• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve Ablam beni ok krd

bir_bulut_olsam

öLüMüNe "ATATÜRKCÜYÜM"
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
877
1
96
Diğer
selam kızlar..moralim cok bozuk.sinirden saatlerce ağladım.

babam vefat ettikten sonra annemle ikimiz kaldık.ablam var bitane.oda sehir dısında evli 6 senedir.evlenmeden öncede sehir dısında ünv okudu.yani senelerdir yalnızım annemle..

ablamların oturdukları şehirden tayinleri cıktı.tasınacaklar.bende annemle carsamba günü ablamların yanına gidicem.yegenime bakacagız annemle.ablamlarda o arada ev bakmaya gidecekler.hiç sorun yapmam gider yegenime bakarım,ablamın ev tasımasına yardım ederim.ama bugun anneme ve ablama cok kırıldım..uzun süredir iş arıyorum.gönlüme göre bulamamıstım.bugun tam istedigim bi yerden haber gelmiş ben evde yoktum evi aramıslar.annemde benim adıma karar vermiş ve carsamba günü sehir dısına cıkacagız o yuzden olamaz demiş kapatmıs telefonu.eve geldim annem böyle dedim diye anlattı.nasıl agladım nasıl üzüldüm.uzun süredir iş aradıgımı biliyor,nasıl üzülecegimide biliyor.benim adıma neden karar verdin anne dedim.gidicez nasıl olsa seni burda bırakmam dedi.tamam haklı ama kızım gelince sizi arasın deyip kapatsın ben gelince konusuyum.belkide 20 gün sonra gelicem deyince gelin o zaman görüselim diyeceklerdi.işte o ihtimal beni kahretti.annem direk kestirip atmıs..

ablam dogum yaptıgındada gittik 3 ay kaldık.resmen annelik yaptım yegenime.mamasını yedirdim,geceleri uykusuz kaldım günlerce uyumadım ablam dinlensin uyusun diye,altını degistirdim...herseyi yaptım aslada yoruldum demedim.ama artık gercekten canıma tak etti.hayatımı ablama göre yönlendirmekten bıktım yoruldum.benimde kendime göre yapmak istediklerim var.çalısmak istiyorum oraya gidecegiz diye engel cıkıyor.annem gitse ben teyzemlerde kalırım ama annem olmaz ben tek basıma bakamam cocuga dedi.yegenimde 9 aylık tam hareketli zamanı cok yaramaz.

annem ablamla konusuyordu.bana iş teklifi geldigini,annemin hayır deyip kapattıgını,benim cok agladıgımı anlattı.ablamda "buraya geleceginiz belli neden aglıyorki?burdan gidince bakar bi işe"dedi.cok bozuldum ya.insan bi üzülür.onun için gidiyorum oraya onun dedigine bakın.sanki işler kapıda beni bekliyor..aylardır iş arıyorum ben kimin umrunda..

cok agladım cok içim doldu senağlama o kadar hakkım gecti helal olsun tabi ama biraz moral verir insan.cok gücüme gitti haksızmıyım

cnm kıyamam sana ben ya :teselli:
bazen bu büyükler naptıını bilmio gerçekten
benim arkadaşım bırak üç ayı üç buçuk senedir yiğenine bakıo evin her işini yapıyo kızın hayatı gitti ablası mutlu olsun diye çalıştırmıyorlar bile
yeğenine baksın ablasının hizmetini yapsın istiyorlar
ailene bunu güzelce açıklaman gerek ama bazen anlamıolar işteee

bence seni arayan yeri sen yine ara benim adıma annem konuşmuş diye
kendi hayatın için yaşaman gerektiğini ailene bi şekilde anlatmalısın ama ağlama nolur :1hug:

cnm kıyamam sana ben ya :teselli:
bazen bu büyükler naptıını bilmio gerçekten
benim arkadaşım bırak üç ayı üç buçuk senedir yiğenine bakıo evin her işini yapıyo kızın hayatı gitti ablası mutlu olsun diye çalıştırmıyorlar bile
yeğenine baksın ablasının hizmetini yapsın istiyorlar

ailene bunu güzelce açıklaman gerek ama bazen anlamıolar işteee

bence seni arayan yeri sen yine ara benim adıma annem konuşmuş diye
kendi hayatın için yaşaman gerektiğini ailene bi şekilde anlatmalısın ama ağlama nolur :1hug:

