Annem ve erkek arkadaşım!! Acill lütfen!

Annenizin dominantlığı ayrı bir mesele.. Ama ben se olsam kızımın
alkol alan,evinde alkol masaları kurulan biri ile evlenmesini asla istemezdim. Allah uzak tutsun...

Ama şurda bi tezat var tabii, babanız da içermiş, evde sofralar kurulur içermiş hem de.. O halde annenizin çok da yadırgamaması lazımdır.

Ve erkek arkadaşınız çok saygılıymış gerçekten, çoğu kişi tersler, tavrı güzel..
Ama anneniz terslenmeyi de hak etmiş açıkcası.
Daha hiç muhattap olmamış, tanışmamışken çok ayıp etmiş. Yanlış yapmış..

Tabiki kimse istemez ama alkol kullanıyo diye de kimse diğer iyi huylarını görmezden gelmez bence aynı sekilde. Dozunda olduğu sürece.

Babam da içer evet annem babamın bu gibi şeylerine karşı çıktığı için şimdi de bana 'ben aynı şeyleri gördüm sende mi görüceksin' gibilerinde şeyler söylüyor. Ama benim babam içip içip eve gelip tatsızlık çıkaran biri değil içmesinde de bize bugüne kadar hiç bi zararı olmadı. Ben onayladığım için demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama kalkıpta benim erkek arkadaşım bana ' senin baban ne ki annen bana böyle bişey söylüyor' dese kalıcam öyle çünkü haklı.

Mesaj sahibi onemi olmadigini belirtmemis zaten. Onemi olan cok fazla sey oldugunu, bunun tek kistas olamayacagini belirtmis.

Mesela bu da tartismaya acik degil, cumleler gayet net, ama siz anlamayip tartismaya acabilmissiniz.
Hayır biz tartışmıyoruz hanımefendi..
Yorumunu alıntıladığım hanım gayet kibar cevap vermiş.
Siz niye karıştınız onu anlamadım..............

:işsiz:

Tanısa kesinlike böyle düşünmiceğinden eminim. Kötü biri olsa zaten o mesaja vericeği cevapta belliydi. Annem beni yedi bitirdi şimdi sıra erkek arkadaşımda ama böyle bi hakkı yok anlatamıyorum işte ona

herkezin yaşam tarzı kendine .
Mesaj sahibi onemi olmadigini belirtmemis zaten. Onemi olan cok fazla sey oldugunu, bunun tek kistas olamayacagini belirtmis.

Mesela bu da tartismaya acik degil, cumleler gayet net, ama siz anlamayip tartismaya acabilmissiniz.

kesinlikle bu tartışmaya açık b,r konu değil. tekrar söylüyorum ki ben bunu tartışma başlatmak için yazmadım. kendi fikrim olduğu için yazdım . herkesin fikri kendine ve buna saygı duyuyorum.

Tabiki kimse istemez ama alkol kullanıyo diye de kimse diğer iyi huylarını görmezden gelmez bence aynı sekilde. Dozunda olduğu sürece.

Babam da içer evet annem babamın bu gibi şeylerine karşı çıktığı için şimdi de bana 'ben aynı şeyleri gördüm sende mi görüceksin' gibilerinde şeyler söylüyor. Ama benim babam içip içip eve gelip tatsızlık çıkaran biri değil içmesinde de bize bugüne kadar hiç bi zararı olmadı. Ben onayladığım için demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama kalkıpta benim erkek arkadaşım bana ' senin baban ne ki annen bana böyle bişey söylüyor' dese kalıcam öyle çünkü haklı.

Anlıyorum.. Erkek arkadaşınız alkolik değil.
Zararı yok içmesinin belki ama anneniz endişe etmekle haklı...
Ama!!! Tavrı çok yanlış, çok..
Tanımadan etmeden hükmünü vermemeli.
Bu konuda hemfikiriz..
Annenizi mümkünse uyarın.. Tanımadan bir daha böyle bir müdahalede bulunmasın.

"nice alkol alan müslümanım diyenden daha müslüman"
Bu cümle size mantıklı mı geldi sahiden.
Niyetim polemik değil ama siz de böyle yanlış cümleler kuramazsınız.
Yediğinin içtiğinin pekala da önemi vardır bir kişi eğer Müslümansa...
Bu tartışmaya açık bir konu değil zaten...
Konu tartışmaya açık değil demişsin de bayağı bayağı tartışmaya çekmişsin.Arkaaşın mesajda yazdığı cümle,senin anladığın şeyle alakası yok.Müslümanlığa laf etmemiş.Nice demiş.Yani bazı örnkelerden bahsetmiş.Bırakın insanların düşünce yappılarının yanlışlığını doğruluğunu yargılamayı artık. kirmizibalikgolde kirmizibalikgolde Ben de senle aynı fikirdeyim.

