• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem şanssızız derken haklı sanırım

loveinnovember

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
4.444
6.867
158
Yakın zamanda nişanım var. 1 ay arayla bir akrabamızın nişanı da oldu yani şubat ayında. Bundan 2-3 ay önce annem bizim nişanımızda, düğünümüzde kar bile yağar onlar da yağmaz biz şanssızız çünkü demişti. Çok kızdım o zaman ne alakası var dedim.
Geçen ay onların nişan günü hariç o hafta yağmurluydu.
Şimdi ise nişanım var ve kar yağıyor. Zaten çocukluğumuzdan beri derdi şanssızız diye artık inandım anneler her zaman haklı çıkıyor.
Sadece yazmak istedim ya canım çok sıkkın. Karşı taraf şehir dışından gelecek hep bizi bulur zaten.

Şanssızız , bizde şans olsa , bizim nasibimiz yok diyen kişiler hep çekiyor olumsuzlukları ve çevresine de yansıtıyor.

Ne şanssızlığı varmış annnein ?
Bir kolu mu eksik ?
Geçinecek kadar parası mı yok ?
Anne babasını tanımadan mı büyümüş ?

Bu kadar ufak şeylerden kendisini şanssız ilan eden insanlar bana hep nankör gelmiştir.

Kar sizin için çok büyük bir engelse ertelersiniz iki hafta ne olacak sanki

Şanssızız , bizde şans olsa , bizim nasibimiz yok diyen kişiler hep çekiyor olumsuzlukları ve çevresine de yansıtıyor.

Ne şanssızlığı varmış annnein ?
Bir kolu mu eksik ?
Geçinecek kadar parası mı yok ?
Anne babasını tanımadan mı büyümüş ?

Bu kadar ufak şeylerden kendisini şanssız ilan eden insanlar bana hep nankör gelmiştir.

Kar sizin için çok büyük bir engelse ertelersiniz iki hafta ne olacak sanki
Nerden anlatmaya başlayayım ki.
Mesela kendi düğününde kar yağmış çünkü şanssız olduğu için. Şubat ayında yapmasının alakası yok ama.
Böyle bir anneyle büyüdüm benim düşüncem de en sonunda oraya çekildi.

Yakın zamanda nişanım var. 1 ay arayla bir akrabamızın nişanı da oldu yani şubat ayında. Bundan 2-3 ay önce annem bizim nişanımızda, düğünümüzde kar bile yağar onlar da yağmaz biz şanssızız çünkü demişti. Çok kızdım o zaman ne alakası var dedim.
Şimdi ise nişanım var ve kar yağıyor. Zaten çocukluğumuzdan beri derdi şanssızız diye artık inandım anneler her zaman haklı çıkıyor.
Sadece yazmak istedim ya canım çok sıkkın. Karşı taraf şehir dışından gelecek hep bizi bulur zaten.
Kar bu hafta bitiyor sanki aylarca yağan bir şeymiş gibi evham yapıyorsunuz. Tatlı heyecanlar anlıyorum ama negatif enerjilisiniz bundan bi çıkın bence. Size zarar

Düğünüm bahçedeydi..Mayısta yapmak istedik eşimle tayin işlerinden dolayı, kv de tutturdu temmuz diye olmaz dedik, sürekli ama yağmur yağar hava kötü dedi durdu aylarca...Düğün günü keşke sadece yağmur yağsa resmen fırtına, yağmur, sel göz gözü görmedi😅Üzüldüm mü hayır, bu da benim için bir anı olarak kaldı, en son herkes kaçışıcak yer arıyordu...Çok dillendirirsen çekiyor işte napıcan..

Nerden anlatmaya başlayayım ki.
Mesela kendi düğününde kar yağmış çünkü şanssız olduğu için. Şubat ayında yapmasının alakası yok ama.
Böyle bir anneyle büyüdüm benim düşüncem de en sonunda oraya çekildi.
Buna kendinizi psikolojik olarak inandırırsanız hayatınız boyunca hep olumsuz şeyleri çekersiniz.