Yok artık ya mümkünmüdür böyle bir şey allahım ne geniş insanlar var..:kızgın:.

benim de icim sizladi. demekki sizin icin ne kadar onemli bir sey oldugunu dusunemediler. keske yapmasalardi. ben de cok bozulur ve kizardim. peki siz donseniz arayanlara. kendinizi ifade etseniz. bir sansiniz olmaz mi acaba?

ancak sanirim anneniz ve ablaniz sizi hala cocuk gibi goruyorlar... bence bu konuda ciddi bir konusma yapmalisiniz onlarla. cunku bazi firsatlar insanin karsisina bir kez cikar. onu da bize en yakin dedigimiz kisilerin umursamazligi yuzunden kaybetmemeliyiz.

yine de uzulmeyin lutfen, insallah daha iyi firsatlar cikar karsiniza...

haklısın seni çok ii anlıyorum :teselli: ama annen de kendince ablana yardım etmeye çalışıyor sen bekarsın bazı sorumlulukların yok diye düşünüyolar bu yüzden her işe yardım etmeni bekliyolar. onların düşüncesi de yanlış. bazen bana da böyle oluyo annem bilmiyomuş gibi yapıyo kasıtlı yaptığını düşünüyorum ama bi süre sonra farkediyorum ki gerçekten bilmiyomuş :1rolleyes: onların da sana böyle davranması babanın vefatından sonra olmuştur heralde di mi? eskiden böyle değillerdir

bence hani annenin kötü niyeti yokta,öyle boş bulunmuş sanki,sende iş için yeri tekrar ara döneceğinden haberleri olsun...
hayatta ablan ve annen en yakınlarındır mutlaka,küsme onlara.inan kimse onlar kadar düşünmez seni.sadece bir anlık düşüncesizliktir bu..

Yok artık ya mümkünmüdür böyle bir şey allahım ne geniş insanlar var..:kızgın:.

ne yazıkki var cnm hemde hergün görüştüüm arkadaşım çocuk bakmaktan evden adımı atamıyor kızın psikolojisi bozuldu resmen ablasının yanında da kölesi gibi ne derse yapıyo ve ablası herşeyine karışıyo surat asıyoo
yani yaptıklarına rağmen yaranamıyor bile ne yazkki :1no2:

canım maddi durumumuz iyi cok şükür ama ben kendim kazanmak calısmak istiyorum.cok agladım gözlerim tükendi aglamaktan ama bi kerede haklısın aglama diye teselli etmediler beni senağlama
İşte kendi başınıza yuvarlanıp gittiğiniz için senin işe girmen ekstra gelir sayılıyor. Bu yüzden rahat davranmışlardır.Senin evde oturmaktan canın sıkılmış gidipte canın iş yapmak istemiyor e haklısın da ben de yapmak istemezdim...Canım gidersin biraz takılır dönersin evine .Boş ver her işte bi hayır vardır hem.:teselli:

eve gelince 4 kez aradım teklif gelen iş yerini.kimse cıkmadı.saat 9da aramıstım.sanırım işten cıktılar kimse kalmadı o saatte.yarın tekrar arayacagım..:sinifsinif:

Kusura bakmayında çok düşüncesizmiş anneniz ve ablanız.
Size gelen bir telefonu nasıl kendi adınıza karar verip kestirip atabilir ki ?
Şu an kızım evde değil daha sonra arayabilirmisiniz ya da numaranızı verin o gelince sizi arasın diyebilirdi.
Torununu tek başına bakamazmış birde,zaten ablanızın doğumunda da ne kadar yardımcı olduğunuzu yazmışsınız.
Siz olmasanız ne yapacaklardı acaba hiç sordunuz mu ?
Birde sizi ağlarken görüp ablanızla yaptığı konuşma çok saygısızca.
ınsan gelir de kızının gönlünü alır,özür dilerim yaptığım yanlıştı haklısın der en azından.
Yine sabırlıymışsınız kutlarım,ben olsam aynı sakinliği gösteremezdim.

