annem üvey anne gibi davranıyor

tanrmpasver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2021
8
3
22
öncelikle merhaba uzun zamandır buradaki yazıları okuyordum ama hiç burada yazı paylaşma,kaydolma gereği duymamıştım.
şuan ki durumumu anlamanız için size biraz uzun olucak ama kendimi anlatmak istiyorum. ben 20 yasındayım istanbulda diyetisyenlik okuyorum ama okumak istediğim alan bu değildi. anneme ilk basından beri başka bir alan istediğimi diyetisyenliği z planı olarak yazdığımı açıkta kalmamak için yazdıgımı söyleyip durdum. diyetisyenliği kazandıgım yaz tatilinden başlıyarak toplam 6 ay hem online derslere girip hemde çalıştım . bana okula kayıt olmadan önce ona tekrar üni sınavına giricem dediğimde tamam girersin demişti ama sonrasında sürekli laf etmeye beni engellemeye basladı.

şimdi evde sürekli bir gerilim hakim hergün tartısırıyoruz onu artık duymamazlıktan geliyorum odamdan çıkmıyorum
lütfen olaylara dısardan bakanlar olarak aklınızdan geçenleri benzer durumda siz olsanız ne yapcagınızı söyleyin sadece fikirlerinizi öğrenmek istiyorum
 
Son düzenleme:
öncelikle merhaba uzun zamandır buradaki yazıları okuyordum ama hiç burada yazı paylaşma,kaydolma gereği duymamıştım.
şuan ki durumumu anlamanız için size biraz uzun olucak ama kendimi anlatmak istiyorum. ben 20 yasındayım istanbulda diyetisyenlik okuyorum ama okumak istediğim alan bu değildi. anneme ilk basından beri başka bir alan istediğimi diyetisyenliği z planı olarak yazdığımı açıkta kalmamak için yazdıgımı söyleyip durdum. diyetisyenliği kazandıgım yaz tatilinden başlıyarak toplam 6 ay hem online derslere girip hemde çalıştım . bana okula kayıt olmadan önce ona tekrar üni sınavına giricem dediğimde tamam girersin demişti ama sonrasında sürekli laf etmeye beni engellemeye basladı. işte paramın büyük çogunlugunu anneme verdim çünkü okulum tam burslu değildi bu yıl için kredi çekmişlerdi ama gelecek yıl içinde para biriktirmek istiyordu çarçur ederim diye düşünüyordu.

meğer bana tamam tekrar sınava girersin den kastı basladığım okulu bitirdikten sonra tekrar girip onu bitirmemmiş. bu okul 4 yıl istediğim okul 5 yıl ben istediğim işi yapmak için 10 yıla yakın mı beklicem hemde niye 2 okul okuyorum iki işi aynı anda mı yapacağım dememle aramızdaki gerilim başlamıs oldu.
şuan işten ayrıldım yks sınavına daha çok çalısmak için. bir yandan da tabi üniversite derslerine giriyorum. anneme göre yks yi tamamen bırakmalıyım kazanabilsem 2 yılda kazanırmısım(denizcilik meslek lisesi oldugum için ilk yıl mezuna kaldım ikinci yıldada diyetisyenliği kazandım) gerizekalıymısım aklım basmıyomus önce elimdekini bitirseymişim

onun aklındaki plan şu biz anadolu yakasında oturuyoruz ama okul avrupa yakasında, notlarımı yüksek tutup anadolu yakasındaki bir okula aynı alana geçiş yapmamı istiyor bense tamam yine notlarımı olabildiğince yüksek tutuyorum zaten ama eger yks ye girdiğimde kazanırsam deniz ulaştırmaya geçicem diyorum kattiyen bunu istemiyor. iyi de bu tarafta bir okula geçiş yapabilceğimin bir garantisi yok ki ? hemde istediğim okula gidersem tamam 1 yılım gidicek ama çok çok daha yakında olucam ve ciddi miktarda daha az para ödenicek.

