Ben ikinizin adına da üzüldüm malesef. Sizi de anlıyorum, her ortamın bir dress code'u vardır herşey her yerde giyilmez. Nasreddin hoca bile demiş ye kürdüm ye diye. Bir ortama girerken ilk önce dış görünüşümüz ile gireriz ki buna duruşumuz, bakışlarımız, yüzümüzdeki tebessüm de dahil. Sonra fikirlerimiz ve davranışlarımız gelir. Kıyafetlerimiz bizi yansıtır, kendimize duyduğumuz saygıyı ve özeni gösterir. Napiyım kendine bile saygı duymayan pis pasaklı insanı. Yani sadece soğuktan korumak için değildir yada oramızı buramızı örtmek için. Ha bu demek değil ki pahalı markalara koşalım, hergün farklı bir kombin yapalım, sade ve temiz bişeyler de gayet iş görür. Bugün hasta olup doktora gittiğimizde bile kıyafetlerimize göre davranışı, ses tonu, konuşmasındaki kelimeler ve özen değişiyor. İnsanlar size kendinize gösterdiğiniz özenden fazlasını göstermiyor. Ama sizin sırf bu yüzden annenizle bağınızı kopartmayı düşünmeniz de saçma, o sizin anneniz anneniz!! Gerekirse bıkmadan usanmadan bunları anlatacaksınız (utanıyorum kelimesini kullanmadan) yada öyle ortamlara birlikte gitmiyceksiniz.