Annem ve çalışma

anewhope

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
694
453
103
Merhaba konunun uzamaması adına çok detay vermeyeceğim. Derdim özetle şu:

Hayatım boyunca ailemden tek bir destek görmemiş biriyim. Babam hayatı boyunca çalışmadı artı huysuzluğuyla bizi hep bezdirdi. Annem de sağolsun ona hep çanak tuttu. Ne çalışmayı düşündü ne beni savundu. Hayatta hep tek başıma mücadele ettim.

Çok başarılı bir öğrenci olmama rağmen okutmadılar. Liseden sonra dengimin çok altında işlerde tabiri caizse süründüm. Ne maddi ne manevi hiç bir destek görmeden evlendim yuvamı kurdum. Çocuğumuz olunca işi bıraktım. Çünkü annem bakamam dedi. Aldığım maaş kreşe gideceğinden dolayı işi bıraktım.

Bu arada oğlum 6 yaşındayken babam yatalak oldu, annem ona bakmaya başladı. Babam fizik tedaviyi de yürümesine rağmen bıraktı, kendini yatağa mahkum etti.

Sonra aksi gibi annemin evi kentsel dönüşüme girdi. Kira veremeyecekleri için benim yanıma mecburen yerleştiler.

Bu süreçte annem yine hiç bir şekilde bana destek olmadı. Tek bir bardağı bile kaldırmıyor evde inanın. Hem ilkokula giden oğlum hem yatalak adam hem artan iş yükü... 1 yıldır bir çay koymuşluğu olmadı. Hiçbir sağlık sorunu yok. Evde sabahtan gece 1 e kadar koşturuyorum, o elinde telefon oturuyor.

Şimdi eşimin kendi ofisinde bana bir iş fırsatı doğdu. Günde 6 saat çalışabileceğim bir iş, eşim ve ortağının yanında. Yani oldukça rahat. Ama oğlumla ilgilenemeyeceğim haliyle. Sabah konuyu açtık annem yine mırın kırın yapıyor bakmamak için. Sabahtan beri evde huzur yok.

Sizce yine mi kabulleneyim yoksa her şeye rağmen bu fırsatı kabul mu edeyim?

Oğlumu bu şekilde isteksizce bakacak anneme bırakmak beni çok üzüyor şu an???

Günde 6 saat haftada kaç gün çalışacaksınız?
Eşim ve ortağı , ortam rahat demişsiniz ben olsam okullar açılana kadar yanımda götürürdüm.

Haftada 5 gün çalışma.

Evet onu da düşündüm ama okullar açılınca da sabah gidip öğlen evde olacak oğlum. O da var.

Ama yaz daha önemli tabi ki

Oğlunun çok bakılacak birşeyi kalmamış, ver devlet anaokuluna annene de açıkça şöyle ben çalışacağım, sen de evdeki işlerle ilgilenirsen diye size bir faydalari olmamış şimdiye kadar ne diye cekineceksin, eğer yapamazsa başka bir yer bulsun kendine...6 yaşındaki çocuğu her türlü idare edersin

Haftada 5 gün çalışma.

Evet onu da düşündüm ama okullar açılınca da sabah gidip öğlen evde olacak oğlum. O da var.

Ama yaz daha önemli tabi ki

Sizin çalışma saatiniz ne olacak bilmiyorum ama,mümkünse eşinizle ve ortağıyla konuşup , saatleri oğlunuzun annenizle en az yalnız kalacağı şeklinde ayarlamanızı tavsiye edebilirim ( okullar açıldığında).

Oğlunuz sekiz yaşını geçmiş. Büyütmüşsünüz zaten.

Artık lâf anlıyordur. Anneannesinin yapacağı tek şey, okuldan gelince kapıyı açmak - servisle geliyor varsayıyorum - önüne yemek koymak.
Geçer odasına dersini çalışır, vs... Yani artık arkasından her saniye dikkatle koşturulması gereken yaşlarda değil.

