- 26 Temmuz 2025
- 8
- 3
- 1
- Konu Sahibi Elifinnizzzz
-
Bebeğinizi güle güle büyütün.Eğer göz kesmiyorsa bile bile çocuk yapmak mantıksız,zaten ilk iki doğumda anne yokmuş 3. doğumda gelmesi mucize olurdu.Benimde 3 evladım var kimse gelip bakmadı ben eşime kendime güvenip doğurdum çok şükür büyüttüm.Kimseyi çağırmadım minnet etmedim birileri gelip bakacak diye doğurmadım.Siz de öyle yapın kendi kendinize yetmeyi öğrenin eşinizde destek olsun .Merhabalar ben 26yaşında evli üç çocuğu olan bir kadınım. Eşim ve ben çalışıyoruz maddi imkanımız da fena değil ama şu an 3. Çocuğum yeni doğdu aşırı yardıma ihtiyacım var ailem başka şehirde( çok uzak bir yerde değil 1 buçuk saatlik yol) eşim bana çok yardımcı olamıyor işinden dolayı evde kafayı yemek üzereyim durmuyorlar falan yeni anne olan herkes anlar beni. Neyse annemlerin buraya gelip benimle kalma imkanı var. Bana yardımcı olma imkanları var ama gelmiyorlar. Herkesin ailesi iyi kötü yanında ama benim kimsem yok burada bana kimse yardım etmiyor. Çok yoruldum yıprandım. Neredeyse aramıyorlar bile beni. Ama maddi olarak sıkışık oldukları anda az da olsa (2-5 binden bahsediyorum) yardım etmeye çalışırım gittiğimde hiç yük olmamaya çalışırım evin işlerini yaparım kardeşlerimle birlikte yani şu sosyal medya prensesleri gibi değilim aman geldim her şeyime bakın yapın falan diyen.
Demem o ki bu durum benim canımı sıkıyor onların beni bu dar zamanımda yalnız bırakması çok zoruma gidiyor. Ha bu arada ilk doğumumda evimdeydim annem gelmedi dayım vefat etmişti o sırada tam belki bundan sebep toparlanamadı. İkinci doğumumda da 20 gün kaldım evime geldim. Eşimin 3 gün gece çalışacağını bildiği halde benim yanıma gelmedi lohusa halimle gece tek kaldım. Ben mi çok abartıyorum evin içinde düşünmekten yoksa bunlar gerçekten zor mu bilemiyorum
Neden 3. Çocuğu yapma gereği duydunuz kazayla mı oldu ? Yanlış anlamayın gerçekten soruyorum böyle olacağı belli değil miydi ne de olsa ailemden biri gelir yardımcı olur diye düşünmek bana bencilce geliyor herkes kendi evinde rahat eder tabiki gelsinler ama gelmeyince onlar kötü olmuyor. Elbette aramaları lazım ama ben çok suçlu olarak göremedim ailenizi
Ailemden biri gelir yardımcı olur demedim ama insan bir demez mi arayayım ne yapıyorlar bunlar veya eşi de çalışıyor sürekli işini gücünü yapabiliyor mu benim onlara gidip kalmamı istiyorlar ama çok zor çocuklarla gidip kalmak. Onlar bana hiç gelmiyorlar dedim ya neredeyse haftada belki iki haftada bir konuşuyoruz inat ettim biraz ben de aramadımNeden 3. Çocuğu yapma gereği duydunuz kazayla mı oldu ? Yanlış anlamayın gerçekten soruyorum böyle olacağı belli değil miydi ne de olsa ailemden biri gelir yardımcı olur diye düşünmek bana bencilce geliyor herkes kendi evinde rahat eder tabiki gelsinler ama gelmeyince onlar kötü olmuyor. Elbette aramaları lazım ama ben çok suç
Evet bir yerde haklısınız gelmek zorunda değiller teşekkür ederim..bazı masrafları kesin gerekirse birikiminizi kullanın yardımcı tutun derim.. gelmek zorunda değiller gelmemişler de siz de ilerde ona göre davranırsınız. Sağlıkla büyütün kuzucukları
Evet hissettiğim şeylerden biri de bu hayatımın hiçbir yerinde nazlanmadım okurken çalıştım evlenirken istemem yeter dedim her şeyi kıstım kıstım ama zor gününde destek beklediğim için bazen kendimi suçluyorum bazen de bu kadarına hakkım var diyorum kafam çok karışıkBenim ailem full destek yanımdaydı ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum insan bir köşesinden biri tutsun istiyor ben ailenizi haklı görmek değil de pek vicdanlı göremedim ya ne olursa olsun evlat evlattır zor gününüzde rahatlarını bozmayacaklar da ne zaman bozacaklar
Haklısınız sonuna kadar ama herkes kalmayı sevmiyor maalesef siz de ona göre tavrınızı takınırsınız herkesin kendine göre rahatı düzeni var mesela bende uzaktayım ailemden hatta baya uzağım böyle durumlarda fazla kalamayacağının bilincindeyim biliyorum gelemez kalamaz çünkü herkesin düzeni var ama keşke gelseler kalsalar güzel olurdu fakat gelmedilerse onları kötü yapmazAilemden biri gelir yardımcı olur demedim ama insan bir demez mi arayayım ne yapıyorlar bunlar veya eşi de çalışıyor sürekli işini gücünü yapabiliyor mu benim onlara gidip kalmamı istiyorlar ama çok zor çocuklarla gidip kalmak. Onlar bana hiç gelmiyorlar dedim ya neredeyse haftada belki iki haftada bir konuşuyoruz inat ettim biraz ben de aramadım
Açık açık söyleyemem kimseyi üzmek kırmak beklentiye girdiğimi görmelerini de istemem sonuçta aynı yollardan kendileri de gençken geçtiler az çok tahmin edebilirler ya da onlara gidip kaldığımda halimi görüyorlar.. güzel dileklerini için teşekkür ederimTabii üç çocukla tüm gün ilgilenmek zor ama ailenizden hep beklenti halinde olmak da zor, eğer ilgilenmiyorlarsa beklentiye girmeyin bu sizi daha çok üzer, açık açık yardım istemeyi denediniz mi, yardım gelmiyorsa üzülüp heder olmak daha yıpratıcı, aramaları tabii ki gerekir ama eğer aramıyorlarsa çok da dert etmeyin, ne güzel üç evladınız var, bebeğinizi ömrü güzel olsun.
