• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem Varken Annesizim...

Bu iki yorum beni ağlattı. Evet sadece sevildigimi bilmek baba yasattiklarindan pişman olduğunu duymak istiyorum ama evet inkar ediyor. Daha önce bunu yaptım yüzüne vurdum yalan söylüyorsun diyor.
Sırf güzel kızıma böyle bir anne olmamak için çaba gösteriyorum hiç incitip kırmamaya çalışıyorum . Benim gibi her başını oksayana sarilmak istemesin diye :( hep kendimi sevdirmeye çalıştım. Biri beni sevmezse çok üzüldüm.

Ya size sarilmak istedim su an. Bence anneniz sevgi yeteneginden yoksun, ici bombos, zavalli ve kotu bir insan. Kisiligi bozuk. Siz ise iyi, vicdanli, sevgi dolu, empati yapan birisiniz. Kazanan yine sizsiniz. Anneniz belki kendini inandirmis ben cok iyi bir anneydim filan diye. Muhtemelen inanir da. Cok ama cok zordur kabullenmek. Acaba beni hic sevmedi mi acaba pisman mi demek. Ama sorun sizde degil ki. Belki sevme yetenegi olmayan bir anneye dustunuz. Buna ragmen bu kadar guzel bir insan oldunuz. Hicbir sucunuz yok anne bakimindan bahtsizmissiniz. Insallah ruhunuzdaki yaralari onarir cok guzel bir hayat kurarsiniz.

Kaç kardeşsiniz bilmiyorum, ama sanırım kardeşlerimle anlaşır eşimin de rızasını alır her ay hepimiz ortak bir maddi yardım yapalım, kendi kendine yaşasın derdim. Onu bile haketmiyor ama annemi kaybetmiş olmanın verdiği bir güçsüzlük sanırım bu da.

O da o parayla ister kirasını ödesin, ister telefonunu ödesin ne hali varsa görsün. Size bunları yaşatan biri anneniz de olsa evinizde tutmayın.

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza ama ne diyeceğimi bilemiyorum.

Bende utanıyorum. Sırf vicdan azabı çekmemek için evimde tutuyorum. Çünkü evine dönerse parası yok işi yok hiç birşeyi yok. Çaresizliğe mahkum edemiyorum.

sen cocukken, seni haber bile vermeden terk eden anneye karsi mi vicdan azabi duyacaksin?
o caresiz kalmaz koca kadin, ama sen cocukken anneannenin evinde ite kalka yasarken iste o zaman sen caresizdin..... gönder gitsin

Size pişman olduğunu hiç bir zaman söylemeyecek, özür dilemeyecek, önce bu beklentinize son verin. Sonra içinizdeki bu boşluğu başka şeylerle doldurmaya çalışın, herkesin hayatında vardır yaraları, eksiklikleri, anne boşluğu çok önemlidir ama hayat boyu ızdırabını yaşayacak kadar değil inanın. Yokmuş gibi davranın,yani anneniz değilmiş gibi sanki evinizde öylesine birine yardım ediyormuşsunuz gibi hissedin. Ve evliliğinizi tehlikeye atmasına izin vermeyin, bunu hissettiğiniz an yol verin çok zor ama yapın. Bu ihtimale karşı bakım evlerini araştırın, hiç bir güvencesi olmayan kadınlar için imkanlar var mı onlara bakın. Duygusal olarak sizi yıpratmasına daha fazla izin vermeyin

Size daha fazla zarar vermesine izin vermeyin durumunuz varsa maddi yardımda bulunun uzak olsun

Bende utanıyorum. Sırf vicdan azabı çekmemek için evimde tutuyorum. Çünkü evine dönerse parası yok işi yok hiç birşeyi yok. Çaresizliğe mahkum edemiyorum.
O sevişme sesleri benim onu kapiya koyma sebebim olurdu evlat degeri bilmeyen sevmeyen ana mı olur hayvan da doğuruyor ulu orta.Kusura bakma ama eşin cok iyiymis ne demek beraber yaşamak üstüne her gün kavga cikarmasi .Bir daha sen tetikle kavgayi ceksin gitsin izin ver yuvani da yikarsa kendim ettim kendim buldum dersin.

