• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem şanssızız derken haklı sanırım

Nisanın 20 sinde nişan yaptım ve kar yağdı. Ama hiç şanssız olduğumu düşünmedim ve hatta hep bereket olarak gördüm. Ayrıca belirteyim 9 saatlik bir yoldan geliyordu karşı taraf onun için olumsuz değil de olumlu baksan daha kolay olur sanki. İnşallah herşey gönlünce olur

Vay be yinede pes etmemişsiniz ben haziranda ev bakmaya gittim orada ablamla covid olduk yaşadığım yere dönünce benden Ayrılmak istediğini söyleyip üstüne 4 ay sonra başka kızla nişanlandı
Hikayenizin böyle bitmesini istemezdim ama böyle olması sizin için daha hayırlı olmuş.
Bizdeki olaylar anlatmakla bitmez :)
Teklif aldım, ertesi hafta yeğenimin ölümden döndüğü bir rahatsızlığı oldu, teyzemiz ayağını kırdı, nişanlımın ablası ameliyat oldu. Ailemdeki herkes peşpeşe covid oldu. Herşey o kadar olumsuz ilerlerdi ki. Ama biz hiç birbirimize yansıtmadık. Hiç tartışmadık . Aslında böyle anlarda insanlar birbirini tanıyor. Siz de böyle tanımışsınız . Üniversitede bir hocam şunu demişti. Birini tanımak için ya yolculuğa çıkın ya da planladığınız bir şeyi bozun. Buradaki tavrı onun aslında kim olduğunu gösterir diye. Ne kadar anlamlı olduğunu insan zamanla tecrübe edince anlıyor.
Sizin için güzellikler dikerim inşallah çok mutlu olduğunuz bir ilişki yaşarsınız :)

Yakın zamanda nişanım var. 1 ay arayla bir akrabamızın nişanı da oldu yani şubat ayında. Bundan 2-3 ay önce annem bizim nişanımızda, düğünümüzde kar bile yağar onlar da yağmaz biz şanssızız çünkü demişti. Çok kızdım o zaman ne alakası var dedim.
Geçen ay onların nişan günü hariç o hafta yağmurluydu.
Şimdi ise nişanım var ve kar yağıyor. Zaten çocukluğumuzdan beri derdi şanssızız diye artık inandım anneler her zaman haklı çıkıyor.
Sadece yazmak istedim ya canım çok sıkkın. Karşı taraf şehir dışından gelecek hep bizi bulur zaten.
Belkii de sürekli şanssızlığa yorduğunuz için öyledir

Amaaan siz de her şanssızsın diyene hayır çok şanslıyım, sağlıklıyım, sevdiğim insanla evleniyorum çoğu insan ne dertlerle uğraşıyor benim nişanımda kar yağması mı dert diyin. Anneniz ‘şansızlıktan’ konu açtığında da olumlama yapın. Bak ne güzel Yuvan var, evlatların var biz çok şanslıyız diyin. Neyi çağırırsanız o olur. Hayatta neyi nasıl görmek isterseniz, o ona dönüşür, bunu unutmayın. Kaldı ki kar aşırı romantik bir şey (üşümeyene, evi sıcak olana) eviniz sıcaksa şanslısınız demektir. :) hayata biraz da bu açıdan bakın.

Amaaan siz de her şanssızsın diyene hayır çok şanslıyım, sağlıklıyım, sevdiğim insanla evleniyorum çoğu insan ne dertlerle uğraşıyor benim nişanımda kar yağması mı dert diyin. Anneniz ‘şansızlıktan’ konu açtığında da olumlama yapın. Bak ne güzel Yuvan var, evlatların var biz çok şanslıyız diyin. Neyi çağırırsanız o olur. Hayatta neyi nasıl görmek isterseniz, o ona dönüşür, bunu unutmayın. Kaldı ki kar aşırı romantik bir şey (üşümeyene, evi sıcak olana) eviniz sıcaksa şanslısınız demektir. :) hayata biraz da bu açıdan bakın.
Haklısınız. Aslında sadece kar bile değil her türlü aksilik olsa (örn; bir cenaze çıkması, savaş çıkması, kaza olması) her türlü benim şanssızlığıma yorulacaktı.