Eminim ilk çocuksundur. Aileler ilk çocuklarında genellikle hatalar yaparlar. Kardeşlerin varsa onların erkek veya kız arkadaşına bu şekilde patavatsızlık yapmayacağından da eminim :)

Anneler babalar daha sonra bakacakları yüze, utanacağı şeyler söylememeli diye düşünüyorum. Anneni karşına alıp sakin sakin konuşmayı dene. Anneciğim aynı yaklaşımı bana erkek arkadaşımın annesi sergilese ne hissederdin diye sor. İkinizin arasında kalmak istemiyorum lütfen beni böyle zor durumda bırakma. Nasipse bu kişi senim damadın olacak, daha tanismadan munakasaya girerseniz ömür boyu yuzyuze nasil bakacaksiniz de...

Evet ilk çocuklarıyım ve ailenin tek kızıyım. Ama ilkim diye bu kadar şeyi çekme gibi bi zorunluluğum mu var ben çözemiyorum :(

Zoruma giden de zaten daha sonra yüz yüze bakıcak olmaları. Ciddi oldugumuzun, mutlu oldugumuzun gayette farkında cünkü. Annemin bu yaptıgını baskası yapsa direk diceğim sey 'mutluluğum da gözü var' olucak. Ama anne yani bu sonuç olarak

Konu tartışmaya açık değil demişsin de bayağı bayağı tartışmaya çekmişsin.Arkaaşın mesajda yazdığı cümle,senin anladığın şeyle alakası yok.Müslümanlığa laf etmemiş.Nice demiş.Yani bazı örnkelerden bahsetmiş.Bırakın insanların düşünce yappılarının yanlışlığını doğruluğunu yargılamayı artık. kirmizibalikgolde kirmizibalikgolde Ben de senle aynı fikirdeyim.
Yahu size ne?
Yanlış anladıysam da bu o hanımla aramdaki 2 yorumdan ibaret..

*sen diye hitap etmeyin lutfen

arkadaşlar ben sadece yaşayıp gördüklerimden dolayı bu fikre sahibim ve paylaşmak istedim. bunu söyledim ama şunu da belirtmek isterim ben alkol kullanan birisi değilim.
yadırgadığım şey annesinin alkol içenleri kastederek beni bunlara mı bulaştıracaksın demesi. içini bilmeden kimse kimseyi yediği içtiğiyle yargılamamalı.

Yahu size ne?
Yanlış anladıysam da bu o hanımla aramdaki 2 yorumdan ibaret..
YAHU senin başkasının mesajını alıntılayıp eleştirme hakkın oluyorsa ben de aynı şeyi yapıyorum.Bak hatta senin fikriyatınla cevap vereyim.Bu o hanımla konu sahibi arasında ki 2 yorumdan ibaret.
İnsan önce kendine bir ayna tutmalı.

Ailelerimizi çok seviyoruz, diyecek bir şey yok buna. Ama ailelerimiz bizi sadece çocukları değil, birer birey olarak da görmeyi başarabilmeliler. Bu nedenle sen de annene artık kendi kararlarını vererek, bu kararların sorumluluğu alabildiğini hatırlatmalısın. Tabii onların deneyimlerinden yararlanıp akıl almalıyız, uyarılarına kulak kabartmalıyız ama onlara durmaları gereken yerleri de gösterebilmeliyiz.
Erkek arkadaşının davranışı gerçekten duyarlı bir yaklaşım, insanlar başkalarının sınırlarına müdahale etmedikleri sürece istedikleri tarzda yaşayabilmeliler. Ama belki de erkek arkadaşın ile anneni tanıştırmalısın, annen zaman geçtikçe kendi deneyimleyerek tanıyacaktır.
Öncelikle ve en kısa zamanda, annen ile iki yetişkin insan gibi konuşmanızı tavsiye ederim.

arkadaşlar ben sadece yaşayıp gördüklerimden dolayı bu fikre sahibim ve paylaşmak istedim. bunu söyledim ama şunu da belirtmek isterim ben alkol kullanan birisi değilim.
yadırgadığım şey annesinin alkol içenleri kastederek beni bunlara mı bulaştıracaksın demesi. içini bilmeden kimse kimseyi yediği içtiğiyle yargılamamalı.
Senin fikrinle ilgili bir problem yok zaten.

Hayır biz tartışmıyoruz hanımefendi..
Yorumunu alıntıladığım hanım gayet kibar cevap vermiş.
Siz niye karıştınız onu anlamadım..............

:işsiz:

Aldiginiz cevabin kibarligi sizin mesajinizla ilgili bir gosterge degil, o uye ile ilgili bir gosterge.

Iyi gunler dilerim.

YAHU senin başkasının mesajını alıntılayıp eleştirme hakkın oluyorsa ben de aynı şeyi yapıyorum.Bak hatta senin fikriyatınla cevap vereyim.Bu o hanımla konu sahibi arasında ki 2 yorumdan ibaret.
İnsan önce kendine bir ayna tutmalı.
Tekrar ediyorum bana "sen" diye hitap etme hakkını vermiyorum size.