Annem bir gün sevgilisinden ayrılınca biz okuldayken çekmiş gitmiş. Okuldan bir geldik kapı duvar. Ananemin yanında ite kakila aylar geçti.
ilk alıntıyı tekrar okuyun küçücük çocukken sizi bırakıp gitmiş. çok mu yaşlı çalışsın parasını kazansın.

Benzer duyguları yasıyorum canım senle sen iyi bir insansın iyiler değişmiyor işte ne yaparsan yap tavsiyem yok diyeceğim tek sey Allah kurtarsin

Allah rızası için annene hürmet et... Rabbime birak ve ona sığın..

Kardeşim benim annem öldü maalesef ama benim için her şeyi yaptı ben de onu el üstünde taşıdım ama annen anne gibi değil, demek ki herkes anne olamıyor evlimisin bilmiyorum ama Allah sana ana gibi yar olacak bi adam versin ki bana verdi, kardeşim anne ne yinede destek ol onun sana yaşattıklarını yapma ama sakın kendini kullandırma mümkün se başka bi yerde otursun uzak kalmaya bak, ama tmmen bırak ma, Şuna inan Allah sana aileden vurmuşki banada çevrem den çok kötü şeyler yaşadık ailecek, ailemden değil, Allah bi yandan alıp bi yandan veriyor inanki sana da başka bi yol çizecek güzel bir yol buna inan ne olur Rabbim annene iyilik akıl versin kardeşim,

Bu iki yorum beni ağlattı. Evet sadece sevildigimi bilmek baba yasattiklarindan pişman olduğunu duymak istiyorum ama evet inkar ediyor. Daha önce bunu yaptım yüzüne vurdum yalan söylüyorsun diyor.
Sırf güzel kızıma böyle bir anne olmamak için çaba gösteriyorum hiç incitip kırmamaya çalışıyorum . Benim gibi her başını oksayana sarilmak istemesin diye :KK43: hep kendimi sevdirmeye çalıştım. Biri beni sevmezse çok üzüldüm.

Annenizden böyle bir şey duyma beklentisine girmeyin, değişmeyecekse asla kabul etmeyecek belki sizi sadece manipüle etmek zorunda kalırsa. Yaşamı kolay olmamış ve sizin için de bir kolaylık sağlamamış, şefkat vs göstermemiş. Babanızla ilişkiniz nasıl? Psikiyatristten destek alsanız ve annenizin ayakları üstüne durmasını, en azından sgk prim yatırarak bir kazancı olmasını sağlasanız ve sonrasında hayatınızdan belirli mesafede tutsanız nasıl olur? Bir süre sonra sürekli beklenti, beklentinin karşılanmaması, evde huzursuzluk, depresyon vs sizi daha da zorlamayacak mı? İlk önce kendi maskenizi takın, sonra diğer insanların. Yardım alın, plan yapın, değiştiremeyeceğiniz şeyleri kabul etmeye bakın. Kendiniz anne olursunuz, eşinizle güzel bir yuva kurmaya bakın.

O.kadar icten yazmışsınız ki ne diyeceğimi bilemedim. Ve onun size yaşattığı şeylerden pişmanlık duymamasi cok acı , 350 tl lik telefon faturası nedir kimle görüşüyor. Faturasız hat alıp aylik paket yapın bitersede beklesin. Madem evinizden göndermeye içiniz el vermiyor kendini düzeltsin. Ben bu foruma kadar her anne.baba melek sanardim ama değilmiş. Inşallah aydınlık bir yol bulursunuz

