.Annelerin ne bildiği olabilir ki? Yok çirkin, baban gibi yakışıklısını bul, yok eğitimi senden düşük olmasın, yok evi yok. Neler okuyoruz burada. Çoook bencilce istekler. Sanki kızları dünyada tek. Sanki herkes yüksek lisanslı doktoralı 1.90 manken gibi eş arabası olan insanlarla evleniyor.
Böyle tutarlı bir sebebi olmadan damat adaylarını reddeden ebeveynlere hiç saygı duymuyorum. Sanki sadece evi olmayanlar aldatıyor, dövüyor, kötü davranıyor. Evi olan herkes melek. Kapris kapris kapris. Bunlar kızları boşanmak istese şiddet görse de sabret elaleme utandırma der.
Erkek arkadaşın ve sen çalışıyor musunuz? Yaşlarınız kaç öncelikle bunları bilmek lazım.
Sen annene politik yaklaş. Çok haklısın ama ben de artık yuva kurmak istiyorum de. Zaten tanıdıkları insanlarmış. Bak maddiyat konusunda annen haklı. Gerçekten belli bir gelir olmazsa çok zor oluyor evlilik. Ama sırf evi yok diye de iyi insanlar yok sayılmaz.
Nişanı yapalım, işlerimizi rayına koyar öyle evleniriz de. Ev alırız araba alırız öyle evleniriz gibi konuşma ama. Sonra biraz beklersiniz. Anne ancak birikim oldu zaten evi de evlendikten sonra alırız artık de kapat konuyu. Öyle evlenin. Zaten nişanı bir kere yaptıktan sonra çok da müdahale edemezler.
Yalnızca tavsiyem, çok da maddi konuları göz ardı etme. Seviyor olabilirsin ama evlilik sadece sevgiyle olmuyor.
İkimizde çalışıyoruz ben 23 erkek arkadasım 27 yasında, işi de iyi çalışmayı da seviyor ben kararımda diretirken herseyi göz önüne alıyorum. Haklısınızda annem nişan söz isteme konusunu bile açtırmıyo
Herkese iyi akşamlar içim o kadar bunaldı ki..
Biz erkek arkadaşımla Kasım Aralık gibi söz nişan yapmayı istiyorduk. Hatta onun ailesi bizden çok istiyor ama benim annem bir türlü kabul etmiyor.
Aslında Annem sevgilimi ve ailesini çok iyi tanıyo çünkü sevgilim annemin arkadasının oğlu. Annesiyle de sürekli görüşüyorlar. Çok iyi bir çocuk olduğunu da biliyor ama maddi durumları iyi değil diye istemiyor. Evi yok, ev olmadan olmaz diyo.
Benim gözümde herşey maddiyat değil, birlikte çalışıp çabalayıp ev alabiliriz diyorum ama ne desem kabul etmiyo. İlerde ayrılırsın daha iyi kısmetler çıkar diyo. Sinirlenip susuyorum kavga etmemek için.
Benim aklımda en ufak soru işareti Yok acaba yapabilirmiyiz bile demiyorum ben ona kendimden çok güveniyorum. Bu zamanda böyle birini bulmak çok zor.. Sevgisinden hiç şüphem yok. Ben de çok seviyorum.. 1 yıldır birlikteyiz annem kabul etmiyor diye yarı yolda bırakamam.
Çok bunaldım annem nasıl kabul edecek, ne yapmam lazım fikir verin lütfen..
İkimizde çalışıyoruz ben 23 erkek arkadasım 27 yasında, işi de iyi çalışmayı da seviyor ben kararımda diretirken herseyi göz önüne alıyorum. Haklısınızda annem nişan söz isteme konusunu bile açtırmıyo
o zaman konuyu sen açmayacaksın. madem anneler yakın arkadaş. sevgilinin annesi gelsin açsın konuyu. biz artık gelmek istiyoruz filan desin.
hmm yazdığını şimdi gördüm. peki evlenmeyi ne zaman düşünüyorsunuz?
çünkü sadece adı olsun die olmasın bence evlenmeyi düşündüğünüz tarihten 3-4 ay önce söz nişan olsa yeter o zamana kadar da birikiminizi yapın derim ben. eliniz annenize karşı daha sağlam olur.
arkadaşımı ailesi böyle yaparak birinden ayırdı başkasına verdi
ayrıdığı adam servisçi ve evi yoktu şimdi birkaç yıldır özel okulun servislerinin tümünü çekiyor
evlendiği adamın sadece annesinin evi vardı daha kolay ev alırsınız dedi evlendiği adam çok sıkı işlerde çalışmadığı ve girişken olmadığı için bir türlü ilerleyemediler kızın annesinin evinde oturuyorlar
yarının kime ne göstereceği belli olmaz
Düğünü Eylül'de düşünüyoruz o zamana kadar biraz birikim yapalım elimiz rahatlasın diye nişanı erken yapmak istemiştik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?