İşinize bakın..iyi forumlar

Böyle düşünemiyor işte malesef annem. Erkek annesinin yapmasını geçtim. Benim de erkek kardeşim var ve benim ailemde de içki ortamı olur. İleride biri kalkıp benim erkek arkadaşıma aynı şeyi yapsa erkek annesi olarak önce annem kabarır onlara noluyor diye. Ki bu durumda da kalkıpta kimseye öyle bi hak tanımaz. Amacı ne cözmüs degilim

Bunları kendisine söyle o zaman.
Ayrıca o kadar korkuyorsun ki annenden cidden çok şaşkınım.
Kendini madem yedirip bitirttin bugune kadar
artık dur de buna.
Erkek arkadasın da hiç bir şey yazmasın.
Geri adım atacak cümleler kurmasın.
Kendini anlatmaya kalkmasın.

O değil sen yapacaksın bunu.
Sen anlatacaksın, sen dur artık diyeceksin.
Anne senin annen.
Eger arkadasında saygı adı altında ezdirirse kendini
ruhunuza fatiha.
Ömür boyu esaret altında ne kadar mutlu olabilirsiniz ki.

Ailelerimizi çok seviyoruz, diyecek bir şey yok buna. Ama ailelerimiz bizi sadece çocukları değil, birer birey olarak da görmeyi başarabilmeliler. Bu nedenle sen de annene artık kendi kararlarını vererek, bu kararların sorumluluğu alabildiğini hatırlatmalısın. Tabii onların deneyimlerinden yararlanıp akıl almalıyız, uyarılarına kulak kabartmalıyız ama onlara durmaları gereken yerleri de gösterebilmeliyiz.
Erkek arkadaşının davranışı gerçekten duyarlı bir yaklaşım, insanlar başkalarının sınırlarına müdahale etmedikleri sürece istedikleri tarzda yaşayabilmeliler. Ama belki de erkek arkadaşın ile anneni tanıştırmalısın, annen zaman geçtikçe kendi deneyimleyerek tanıyacaktır.
Öncelikle ve en kısa zamanda, annen ile iki yetişkin insan gibi konuşmanızı tavsiye ederim.
Zaten hiç bir zaman kesinlikle kendi başına buyruk birisi olmadım. Hep annemin doğrultusundaydım ve görüldüğü gibi hala da öyleyim. Büyüdüm diye kafa tutan büyüyp kendi başına bişeyler yapmaya çalışan biride değilim ama eminim ki benim yerimde bir başkası olsa çoktan çok büyük hatalar yapardı. Bu durumda nasıl tanıştırırım inanın bilmiyorum çünkü annemin sorun çıkarmayıp kabul ediceğini hiç sanmıyorum

Evet ilk çocuklarıyım ve ailenin tek kızıyım. Ama ilkim diye bu kadar şeyi çekme gibi bi zorunluluğum mu var ben çözemiyorum :KK43:

Zoruma giden de zaten daha sonra yüz yüze bakıcak olmaları. Ciddi oldugumuzun, mutlu oldugumuzun gayette farkında cünkü. Annemin bu yaptıgını baskası yapsa direk diceğim sey 'mutluluğum da gözü var' olucak. Ama anne yani bu sonuç olarak

Annen yaptığının hata olduğunu düşünse zaten yapmaz canım :) dediğim gibi sakince ve güzel bir uslupla annenle konusup bundan rahatsızlık duyduğunu anlat. Erkek arkadaşın da belli ki anlayışlı biri onu dert etme. hiç birimiz ailemizi seçemiyoruz ve onların bizi utandırmalarını da çekmek zorundayız :P

Malesef evliliklerde "annenlere gidemezsin, annen bizim evimize giremez"ci erkekler böyle böyle bu düşüncelere kapılıyor. Köprüyü geçene kadar susup katlanıyorlar, evlilikle birlikte de o kişileri cezalandırmaya basliyorlar. Anneler malesef bunu dusunemiyor :(

Tekrar ediyorum bana "sen" diye hitap etme hakkını vermiyorum size.

İşinize bakın..iyi forumlar
SEN istediğini yapabilirsin biz yapamayız mı.SENden hakta istemedim.İnsanalr yanlışını düzeltince karşı atağa geçme.Ya da sen dedin şu oldu bu olduyla başka yöne çekme.SEN in zihniyetin ve yanlış algılaman karşısında benim tek hatam SEN olsun ya.YApmayın.Şu düşünce yapılarınızı değiştirin.Uzatma.

kızma annene ilerde annew olunca anlarsın seni gözünden sakınıyor en iyisi erkek arkadaşın anneni engelesin o zaman görememez.

Back
X