ne yazıkki var cnm hemde hergün görüştüüm arkadaşım çocuk bakmaktan evden adımı atamıyor kızın psikolojisi bozuldu resmen ablasının yanında da kölesi gibi ne derse yapıyo ve ablası herşeyine karışıyo surat asıyoo
yani yaptıklarına rağmen yaranamıyor bile ne yazkki :1no2:

Ay anlatma ne olur .
Ben hiç dayanamam böyle şeylere ne özürlü bi ablası varmış.
Bari surat asma geri genç kız bu mecburmu senin çocuğuna bakmaya.
Böyle olanlar da okusun lütfen bakamıyacaksanız doğurmayın kimse kimsenin kölesi değil..

Ablamın tayini çıkmışta ben gidip çocuğa bakıcam. a ben çalışıyor olsadım işten mi çıkacaktım?:kızgın:

annemin kasıtlı yapmadıgına eminim ama bana bi sorsa düsüncen ne diye.cocukmuyum sanki.anneme canım feda.hayatta ondan baska kimsem yok.ama bazen o hiç anlamıyor.kendi düsünüp kendi karar veriyor.cok kırılıyorum.anne böyle yapma nolur diyorum yine yapıyor.bugun içimde uzun zamandır kalan gözyasını döktüm..

anne calısmam senin için önemli olmayabilir ama ben ilerisini düsünüyorum.yaslanınca emekliligimi düsünüyorum.saglık güvencemi düsünüyorum dedim.

ben varken düsünme bunları dedi kestirip attı..

babam öldügünden beri annemle tek kalınca herseyini bana odakladı.22 yasındayım hala bebek gibi davranıyor.onsuz bisey yapamam sanıyor.halbuki ayaklarım yere cok saglam basıyor ama anlamıyor işte

tatlım demekki nasip değilmiş
kendini fazla üzme mazallah hasta filan olursun
allah gönlüne göre versin canım
kendine iyi bak

canım ben 4 yıllık halkla ilişkiler mezunuyum.özel bir şirketten halkla ilişkiler müdür yardımcısı teklifi gelmişti.bende meslegime uygun iş arıyordum ve tam istedigim bi işti
annene ablana uzulmeyi bosver simdi o isin pesinden kos sen canim.
dun yaptigin iyiligi dahi hatirlamiyorlarsa onlar icin gozyasi dokme hic.
bazen insanin ailesi de anlayissiz olabiliyor.
sen de bu hakkini kullan guzelcene.
O isin pesinden mutlaka kos derim. Sakin ihmal etme.
Hakkinda hayirlisi olsun.

anneniz belkide ablanızın bu zor zamanında onunla olmanızı istemiştir,
siz işi 5 ay 6 ay sonrada bulabilirsiniz ablanızın zor zamanı bir daha olmaz diye düşünmüştür...
sonuçta ailenin varlığı en çok zor zamanlarda belli oluyor..
üsülmeyin inşallah gönlünüze göre bir iş bulursunuz:teselli:

annene ablana uzulmeyi bosver simdi o isin pesinden kos sen canim.
dun yaptigin iyiligi dahi hatirlamiyorlarsa onlar icin gozyasi dokme hic.
bazen insanin ailesi de anlayissiz olabiliyor.
sen de bu hakkini kullan guzelcene.
O isin pesinden mutlaka kos derim. Sakin ihmal etme.
Hakkinda hayirlisi olsun.

canım cok yanıyor..durup durup gözlerim doluyor aglayasım var..

canım yarın tekrar arayacagım iş yerini.halletmeye calısacagım.Allah yardım etsin bana

Back
X