şimdi evde sürekli bir gerilim hakim hergün tartısırıyoruz daha bu sabah tutturdu hadi temizlik yapıyoruz diye. ben bilgisayar basındayım haftaya vizelerim var onlara çalısıyorum onu artık duymamazlıktan geliyorum odamdan çıkmıyorum, gidiyo interneti kapatıyo. eve bir bakıyorum etrafta hiçbirşeyim yok zaten bardak kahve vs tarzı kendi odama taşıdım onunla daha az görüşmek için etrafta hep erkek kardeşimin eşyaları var . haftanın 5 günü öglen 2 ye kadar derse giriyor o zaman interneti kapıyomusun diyorum sen hafta sonu hafta sonu ne dersine giriyosun diyor bana. gelip bakmaya kalkıyo ne dersi diye. ekranda tamda psikoloji dersinin yayınına girmeye çalısıyodum gel bak gel dedim bana diyoki ben arada bi gelip bakıcam. erkek kardeşime gram iş vermiyor kendisi orta okula gidiyor evde yaptıgı tek iş yelek giymek yerden tsirtini almak buda annemin demesiyle. sürekli peşinde yelek giy çorap giy diye dolaşıyor banaysa bulasıkları bosalt çamasırları as sunu yap bunu yap. bende ben bunları yaparken sen ne yapıcaksın oglun ne yapıcak diyorum bu çocuga niye evde hiç sorumluluk vermiyosun diyorum anca biz tartısıyoruz. kardeşimin evde elle tutulur yaptıgı hiçbişey yok. annem ikimiznde yabancının eline bakmaması okuyup kendi ayaklarımızın üstünde durmamzı istiyor ama bi yandan da madem ben işten çıkmısım evde ona yardım edicekmişim ya işte çalıscakmısım ya evde çalıscakmısım. bende kardeşimi kayırdıgı için hiçbi işine yardım etmiyorum
kendi bulasıgımı yıkıyorum kendi odamı temizliyorum topluyorum o kadar. hatta odama ayrı mutfak kurdum bile diyebilirim.

benim şuan 6 ayda kazandıgım para hayli hayli onların okuluma ödediği paraya yetiyor o parayı bankaya yatırdılar seneye okula lazım olcak diye. benim istediğim okula gidersem iş bulma sıkıntım olmucak ve okurken oraya ödeyeceğim parayıda okuldan sonra ödemeye baslayabiliyo hatta bunuda takside böldürebiliyorum ama bu evde o okulu kazanmak o kadar zor geliyor ki.

sadece konu okulda değil, bugün bi mutfaga geçiyim kek poğça bişey yapıyım dedim laptobuda yanıma aldım ordan tarife bakarım diye. hemen basıma geliyor ne yapcaksın mutfakta oraları dagıtma sonra ben topluyorum dünde ben topladım diye halbuki dün ben yaparken o beni kovdu ondamı yapılır bundamı yapılır diye bende bırakıp gittim. bende söylemedim niye bagırıyosun kulagımın dibindesin zaten dedim niye ince ince her adımımı hesap vermek zorundayım dedim bana tamam git kendi malzemeni kendin al o zaman madem benle inatlasıyosun diyo parasını babam sana verrir dedim( hani babamın ona bıraktıgı para dısında yine para verir anlamında) oda parasında değilim o malzemeleri ben buraya tasıyorum yapıcaksan git kendin al dedi bende iyi dedim gittim. babamda yat kaptanı genelde hafta sonları eve gelmiyor çok agrıma gidiyor böyle yapması.
o bana bagırınca bende ona bagırıyorum bazen iyi oluyo geliyo sevmeye falan kalkıyo beni ya iyi ol ya kötü ol dengesizsin diyorum. en ufak şeye bagırıyor çagırıyor beni kaç kere evden bile kovdu. babam gelince ona söylüyorum evden kovmak ne demek olur mu öyle şey diyo. cidden şu okulu onlara ragmen kazanıyım, okulumu bitirir bitirmez burdan gitmek istiyorum.

lütfen olaylara dısardan bakanlar olarak aklınızdan geçenleri benzer durumda siz olsanız ne yapcagınızı söyleyin sadece fikirlerinizi öğrenmek istiyorum
Ünv burslarımı hep babama verirdim okurken. İnan öyle zor bi çocukluk geçirdim ki anlatsam şok olursun. Şiddet hakaret ben evden ayrılıp öğretmen olarak atanana kadar hiç bitmedi. Çalıkuşu gibi gezdim şehir şehir memlekete dönmemek için. Sonra da nemleketten biriyle evlendim ve eşim anne ve babama hiç benzemiyor. Son derece naif ve kibar. Allah sabrımın karşılığını eşimle verdi şükür. Allah anne babama uzun ömür versin can tırnaktan ayrılmıyor. Uyumlu ol kavga etme derim. Büyük meseleler değil bunlar
 
Biraz karışık geldi o yüzden anladığım kadarıyla yazacağım, yanlışlık varsa düzeltirsiniz.

