Annem ve evliliğim

Merhaba. Artık annemi nasıl idare edeceğim bilemiyorum. Kv ve kp şimdiye kadar bana kızları gibi davrandılar. Bana bir kötülükleri olmadı evliliğime de karışmazlar. Ya da belki oldu da ben mi anlamadım bilemiyorum annem o kadar çok karıştırdı ki beni. Kv hasta ziyaretine gelirken çicek almış sadece bunun kuralı pasta börek getirmekmiş. Ananeme kapağı bile olmayan kahve fincanı takımı hediye götürmüş ne ayıpmış. Hergün oğluyla konuşuyorlar çok fazlaymış. Bana büyü yapıp beni etkilemişler. Kv’me annem diye hitap ediyormuşum etmeyecekmişim. Ha ortada bişey de yok. Annemin gözlemleri bunlar sadece. İnşallah birgün gözlerimdeki perde inermiş. Bundan sonra yapacakları söyleyecekleri için onu suçlamayacakmışım. Anne olunca anlayacakmışım. Kaç kere konustum annemle sanki benim söylediklerim yalan ona göre o kadar safım ki görmüyorum. Harika giden evliliğime birşey olacak diye çok korkuyorum. Nasıl baş etcem bilmiyorum sabahtan beri ağlıyorum. Annenle arana mesafe koy anlasın diyeceksiniz biliyorum ama onu da denedim olmuyor.
Allah yardımcınız olsun demeye geldım

Benim annem de benzer 🤦‍♀️ eskiden çok sorun yaşadık kayinvalidemle şimdi pek kalmadı çok şükür, ne zaman bana iyi birşey yapsa hemen 'kıymetini anlasınlar artk, yapacaklar tabi, burnundan getirdiler herşeyi şimdi yapsalar ne kıymeti var ki' vs vs ama ne laflar... kadın bana iltifat etse dahi böyle, 'ya sen beni niye dolduruyorsun sanki senin kaynanan çıkar artk aklından şunları' diyorum, 'e napayım seni üzmesin' diyor la havle 😂

Bunun gelecegi fena yasadim biliyorum. Yapabilecegin hicbisey yok. Evliligini koru. O konustukca etkilenmemeye calis hepsi bu kadar.

Benim anneannem de cok baskıcıydı. Anlattığinız şeylere benzer durumlar ve fazlası yaşandı annemle aralarında. Annem cok sessiz, sakin, yumuşak başlı olduğu için annemi baskılarıyla bir ömür idare etti, babamla evlilikleri de hiç hayretmedi. (Bu detayı verdiğim için üzgünüm).
Izin vermeyin, ilerde hiç istemediğiniz bir hale gelir herşey. Anneniz de olsa hakkı yok, herkes sınırını bilmeli..

Anneniz fazla pesimist. Kayınvalidenize takmış kafayı ve olaylara hep negatif bakıyor. Söylediklerine çok takılmayın. Konuyu değiştirin farklı şeylerden konuşmaya çalışın.

Klasik erkek annesi modeline bürünmüş rolleri karıştırsı herhalde uzak durun ve durmasını söyleyin herkes yerini bilmeli bence

Anneniz fazla pesimist. Kayınvalidenize takmış kafayı ve olaylara hep negatif bakıyor. Söylediklerine çok takılmayın. Konuyu değiştirin farklı şeylerden konuşmaya çalışın.
Evet eşime de takmış durumda yok o bana boyle dedi yok bana hep laf sokuyo gormuyor musun, bu kadar kocacı olma kocanı gözünde büyütme, artık dedim benim icin siz ayrisiniz o ayri bir daha yorum yapma benim evlendigimin farkina var dedim tamam bir daha konusmicam dedi ama her telefon acisinda ben sesinden anliyorum beni de mutsuz ediyo bilmiyorum sıkıntılardayım

Klasik erkek annesi modeline bürünmüş rolleri karıştırsı herhalde uzak durun ve durmasını söyleyin herkes yerini bilmeli bence
Annem babamdan çok çektigi icin benimde ayni durumlara düşecegimi düsünüyor ve surekli esime guvenmemem konusunda baskı yapıyor sakın bişeyini anlatma paranı verme vs. Onun psikolojisi iyi degil anlıyorum ama bu surecte beni cok yıprattı eşime yansıtmıcam diye kendime cok zarar veridm

Anneniz hakkında böyle demek istemezdim ama çok çok rahatsız edici bir tavır. Eşiniz de bu tavrını farkediyorsa rahatsız oluyordur. Benim eşimin annesi de eşimin ailemle ilişkisini hazmedemiyor, hatta bu kıskançlığı makul düşünmesinin önüne geçiyor ve bu tavrı benim için aşırı itici. Evladını seven anne böyle olmamalı.

Anneniz hakkında böyle demek istemezdim ama çok çok rahatsız edici bir tavır. Eşiniz de bu tavrını farkediyorsa rahatsız oluyordur. Benim eşimin annesi de eşimin ailemle ilişkisini hazmedemiyor, hatta bu kıskançlığı makul düşünmesinin önüne geçiyor ve bu tavrı benim için aşırı itici. Evladını seven anne böyle olmamalı.
Haklısınız aynısını kayinvalidem yapip esimi doldurmaya calissaydi benim tepkilerim cok agir olurdu, esim farkediyor ama garibim hicbisey demiyor üzülmiyim diye

Merhaba. Artık annemi nasıl idare edeceğim bilemiyorum. Kv ve kp şimdiye kadar bana kızları gibi davrandılar. Bana bir kötülükleri olmadı evliliğime de karışmazlar. Ya da belki oldu da ben mi anlamadım bilemiyorum annem o kadar çok karıştırdı ki beni. Kv hasta ziyaretine gelirken çicek almış sadece bunun kuralı pasta börek getirmekmiş. Ananeme kapağı bile olmayan kahve fincanı takımı hediye götürmüş ne ayıpmış. Hergün oğluyla konuşuyorlar çok fazlaymış. Bana büyü yapıp beni etkilemişler. Kv’me annem diye hitap ediyormuşum etmeyecekmişim. Ha ortada bişey de yok. Annemin gözlemleri bunlar sadece. İnşallah birgün gözlerimdeki perde inermiş. Bundan sonra yapacakları söyleyecekleri için onu suçlamayacakmışım. Anne olunca anlayacakmışım. Kaç kere konustum annemle sanki benim söylediklerim yalan ona göre o kadar safım ki görmüyorum. Harika giden evliliğime birşey olacak diye çok korkuyorum. Nasıl baş etcem bilmiyorum sabahtan beri ağlıyorum. Annenle arana mesafe koy anlasın diyeceksiniz biliyorum ama onu da denedim olmuyor.
Kayin ailesyle yasadiginiz hic bir seyi annenize anlatmayacaksiniz.Anneniz artik degismez.Araniza mesafe de koyamiyorsaniz hehe deyip gececeksiniz.Bakin insanlarin hizirunu genelde kayinvalide kacirir diye bilinir.Dikkat edin sizin anneniz yapacak bubisi.uAyrica iki aileyi de cok fazla bir araya getirmeyin

Annenizin kalbini kırmayın pohpohlayın azıcık, ama dolduruşuna da gelmeyin çünkü kıskançlıktan gözü dönmüş.

Kvniz ile ilişkinizi annenize yansıtmayın, mümkün mertebe aynı ortama denk getirmeyin.

Doğumunuzda ortalığı fena karıştırır anneniz.. ayy çok fena..

Annenizle konuşun, evliliğinizin kötü etkileneceğini ve mutsuz olacağınızı anlatın, belki durmasa da hız keser biraz.

Back
X