Nasıl düşünürsen öyle olur. Şanslı olduğunu güzel şeyleri hal ettigini düşünmek lazim biraz da cocugunu gazlamak icin. Anne dedigin güçlü olmali biz cok sanssiziz deyip duran cocugunu asagi çeken bi anne hos degil yapan varsa yapmasın. Anneniz endişeli bi tip belli ki her planın önüsira bir felalet söyleminde bulunuosa illa biri tutuyodur bu sizin şanssız oldugunuzun ispati olamaz.

Olumsuz dusunenin başına olumsuz şeyler geliyor . Eski çalıştığım yerde online satış yapıyorduk. Aman kırılmasın ,aman birşey olmasın diye arayanlarin garanti kırılirdi. Diğer ürün gönderdiklerimize birşey olmazdı.

Eşim.de anneniz gibi nerde olmayacak şey var onu düşünür sonrada başına gelir. Ben olumsuz düşündüğün icin oldu derim, o da ben başıma geleceği biliyorum ondan düşünüyorum der. Ama insanı aşağıya çekiyor bu durum ve zamanla olumsuz düşünmeye başlıyor insan

Nasıl düşünürsen öyle olur. Şanslı olduğunu güzel şeyleri hal ettigini düşünmek lazim biraz da cocugunu gazlamak icin. Anne dedigin güçlü olmali biz cok sanssiziz deyip duran cocugunu asagi çeken bi anne hos degil yapan varsa yapmasın. Anneniz endişeli bi tip belli ki her planın önüsira bir felalet söyleminde bulunuosa illa biri tutuyodur bu sizin şanssız oldugunuzun ispati olamaz.
Bunu yapmasının en büyük nedeni karşılaştırma yapması başkalarıyla aslında. Yani 1 ay önce tanıdığın nişanında yağmur yağmış olsaydı kendini bu kadar şanssız görmezdi belki. Çocukluğumdan beri böyle. Anne nasılsa aşılıyor çocuğuna.

Olumsuz dusunenin başına olumsuz şeyler geliyor . Eski çalıştığım yerde online satış yapıyorduk. Aman kırılmasın ,aman birşey olmasın diye arayanlarin garanti kırılirdi. Diğer ürün gönderdiklerimize birşey olmazdı.

Eşim.de anneniz gibi nerde olmayacak şey var onu düşünür sonrada başına gelir. Ben olumsuz düşündüğün icin oldu derim, o da ben başıma geleceği biliyorum ondan düşünüyorum der. Ama insanı aşağıya çekiyor bu durum ve zamanla olumsuz düşünmeye başlıyor insan
Valla dedim olumsuz düşünme diye en sonunda baktım o hafta yağmurlu, bıraktım ben de aynen şanssızız dedim :)

Hikayenizin böyle bitmesini istemezdim ama böyle olması sizin için daha hayırlı olmuş.
Teklif aldım, ertesi hafta yeğenimin ölümden döndüğü bir rahatsızlığı oldu, teyzemiz ayağını kırdı, nişanlımın ablası ameliyat oldu. Ailemdeki herkes peşpeşe covid oldu. Herşey o kadar olumsuz ilerlerdi ki. Ama biz hiç birbirimize yansıtmadık. Hiç tartışmadık . Aslında böyle anlarda insanlar birbirini tanıyor. Siz de böyle tanımışsınız . Üniversitede bir hocam şunu demişti. Birini tanımak için ya yolculuğa çıkın ya da planladığınız bir şeyi bozun. Buradaki tavrı onun aslında kim olduğunu gösterir diye. Ne kadar anlamlı olduğunu insan zamanla tecrübe edince anlıyor.
Sizin için güzellikler dikerim inşallah çok mutlu olduğunuz bir ilişki yaşarsınız :)
Yazınızı şimdi gördüm temennileriniz için çokkk teşekkür ederim. Sizi ve eşinizi birbirinize karşı tutumunuzdan dolayı takdir ettim ömür boyu musmutlu olmanız dileğiyle :)

:KK68:

Nişan oldu arkadaşlar. Beklediğimiz gibi baya lapa lapa kar yağdı. Bozuldum yeri geldi sinirlendim. Saç makyaj karla beraber bozulma riski oldu. Kuaföre giderken harbiden şanssızım o kadar da dua ettim diye düşündüm :) Annemin dediği oldu her anlamda. Bahane edip nişana gelmezler dedi o bile oldu beklediğimizden az geldiler. Neyse öyle böyle geçti bitti. Bundan sonra kar istediği kadar yağabilir :halay:

Back
X