İstediğiniz alan olmamasına rağmen diyetisyenlik yazıyorsanız ve burslu olmadığınız için aileniz okul masrafına katkıda bulunuyorsa karışmakta da haklılar. Benim babam da olsa söylenir yarım bırakacağın okul için bize para ödettin diye. Devlette bir bölüm yazıp sonrasında tekrar hazırlanabilirdiniz. Yaptığınız iş baştan yanlış olmuş bence.

Böyle para mevzusunun döndüğü bir ailede yaşıyorsanız yine ücretli bir okula geçiş yapmayın, devlette okuyun. Anladığım kadarıyla çok zengin de değilsiniz. Ailenizin maddi desteği olduğu sürece karışma hakları da olacak.
 
Biraz karışık geldi o yüzden anladığım kadarıyla yazacağım, yanlışlık varsa düzeltirsiniz.

İstediğiniz alan olmamasına rağmen diyetisyenlik yazıyorsanız ve burslu olmadığınız için aileniz okul masrafına katkıda bulunuyorsa karışmakta da haklılar. Benim babam da olsa söylenir yarım bırakacağın okul için bize para ödettin diye. Devlette bir bölüm yazıp sonrasında tekrar hazırlanabilirdiniz. Yaptığınız iş baştan yanlış olmuş bence.

Böyle para mevzusunun döndüğü bir ailede yaşıyorsanız yine ücretli bir okula geçiş yapmayın, devlette okuyun. Anladığım kadarıyla çok zengin de değilsiniz. Ailenizin maddi desteği olduğu sürece karışma hakları da olacak.
ben istediğim alan olmayınca tamamen onlara bırakmıstım aslında. istediğiniz alanı yazın ben seneye tekrar sınava hazırlanıcam ve kazanırsam da o okulu bırakıp istediğim alana geçicem diye. onlar olmaz öyle şey dediler tamam istanbuldan basla şehir dısına açılarak puanının tuttugu yapabilceğini düşündüğün yerleri yaz dediler. ben diyetisyenliği yazarkende, okula kayıt olmaya giderkende, gidip kayıt olurkende onlara hep aynı şeyleri söyledim.''ben seneye tekrar sınava giricem o zaman bana yok para verdik yok 1 yılın gitti demeyin'' dedim. hatta tercih etmeden önce ben tercih listesi yapmayı bile düşünmüyordum ama bu sene gir bir yere dedikleri için tercih yaptım sonrada okul tutunca okulu begenmediler hatta ilkten gitmesin tekrar hazırlansın dediler bu sefer ben siz benimle dalgamı geçiyosunuz bana hem tercih yaptırdıgınız tercih listesinin her adımını birlikte yaptık zaten seneye puanım yarıya düşücek çocuk oyuncagımı bu dediğim için bu sene baslayabildim okula.

okul masrafına evet katkı sagladılar ama sonrasında ben o paranın fazlasını kazandım onu alın kendiniz gönlünüzce kullanın diyorum onuda kabul etmiyolar. istediğim okul özel ama orda issiz kalma derdi olmuyor sana is garantisi kariyer sözlesmesi yapıyor devlet okulu bunu yapmıyor. aynı şekilde oraya geçtiğimde bu okul baska okullarda olmayan olanaklar burslar saglıyor. yani öğretim ücretimi okul bittiğinde ben ödeyebiliyorum.
 
Annenizi mizacı böyle olabilir. Bence kabullenin davranışlarını her gün kavga edeceğinize görmezden gelin. İstediğiniz bölüm için de çabalayın. Kırmak istemem ama diyetisyenlik özelde okunulacak bir bölüm değil. Yolunuzu belirlemişsiniz bunun İçin savaşın.
 
