• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem ve eşimin anlaşamaması

Anneniz resmen "neden o adamin soyadini aldin." demeye getirmis. Esiniz kirilmakta ve araya girmekte cok hakli bence. Anneniz buyuk gibi davranmamis. Kimse icin esinizle aranizi bozmayin hele de esiniz hakliyken.

eşinizle konuşun.evimize senin annen gelse ve ben böyle surat assam hoş olurmuydu diyin. annem uzak yoldan geldi kirilsanda darılsanda tepkini belli etmemeliydin diyin. sizi çok iyi anlıyorum. herkesin başına gelebilen bir durum.

Kızlar niye başınıza bişey gelmeden anlamıyorsunuz
Özel meseleler kocanın yanında konuşulmaz ailevi meseleler kayınvalde yanında konuşulmaz
Eşinle olan sorunda annenin yanında konuşulmaz
Gizli Saklı aman o benim canım ciğerim o kayınvalde değil anne gibi lafların hepsi hikaye Şekil 1-A yeniden test ettik onayladık:63:

Yeni gordum sebwbini , esin haksizlik yapmis ..
Ortada sonucta hakaret kavga yok ..
Gereksiz kirginlik girmis araya..

Sizin soyadinizla ilgili konu annenizi neden kirar anlamadim ki. Soyun erkek soyadiyla devam ettigi herkesin malumu zaten. Anneniz nerede yasiyor ki. Cidden cok tuhafmis. Boyle sacma bir konuda esiniz neden ozur dilesin.

merak ettim annen babanın soyadını kullanmamış mıo_O

Size olan tavrı annenize yansıtması büyük cahillik.
Bu tür şeylerin sınırları iyi çizilmeli.
Eşinize yaptığının doğru olmadığını, annenize saygı duymak zorunda olduğunu söyleyin.
Evinize gelen misafire surat atması çok nahoş.

merak ettim annen babanın soyadını kullanmamış mıo_O
Ayni seyi ben de sordum.
Konusahibi ozellikle acik acik anlatmiyor.
Muhtemelen annesinde de kabahat var.
Burda hep erkek annelerinden sikayet ederiz, ama kiz anneleri de problem cikartabiliyor.
Bence esi bozulmakta hakliydi muhtemelen.

arkadaşlar hepinize cevaplar için tesekkür ederim.annemle tartışmadık.annem soyadımı deiştirmeme kırgındı.sohbet ederken de erkek ve kız çocukla ilgili bi konu açıldı.eşim erkek soy devam ettrr soyadını cocuğa verıo deyınce ortam gerildi.sonrası da anlattığım gibi eşim ertesi gün surat yaptı.ama annem ona hiçbir sey demedi.annemle bir sorun olmadı aslında birebir yaşanan.işten dolayı yorgun olduğunu söyledi sadece. o yuzden konuşmadığını söyledi.ama annem hala üzülüyor ve gelmem bir daha diyor.haftaya da eşimin ailesi gelecekmiş:KK43:

4 senelik evli bi bayan olarak eşini haklı buluyorum. benim annem kocamın soyadını aldm diye bana kırılsa ve bu konu konuşulsa eşim hiç haz etmem ben bile haz etmem yani. senin annen babanın soyadını taşımıyormu yani. bence bi kadının kocasının soyadını taşıması erkek için gurur vericidir. ben de gurur duyarım ki ailem de böle bi konuda kırılmaya hakkı yoktur. kusura bakmayın biraz katı oldu ama. inasn neler yaşıor. ailem çok değerli ama ben şunu öğrendim eşimden değerlisi yok yaaaa:KK60:... dipnot... arkadaşlara katılıorum asla kendi ailendeki olayları eşinin tarafına taşıma. ve eşinle ve ailesiyle olanları da kendi tarafına taşıma. bi ömür mutluluklar

annem babamın soyadını kullanıyor ama diyor ki o zaman böyle bir kanun yoktu olsaydı kızlık soyadımda kalırdı benim diyor.anneme göre eşim geri kafalı.
eşim soyadından dolayı annemin bana kırgın olduğunu biliyor.konu oraya geldi konuşurken gelmemesi lazımdı.ama konu açıldı dıye de annem eşime hiç bir sey söylemedi konu deiştirdik.eşimin her ne olursa olsun eve gelen misafire surta asmaması gerektiğini düşünüyorum.eşimle konuştum ve yorgun olduğunu sorun olmadığını söylüyor ben senin annene yapsam deyınce uzatma konuyu deyıp kesıyor

annem babamın soyadını kullanıyor ama diyor ki o zaman böyle bir kanun yoktu olsaydı kızlık soyadımda kalırdı benim diyor.anneme göre eşim geri kafalı.
eşim soyadından dolayı annemin bana kırgın olduğunu biliyor.konu oraya geldi konuşurken gelmemesi lazımdı.ama konu açıldı dıye de annem eşime hiç bir sey söylemedi konu deiştirdik.eşimin her ne olursa olsun eve gelen misafire surta asmaması gerektiğini düşünüyorum.eşimle konuştum ve yorgun olduğunu sorun olmadığını söylüyor ben senin annene yapsam deyınce uzatma konuyu deyıp kesıyor
aaa sebep bu muydu.?
ilginç doğrusu.
bu kararı senin vermen gerekmez mi?
anneni ilgilendiren bir durum yok,sen istesen muhafaza edebilirdin eski soyadını zaten.
sen kullanmak istedin de eşin mi karşı çıktı acaba anlamadım ki.
soy devamı ile senin kendi soyadını da taşımanın bi alakası yok.
doğacak çocuklar zaten baba soyadını alacak olduklarına göre bu konudan tartışmak anlamsız olmuş.
annenin soyadı ile ilgili tavrı eşinin gururuna dokunmuş olabilir,kendisinin sayılmadığını önemsenmediğini sanabilir.
her iki tarafın da davranışını doğru bulmadım,mevzuyu açmanız da hata olmuş zaten.

