siliceksin demek e tamam diyorum ne varsa hepsini ben yaparım sana yüklüyomuşum gibi konuşma diyorum ve başka hiçbir şey söylemiyorum ama hep kendini acındırıyor hep sanki ona eziyet ediyormuşuz gibi lanse ediyor ve başlıyor. Ağzımdan başka hiçbir şey çıkmadığı halde öyle bir tepki verdi ki adam öldürsem böyle yapmazdı heralde. Ya insan sinirlenebilir insanız sonuçta ama böyle ufak şeylere verdiği tepki o kadar büyük ki beni korkutuyor gerçekten kötü bi hata yapsam düşünmeden öldürür demekki beni. Bana kendimi o kadar iğrenç o kadar kötü hissettiriyor ki ağzına geleni söylüyor dışarlarda fink atan hep gördüğüm yaşıtlarımı düşünüyorum bunların anneleri yok mu diyorum içimden neden ben yani?? Bana çevremde hiç benzerini görmediğim kendi akrabalarının kızlarını örnek gösteriyor anlamıyorum benim daha ne yapmam lazım bu durumu yaşayan bir tek benim gibi hissediyorum dışarı çıkmaya korkuyorum insanları annemle tanıştırmaya korkuyorum beni başkalarının yanında aşağılayacak diye korkuyorum. Onu çok seviyorum benim için çok fedakarlık yapıyor ama psikolojimi yerle bir etti yaptığı her şeyi yüzüme vurmayı da ihmal etmiyor. Özgüvenim o kadar düşük ki annem yüzünden. Napacağımı bilmiyorum aramı nasıl düzeltirim bilmiyorum.

Annenin psikoloji bozulmuş arkadaşı falan yok sanırım eee yıllarca saçını süpürge etmiş ya o yüzden sana saldırıyor
Haklısınız bazı şeylerin hıncını benden çıkarıyor gibi hissediyorum zaten bazen ama keşke kısa sürse bide günlerce bana küs kalıyor konuşmuyoruz

19 yaşında bir genç kız ve annesi ile tipik bir çekişme yaşıyor ne demeliydim size göre??
Sen özgürsün annene karşı gel al mesleğini bir an önce eline o evden annenden kurtul mu??
Düşüncemi ayriyetten konu sahibine belirttim sizde bu kadar karşıt görüsümde iseniz fikrinizi sizde konu sahibine iletin,beni esas almayın.
Annem beni öldürecek diye korkuyorum diyor farkındaysanız.Her anne kız sürtüşme yaşar elbette, ben de yaşadım ama hiç annem beni öldürecek diye korkmadım.Hiç annem beni aşağılayacak diye insanlarla tanıştırmaktan çekinmedim.Tipik bi çekişme değil yani yaşadığı şey.Normal görmeniz tuhaf geldi

Sevgili konu sahibi,annenden tedavi olmasını isteyebilirsin.Bi şekilde tartışma esnasında video falan çekip aranız iyiyken izleyip güzel bi konuşma yapsan ikna olur belki.

Onun haricinde bence eve tıkılıp kalma.Bunun kimseye faydası yok zaten.Elinden geldiğince sosyal aktivitelere vakit ayır.Bu şekilde özgüven problemini halledebilirsin.

Çok kafana takma olur mu?Çok gencsin önünde güzel bi hayat var.Umarım annende düzelir bi an önce ve sağlıklı bi anne kız ilişkiniz olur.

19 yaşında hayatının en güzel yaşlarında olan tatlı kardesim.Tavsiyem şu ki annenizi ofkelendirmemeye gayret edin.ama anneniz neye ofkeleniyor onu sizde anlamiyorsunuz.acikcasi hiç olgun davranmiyor.herkes kızım yanımda benimle birlikte olsun ister.Hem güzelde okul kazanmış okuyorsun daha ne istiyor.şunu bil annenin çok kizmasindan dolayı kendini bikere kötü hissetme bu senin suçun değil.annen sabrını heryere dağıtmış psikolojisi bozuk.yada artık şimarikliga vuruyor bence.toplum içinde kızını rencide eden annelerden nefret ediyorum bende anneyim ve bu hiç olgun bir davranış değil.Sen artık annenden daha olgun davranmaya bak onunla konuş asagilamasina izin verme gerekirse babanla konuş bir antidepresan tarzı biseyler versinler.bu nasıl saçını süpürge etmek ne anladım ben bundan.kizcagiz öldürecek diye korkuyorum diyor.eger olurya o sinirle bişey yapmaya kalkarsa hemen kapıyı çek çık biraz hava al öfkesi geçsin.Okulda aktivitem var de sosyalleş

Back
X