- 17 Ağustos 2021
- 323
- 507
- 18
- 30
- Konu Sahibi DefneYaren
Onların dışındaki çevreme odaklanmaliyimSilmek degil de uzak mesafeli olup az görüşüp, dediklerine takilmadan kendi hayatiniza enerji verin..

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Onların dışındaki çevreme odaklanmaliyimSilmek degil de uzak mesafeli olup az görüşüp, dediklerine takilmadan kendi hayatiniza enerji verin..
Şikayet ederek ilgi çekmek. Mantıklı, durup dururken beni kötü gösterip kendini üste çıkarıyor olabilirAblan loser. 2 çocuğuyla kalmış, baba evine sığınmış. Sen daha bekarsın, önünde bir gelecek var. Ablan seni şikayet ederek ilgiyi kendi üstünde tutuyor.
Benzer model bende de var. Kendini koru. Mümkün olduğunca az iletişim kur.b Yeğenlerinle de ilgilenme. Sen kendine güzel bir hayat kurmaya bak
Malesef ikisi birlik ben üvey evlatYa ben de başlığı okuyunca annenle ablan birbiriyle düşman sandım
Mesafe koy canım hatta mümkünse iletişimi sıfıra indir![]()
Aynı kafa. Sildiklerim A4 kağıdını doldururBen direk silip uzaklasanlardanim.kim olursa olsun
Annemin tercihi değil mi mydi acabaEşit ilgi, sevgi imkan vermeyeceklerse 2.çocuğu nedej yaparlar ki?
Annenize bunu sorun bence.
kocası ölmüş boşanmış olan kadınlara ailesi her türlü gün yüzünü çok görüyor aileler sizin anneniz ablanıza iyi anneEvet kesinlikle ikisinin de birbirine çıkarı var. Ablamın eşi vefat etti. 3 yıl oldu. Kıskanması normal ben de ona anlatıp kiskandirmiyorum sadece anlayış bekliyorum. Annem ablamın çocuklarına bakıyor ablam da sosyal biri anneme iyi geliyor.
Gün yüzünü çok görmüyoruz sonuna kadar destek oluyor aksine ailem. Ben sadece ihtiyaç duyduğumda yanimda olmalarını bekledim fazla bir şey değilkocası ölmüş boşanmış olan kadınlara ailesi her türlü gün yüzünü çok görüyor aileler sizin anneniz ablanıza iyi anne
Anladım canım benim Allah yardımcın olsunIkisini de fıtratı bana çok zıt annem gibi umursamaz, insiyatif almaz bir yapıp yok. Ortada bir yanlış varsa duzeltmem gerek o kadar olayı ustlenen bir yapıp var. Ablam gibi havalı ve kendini beğenmiş de olamıyorum malesef![]()
Ablalık nasıl bir şey diye düşündüm de ablamın çok yardımı dokundu hakkını ödeyemem, benim de çok hakkım geçmiştir. Ama hep bir soğukluk ve böyle ablam dersin merhametini hissedersin o hiç olmadı. Evet ablalık böyle bir şey degil bana hep mesafeli, bir tuhaftı.En büyük yanlışınız sık sık görüşmeniz ablanız görümceniz olsa mesafe koyardınız. Annenizi de öyle sık aramayın mesafeyi koruyun istemedikleri şeyi söyleyince madem onlar soğuk yapıyor sizde yapın. Arkadan konuşan birde size iftira atan ablanızda sizi kıskanıyordur. Yeni evliliğiniz varsa sizde kalmasına ne gerek var.
Bence acil kendi kurduğunuz aileye yönelin. Çünkkü onlar artık sizin çekirdek aileniz değil. Evinizde kalmaya kabul etmeyin kardeşimin evine gitsem her şeyine yardım ederim. Emin olun ablalık böyle birşey değil.