eşim kendi soyadını kullanmamı istedi.bende hayır demedim.illa kızlık soyadım kalcak gibi bir tavrım yoktu yani.ama annem bunu kabul edemedi fakat bunla ilgili eşime hiçbir sey söylemedi.o gün sadece çocuk muhabbeti açıldı eşimin yeğeni var kız ve erkek olmasını istıyodum kız oldu memnunum ama erkek farklı oluyo soy devam edıyo cocuguna soyadı verıo dedi.annemde kızda soy devam etmıyo mu dedi etmio dedi eşim konu bitti.ertesi gün eşim surat yaptı durum bu.annemin oğlu yok eşime ondan alındı ve evde mısafırım bana surat yapması bi daha gelme gibi bir tavırdı diye söyledi.eşim ise yorgun olduğunu söylüyo ama iki gun önce mesaiye kaldı daha yorgundu o zaman böyle deildi.

eşim kendi soyadını kullanmamı istedi.bende hayır demedim.illa kızlık soyadım kalcak gibi bir tavrım yoktu yani.ama annem bunu kabul edemedi fakat bunla ilgili eşime hiçbir sey söylemedi.o gün sadece çocuk muhabbeti açıldı eşimin yeğeni var kız ve erkek olmasını istıyodum kız oldu memnunum ama erkek farklı oluyo soy devam edıyo cocuguna soyadı verıo dedi.annemde kızda soy devam etmıyo mu dedi etmio dedi eşim konu bitti.ertesi gün eşim surat yaptı durum bu.annemin oğlu yok eşime ondan alındı ve evde mısafırım bana surat yapması bi daha gelme gibi bir tavırdı diye söyledi.eşim ise yorgun olduğunu söylüyo ama iki gun önce mesaiye kaldı daha yorgundu o zaman böyle deildi.

Anneniz alıngan bir yapıya sahip galiba biraz galiba .
Ama eşiniz ne olursa olsun yorgun da olsa anneniz sizin evinize gelmişken surat asamaz .. Asmamalı ..

annem şu an benle konuşmuyo.eşimle pek konuşmuyoruz:(

Valla ne yalan diyim garip bir anneniz var.Kız evlenir çocukları erkek yada kız olsun kocasının soyadını taşır.
Yani sizin kızlık soyadınız yazılsaydı bile çocuklarınızda kullanamayacaktınız.
Eee sorun nerede yani.Eşiniz doğru söylemiş .Anneniz fazla alıngan.Bence ortada özrü gerektirecek bir durum bile yok.

Ben sorunlu olarak burda eşinizi değil annenizi gördüm kusura bakmayın. Benim eşime annem böyle bir konuda kırılmaya kalksa ben zaten muhatap etmeden gerekeni söylerim ya da annem zaten eşimle aynı soyadını paylaşmamla ilgili tek kelime dahi edemez. Ne münasebet yani. Onun dışında konuyu okurken bir kadın olarak bile 3 aylık bir evlilikte taraflardan birinin annesinin gelip 1 hafta kalmasını normal bulmadım, eşimin annesi kalsa ben rahatsız olurdum. Üstüne bir de soyadı mevzusunda böyle bir şey yaşasam neler olurdu bilemiyorum. Bence burada varlığı tanınmayan, saygısızlığa uğrayan kişi eşiniz.

hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.umarım düzeltirim sorunu:(

senin kullanacağın soyisminden annene ne ,bu arada kadınların özellikle şirketleri yoksa yurt dışında iş yaptıkları falan soy isimlerini kullanmalarına lüzum yok..soy erkekten yürür muhabbetinden ötürü değil bu tavrım bi mantalitesi yok..madem annenin böyle bi,r takıntısı var mahkeme yolu açıktı kalkıp kendi kızlık soyadını kullanaydı..3 aylık evli kızın evinde bu muhabbeti açması SAÇMA.

kızlar meraba.3 aylık evliyim.ailemle farklı sehirdeyim.annem ziyarete geldi.bir hafta kaldı.normalde eşimle iyi anlaşıyorlardı.gitmeden önceki gün annemin bana kırgın olduğu bir konuyla ilgili laf açıldı.eşimin o konuya girmemesi lazımdı.benim suratım düştü.annemin gözleri doldu.sonra o gun eşim gdip yattı sabaha kadar uydu.ertesi gün annem gidecek devam ettrmeyelim bunu dedim.işten geldi beş karış surat.konuşursan konuşuyo.annem aglamaya başladı ben bi daha gelmem keşke gelmeseydım dıye.eşimde hiç tepki yok.şu an eşimle konuşmuyorum.ne yapacam bilmiyorum.direk yasadıkları bir sey yok.eşim bana bozuktu ama anneme olan tavrı neydı anlamadım.araları nasıl düzelecek bilmiyorum:KK43:
yardım edin
Ben sana soyliyim canim annene herhangi bir kizginligi falan yoktur,senle olan sikintidan annende durduk yere pay almis,
yarin bi araya gelseler hicbirsey yok gibi davranir..
Anne yanindayken eslere biraz daha dikkatli davranmak gerekir,senden olan bir sorun onun kizi oldugin icin direk kadini etkiler cunku.

Back
X