Annem ve Babam Boşanıyor, Mal Paylaşımı

1907ada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
154
3
68
Ankara
kızlar merhaba benim annem ve babam boşanmaya karar verdi bugün dilekçe veriyor mallar yarı yarıya dedi babam ama prosüdürlerle ilgili hiçbir bilgimiz yok yardımcı olur musunuz nasıl olacak vermeme gibi bir durumu var mı?

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

kızlar merhaba benim annem ve babam boşanmaya karar verdi bugün dilekçe veriyor mallar yarı yarıya dedi babam ama prosüdürlerle ilgili hiçbir bilgimiz yok yardımcı olur musunuz nasıl olacak vermeme gibi bir durumu var mı?

Kanunun emrettiği seyi yapmak zorunda, kafasına göre vermemezlik edemez. Evlendikten sonra edinilen mallar yarı yarıya paylaşılır. eğer vermez ya da geciktirirse haciz uygulanır.

şimdiki oturduğumuz ev satışda pzt adam parayı verecek bir evimiz de temel atma aşamasında bunlarla ilgili bir sorun olmaz inş tek celsede biter anlaşmalı dedi babam bir kaypaklık yapar diye tereddütlüyüm

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaar....

bu boşanma dilekçesinde anlaşmalı denildiği zaman avukat olmasına gerek yokmuş gibi bir duyum aldım tek celsede bitiyormuş o zaman nasil bölüşülecek mallar vermezse nasıl ispat edicez

annemle babam anlaşmalı boşandı tek celsede avukat bile tutmadı

adı üstünde anlaşmalı olduğu için verdikleir boşanma dilekçesinde kim neyi alıp neyi verdiğinini belirtecek atıyorum nafaka istiyor kadın erkekle konulup karra verecekler

mal paylaşımı tazminat velayet bu tarz konularda anlaşmazlık olursa çekişmeli boşanmaya girer buda çok uzun sürer ve avukatsız olmaz

1- Mesajınıza kızlar diye başladığınız için cevap verip vermemekte tereddüt ettim doğrusu.

2- Ebeveynleriniz anlaşmalı olarak boşanmak üzere mahkemeye başvurmuşsa hakim boşanmalarına karar verecek mahkemeye sunulmuş olan protokolü onaylayacaktır.

3- Eğer protokolde mallarla ilgili bir hüküm bu husus taraflar arasında çözülmemiş demektir.

4- Evlilik birliği içerisinde edinilen mallar eğer taraflar arasında aksine bir sözleşme yok ise ortaktır.

5-Bu durumda mallardan hak talep eden kişi mal paylaşımı davası açması gerecektir.

6- Vermiş olduğunuz bilgilere göre ancak bu kadar cevap verebiliyorum. Bu hususta daha detaylı bilgi almak isterseniz boşanma dilekçesi ve protokolü ile birlikte bir avukata başvurursanız çok daha somut cevaplar almanız mümkün olacaktır.
İyi günler dilerim

Back
X