Benim meslegim🙊 simdiki tavrinizi istemedigiz bolumu secerken verseydiniz bi sorun olmazdi ortada. 😎
ben diyetisyenliğe hayır kesinlikle yapmam yapamam olarak yaklasmıyorum beni yanlıs anlamıssınız . ben ilk basından beri onlara yönelceğim alanı söyledim onlarsa ilk basında tamam diyip okula kayıt olduktan sonra tavırlarını değiştirdiler. ben zaten diyetisyenliği kendim seçtim, ama son plan olarak evet hiçbir türlü istediğim alan olmazda bunu yapabilirim diyerekten. suan da okumaya devam ediyorum zaten bir yandan da .
 
ben diyetisyenliğe hayır kesinlikle yapmam yapamam olarak yaklasmıyorum beni yanlıs anlamıssınız . ben ilk basından beri onlara yönelceğim alanı söyledim onlarsa ilk basında tamam diyip okula kayıt olduktan sonra tavırlarını değiştirdiler. ben zaten diyetisyenliği kendim seçtim, ama son plan olarak evet hiçbir türlü istediğim alan olmazda bunu yapabilirim diyerekten. suan da okumaya devam ediyorum zaten bir yandan da .
Hakkınızda hayırlısı olsun.Annenizin davranışları kırıcı tabiki benim annem de öyle hemen hemen
 
İş bulma konusunda sorun yaşanır mı peki acaba? Ben diyetisyenlik istiyorum ama hemşireliğin atamaları çok daha yüksek olduğu için de kafam karışık biraz bu konuda
Turkiye hakkinda hic bilgim yok nasil oluyor diye ben baska ulkedeyim, ama beslenme uzmanligi tekstil gibi dusun yani hic bitmeyecek bir meslek.
 
Instagramda mertsarico sayfasına bakın 😁
Benim annem de böyledir. Erkek çocuklarına tapar. Doğum yapacağım mesela çocukları bırakıp nasıl geleyim dedi. Çocuk dediği de biri 33 diğeri 24 yaşında kundakta bebekleri var da. Tek diyebileceğim kendi yolunuza bakın çok kafaya takmayın muhatap olmayın değiştirmeye çalışmayın. Psikolojinizi sağlam tutmaya çalışın. Ben atanalı üç sene oluyor hala atlatamıyorum yaptıklarını.
 
kazanmak istediğin okul çok yüksek puanlıysa kafanı bunlara takarak çalışman çok zor acilen bu sorunu çözmen lazım yani belki bir süreliğine ateşkes ilan edebilirsin annenle huyuna gidersen darlamaz belki seni
 
ben diyetisyenliğe hayır kesinlikle yapmam yapamam olarak yaklasmıyorum beni yanlıs anlamıssınız . ben ilk basından beri onlara yönelceğim alanı söyledim onlarsa ilk basında tamam diyip okula kayıt olduktan sonra tavırlarını değiştirdiler. ben zaten diyetisyenliği kendim seçtim, ama son plan olarak evet hiçbir türlü istediğim alan olmazda bunu yapabilirim diyerekten. suan da okumaya devam ediyorum zaten bir yandan da .

Aileniz sizin okula başladıktan sonra kabulleneceğinizi yks den vazgeçeceğinizi düşünmüş. Siz de diyetisyenlik de iyi ya şu sınav stresinden boşlukta kalmaktan kurtulayım başlayayım üniversiteye sonra yoluma bakarım diye yola çıkmışsınız.
Aileniz de siz de bile bile bir yanlış karara yürümüşsünüz, şimdi de onun sancılarını çekiyorsunuz.
 
kazanmak istediğin okul çok yüksek puanlıysa kafanı bunlara takarak çalışman çok zor acilen bu sorunu çözmen lazım yani belki bir süreliğine ateşkes ilan edebilirsin annenle huyuna gidersen darlamaz belki seni
hayır çok yüksek puanlı değil ama söyle söyleyebilirim. benim istediğm okul, türkiyenin tek bu alan üzerine açılmıs özel üniversitesi. bu yüzdendir ki tam burslu puanları itü gibi en iyi okullarla yarışıyor ama ne ben tam burslu için çalısıyorum nede tam bursluya gitmek gibi bir hedefim var . /50 bursluya gitmek istiyorum çünkü okul söyle birşey yapıyor sadece /50 burslu gelenlere, okul zaten onlarca bu alandan işletmeyle kuruldugu için seni bu yerlerden bir yere sokuyolar yani sana iş garantisi veriyolar aynı zamanda 4 yılda ödiceğin paranın yüzde seksene varan kısmını okul bittikten sonraki 4 yıl boyunda her yıl 12 taksit olarak ödeyebiliyorsun. yani ailemin şuan verdiği paranın çok çok daha azını vererek okuyabiliyorum geri kalanıda işe girince kendim ödemeye devam edebiliyorum. zaten bu kariyer sözleşmesi vsvs hepsi kayıt esnasında yapılıyor ama tabi bunu annemler anlatamıyorum.
sınava son 10 hafta gibi bir süre kaldı açıkcası ben şuan nerden ne kadar çalısabilirsem öğrenebilirsem kardır diye düşünüyorum o yüzden evden kimseyle konusmaya girmemeye çalısıyorum çünkü sonrasında bir iyi oluyolar bir kötü oluyolar buda beni çok fazla yıpratıyor
 