Kaldı ki siz günde sadece 6 saat çalışacağınızı söylüyorsunuz. Erken gelirsiniz muhtemelen.

Yaz için de, bir yaz okulu ayarlanır illâki. Sekiz yaşındaki çocuk koca yazı zaten evde geçirmesin.

Bu kadar üsengec bi kadina ben cocuk emanet etmezdim ama cocugunuz ilkokula gidiyormus yani büyük cama kapiya dikkat edilecek yaşi gecmis yaninda dursa yeter herhalde zaten ayni evin icindeler.

İkisi de çalışmadan nasıl geçindi aileniz acaba? Etrafın yardımı ile mi yoksa pasif gelirleri mi vardı? Bunu büyüdüğünüz komşuları anlamak için soruyorum. Ayrıca birlikte yaşıyorsanız iş bölümü de yapmanız gerekmez mi? Neden her şeyi siz yükleniyorsunuz? Mırın kırın ederse etsin yahu, anne şunu yapıver deyin. Zamanla alışır belki. Hep böyle armut piş ağzıma düş, nereye kadar?

gönderin evden, gitsinler. neden kendinizden eksilterek bu denli verdiniz onlara?
+1
Evin dünya kadar masrafı oluyordur. +2 nüfus gelip ihtiyatlı davranacağı yerde bir de üste çıkıyor.
Para yetmiyor anne ya çocuğa bakarsın ben çalışır para kazanırım ya da biz size bakamayacağız artık derim ben olsam. Değirmenin suyu nereden geliyor haberi olsun bir zahmet ya. Damadının evinde taşın altına elini koymalı insan.

Anneniz çok bencil.. siz beni dikkate almayın yine de pek ama ben olsam kocam artık sizi istemiyor evde o zaman derdim..e oğlan zaten okula gitmiyor mu annenize pek ihtiyacınız da yok gibi

Evet okulu yarım gün ilkokul 2. Ben sabah götürürüm öğlen annemin alması gerekiyor. Bakalım ne olacak çok üzgünüm

Annenize açık açık yapması gerekenleri saydınız mı? Madem üstüne iş alınmıyor tutuşturun eline bir şeyler en azından

Evet defalarca anlatmaya çalıştım. hep kavgayla sonuçlandı.

Çünkü benim evim benim düzenimmiş. O bilemezmiş benim düzenimi.

Hep ağlama ve kavgayla bitti konuşmalar. Kırmadığım halde. Ben de artık bıraktım

Yıllarca bir kaç akraba baktı. Sonra ben çalıştım. Sonra yaşlılık maaşı ve eşim destek oldu.

Ben iş bölümü yapmayı denedim ama benim düzenimi o bilemezmiş bunu öne sürüyor. Konuşmalar hep kavgayla sonuçlandı.

Sormayın gerçekten beni çok yıprattı bu süreç. Daha bir sürü olay var da yazsam burası yetmez diyebilirim. Ne yapacağımı şaşırdım. Kalbim ağrıyor artık

muhtemelen damat iyi kazanıyor
dahası nasıl iyi bir insansa böyle k.valide k.pederi yanında tutuyor ses etmiyor

valla konu sahibi benim etrafımda 100 damattan 90ı şu eşininizin yaptığını asla yapmaz 9'u da şöyle yapar evine almaz da eş ailesine maddi katkı sunar. siz o istisna 1 taneyi bulmuşsunuz. ya da umarım öyledir umarım eşinizden olmazsınız yani bu süreçte.

Sormayın gerçekten beni çok yıprattı bu süreç. Daha bir sürü olay var da yazsam burası yetmez diyebilirim. Ne yapacağımı şaşırdım. Kalbim ağrıyor artık
Ama öyle veya böyle bir şekilde destek olmak zorunda. Damadının evinde yaşıyor, aile bütçesine katkıda bulunamıyorsa çocuğa bakarak destek olmalı. Hiç kendinizi üzmeyin, haklı olan sizsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…