Ayyyy senin ablan benim küçük görümcem mi acabaİçimden atamıyorum affedemiyorum bir türlü. Günümüz gayet güzel geçti güzel vakit geçirdik ablam mutlu sanıyordum. Ta ki annem telefonu açık unutup ablamla konuşmalarını duyana kadar. Yegenlerimi gezdirdim, gayet hos vakit gecirdik. Hani bir tavır bir kırgınlık hali yoktu. Sonra ertesi gün annemle telefonla konuştuk annem kapattı sandi. Arkadan hüngür hüngür aglayan ablamin sesi ben ona neler yapmışım neler. Abla nasıl böyle güzel giyiniyorsun bakımlı görünüyorsun diye sormustum. Oyle bir anlatıyor ki anneme ben ona kiminle görüşeceksin acaba gibi ima etmişim. Başımdan kaynar sular döküldü. Halbuki gayet normal bir konusma gecti aramızda madem yanlis anldigini belli et aciklayayim. Sonra esim evde degilken bende kaldigi gunden bahsediyor kendi islerim de varken kac öğün yemek koydum, hicbir seyi onlara yaptirmadim. Bunlari demiyor da bakımsızmisim, esimi yemek kokusuyla karsilamisim. Bunu bana dese iyi niyetli diyecegim. Neden arkamdan bunlari söylüyorsun.
Annemlerle yasiyor ablam ben yeni evliydim korona ilk çıktığında beni eve almayacakti neredeyse sadece ailem onunmuş gibi davranıyor.
Annemle tartışıyoruz beni arıyor yeter annemi üzme diye hesap soruyor. Suçum da annemden bir tas çorba istemişim hastayken. Annem bunu büyüttü meğer hastaymis yapacak hali yokmuş bunu böyle de söylemiyor triplere giriyor.
Affedemiyorum bu halleri sanki onlar aile ben dışarıdayım. Konuşmasam olmuyor, konuşsam içimde büyük kırgınlıklar var.
Daha küçüklükten kalma annemle olan problemlerim çok dayak ve korkutma ile büyüttü. Hayatın bütün yükünü, suçlulugunu bana yükledi. Ablam hep kendini beğenen, en ufak yapamadigim şeyde insanı aşağılayan biri. Tabi en yakinlarina öyle. Dışarıya mükemmel görünüyor. Bu da beni sinir ediyor. Babacığım iyiki varyani var mi bir tavsiyeniz nasıl cikacagim bu duygulardan? Artık beni ezemiyor ablam alttan almıyorum çünkü ezen davranışlarını ama sinir oluyorum ablamla böyle olmak istemiyorum. Annemi de affetmek istiyorum.
Teşekkür ederimmmAyyyy senin ablan benim küçük görümcem mi acabaaynı onu anlatmışsın. Allah yardımcın olsun. Tek tavsiyem mesafe . Başka yolu yok
Ah yapabilsem ama olmuyor sık sık görüşüyoruz aile sonuçta. Bana kalsa ablamla görüşmem ama annemlere ihtiyaç duyuyorum. Ve hep beraberler. Az önce annemle konuşuyorum hoparlör açıkmış, oradan ablam cevap veriyor. Canım sıkıldı sana diyorum oradan cevap geliyor dedim. Annemin ses değişti, soğuk konuşmaya başladı. Suçlu hissettiriyor. Ailem sonuçta iletişimi kesemiyorum.
Anneler evlat ayrimi yapmasalar ne güzel olur. Yalnız degilim demekki. Kesinlikle annede başlıyor problem ben de anneme ablamla ilgili olumsuz en ufak bir şey diyemiyorum. Hemen savunmaya geçiyor. Kabullenip rahatlamissiniz darısı başımabenım ablam annemın yanındaysa annemın tlf açışı konuşması herşeyi farklı oluyor ,
ablam yanındamı kim var diyorum eve ablanla oturuyoruz diyor ,
benbu tarz olaylara çok alışıgım , o yüzden sorun ve sıkıntının asıl kaynagı annem oldugu için eksiye göre bir tık uzaklaştım ,
diğer konundan geldim buraya evet ablan bilerek o doğum gününü planlamış seni zor durumda bırakmak için ,
kendisi mükemmel sen değilsin imajı yaratıyor
Hemen geri arayip söyledim kendimi açıkladım oyle düşünmedigimi yanlis anladigini anlattim. Ama sen nasil benim evliligim hakkında böyle konuşursun diye yüzüne vurmadım hata ettim. Beklemedigim seyler oldugu icin dondum kaldım. Birdaha bizde kalmaya falan cagirmam, gelmeye yüzü de olmaz zaten gercek yüzünü görmüş oldum.Sizin yerinizde olsam annem ve ablamın bulunduğu ortamda telefondan konuşulanları duyduğumu söylerim.