Ben normal doğum olsun diye doğum evine gittim 9 ay boyunca... malum devlet hastanesi, ilgi alaka ve şartlar o kadar zor o kadar kötü ki... inat ettim, sırf gereksiz yere ameliyat etmesinler, özelde son anda herkesi sezeryana alıyorlar diye doğumevinde ısrar ettim...
2 hafta suyum erken geldi ve kalktık gittik doğumevi aciline... ebeler açılmam olmadığı halde suni sancı verdiler ve birkaç kere alttan muayene yapıp iyi gidiyorsun, olacak falan diye gaz veriyorlar bense şaşkın ve korku içinde bekliyorum...
derken hocalar asistanlarla geldi bizi tek tek kontrole aldılar... orada beni muaye eden asistan "hocam burada bir problem var" dedi , hocanın muayenesi belki 3 saniye sürdü ve "hemen acil sezeryan" dedi .... 15 dakika sonra ameliyata aldılar... ben onca ay sezeryan fikrine bile kaş çatarken, acil sezeryan dediklerinde gıkım çıkmadı sanırım şok olmuştum :)
Doğumdan 6 ay sonra smear testini yapan doktora sezeryanla doğum yaptığımı anlatırken "çatın dar zaten normla doğum yapamazdın" dedi.
Şimdi geri dönüp bakınca sadece şükrediyorum ve tüm hamile arkadaşlarıma da nasıl olacak diye kendinizi üzmeyin diyorum... herşeyin hayırlısı derler ya 9 ayınızı buna güvenerek geçirin,herşeyin güzel olacağına inanın ve bırakın düşünmeyi... herşey olacağına varıyor :)
Not: gebelik öncesi veya gebeliğin ilk 3 ayında alttan yapılan düzgün bir muayenede çatının dar olup olmadığı belirlenebiliyor sanırım. bana alttan muayene hiç yapılmamıştı