Selam hanımlar bu defa iç dökmeye geldim. Nefes alamıyorum artık yoruldum.
Annem hep kendini düşünen, bencil, annelik nedir bilmeyen bir kadın oldu. Tek iyiliği sanırım bizi yetimhaneye vermemek olmuştur. Keşke verseydi.
Babamdan çok dayak yerdi sevgisiz bir evlilikti onlarinki sonra boşandılar. Annem hep döverdi bizi. Sonra abim devraldı beni dövmeyi. Hakaretler küfürler, asagilamalar, hep yalan söylüyorsun inanmıyorum demeler. Hatta eşime bile demiş çok yalancı Shell diye. Cocukken bir adam vardi, sevgilisi. Bizimle yaşardı. Sevisme seslerini duyardım kulağımı yastıkla kapatıp ağlardım. Adam babamı bicaklarken şahit oldum. Annem bir gün sevgilisinden ayrılınca biz okuldayken çekmiş gitmiş. Okuldan bir geldik kapı duvar. Ananemin yanında ite kakila aylar geçti. Annem geldi. O adam gitti her şey düzeldi bizim için döndü sandım. Yok barismislar onun için dönmüş. Hep psikolojisi bozuktu ve bunu hep kendi ailesine bağladı. Evlendigim zaman ne rezillikler oraya hiç girmeyeceğim. Elin kapısında rezil rüsva etti. Uzun zamandır bizimle kalıyor çünkü evinde elektrik su yok kirasını ödeyemiyor. Ev sahibi ha attı ha atacak. Hapis cezası vardı para verip çıkardım her ay üç yüz elli tl tel faturasını ödüyorum canı ne isterse elimden geldiğince yapıyorum. Ama her gün başka bir şey bulup beni sinir krizlerine sokuyor. Sebepler ise gözünün ustunde kasin var gibi meseleler. Sonra yok menapozdayim ben ateş basiyo sinir basiyo bilmem ne. Birde her seferinde ben gideceğim evime gideceğim ayagi yapıyor. Sırf ben vicdan azabı çekeyim diye. Bugün otobüste bir kadın bana yavrucum dediği için kadına sarılıp ağlamak istedim. Şefkat yok kadında. Çok büyük bir boşluğum var, hiç diğer insanların anneleri gibi değil. Biliyorum çocuk gibi düşünüyorum ama inanın içimde yara. Hayatım paramparça. Yoruldum artık. Hep çarpık düşünceler farklı görünmeye çalışmalar kendini başkalarına bambaşka gösterip leş bir insan olmasi. Psikolojim bozuldu. Neden yirmi yaşında evlendigimi hatırlattı bende kaldığı bu süre zarfında. Çok bunaldım hanımlar her gün aman bir şey demiyim zaten stresli hayati Bende destek olayım diyorum kadın illaki bir şey bulup günümün içine ediyor. Sadece kavga etmek için yaşıyor. Ben artık hayattan zevk alamıyorum

Hiç de çocuk gibi düşünmüyorsunuz. Üzüldüm sizin için. Anneniz bu saatten sonra değişmez maalesef. Ama siz ona rağmen evlatlık yapıyorsunuz, Allah ferahlık ve kolaylık versin size de 🙏🏼