İyi de açık açık soylemezseniz anlamayabilirler, ben de bunu anlamıyorum tamam kendileri gidip destek olsak diye düşündüler güzel ama demek ki dusunemediler böyle beklentiyle kendinizi yipratip onlara kurulmak doğru değil, madem durumunz iyi ev işlerine yardımcı alın haftalık vs en azından iş yukunuz hafiflerAçık açık söyleyemem kimseyi üzmek kırmak beklentiye girdiğimi görmelerini de istemem sonuçta aynı yollardan kendileri de gençken geçtiler az çok tahmin edebilirler ya da onlara gidip kaldığımda halimi görüyorlar.. güzel dileklerini için teşekkür ederim
Sizin anlamanızı beklemiyorum zaten sadece bir düşüncemi paylaştım zaten yardımcı geliyor arada ben biraz da psikolojik destek görmekten bahsediyorumİyi de açık açık soylemezseniz anlamayabilirler, ben de bunu anlamıyorum tamam kendileri gidip destek olsak diye düşündüler güzel ama demek ki dusunemediler böyle beklentiyle kendinizi yipratip onlara kurulmak doğru değil, madem durumunz iyi ev işlerine yardımcı alın haftalık vs en azından iş yukunuz hafifler
Bende bunu anlamıyorum kk de veya yorumlarda görüyorumMerhabalar ben 26yaşında evli üç çocuğu olan bir kadınım. Eşim ve ben çalışıyoruz maddi imkanımız da fena değil ama şu an 3. Çocuğum yeni doğdu aşırı yardıma ihtiyacım var ailem başka şehirde( çok uzak bir yerde değil 1 buçuk saatlik yol) eşim bana çok yardımcı olamıyor işinden dolayı evde kafayı yemek üzereyim durmuyorlar falan yeni anne olan herkes anlar beni. Neyse annemlerin buraya gelip benimle kalma imkanı var. Bana yardımcı olma imkanları var ama gelmiyorlar. Herkesin ailesi iyi kötü yanında ama benim kimsem yok burada bana kimse yardım etmiyor. Çok yoruldum yıprandım. Neredeyse aramıyorlar bile beni. Ama maddi olarak sıkışık oldukları anda az da olsa (2-5 binden bahsediyorum) yardım etmeye çalışırım gittiğimde hiç yük olmamaya çalışırım evin işlerini yaparım kardeşlerimle birlikte yani şu sosyal medya prensesleri gibi değilim aman geldim her şeyime bakın yapın falan diyen.
Demem o ki bu durum benim canımı sıkıyor onların beni bu dar zamanımda yalnız bırakması çok zoruma gidiyor. Ha bu arada ilk doğumumda evimdeydim annem gelmedi dayım vefat etmişti o sırada tam belki bundan sebep toparlanamadı. İkinci doğumumda da 20 gün kaldım evime geldim. Eşimin 3 gün gece çalışacağını bildiği halde benim yanıma gelmedi lohusa halimle gece tek kaldım. Ben mi çok abartıyorum evin içinde düşünmekten yoksa bunlar gerçekten zor mu bilemiyorum
Çok düşüncelisiniz gerçekten teşekkürler öyle yorum yapan arkadaşlara cevap bile vermek istemedim buradan yazayım madem ailem hiç yardımcı olmadı demedim onlara güvendim doğurdum da demedim ama arada sırada ya gelelim mi bir iki günlüğüne de olsa ayda bir gelip bakılmaz mı haline durumuna ondan bahsediyorum herhalde her gün bana gelsin yemek yapsın temizliğimi yapsın mı diyorum zaten o kadar düşünceliyimdir ki gelseler bile onlara yaptırmamak için uğraşırım maksat bir sohbet bir nefes yaniBende bunu anlamıyorum kk de veya yorumlarda görüyorum
Arkadaşlar tabiki kimse mecbur değiln yardım etmeye kümse de kimseye güvenmiyor belki ama eskiden böyle değildi bu kadar yalnızlaştırılmak herkesin izole yaşam sürmesi bize uygun değil
Pardon da benim kızım veya gelinim doğumm yapacak ben arayıp sormayacam veya bir tas yemek götürmicem veya bebeğe banyosunu yaptırırken yardımcı olmayacam veya sen yat dinlen kızım ben burdayım demicem
Evlatlarımıza yapmayacak sak kime yapacağız burda arkadaşın belkide sadece sıcak bi ele ihtiyacı var anne desteğine bu bir ihtiyaç neden herkes hemen kime güvendin diyor ölene kadar onların arkasında ki duvarım ben yorulunca yaslansınlar diye minik lokumlarımızı neşeyle büyütelim diye değerlerimize ne oldu inanamıyorum gerçekten
Haklısın arkadaşım sende bebeğinin en güzel anlarını bile paylaşacak bü ailen yok demekki, aramamalarıda belki iş buyırursun diyedir zorla da güzellik olmuyor malesef
(Gözlüğüm kırıldı yazamadım sorry)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?