Ayrıca iklim eskisi gibi değil
Eskiden Ocak Şubat martta kar yağıyordu
Yani Şubat ayında düğün yaparsa tabi kar yağar o dönemin iklim şartlarına göre

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama mesela İstanbulda kar uzun süre yerde kalmaz . 2-3 gün içinde erir gider . Anneniz azıcık şükretmeyi öğrensin . Siz de aynı şekilde . Hayatın bize verdiklerini görmezden gelip , vermediklerine odaklanırsak hep mutsuz oluruz . Sonrasında da asık suratlı bir yaşlı oluruz . Halbuki olduğu kadar demeyi bilmemiz lazım . Zaten nişan vs dediğin ne ki ? 2 günde unutuluyor. Sadece fotoğraflarda kalıyor . Allah bir ömür boyu mutluluklar nasip etsin.

Benim esim de böyle, biz artik guluyoruz napalim yani.

Adam bir kasa secer 10 kasali markette, tam onun sectiginde ariza olusur.

Devlet dairesine izin alip gider, o gun sistem çöker.
...

Ben tam tersi çok sansliyimdir, ama sömürüluyor sansim 😅

Neyse uzulmeyin diyim ne diyim bilemedim.

Benim nisanimda yağmur yağdı çünkü ocaktaydik hiç şanssızım demedim e belli yani hava bu temmuzun ortası da değil
Mart Nisan da yaptığınız nişan da bir şeylerin yağmasına niye bu kadar uzuluyorsunuz ki çok büyük olay degil

Mart kapıdan baktırır ..kazma kürek yaktırır sözünü sizce atalarımız neden söylemiş?Mart ayında nişan yapıp da "neden kar yağdı" diye üzülmek bana çok garip geliyor..az pozitif olun ..kartpostallardaki gibi olacak sokaklar diye düşünün ..bereket olsun diyin ..sevdiğiniz insanlar için neden onların nişanında yağmadı diye kıyaslamayın hiçbir zaman..iyi bari onların işi rast gitsin diyin. Biliyorsunuz Ocak sonunda ve şubat başında her yer karla kapalıydı..o zaman da birilerinin hayırlı işi oldu,birileri zorluk yaşadı..birileri soğukta tek başına hayatını kaybetti.. ama bizim algımız o yönde olmadığı için umursamadık bile.Sürekli kendi şanslılığınız /şanssızlığınız hakkında düşünmeyin.. o zaman dünyanız daha güzel olur

Mayısta yaptık düğünü benim kinamda bir yağmur yağdı, amcamin üstüne disariya konulan şemsiyelerden su birikintisi başından aşağıya döküldü. Mahallenin kanalizasyon hatti patti mahallede yollara sular bastı oluyor öyle şeyler boşverin anin tadini çıkarın

Sırf sizin nişanınız var diye yüzyılın en soğuk mart ayını yaşıyoruz evet 🙄 İklim kriziyle, küresel ısınmayla falan hiç alakası yok. Tek sebep sizin nişan yapmanız.

Düğünüm bahçedeydi..Mayısta yapmak istedik eşimle tayin işlerinden dolayı, kv de tutturdu temmuz diye olmaz dedik, sürekli ama yağmur yağar hava kötü dedi durdu aylarca...Düğün günü keşke sadece yağmur yağsa resmen fırtına, yağmur, sel göz gözü görmedi😅Üzüldüm mü hayır, bu da benim için bir anı olarak kaldı, en son herkes kaçışıcak yer arıyordu...Çok dillendirirsen çekiyor işte napıcan..
Haklısınız ben yağmasında problem de görmüyorum ama annem şanssızlığımıza vuruyor ya lafı hem üzülüyorum hem sinirleniyorum. Bir de şurası var mart ayını isteyen de kendisiydi.

Back
X