Selam hanımlar bu defa iç dökmeye geldim. Nefes alamıyorum artık yoruldum.
Annem hep kendini düşünen, bencil, annelik nedir bilmeyen bir kadın oldu. Tek iyiliği sanırım bizi yetimhaneye vermemek olmuştur. Keşke verseydi.
Babamdan çok dayak yerdi sevgisiz bir evlilikti onlarinki sonra boşandılar. Annem hep döverdi bizi. Sonra abim devraldı beni dövmeyi. Hakaretler küfürler, asagilamalar, hep yalan söylüyorsun inanmıyorum demeler. Hatta eşime bile demiş çok yalancı Shell diye. Cocukken bir adam vardi, sevgilisi. Bizimle yaşardı. Sevisme seslerini duyardım kulağımı yastıkla kapatıp ağlardım. Adam babamı bicaklarken şahit oldum. Annem bir gün sevgilisinden ayrılınca biz okuldayken çekmiş gitmiş. Okuldan bir geldik kapı duvar. Ananemin yanında ite kakila aylar geçti. Annem geldi. O adam gitti her şey düzeldi bizim için döndü sandım. Yok barismislar onun için dönmüş. Hep psikolojisi bozuktu ve bunu hep kendi ailesine bağladı. Evlendigim zaman ne rezillikler oraya hiç girmeyeceğim. Elin kapısında rezil rüsva etti. Uzun zamandır bizimle kalıyor çünkü evinde elektrik su yok kirasını ödeyemiyor. Ev sahibi ha attı ha atacak. Hapis cezası vardı para verip çıkardım her ay üç yüz elli tl tel faturasını ödüyorum canı ne isterse elimden geldiğince yapıyorum. Ama her gün başka bir şey bulup beni sinir krizlerine sokuyor. Sebepler ise gözünün ustunde kasin var gibi meseleler. Sonra yok menapozdayim ben ateş basiyo sinir basiyo bilmem ne. Birde her seferinde ben gideceğim evime gideceğim ayagi yapıyor. Sırf ben vicdan azabı çekeyim diye. Bugün otobüste bir kadın bana yavrucum dediği için kadına sarılıp ağlamak istedim. Şefkat yok kadında. Çok büyük bir boşluğum var, hiç diğer insanların anneleri gibi değil. Biliyorum çocuk gibi düşünüyorum ama inanın içimde yara. Hayatım paramparça. Yoruldum artık. Hep çarpık düşünceler farklı görünmeye çalışmalar kendini başkalarına bambaşka gösterip leş bir insan olmasi. Psikolojim bozuldu. Neden yirmi yaşında evlendigimi hatırlattı bende kaldığı bu süre zarfında. Çok bunaldım hanımlar her gün aman bir şey demiyim zaten stresli hayati Bende destek olayım diyorum kadın illaki bir şey bulup günümün içine ediyor. Sadece kavga etmek için yaşıyor. Ben artık hayattan zevk alamıyorum
Çok üzüldüm canım benimya.ama unutmadik yamuk yılık atan ve bence o senin bu dünyadaki sınavın.idare et büyüklüğü sen yap ona.Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

Isin cok zor.Sabir diliyorum.Bazi arkadaslar ne gorusuyorsun yolla demiste.El oglu degilki bu senin kanin canin nasil atarsin:kızgın:

Ya gitsin calisain kendine baksin okadar tel faturasi nedir sende sana bukadar kotuluk yapan kadini nedenbakiyorsun nankor bide senin yerinde olsam suratina bakmam vicdan yapacak bisey yok burda

Su anlattığınız insan musvettesi sirf sizin dunyaya gelmenize sebep oldu diye, anneniz mi oluyor simdi? Ya salin gitsin Allah askina. Soyle konular okudukca cok sinirleniyorum. Ne vicdanindan bahsediyorsunuz. Ona harcadiginiz parayla bir cocuk okutun daha iyi.

Çocukluk travmalarınızı aşmak için psikolojik destek alın lütfen. Anneniz size sevgi göstermediği için kendinizi sevdirmek için bu kadar uğraşıyorsunuz. Ama o hak etmiyor. Siz kendinize sevgi ve şefkat göstermeyi öğrenin ki annenizden beklemeyi azaltın. Ve lütfen annenizin davranışlarının size kendinizi değersiz hissettirmesine izin vermeyin. Anneniz size nasıl davranırsa davransın siz çok değerlisiniz. Onun davranışları sizinle değil kendisiyle ilgili. Sizin değil kendi değerini gösteriyor. Öyle bir anlatmışsınız ki burdan size sarılmak istedim❤

Niye tlf faturasi 350 tl? Alin bi tarifeli paket max 50 lira.
Onun disinda gonderin gitsin evine, neyin azabini cekeceksiniz gercekten ilginc..
Kendini kendinize hayati cehenneme ceviriyorsunuz, kendi edip kendi bulmak denir boylesine.
Birakin ne yaparsa yapsin.

Back
X