madem okulun parasını ailenize verdiniz

o zaman okulu bırakın kaydınız donsun sadece yks'ye çalışın

yoksa anneniz sizi ikna edecem diyi asla yks'ye çalıştırmaz

algı yönetimi yapıyor yks için vakit bulamayın diye

ha bana sorarsanız meslek meslektir nere tutmuşsa okuyun derim ama

diyorsunuz ki iş garanti, okul yakın, istiyorumda diyorsunuz

fakat ben bile bu yaşta meslekleri ayırt etmiyorsam annenizin bunu anlaması çok zor

kardeş konusuna gelirsek o konuda yapacak bir şey yok erkekleri böyle böyle anneleri tarafından kadınları hizmetçi gösteriyorlar sonra evlatları karısı bir of dese şiddet cinayet işliyor, artık bu kayırmanın sonucunu kendi düşünecek

sen ise yks kararından dolayı bir süre acı çektirilme yaşarsın ama sonra öbüründen ümit kesince rahat rahat bari kız mesleksiz kalmasın diye yks çalışman için rahat bırakırlar
 
Aileniz sizin okula başladıktan sonra kabulleneceğinizi yks den vazgeçeceğinizi düşünmüş. Siz de diyetisyenlik de iyi ya şu sınav stresinden boşlukta kalmaktan kurtulayım başlayayım üniversiteye sonra yoluma bakarım diye yola çıkmışsınız.
Aileniz de siz de bile bile bir yanlış karara yürümüşsünüz, şimdi de onun sancılarını çekiyorsunuz.
inanır mısınız ben diyetisyenliğe ilk basladıgım zaman günü gününe derslere giriyordum dersten yarım saat önce tüm metaryallerimi hazırlayıp masa basında öyle hazır olda bekliyodum bir yandanda yks ye çalısıyodum o kadar verimli geçiyordu ki günlerim hatta bu durumdan keyif bile alıyodum hiç yoruldugumu hissetmiyodum hep daha fazla çalısmak geliyodu içimden çünkü bana bir kere demişlerdi tamam girersin tekrar sınava diye sanırım onun iç rahatlaması vardı. sonra ne olddu ama ? annem bi and gelip ne sınavı önce elindekini bitir demeye başladı vizeler yaklasıyor diye eski ders kayıtlarını izlediğimde bile gelip gidip yks yemi çalısıyorum üni dersinemi gidip bakmaya basladı şuan sadece kayıttan izliyorum dersleri ve yks ye bile 3 ileri 1 geri çalısabiliyorum. aslında konularımın çogu bitti sadece bol bol deneme çözüp tekrar etmem gerekiyor .
bu senenin basında aynı zamanda bir iştede çalısıyodum ben. ordanda birikmiş param var sınavı kazanırsam ve yine elindekini bitir göndermiyoruz oraya gibi şeyler söylerlerse onlara diyetisyenliğede gitmiceğimi söylemeyi düşünüyorum. yks puanı 2 yıl kullanılabiliyor nasılsa yine bir işte çalıssam bu yaz tatilinden diğer yaz tatiline kadar yüklü bir para geçiyor elime zaten geçen seneki paramda var en kötü en azından 2-3 yılın parasını ödeyebilcek yada her yılın /80 gibi bir kısmını okuldan sonraya erteletebilirim gibi düşünüyorum. evet istediğim okula geç gitmiş olurum ama en azından hem iş garantim olur hemde evime çok çok daha yakın okulda çok daha az bir ücretle okurum.
aileme göre bu kadar + yön bile yetmiyor sadece düşündükleri para verdik 1 yılı bosa gitcek yapabilyosa yakında bi diyetisyenliğe geçsin. ama şunu bilmiyolar ki yakına geçebilceğimin de bir garantisi yok söylenmeyi biliyolar şu kadar para verdik söyle yaptık diye ee bakın çok çok daha azını vericeğiniz bir okul var hemde bizede yol yakın bakın söyle söyle ayrıcalıklarıda var yok anlamıyolar
 
