Babamı kaybettiğimde çok küçüktüm ve ilk duyduğum an midem bulanmıştı, o öyle bir bulantı ki ağlatamıyor bile. 18 yaşıma kadar bir kez bile mezarına gitmedim. Kabullenmedim. Bir yerlerden tekrar karşıma çıkacak dedim. Gelecek dedim. Hayat en ummadığı yerden yaralıyor insanı. Hep annem çok üzülüyor diye onu kaybetmekten korkarken, bir anda babamsız buldum kendimi. Her hatırasını, bana aldığı, onu hatırlatan her şeyi saklayıp, bir kez bile açıp bakamadım. Bir kere bile yüzleşemedim. Ölümle yüzleşemiyoruz. Belki de ben yapamadım bilmiyorum. Allah'ım yardımcınız olsun, sizi birbirinize bağışlasın. Her ölüm bir hayatta tekrar doğar diye bir avuntum var. Onu kaybetmem, bana asıl kimliğimi verdi. Hayatıma sarıldım, kendimle geçindim, kendi kendimi büyüttüm. Hiç olamam dediğim insan oldum. Büyüdüm. Başardığım her şeyi ona adadım. Düştüğüm her yerden kalktıktan sonra, içimden babamı geçirdim. Kalktım baba dedim. Siz dua edin, acınız her şekilde geçecek. Çok acıtsa da geçecek, rüzgar gibi. Bazen aklınıza bile gelmediği olacak, ne zaman böylesine kabuk bağladı diyeceksiniz. Sizi olduğunuzdan daha güçlü biri yapacağına, ne olursa olsun onlar için mutlu olacağınıza inanıyorum. Mekanları cennet olsun. Siz size verileni güzel yaşayın, kardeşlerinize sarılın.