madem okulun parasını ailenize verdiniz

o zaman okulu bırakın kaydınız donsun sadece yks'ye çalışın

yoksa anneniz sizi ikna edecem diyi asla yks'ye çalıştırmaz

algı yönetimi yapıyor yks için vakit bulamayın diye

ha bana sorarsanız meslek meslektir nere tutmuşsa okuyun derim ama

diyorsunuz ki iş garanti, okul yakın, istiyorumda diyorsunuz

fakat ben bile bu yaşta meslekleri ayırt etmiyorsam annenizin bunu anlaması çok zor

kardeş konusuna gelirsek o konuda yapacak bir şey yok erkekleri böyle böyle anneleri tarafından kadınları hizmetçi gösteriyorlar sonra evlatları karısı bir of dese şiddet cinayet işliyor, artık bu kayırmanın sonucunu kendi düşünecek

sen ise yks kararından dolayı bir süre acı çektirilme yaşarsın ama sonra öbüründen ümit kesince rahat rahat bari kız mesleksiz kalmasın diye yks çalışman için rahat bırakırlar
algı yönetimi mi? bunu hiç düşünmemiştim. belkide kendi bile farkında olmadan yapıyodur bunu. şuan kaydımı dondurmanın malesef bir faydası olmuyor çünkü kayıt sırasında ödeniyor para ve zaten suan okulların kapanmasına da 1-2 ay gibi bir süre kaldı :/ annem aslında hem kardeşimin hem benim okumamızı istiyor her fırsatta bunu dile getiriyor, bakın meslek sahibi olun ele güne muhtaç kalmayın diyor.bir meslek sahibi oldugunu görseydim diyo hatta arkadaslarıyla konusurken önce okulunu bitircek iş sahibi olucak kendi ayakları üstünde durcak ondan sonra evlenicek diyor. kardeşim bir yandan da astım hastası oldugu için onun üstüne çok titriyor çünkü en ufak bir grip olsa astıma çeviriyor bu gecenin bi vakti demeden hadi ddogru acile hava vermeye ilaç verdirmeye.
kendisi 10 yasında ama ben tüm gün boyunca evin içinde annemin ''yelek giy '' lafını duyuyorum. yelek giyse kardeşim bu sefer çorabını giy baska hiçbir işi yok. sabah kalkıyorum bi etrafa bakıyorum hep kardeşimin eşyaları kitapları kıyafetleri örtüleri aynısını ben yapsam topla eşyalarını oluyor ama o etrafı o halde bırakınca hadi evi topluyoruz oluyor. öglen 2 ye kadar derste oluyor zaten bende artık tamamen elimi ayagımı çektim evden. kendi tabagım bardagım ayrı, yemeğimi çogunlukla odamda yiyorum ve kendi bulasıgımı yıkayıp geri odama götürüyorum. sadece kendi odamın temizliğini yapıyorum. annemede yardım etmiyorum hadi evi toplayalım dediğinde bu sefer tartısıyoruz ben topluyum ben dagıtmıyorum dediğimde annemde kardeşime toplatcagına kendi topluyor şuanda sofrayı hazırlamasına bile yardım etmiyorum ufak ufak kardeşimden yardım istemeye basladı artık hadi şunu götür hadi masayı hazırla diye. bir an önce şu sınavı kazanmak , sonuç belgesini göstermek istiyorum onlara.
 
Ünv burslarımı hep babama verirdim okurken. İnan öyle zor bi çocukluk geçirdim ki anlatsam şok olursun. Şiddet hakaret ben evden ayrılıp öğretmen olarak atanana kadar hiç bitmedi. Çalıkuşu gibi gezdim şehir şehir memlekete dönmemek için. Sonra da nemleketten biriyle evlendim ve eşim anne ve babama hiç benzemiyor. Son derece naif ve kibar. Allah sabrımın karşılığını eşimle verdi şükür. Allah anne babama uzun ömür versin can tırnaktan ayrılmıyor. Uyumlu ol kavga etme derim. Büyük meseleler değil bunlar
Aile evi cidden zulüm ben de baski görüyorum tek çarem atanmak ve gitmek. Hayatınız hayalim resmen. :KK43:
 
X